24 nov 16, 19:27:35 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 360 361 [362] 363 364 ... 410
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Segítség  (Megtekintve 931559 alkalommal)
0 Felhasználó és 9 vendég van a témában
Ayumichan
Naruto-Kun Fórum Isten
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Hozzászólások: 6459


Silent shadow


« Válasz #5415 Dátum: 13 máj 31, 22:27:13 »

Akkor addig annyit tudsz tenni hogy beírod a tüneteidet a keresőbe és elolvasgatod az ennek alapján lehetséges magyarázatokat.  Gondolkozik
De orvoshoz akkor is el kéne majd menned.
Naplózva

Normális vagyok, a hangok is ezt mondják.
Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Hozzászólások: 5336



« Válasz #5416 Dátum: 13 jún 01, 01:57:40 »

Hol van Saphira amikor szükség van rá Nevet ikszdé
Naplózva

Some men just want to watch the world burn.
Morita
Rikodu Sennin
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3837



« Válasz #5417 Dátum: 13 jún 01, 08:32:02 »

Egy szemész sincs közöttünk, úgyhogy nem hiszem, hogy Saphi is tudna, a menj egy orvoshoz dolgon kívül mást mondani.
Naplózva
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7459


« Válasz #5418 Dátum: 13 jún 01, 08:52:00 »

El fogok, de csak úgy egy hét múlva tudok
Mi az, hogy csak 1 hét múlva tudsz?
Naplózva
kisama
Akadémiai tanár
*
Nem elérhető Nem elérhető

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Hozzászólások: 253


Made in China :P ("Basszus")


« Válasz #5419 Dátum: 13 jún 01, 10:48:58 »

Időpontot kell kérni, vizsgaidőszak van, és még sok körülmény miatt.
Naplózva

Lew
Naruto-Kun Fórum Isten
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Hozzászólások: 5679


Trollbarlang díjak:Legjobb topic, Legnagyobb topic


WWW
« Válasz #5420 Dátum: 13 jún 05, 23:49:46 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=1ni8Ep1Q69g" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=1ni8Ep1Q69g</a>

Tud valaki valami normális, fandubot ahol nem japán énekli az ingrisht? Nevet
Naplózva


Aes Sedai
Moderátor
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Akatsuki Akatsuki

Hozzászólások: 11452



« Válasz #5421 Dátum: 13 jún 06, 08:11:26 »

Nekem kéne egy kis segítség. Most lehet ki fogtok röhögni a kérdés miatt, de végül is nincs előírva, hogy itt csak számítógépes meg animés dolgokat lehet kérdezni. kacsint

Nah szal a kérdésem az lenne, hogy az ilyen konzerves készételeket (chilisbab meg ezek), amiket csak melegíteni kell és mást nem kell velük csinálni, azokat hány percig kell mikróban melegíteni, hogy rendesen felmelegedjen, de ne legyen baja? xD

Tudom hogy hülye kérdés, de nem vicc, tényleg érdekel a válasz, sőt fontos is lenne. Nevet
Naplózva
Shiro
Moderátor
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Hozzászólások: 7523


may the force be with you


WWW
« Válasz #5422 Dátum: 13 jún 06, 08:29:33 »

1. javaslat.
Konzervet ne rakj mikróba  Nyelvesít

szedd ki a tartalmát egy mikrózható edénybe és úgy tedd be melegíteni.

Ezután kb
1-2 perc alatt megmelegszik de inkább kezd 1 perccel és legfeljebb visszarakod.
« Utoljára szerkesztve: 13 jún 06, 08:30:40 írta Shiro » Naplózva

Aes Sedai
Moderátor
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Akatsuki Akatsuki

Hozzászólások: 11452



« Válasz #5423 Dátum: 13 jún 06, 08:37:03 »

Magát a konzervet nem rakom be, állítólag ha nem nyitod fel, akkor a melegítés után a képedbe ugrik az anyag, amikor felnyitod. xDD

Na majd kísérletezek. Nevet
Naplózva
Shiro
Moderátor
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Hozzászólások: 7523


may the force be with you


WWW
« Válasz #5424 Dátum: 13 jún 06, 09:33:46 »

Ja meg, hogy fém, S ha nem akarsz egy Stens Gate féle véletlen kísérletet, vagy egy elfuserált railgunt akkor nem ajánlott.  Pojén

-----------

Írok neked még egy pár értelmes dolgot még.

