24 nov 22, 21:19:35 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 882 883 [884] 885 886 ... 1001
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma 10  (Megtekintve 1239137 alkalommal)
0 Felhasználó és 236 vendég van a témában
Lew
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Trollbarlang díjak:Legjobb topic, Legnagyobb topic

« Válasz #13245 Dátum: 14 jan 17, 12:03:48 »

Nekem ha egy hsz elolvasásához 2nél többször kell görgetnem az egér görgőt, akkor azt már nem olvasom el =DD
Naplózva

Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #13246 Dátum: 14 jan 17, 12:06:41 »

Nekem kedv függő a dolog. Ha valami izgi a téma akkor elolvasom. De a történelem kibeszélése nem az.
Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #13247 Dátum: 14 jan 17, 12:14:38 »

Saphi szerintem nagyon jó hozzászólás lett (igaz nem vagyok Aes, de azért elolvastam), egyet is értek vele, nem is kicsit. Am hozzátenném, hogy 56-ban is el értek valamilyen lazítást a szocializmuson ennek következtében egészen 89-ig lazább idők következtek a szocializmusban, mint ami pl. az általad is említett Csehszlovákiában volt, és hamarabb is véget ért a szocializmus.
Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #13248 Dátum: 14 jan 17, 12:29:26 »

Saphi, köszi szépen a tartalmas írást. Már kezdtem az "inkább nem is akarok értelmes témát a fórumon" apátiába nevetséges módon megint visszasüllyedni, de most te kihúztál a csávából.

Javarészt egyetértek a szöveggel, a 48as meglátásokat illetően. Annyit tennék hozzá, hogy amikor én a "törvényes király" szöveget írtam, valóban jogi értelemben használtam ezt a szót, nélkülözve azokat a szempontokat, amiket most te itt bemutattál. Én itt ezt csak mint ellenpéldát hoztam fel, egy legalább jogilag törvényes király katonái, kontra a ruszki szuronyok által nyakunkra ültetett, illegitim kormány csicskáival, akik többsége nem volt se magyar, se osztrák, se bármilyen más hagyományosan európai nép fia, hanem, szóval te is tudod kikről van szó... ezekhez képest, és csakis hozzájuk képest más az érzelmi alapállásom a labanc katonákhoz. (A labancok ellen is harcoltam volna, gyűlölet nélküli hazaszeretetből. A nem-magyar terrorbrigádok ellen viszont gyűlölettel is harcoltam volna.)

Annak örülök, hogy te is arra a következtetésre jutottál, hogy 48-49 győzelemmel ért véget. Pontosabban katonai vereséggel, de politikai győzelemmel. Ezt én is így látom. Ezen kívül 48 legnagyobb erénye valóban az volt, hogy nem radikalizálódott nagyon el, nem ment el osztályharcos irányba. Ezért nem is lett francia forradalom belőle. + elég jó szembeköpése volt a teljes marxista ideológiának, hogy nem az osztályellentétek mentén szerveződött meg a dolog. (Ne feledjük el, hogy mindez pont Marx korában történt.)

Még 56: ez a forradalom valóban kevésbé volt tiszta, sok mocsok tapad hozzá. Azonban ez az esetek többségében sajnos nehezen elkerülhető. Én ezzel a dologgal sokkal toleránsabb vagyok mint te, jobban el tudom fogadni, még ha nem is szeretem magamat érte. (Nagyon nagyon régen még volt egy beszélgetésünk egyszer egy ilyen témában: mondtam neked, hogy én miért akarok inkább politikával, ideológiával megközelíteni a dolgokat, ahelyett, hogy kvázi vallási módon, tanításként fogjam fel. Nem tudom emlékszel-e még erre, hogy miket mondtam akkor, ha nem, akár leírhatom ide is, bár nem igazán szeretném ezt a  gondolatmenetemet a trollok közé dobni. De ha emlékszel rá, akkor az ott elmondottakat kapcsold az én 56ról alkotott véleményemhez is hozzá. Ha nem emlékszel rá - régen volt - az se baj, anélkül is át fog jönni azért neked)

