Saphira
|
|
« Válasz #4245 Dátum: 13 júl 23, 09:12:10 » |
|
Csak sajnos nem igaz. Nem becsülik őket sokra csak szemtől szemben, amikor van valami bajuk, és más nem tudja őket meggyógyítani. De egyébként, ha orvosokról van szó, akkor százból legfeljebb egy nem lehordás. Noe, nem úgy példálóznak ezzel, hanem ha valami vita vagy veszekedés van. Mert ha bárki galamblelkét megbántom, akkor itt a fórumon rögtön azzal jön mindenki, hogy hogyan tanulhatok így én orvosin, meg miért nincs pszichológiai teszt meg ilyenek. És ez főleg úgy vicces, hogy soha az életben nem találkoztunk. Jaj, Aes, mondtam már, hogy az Antarktisz legyen az úticél.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #4246 Dátum: 13 júl 23, 09:16:02 » |
|
Kiragadok egy jelentéktelen kontextust és arra fogok reagálni: Még mindig jobb belemenni kellemetlen, és kényes kérdésekbe, mint macskákról és időjárásról dumálni, persze először meg kéne tanulni, nekem is, hogy lehet személyeskedés nélkül érvelni és nem mellébeszélni. Az hogy ez egy anonim anime fórum, erről is sokat gondolkodtam, de megint csak arra jutottam, hogy azért jó páran vagyunk akik nem ma kezdték, mondhatni túlzással az évek alatt felnőttünk, már igényünk van valami többről is szociális csevegést folytatni, mint macskák, vagy ki mit csinált aznap. Legalábbis ezek után már nincs értelme hazudni, és szerintem mindenki feltudja vállalni önmagát mások előtt. Ja és a politológiának nem sok köze van a jogászhoz, az hogy kb. van 10% ismeret ami fedi egymást, EU egyes részei, bár mi inkább döntéshozatali eljárásokról és jogforrásokról tanulunk, még ott a 90% teljes különbözőség. Inkább legyen sok maszlag között 1-2 jó mondat, mint hogy ne is legyen érdemi kommunikáció közöttünk, csak így mehetünk előre. captain strikes again
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #4247 Dátum: 13 júl 23, 09:24:10 » |
|
Jaj, Aes, mondtam már, hogy az Antarktisz legyen az úticél. Oké. Vagy az Arktisz. Amúgy is, néhány hajdanvolt, kissé elborultabb agyú német kollégám ott képzelte el a fehér emberek közös őshazáját. Syzygy! Az a baj, hogy az un. "szociális csevegés" az pont hogy a macskák, az időjárás, meg hogy ki mit csinált aznap. Ha jól tudom (bár lehet tévedek) ez az amit az angol "small talk"-nak nevez. Szóval a kapitányt megint visszaküldöm. xD
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #4248 Dátum: 13 júl 23, 09:28:36 » |
|
Akkor embere válogatja, (mint mindent hopp! kapitány !), bár lehet hogy rosszul használtam a szociális jelzőt, mert számomra többet jelent, mint a leírtak.
Aes a villanyszerelő kollégáid ( de rossz poén ), már féregjáratot is nyitottak az Antarktiszra.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #4249 Dátum: 13 júl 23, 09:31:18 » |
|
Szegény kapitány ma fel-alá repkedhet kettőnk között, hiszen a szociális csevegés az én értelmezésemben pont, hogy az, amit csak azért folytatunk, hogy legyen beszélgetés két vagy több ember között, hogy a kapcsolat fennmaradjon. De azzal nem vitatkozok, hogy ezt embere válogatja.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #4250 Dátum: 13 júl 23, 09:38:03 » |
|
Jaja igen rosszul használtam a kifejezést mert mást jelent általánosságban, meg mást mondjuk számomra. PL: ha csak small talk-ot tudnánk folytatni akkor inkább nem is beszélek, hagyom a fenébe a kommunikációt, mert nincs értelme+többet jelent ha csend van ennél. Persze ezt nem úgy kell elképzelni hogy akkor nem is kommunikálok senkivel. "van egy minimális számú ember, akit tényleg annyira szeretek, hogy bármikor bármiről szívesen beszélek velük, csak, hogy beszéljünk, mert egyszerűen jól esik hallani (vagy net esetében) olvasni amit mond." valami ilyesmit akartam én is ide írni módosításként.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 júl 23, 09:42:54 írta Syzygy »
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #4251 Dátum: 13 júl 23, 09:41:09 » |
|
Az utolsó mondatoddal egyet értek, bár nem mindig. Néha jól esik az embernek a small talk, még itt a fórumon is. Meg persze van egy minimális számú ember, akit tényleg annyira szeretek, hogy bármikor bármiről szívesen beszélek velük, csak, hogy beszéljünk, mert egyszerűen jól esik hallani (vagy net esetében) olvasni amit mond. De kevés ilyen van. A többi esetben tényleg jobb a csend.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #4252 Dátum: 13 júl 23, 09:51:02 » |
|
Na és azt hallottátok hogy ez a hét valami baromi dög meleg lesz akár 40 fokkal ? Ahogy telnek az évek, úgy kezdem el egyre jobban nem szeretni a nyarakat. A Marson szeretnék élni egy kis terraformálás után, meg ennek ellenére jó lenne az oxigén alapú életemet megváltoztatni valami más kémia elemre.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 júl 23, 09:54:31 írta Syzygy »
|
Naplózva
|
|
|
|
Ishida
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #4253 Dátum: 13 júl 23, 10:00:09 » |
|
Csak sajnos nem igaz. Nem becsülik őket sokra csak szemtől szemben, amikor van valami bajuk, és más nem tudja őket meggyógyítani. De egyébként, ha orvosokról van szó, akkor százból legfeljebb egy nem lehordás.