Rizs főzés mikróban.


Egy mikrós edénybe tegyél egy csésze rizst és öntsé rá 2 csésze, vagy 2,5 csésze vizet. sózd meg

Tedd rá a fedelét egy kicsit elforgatva.
Magyarán csak lazán legyen rajta, had tudjon egy kicsit levegőzni.

Rakd be a mikróba 5 percre alacsony fokozaton.

Vedd ki keverd meg

Rakd vissza 3  percre.
Vedd ki keverd meg.

Ha a víz már közel forró, és látszik hogy az anyag már sűrű, de még nedves, akkor erősítsd rá a fedelét és hagyd állni egy 15 percig.

Ha viszont túl híg, vagy még csak langyos, akkor rakd vissza még 2-3 percre.

Megjegyzés: véletlen hibák.

A típusoktól függően egyes mikrók melegítési képessége eltérő lehet.
Így pl esetleg gyorsabban melegszik a víz és túl sok gőz képződik. ez egy idő után nem egészséges a mikró számára.

Éppen ezért hagyjuk rajta a fedőt lazán, hogy a nagy része azon csapódjon le.
Ha esetleg pontosan ráillesztjük akkor az edényben túlnyomás lesz és lerobban a teteje és akkor takarhatod a mikrót.

Persze egy idő után a tetővel is lecsapódhat a pára. A teteje nem fog lerepülni, de a tál mellett csupa trutyi lesz minden.

Tovább ha már sűrű a matéria az anyag túlmelegedés esetén kifuthat.

Szóval először csak 4-5 percig utána meg már csak 2-3 perces időkig érdemes berakni.

------------------------------------

Rántotta mikróban wtf

végy x darab tojást mondjuk 2-t

tedd a mikrós edénybe kutyuld össze mint ahogy azt szokás.

fedő nélkül tedd be a mikróba alacsony fokozaton.

számolj el 20.-ig
vedd ki keverd meg.
tedd vissza
számolj el 15.-ig
vedd ki keverd meg.
tedd vissza
számolj el 10.-ig
vedd ki keverd meg
számolj el 5.-ig
vedd ki keverd meg

megjegyzés. a fizikai változás sebességéből adódóan az 5-ös és/vagy a 10-es melegítést ajánlott ismételgetni.
minél tovább tartunk a melegítésben annál inkább érdemes csak rövidebb időközönként visszarakni.

------------------------

Puding mikróban.

A pudingpórt keverd simára a tasakon írtak alapján tejjel és cukorral.
Majd pedig tedd be a mikróba ugyan úgy ahogy azt már korábban a rizsnél leírtam.

-----------------------

Héjában sült krumpli. mikróban

tegyél kb félökör akarom mondani félököl méretű krumplikat egy lapos tálon a mikróba.

melegítsd max fokozaton 2-3 percig

szedd ki forgasd meg őket, valamint amik középen voltak krumplik szedd ki a szélére, amik pedig a szélén voltak tedd be középre.

Majd tedd vissza 2-3 percre.

Ha ezután nem tűnek a szemek összeaszottnak, akkor forgasd őket vissza és tedd be őket  újabb 1 percre.

Elvileg ha jóféle a krumpli és sikerül eltalálni a melegítési időt, akkor a héja könnyen leválik. Amíg még forró.
Szóval a hámozás kissé macera lehet.

Megjegyzés:
Akár hámozva is berakhatod  a krumplit.

-----------------------

Level UP!

Rakott krumpli mikróban:

hozzávalók
főt tojás
krumpkli
tejfől
fűszerek (pl bazsalikom, fokhagymás fűszer, majoranna)
kalbász
sajt
kis mikrós edények
1 nagy mikrós edény.

főt tojás készítése.