Itt most 56 kapcsán inkább mást néznék meg: valóban, 56 hozzájárult a kádári konszolidációhoz is, ami tulajdonképpen a lakosság korrumpálódását jelenti. Ez számomra 56 megítélésében a leginkább nyitott dilemma. Mert egyfelől 56 is "győzött" annyiban, hogy sikerült a többi szovjet gyarmatéhoz képest sokkal jobb helyzetet elérni vele. Kb. egyfajta "kiegyezés" volt ez is. Azonban míg az igazi Kiegyezés valóban, ahogy arra te is rámutattál, a nemzet történelmére pozitív hatással volt, addig ez a második kör, a kommunistákkal már vitathatóan. Voltak előnyei is, rövid távon főleg, hosszú távon viszont a mai fertő is oda vezethető vissza. Mert tény, hogy a szorosabb ruszki igában maradó népek ma jóval kevésbé süllyedtek le a szemétbe mint mi. (Pl a nemzeti öntudat terén) De másfelől meg azért az se lett volna jó, ha marad a sztálinista diktatúra még évtizedekig. Ezt én magamban egy mindmáig nyitott kérdésnek tekintem.

Idézet
A magyar nemzetért harcoltak 56-ban? Ugyan már, az emberek éheztek, meg felháborodtak a kormány agresszivitásán. Ugyanolyanok voltak, mint manapság, akik olyanokat írnak, hogy "200 forint a kenyér, már arra sem futja, elkéne már egy forradalom!".

Egyedül ezzel nem értek egyet. Illetve, részben igaz amit írsz, de ez csak egy része egy nagyobb képnek. A forradalom kitörésében a fő szerep az éhezésé volt (az akkori ellátás, ha nem is valódi "éhínség" de azért tényleg rossz volt), azonban ez csak egy szempont volt, és nem egyedüli szempont. Ez sokaknál a nemzeti kérdésekkel is összefonódott. (Azért a többség akkoriban még parasztból lett frissiben gyári melós Pesten, és tudták jól, hogy ez az ország bőven képes lenne ellátni saját magát élelemmel, ha nem ezek a nem-magyar nevű emberek lennének hatalmon. Itt azért már összekapcsolódott a "kaja téma" egy nagyobb nemzeti szintű képpel. Persze mindenkinek a maga értelmi szintjén jött ez át.) Persze, most ezt itt még hosszan lehetne fejtegetni, de a buszmenetrend azt mondja ne tegyem. xD Majd később még visszatérhetek rá.

Idézet
Aes, melyik kolléga ez? Nevet

S.D. Nevet
Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #13249 Dátum: 14 jan 17, 13:38:19 »

That awkward moment, amikor már a moderátorok is politizálnak egy politikamentes fórumon. Nevet

Ez mehetett volna akár a viccek-topicba is, de most jobban ideillik. Végülis (valamelyik grammar nazi majd leírhatná, hogy ezt a szótm egybe vagy külön kell-e írni) csak egy nullát tévedett.

Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #13250 Dátum: 14 jan 17, 13:42:32 »

Végül is.

Szóval a történelem megbeszélése is a politika témakörbe tartozik? Töröld akkor a képet, mert az is politika.

Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #13251 Dátum: 14 jan 17, 13:44:48 »

Végül is az két szó, azaz külön kell írni.

Ebben az a szomorú, hogy javarészt nyugaton pont Belgium területén zajlott.

Nyelvtanról van szó és beelőznek.  Szomorú
Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #13252 Dátum: 14 jan 17, 13:47:45 »

Végül is.

Szóval a történelem megbeszélése is a politika témakörbe tartozik? Töröld akkor a képet, mert az is politika.

Történelem, de politikai aspektusból. Nevet

Syzy, sajnos már nem vagy olyan gyors, mint 15 évesen.
Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #13253 Dátum: 14 jan 17, 13:52:29 »

Ha már elkéstem, annyit azért hozzá tennék a kollektív tudástárunkhoz, hogy a legalábbis pedig egy szó.

