24 nov 26, 10:16:03 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 874 875 [876] 877 878 ... 1001
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma 10  (Megtekintve 1253987 alkalommal)
0 Felhasználó és 7 vendég van a témában
Aes Sedai
Moderátor
Nem elérhető Nem elérhető

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #13125 Dátum: 14 jan 15, 21:53:55 »

A kokó sokkal jobb, mint a hernyó. ikszdé Állj vissza. xD
Naplózva
Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #13126 Dátum: 14 jan 15, 21:55:13 »

Tudod is te miket beszélsz!
Naplózva
Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Trollbarlang díjak:Legjobb topic, Legnagyobb topic

« Válasz #13127 Dátum: 14 jan 15, 21:57:09 »

Szíddddd fel a Katit =DD

Nálunk ez már amolyan szállóige =D
Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #13128 Dátum: 14 jan 15, 22:01:47 »

A kokó igenis sokkal jobb! Én azt ajánlom. (Van eladó, ha kell, csak most, csak neked, akciósan. ikszdé)
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #13129 Dátum: 14 jan 15, 22:04:47 »

Elvileg heroint tolni sokkal jobb érzés, úgyhogy nem lenne nehéz átszokni. Nevet
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #13130 Dátum: 14 jan 15, 22:05:48 »

Állítólag a ma ismert drogok közül a heroin váltja ki a legnagyobb eufóriát. Egyszer.

Gdat megelőzött. Nevet
Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #13131 Dátum: 14 jan 15, 22:07:04 »

Minek? Termesszetek inkább ayahuascát.  Mosolyog

Meg az Lsd sokkal nagyobb élmény, mint a...aa..
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #13132 Dátum: 14 jan 15, 22:07:51 »

Gyakorló heroinisták ezen a véleményen vannak. ikszdé Azt mondják, hogy az első semmihez se mérhető. Utána viszont egyre szarabb lesz.

Btw van hülyébb módja az öngyilkosságnak, mint szándékosan sugárfertőzést kapni?
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 15, 22:11:16 írta Aes Sedai » Naplózva
heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #13133 Dátum: 14 jan 15, 22:12:06 »

noe, engem most már tényleg érdekel, hogy te mit értesz sztrapacska alatt. Láttam a gombás hsz-ed is. Egész cuki.

Nekem is van szlovák ismerősöm, de ő is úgy mondja, hogy juh túrós, káposztás, bryndzás sztrapacska, amikor nekem mondja. Meg azt is, hogy pirítsak neki még szalonnát, meg csülköt vele, mert ez jobb, mint a bryndza.

Valamely szlovák ismerősömtől származott az információ, hogy az olyan mint a brindza, csak tejfölösebb, pár éve kaptam ezt az infót mikor étteremben voltunk, szóval valószínű, hogy ahány ház annyi szokás.

További kutatómunka az értelmező szótárban: a strapačky használt csak a tésztafélére
Mármint mi olyan, mint a bryndza, csak tejfölösebb?

http://hu.wikipedia.org/wiki/Sztrapacska
Magyar szócikk itt is van róla, bár elég ellentmondásos. Az elején: sztrapacska (szlovákul bryndzové haluąky), a végén meg: juhtúrós galuskával (bryndzové haluąky). Szóval ez is érdekes. Nevet
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #13134 Dátum: 14 jan 15, 22:23:18 »

A halušky biztos, hogy galuska és nem láttam még olyan brindzové halušky-t amiben nem lett volna krumpli.
Egyre valószínűbb, hogy a tejtermékes dolog csak ismerősöméknél használt félre lettem tájékoztatva. Lehet keleten használt a tésztára a strapačky, de akkor is csak többesszámban, nem egyesben -a-val.

Vagy lehet ott a van a végén (keleten furán beszélnek, mondjuk szép a keleti, meg a sarisi tájszólás és vicces is)

Mi kápostás haluškyt szoktunk csinálni, szintén krumplival, akkor ha van a társaságban valaki aki nem szereti a brindzát.

Megnéztem szlovák wikin. Ott simán a strapačky ott úgy írja, hogy krumplival készült káposztás galuska.

A strapačkára még mindig csak a gombát hozza ki.

Véleményem szerint abban a legkönnyebb maradni, hogy tájegységenként változik a szó használata. Mint pl. a furi szó nálunk negatív jelző, hajdúságban meg pozitív.

Amúgy várj most jutott eszembe a kérdés van egy szlovák ismerősöd aki beszél magyarul? Akarod mondani van egy szlovákiai magyar ismerősöd? Vagy esetleg egy magyarországi szlovák? Mert én a szlovák ismerőseimmel csak szlovákul beszélek. Ritkán tanulnak meg magyarul.  (Még unokatestvérem is fél használni  magyart pedig nem megy neki rosszul, de fél hogy elront valamit. Múltkor rá is csodálkoztam mikor ott volt barátom is és mondott valamit magyarul, barátja - aki meg morva - jól le is cseszte, hogy mikor az ásványkereskedőkkel akarta, hogy alkudjon kiállításon meg nem volt hajlandó.)
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 15, 22:40:48 írta noemimi-chan » Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #13135 Dátum: 14 jan 15, 22:37:40 »

Valószínűbb lesz hogy a magyarországi szlovákság képviselője az illető... Gondolkozik
Naplózva
Ayumichan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Silent shadow

« Válasz #13136 Dátum: 14 jan 15, 22:39:10 »