Persze, hogy nem, mert egy rétegnek a televízió ontja a propagandát, hogy az orvosok szemetek, mert állam tanítattja ki(többnyire nem, de ezt ha valaki tudja, az pont te vagy) és le akarnak lépni, csupa rosszat hallunk róluk(ja, mert a sikeres műtétek csak akkor hír értékűek, ha már külföldön is cikkeznek róla, amíg ez nincs, addig csak annyi van, hogy melyik kórházban rontottak el valamilyen műtétet.) és még meg van az a bizonyos előítélet, hogy a bánásmód a boríték vastagságától függ. Nem csodálom, hogy szarba se veszi az átlagember az orvosokat, hiszen kb. ezt nyomatják beléjük. Nekem különösebben nincs véleményem róluk. Volt amikor segítettek rajtam vagy a környezetemben lévőknek, volt amikor meg több kárral dolgoztak , mint haszonnal. De ez alapján levonni, h az összes orvos szemét, hazaáruló stb. hatalmas ostobaság. Mondjuk Oroszország egyre vonzóbb. Ott elég jó irányba mennek a dolgok. Lehet a végén kivándorlok oda. (Saphi te is jöhetsz, ha van kedved.)
Követitek Depardieu-t? Én maradnék Texasnál. Egy puska és minden megoldódik. :'D De amúgy Ausztria sem rossz költözési cél, egészségügyön kívül minden olcsóbb, ha jól tudom. Az alapvető megélhetési dolgok legalábbis mindenképpen, politikailag meg senki nem b*szogat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Nikuccia
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
|
|
« Válasz #4254 Dátum: 13 júl 23, 10:06:33 » |
|
A lényeg, Saphira, hogy undorítónak és szánalmasnak tartom azt, ahogy te, emberként az emberekre gondolsz magad mellett, mégis arra fogsz felesküdni, hogy az életüket mented, és elhagyod a hőn szeretett országod, hogy a munkáddal majd idegen országok embereit mentsd, hogy idegen államnak adózz, pont te, aki itt a legnagyobb Magyarország-fan lehetne, és ezzel szerintem alap esetben nem is lenne baj, de azért roppant mód érdekes, hogy a te világszemléletedbe belefér egy ilyesmi mégis. Roppant érdekes az is, hogy rólad van most szó, mégis kétségbeesetten védekezel azzal, hogy próbálsz Syzyre és Lámpásra is rossz fényt vetni, pedig hát te nem vagy korcs, mint az kiderült, Mohács óta te vagy az egyetlen tiszta élőlény ebben az amúgy elkorcsosult világban. Az arroganciád határtalan, amikor te megsebzed ezzel a szerinted galamblelkű fórumtársaid, az teljesen jogos, ám amikor ugyanez a fagyi visszanyal, és telibe nyalja a te arcod, az már nem tetszik. Ez is roppant érdekes. Egyszerűen arról van szó, hogy ha te valóban elmész dolgozni külföldre, saját magad köpöd arcon. Nyugtathatod a lelkiismereted azzal, hogy majd kamatostul visszafizeted, amit az ország rád áldozott tanulmányaid során, ám te is tudod, hogy ez nem így van. Szerintem ne menj ki. Ha ki is mész, meg fogod bánni, és hazajössz, de már nem leszel ugyanaz az ember, mert nem fogsz hinni a saját elveidben. És ami a legröhejesebb, hogy mi beszélgettünk is erről levelek formájában, mielőtt én kimentem Németországba dolgozni. Tényleg vicces. Aes, a te elméleted meg ott bukik meg az ismeretlen fórumról, hogy ez már rég nem erről szól. Az új tagoknak talán, de akik évek óta vannak itt, megismerik egymást, eltűnik az anonimitás, megismerjük egymás szépséghibáit, a terveit, a vágyait, itt már több tíz, talán száz barátság és szerelem is köttetett, ezt pedig te sem tagadhatod. Viszont huh, úgy látom, nekem is megérett némi pihenő, mert az elmúlt hónapok hangulata itt, hát, finoman szólva is mint egy kriptában. Gman, ősszel majd megkereslek azért egy-két üzivel, hogy milyen a babátok.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #4255 Dátum: 13 júl 23, 10:07:45 » |
|
Ausztriában majdnem akkora politikai elnyomás van, mint Németországban. Texas az nem lenne rossz, amúgy is nagy rajongója vagyok az Old South életformájának. xD (Van is egy Konföderációs hadilobogó a szobámban. xD) Csak ott már kicsit kisebbségi lennék a demográfiai arányok alapján, igaz puskával annak is könnyebb lenni. Csak meddig még, ott is lassan ki akarják csavarni az ember kezéből az önvédelem egyetlen normális eszközét. A Marson én is szívesen eléldegélnék. A terraformálás lenne az igazi, de megelégednék egy önfenntartó, túlnyomásos kastéllyal is, kis házi atomerőművel. ----- Szerk.: Szerintem Saphi azt a múltkori kimenős hszét nem szó szerint, hanem ironikusan értette. Legalábbis remélem. Az a Saphi akit én ismerek, az nem mondana ilyet szószerint.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 júl 23, 10:27:13 írta Aes Sedai »
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #4256 Dátum: 13 júl 23, 10:14:14 » |
|
Roppant érdekes az is, hogy rólad van most szó, mégis kétségbeesetten védekezel azzal, hogy próbálsz Syzyre és Lámpásra is rossz fényt vetni...
Mivel is vetett rájuk rossz fényt? Nem sok értelmét látom annak amit írtál...
|
|
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
Nem elérhető
Rejtett Homok Falu
Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)
|
|
« Válasz #4257 Dátum: 13 júl 23, 10:38:19 » |
|
Noe, nem úgy példálóznak ezzel, hanem ha valami vita vagy veszekedés van. Mert ha bárki galamblelkét megbántom, akkor itt a fórumon rögtön azzal jön mindenki, hogy hogyan tanulhatok így én orvosin, meg miért nincs pszichológiai teszt meg ilyenek. És ez főleg úgy vicces, hogy soha az életben nem találkoztunk.
Egyszerű, hogy miért. Mert ez egy olyan információ amit tudnak rólad. Elég kicsi korod óta itt vagy, de megmaradtál csevegésen belül egy azért ismeretlen embernek. Véleményed van, írásodból sok minden meg lehet tudni rólad azért, de konkrétan, hogy ki, vagy mi vagy azt nem nagyon hangoztatod, úgy, mint sok más ember a fórumon. Ez egy olyan információ ami közelebb visz hozzád és "támadható" lettél e-téren. Vagy a pikírt megjegyzések céltáblája lett, hogy orvosnak tanulsz. Szerintem sokan lesz*rják, hogy Ayumi akár mit tanult, vagy mások, mert róla sok mindent tudunk, anélkül, hogy megkérdeznénk. Esetleg gman-ről, aki mindig hangoztatta, hogy távol tartja magát a fórumtól, mégis egyre jobban bele olvad a népbe. Egy fórumon, vagy bármilyen anonim helyen, ha szeretnénk, ha nem, az írásunkból megismernek emberek. Eleinte, lehet nem teljesen magadat adod, de minnél több időt töltesz itt és valóban írsz, írásodban megismerünk egy torz, vagy nem torz képet, de a lényeg, hogy nem tudsz anonim maradni igazán. Viszont huh, úgy látom, nekem is megérett némi pihenő, mert az elmúlt hónapok hangulata itt, hát, finoman szólva is mint egy kriptában. Gman, ősszel majd megkereslek azért egy-két üzivel, hogy milyen a babátok. Ezt szomorúan hallom, remélem azért majd írsz nekem.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 júl 23, 10:40:01 írta Minagi »
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #4258 Dátum: 13 júl 23, 11:17:17 » |
|
Mivel is vetett rájuk rossz fényt? Nem sok értelmét látom annak amit írtál...
Ezt én sem értem, mitől vetne ránk rossz fényt?, meg engem nem is baszogattok azzal hogy ezzel foglalkozom, ha véleményt alkotok az emberekről. Pedig ha belegondoltok, azon is életek múlnak közvetetten, hogy ki milyen jogi konstrukciókba ugrik bele. és éljen a Konföderáció!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #4259 Dátum: 13 júl 23, 11:25:42 » |
|
Életek az én jövőbeli szakmámon is múlhatnak, méghozzá felettébb sok (láthattuk mi volt nemrég Csehországban)
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 júl 23, 11:27:40 írta noemimi-chan »
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
|