1 ne héjastól akard megfőzni mert lesz nagy bumma.

Szóval tedd a tojást egy mikrózható edénye.
De a legjobb megoldás, ha külön edényekbe teszed a fehérjét és a sárgáját, mivel a sárgája veszettül gyorsabban tud megfőni a mikróban.

Szóval külön külön főzd keményre a fehérjét és a sárgáját ahogyan már írtam a rántotta esetén.

Megjegyzés: Alakilag nem, de ízileg és szerkezetileg hasonlítani fog arra a főt tojásra amit a forró vízben főznek.

Kalbász:
feldarabolva egy mikrós edényben rakd be 1 percre.
ez kész

Krumpli:
Hámozd meg és vágd fel karikára.

1-2 vagy 3 percre rakd be főni a mikróba.
megjegyzés:
ne főzd meg teljesen hanem csak úgy félig meddig.

A fászereket keverd bele a tejfőlbe.

Végyed elő a nagy mikrós edényt.

tégy egy kevéske tejfőlt a z aljára , kend szét.
az aljára egyenletesen hejezd el a krumpli karikákat.

szórjál rá a kolbászból és a főt tojásokból (a fehérökből és a sárgákból is)

tégy rá tejfőét, hogy vékonyan befedje.

ezután megint a krumpli karikák jönnek.
majd megint a kalbész és a tojás.
majd megint a tejföl
majd a tetejére krumplikarikák annak a tetejére tejföl és sajt.

Megjegyzés:
nem muszáj két rétegesre csinálni, csinálhatod egy rétegesre is.

Ha már ilyen szépen belerakattad, tedd be a mikróba.

Aszem max fokozaton 2-3 percig. de nem biztos.

Majd szurkálod és ellenőrzöd.

------------------
Lasagna mikróban:

Ha a rakottkrumplit megoldottad, akkor ez is sikerülni fog.  Nyelvesít

----

Sok szerencsét!  Pojén

Ui: Az eljárási módszerek kipróbáltak, működnek. A bénaságból fakadó higiéniai és anyagi károkért felelősséget nem vállalunk.




























Naplózva

Aes Sedai
Moderátor
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Akatsuki Akatsuki

Hozzászólások: 11452



« Válasz #5425 Dátum: 13 jún 06, 09:54:54 »

Na, ezek jó tippek. Nevet Lehet megpróbálkozom majd ezekkel. Mert főzni, azt nem tudok, csak virslit. xDD
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6663



« Válasz #5426 Dátum: 13 jún 06, 09:57:47 »

Nehogy megpróbálkozz... Bocs, Shiro.

A mikro nem egy csodagép, amivel lehet főzni.
« Utoljára szerkesztve: 13 jún 06, 09:58:48 írta Saphira » Naplózva

gman
Naruto-Kun Fórum Isten
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7507



« Válasz #5427 Dátum: 13 jún 06, 09:59:21 »

Pedig sütni/főzni sem nehéz. Fogod a szakácskönyvet és azt csinálod, ami oda van írva. Tényleg ennyi.
Pár könyv elején még az alapvető műveleteket is elmagyarázzák, pl. hogy kell felverni a tojást.
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Akatsuki Akatsuki

Hozzászólások: 11452



« Válasz #5428 Dátum: 13 jún 06, 10:18:30 »

gman, ez így a vadászrepülőgép szerelésre is igaz. xDD
Naplózva
gman
Naruto-Kun Fórum Isten
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7507



« Válasz #5429 Dátum: 13 jún 06, 10:30:11 »

De én tapasztalatból mondom, egy éve annyit tudtam, mint te, most meg ebéd után lefeküdnék magammal ha nő lennék. Nevet
Apropó, csajoknál tényleg jó pont szerintem, szóval mindenképp megér egy próbát. Mosolyog
Naplózva
Oldalak: 1 ... 360 361 [362] 363 364 ... 410
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

 
A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines


A számláló indult: 2008.06.21.
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!