Utálom az alsó szomszédaimat.
Ha nem kéne mennem dolgozni akkor korán kelnék csak azért hogy zenét szolgáltassak nekik (mert most dajdaj megy akkor délelőtt meg csucsu), de nem leszek itthon hanem dolgozni fogok.  smirksweat
Pedig olyan szívesen szolgáltatnék nekik zenét.
Na mindegy majd szombaton... Remélem a goth metált szeretik... vagyis inkább ne szeressék mert úgy élvezetesebb halgattatni velük.  Ördögi
Naplózva

Normális vagyok, a hangok is ezt mondják.
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #13137 Dátum: 14 jan 15, 22:45:30 »

Fuj ez azért nagyon gáz, hogy a magyar wikipédián Petőfit a magyarországi szlovákokhoz sorolják. :/
Nem hiszem, hogy valaha szlováknak vallotta volna magát.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_szlov%C3%A1kok

Ha valaki elolvasná, hagy jegyezzem meg hogy Beneš egy sz*r-szemét-sz*r alak volt szerintem. Durci

De legalább anyai ágon dédiék is azért házasodtak össze, hogy dédapát nehogy elvigyék, mert mama anyukája szlovák volt így ő biztonságban volt. Durci
Érdekes, hogy még most is gondozunk olyan sírt akik gyerekei dédiék ismerősei voltak és elvitték őket. Szomorú

http://www.youtube.com/watch?v=kZiAHtaKf7I (kicsit túlzó, de megakarom nézni)

Apai ágon mamáék még mindig jobban jártak akik munkatáborban voltak, ők legalább visszamehettek a hazájukba. <-ezért vallom magam szlovákiai magyarnak mert az a földterület a hazám.

Erről bezzeg nem emlékeznek meg mint a zsidó munkatáborokról.

A hsz-t Saphinak ajánlom. Nevet
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 15, 23:01:18 írta noemimi-chan » Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #13138 Dátum: 14 jan 15, 23:00:28 »

Meg azt a felfogást sem értem, amikor valakinek apja/nagyapja/anyja/nagyanyja más nemzetiségű, de a többi magyar, akkor miért lesz hirtelen "nemzetiségi" a személy? Mint Kossuth, aki 20. ízben valamilyen nemzetiség, ezért ő sem magyar... Vicc. Nevet

Persze ezt nem pont Petőfire értettem, az ő verseiből tisztán érződik, hogy tót. Például ebből:

http://www.nyitra.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=147

"Te rác, te horvát, német, tót, oláhság,
Mit marjátok mindnyájan a magyart?
Török s tatártól mely titeket védett,
Magyar kezekben villogott a kard.
Megosztottuk tivéletek hiven, ha
A jószerencse nékünk jót adott,
S felét átvettük mindig a tehernek,
Mit vállatokra a balsors rakott.

S most a hála!... vétkes vakmerénnyel
Reánk uszít a hűtelen király,
S mohó étvággyal megrohantok minket,
Miként a holló a holttestre száll.
Hollók vagytok ti, undok éhes hollók,
De a magyar még nem halotti test.
Nem, istenemre nem! s hajnalt magának
Az égre a ti véretekkel fest.

Legyen tehát ugy, mint ti akartátok,
Élet-halálra ki a síkra hát,
Ne légyen béke, míg a magyar földön
A napvilág egy ellenséget lát,
Ne légyen béke, míg rossz szívetekből
A vér utósó cseppje nem csorog...
Ha nem kellettünk nektek mint barátok,
Most mint birókat, akként lássatok.

Föl hát, magyar nép, e gaz csorda ellen,
Mely birtokodra s életedre tör.
Föl egy hatalmas, egy szent háborúra,
Föl az utósó ítéletre, föl!
A századok hiába birkozának
Velünk, és mostan egy év ölne meg?
Oroszlánokkal vívtunk hajdanában,
És most e tetvek egyenek-e meg?

Föl, nemzetem, föl! jussanak eszedbe
Világhódító híres őseid.
Egy ezredév néz ránk itélő szemmel
Atillától egész Rákócziig.
Hah, milyen múlt! hacsak félakkorák is
Leszünk, mint voltak e nagy ősapák,
El fogja lepni árnyékunk a sárba
És vérbe fúlt ellenség táborát!"

ikszdé

« Utoljára szerkesztve: 14 jan 15, 23:12:31 írta Saphira » Naplózva

noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #13139 Dátum: 14 jan 15, 23:03:48 »

Szerkesztettem a hsz-em: olvasd el!

A linkben szereplő vers 1. versszaka után már úgy érzem, hogy elég volt. -.- Ez nem egy jó Petőfi vers, pedig a kedvenc költőm T_T

Jó mégse olyan rossz. Az idézett rész pont tetszik. Ezért háborodtam fel azon, hogy szlováksághoz sorolják.

Kitelepítésre visszatérve: nagypapám most örökösödés joggal foglalkozik, egy bácsi földterületeket akar vásárolni Szlovákiában, délen, de azok a kitelepített kulákoké voltak. Egyik családnál én is voltam vele, akik örököltek. Érdekes, hogy akik ott élték le az életüket a szlovák földön már rég meghaltak, de a gyerekeik akik nem is emlékeznek rá, hogy éltek ott, szívesen visszajárnak Szlovákiába és hangoztatják, hogy ottani magyarok.
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 15, 23:12:22 írta noemimi-chan » Naplózva

Oldalak: 1 ... 874 875 [876] 877 878 ... 1001
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins