Amúgy tudtátok, hogy Katalin végre megszüli azt a mennyire nagyon várt gyereket és... nos, nem hiszem, hogy véget ér a körülöttük folyó mizéria, szóval nem is értem, minek örülök ennek.
De nagyon elegem van már belőlük.
Elég szomorú, hogy egy királyi család méltatlanul szerepel bulvársajtóban. Az viszont még szomorúbb, hogy az emberek gratulálnak, éljeneznek meg örülnek, ha mindenféle undorító, felesleges, drogos és a fiatalok világképét romboló celebeknek kölyke születik, egy ilyen gyerek születésén meg mindenki pattog, hogy kit érdekel. Természetesen magyarként számunkra nem is fontos a brit családdal foglalkozni, de kíváncsi vagyok, ha lenne még magyar uralkodói család, ahhoz hogyan állna ez a korcs társadalom. Nyilván ahhoz is így.
Elég szomorú szerintem, inkább keresnék azokban a körökben példaképet, mint például az amerikai sztárvilágban, akikért most mindenki úgy odavan.
Az emberek nem tudnak példakép nélkül élni, szükségük van a tekintélyre - csak sajnos manapság egy nagyon rossz réteg került a tekintélyes pozícióba, és feszít az újságok hasábjain, mint "példakép".
Ezzel a hozzászólással teljes mértékben egyet értek. Hozzáteszem, én nem vagyok monarchista, a szó szoros értelemben, mivel nekem önálló ideológiai világképem van, amibe belefér ugyan egy király, de nem szükségszerű. Viszont ettől függetlenül, a tekintélyre igenis szükség van a világban, és a monarchia ennek az egyik legrégebbi és legjobb megtestesülése. Persze lehet más is, azonban valamilyen példakép mindenképpen kell, nem csak egyéni, de össztársadalmi szinten is. A tényleges és valóban működű uralmi rendet is csak a tekintélyelvűség tudja megalapozni egy országban. (Emellett szerintem szükség van még az ideológiai totalitásra törekvésre is - totalitarizmus - de ez már egy külön téma.)
Konkrétan a brit királyi családra vonatkozóan természetesen valóban megkérdőjelezhető, hogy mennyire képes ez a család a tradicionális-szakrális monarchiaképet képviselni és megtestesíteni a mai világban. Az ő esetükben a bulvár szereplések, valamint egyes megkérdőjelezhető magánéleti lépéseik igencsak visszatetszést keltenek, a c***istáknak való lefekvésről nem is beszélve. Ettől függetlenül azonban, a viselkedésüktől eltekintve is, a kispolgári kivagyiságból fakadó "kritikájuk" nem elfogadható, amennyiben az ember az "együnk-igyunk-bulizzunk-keféljünk" materialista szennyből legalább valamennyire ki akar emelkedni. Még egy ilyen királyi család is sokkal jobb példakép, mint akármelyik agyonsztárolt mai híresség.
Saphi, a celebnek is ugyanolyan tüneményes babája születik, mint egy hercegnek, nem kölyke, ok?
Nem.
----
A másik meg: vegyük már észre hol vagyunk. Egy világvégi anonim animés fórumon. Itt aztán tényleg nem kéne a másik személyével foglalkozni, a mondanivalója helyett. Ez még egy valódi - értsd: IRL - vitánál is visszataszító, de itt emellett még nevetséges is, hiszen itt csak álnevek, álemberek vannak. Attól, hogy ide beír valaki valamit, még nem fog megváltozni a világ, az itt zajló dolgokból nem kéne a másik tényleges, valódi énjére következtetni, vagy egyáltalán azzal foglalkozni. A mai magyar vagy bármilyen társadalom "állapotára" pedig ez a fórum alapján bármilyen következtetést levonni pedig már kifejezetten abszurd. (Igen, ilyen is volt már, nem is egyszer. Konkrétan visítani tudtam volna ezekben az esetekben a hülyeség mértékétől)
Röviden: teljesen mindegy, hogy itt ki kicsoda, hány éves, hol lakik, minek tanul, vagy nem tanul, dolgozik-e stb. Ez
itt teljesen mindegy. Már csak azért is, mert az internet előnyeit kihasználva, remekül lehet hazudni is ezekben, mint ahogy azt, felteszem, jó páran meg is tették, vagy teszik. (A saját tényleges jellemünk online megmásításáról nem is beszélve.)
Akkor miért élsz te ebben a nagyon korcs társadalomban ahelyett, hogy keresnél inkább egy neked tetsző földet
Ez is borzasztó gyenge volt. Népünk és pártunk bölcs vezére és tanítója Gy.F. mondott annak idején hasonlót, ki is röhögték érte.
Egyébként meg, a mocsok ma már a világ nagy részén elterjedt, még az agyonistenített ázsiai társadalmakban is egyre inkább. Szóval nem is nagyon lenne hová menni.
Legfeljebb Irán, Észak-Korea, de ott meg más jellegű gondok vannak. Az előbbi muszlim, oda nők főleg ne menjenek, az utóbbi meg, hát, amióta sokat foglalkozok velük, sok mindenben egyre szimpatikusabbak. Ott nincsen bűnözés, nagyképű senkik, nagypofájú kisebbségek, "LMBTQXYZstb emberek", "human rights" bullshit, bűnöző mosdató
taszkalapok, ADL meg SPLC. Csak ne lenne Kim et. ennyire nyilvánvalóan elmebeteg. (Na meg az egész sleppje.)
Mondjuk Oroszország egyre vonzóbb. Ott elég jó irányba mennek a dolgok. Lehet a végén kivándorlok oda. (Saphi te is jöhetsz, ha van kedved.)
Azért a tegnap esti/ma reggeli maszalgból két értelmes mondatot kiemelnék, és köszönöm az alkotóiknak. (ez nem "irónia", szó szerint értendő, a mellébeszélés nekem nem kenyerem.)
Mi több úgy vélem az orvosoknak kell egy bizonyos fokú ridegség is a társadalommal szemben, mert ha ez nincs bennük igen hamar összetörnének.
Az orvosokat többre becsülik az emberek (én biztosan), mint a jogászokat és a politológusokat.