Tegnap beértem az animét, igaz ne volt még túl nehéz.
Nagyon bejön ez a darkosabb hangulat. A szegénység és az emberi jellemek is szépen átjönnek. A tehetsebbeket nem érdekli a többi ember élete, amíg a javairól van szó. Az emberek nem szívesen osztják meg az élelmüket a menekültekkel és többre is tartják magukat. A kedvencem, hogy az emberek egymást ölik, még így is, mikor a kihalás szélén vannak. Az óriásoknak nem is kellene támadniuk csak a falakon beül tartani az embereket, úgyis elintéznék egymást előbb-utóbb.
A katonákon jól látszik a félelem. tudják, hogy bármikor meghalhatnak, ráadásul elég fájdalmasan.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy az óriások ember alkotta lények. Lehet, hogy egy óriás hadsereget akart magának egy király, hogy ő legyen a világ ura, csak képtelenek voltak irányítani.
Véleményem a főszereplőkről:
Arminról leginkább Koby jut eszembe a One Piece-ből. Nagyon hasonló a két karakter. Eddig az volt vele a legnagyobb bajom, hogy nem volt elég magabiztossága, félt, hogy csak a terhére van a többieknek. Örülök, hogy az eheti részben végre elkezdett hinni magában.
Erennek kicsit Sasukés beütése van ezzel a nagy bosszúálló jellemmel. Az 5-dik részben nagyon ledöbbentem, mikor könnyebb lett pár kilóval és az óriás gyomrában kötött ki. El se akartam hinni, hogy a főszereplő meghalt az 5-dik részben xD.
Mikasa, kedvenc karakter. Tetszik benne, hogy ennyire ragaszkodik Erenhez és Arminhoz. Féltem, hogy összetörik Eren halálhíre után, de szépen átvészelte. Egészen a múltjáig nem voltam biztos, hogy milyen kapcsolatban áll Erennel.
Ha meghalna könnyen előfordulna, hogy abba is hagynám a sorozatot. ^^ Még szerencse, hogy főszereplő, így nagyobb esélye van túlélni, mint a legtöbb szereplőnek, az 5-dik rész óta ebben nem vagyok biztos. xD Tényleg olyan az egész világ, hogy bárki meghalhat bármelyik részben.
A mangásoktól kérdem. Szerintetek meddig fog tartani még a sorozat? Már látszik, hogy hol lesz a vége vagy az még nagyon messze van? Most az anime miatt felmentek az eladások száma szóval lehet, hogy még sokáig élvezhetjük majd, legalábbis remélem.^^
dreamfolow, Még mielőtt megismertem volna a sorozatot én is láttam egy kép képet és gif-et. A legtöbbet az átalakított poszterről és a Rukia/Mikasa hasonlóságokról.