Persze nem kéne meglepődnöm, ha már egyszer Kishi ebből a szárazföldön is úszószemüveget hordó, az Uchiha névre szégyent hozó nyomigyerekből csinálta meg a főgonoszt, pedig ott lett volna neki Madara is erre a célra.
Szerintem még Madara lesz a "főgonosz", abból kiindulva, hogy Obito most csúnyán felsúrolta a padlót, és remélhetőleg még ott is marad, míg Madara vígan szórakozik Hashiramával.
Nem rosszabb író ő szerintem, mint Rowling, bár lehet mégis.
Na ne viccelj.
Rowling szerintem simán vetekszik GRRM-nal, Kishi meg egy szaros mangát ír csupán, ami - valljuk be őszintén - legtöbb gyerek lelki fejlődéséhez vajmi keveset járult hozzá (legfeljebb megtanította nekik, hogy "soha ne add fel", meg "mindig tarts ki a barátaid mellett"... de nem ezt mondja az összes manga?)
Egyébként már hónapok óta ilyen a Naruto, a mostani fejezet még előrelépés is volt, mert végre történt valami, és nemcsak a nyáladzás ment 17 oldalon keresztül. A legszomorúbb mindebben, hogy a nagy vetélytárs, a Bleach, aminek írója legalább hat éve csak szenved a saját mangájával, és nevetségesebbnél nevetségesebb történeteket ír, végre a vége előtt feltámadt és magasra tette a lécet. Ezzel szemben a Naruto csak hanyatlik.
Ráadásul, most őszintén: mi lesz a Naruto vége? Naruto elhozza a világvégét azzal, hogy egyesíti az összes shinobi nemzetet. Kishi komolyan annyira buta és naiv, hogy szerinte ezzel eljönne a világbéke? Ha valóban meglépi ezt, nagyot csalódom benne, és még reménykedem, hogy ehelyett inkább az lesz a végén, hogy a nagy terv Narutonak sem sikerül, és bevallja, hogy nincs világbéke...
Vajon miből fakadhat az, hogy ennyire szélsőségesen látjuk az erkölcs két végleti pontját? Hogy valaki csak gonosz vagy csak jó lehet, keresztény dogma talán?
Ez nem keresztény dogma. Ha megnézed, Európa ritkábban élt ezzel a motívummal, csupán az egyszerű lelkülettel rendelkező amerikaiak szeretik ezt a világképet, sőt Ázsiában még annál is sokkal jobban él az emberek fejében. Nézz meg pár animét, tízből nyolcban ez megjelenik.
Szerintem ez eléggé ősi gondolkodásmód, ami már teljesen beleégett legtöbb ember tudatába: már a népmesék is így épülnek fel, a gonosz általában mindig csak a rosszat akarja ok nélkül, a jó meg ok nélkül segít mindenkin.
Egyszerűen hiába színes a világ, ha legtöbb ember nem tudja a színeket értelmezni, és így leegyszerűsít mindent fekete-fehérre. Aztán a kevésbé intelligens emberek megelégednek manapság a gonosz-jó éles ellentétével, az okosabbak meg elgondolkoznak a miértjén.
Kitaszított
Ku*va életbe, Aes, most választhatok másik nevet...
Ő nem hordozhat gyűlöletet. Erről szól az egész útja hogy a saját fájdalmát és gyűlöletét teljesen megszűntesse.
Ez a legnevetségesebb az egészben. Kishi árnyalni akarja a gonosz szereplőket, de ezzel szemben azt a látszatot tarja fenn, hogy Naruto tökéletes.