Mert történelemnek van politikamentes aspektusa is? Miért cenzúrázzuk magunkat önszántunkból?
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #13254 Dátum: 14 jan 17, 14:50:29 »

Örvendek, hogy ennyi jött át a hozzászólásomból. :/

Na, de tisztázzuk ezt akkor.
A Fórumszabályzat értelmében a fórumon tilos a politikai témák kibeszélése. Ennél többet nem mond erről. Ilyenkor az adott téma moderátora dönti el, hogy mi tartozik a szabály hatálya alá és mi nem. (Ezért ez a Fórum egyes területei között eltérő is lehet akár)

Az én értelmezésemben, és ezáltal az általam moderált területeken az alábbi dolgok számítanak "politizálásnak":

- Jelenlegi pártok, azok programjának, vezetőségének, tagságának, stb. kibeszélése.
- Bármilyen konkrét politikus személyének a kibeszélése.
- Kampányolás, pártba toborzás, adománygyűjtés pártok számára.
- A választásokhoz kötődő bármilyen téma.
- Az Országgyűlésben zajló napi események (un. "munka") kibeszélése.
- Egyéb, konkrét pártokat is érintő témák.

NEM számít politizálásnak:

- Politikai kontextussal is rendelkező történelmi témák kibeszélése.*
- Általános, közérdeklődésre számot tartó társadalmi témák kibeszélése. (PL. abortusz, droghasználat, halálbüntetés, stb.) (Természetesen ezekről a témákról egyes pártoknak is van véleménye, ezek hangoztatása - a párttal összekapcsolva - tilos.)

*Külön kiemelve:
- A rendszerváltás előtti időszakra vonatkozó bármilyen téma.
- A második világháború története.

Ennyi nagyjából. A módosítás jogát fenntartom. Valamint bármelyik admin tetszése szerint, akár indoklás nélkül is felülírhatja ezt.

Remélem így már tiszta lesz. Vagy nem, mert túl hosszú, ezért senki se fogja elolvasni. Bekékítem a szöveget, hátha emiatt véletlenül mégis elolvassa valaki, és nem csak a "politika" szót látja benne, hogy utána a komoly vitatéma az legyen, hogy politizál-e a fórumon a moderátor vagy sem.

Moderátor

« Utoljára szerkesztve: 14 jan 17, 14:53:18 írta Aes Sedai » Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #13255 Dátum: 14 jan 17, 14:56:39 »

Legközelebb teszek ki trollface smiley-t, mielőtt valaki komolyan veszi a kommentjeimet. Egyébként tetszenek ezek a fórumos eszmecserék, főleg akkor, ha nem reálos dolgokról van szó, amikhez bölcsészként lövésem sincs. Nevet
Naplózva

Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Trollbarlang díjak:Legjobb topic, Legnagyobb topic

« Válasz #13256 Dátum: 14 jan 17, 15:12:41 »

Aes milyen az új avatar/signature kombóm? Nevet Bízom benned hogy te értékelni fogod =DDD

edit: 2700 pedig én nem is vagyok hsz vadász, mint mindenki más akinek több hsz-e van.
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 17, 15:13:42 írta Lew » Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #13257 Dátum: 14 jan 17, 15:44:17 »

Lew, ez király lett nagyon. Nevet És már nem is kell sokat várnunk.
Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #13258 Dátum: 14 jan 17, 15:51:07 »

Nem tudom, ki ez a csaj, de jobb, mint az "Assasins".  Nyelvesít
Naplózva

Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #13259 Dátum: 14 jan 17, 16:02:53 »

Valahol láttam egy assassin-os cp-t. Egy lány csinálta. Olyan gyönyörű fehér anyagot talált hozzá. Azóta is arról álmodom. Tök jó lenne függönynek.

Ezt meg kellett osztanom veletek.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 882 883 [884] 885 886 ... 1001
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins