Ja meg, hogy fém, S ha nem akarsz egy Stens Gate féle véletlen kísérletet, vagy egy elfuserált railgunt akkor nem ajánlott.
-----------
Írok neked még egy pár értelmes dolgot még.
Rizs főzés mikróban.
Egy mikrós edénybe tegyél egy csésze rizst és öntsé rá 2 csésze, vagy 2,5 csésze vizet. sózd meg
Tedd rá a fedelét egy kicsit elforgatva.
Magyarán csak lazán legyen rajta, had tudjon egy kicsit levegőzni.
Rakd be a mikróba 5 percre alacsony fokozaton.
Vedd ki keverd meg
Rakd vissza 3 percre.
Vedd ki keverd meg.
Ha a víz már közel forró, és látszik hogy az anyag már sűrű, de még nedves, akkor erősítsd rá a fedelét és hagyd állni egy 15 percig.
Ha viszont túl híg, vagy még csak langyos, akkor rakd vissza még 2-3 percre.
Megjegyzés: véletlen hibák.
A típusoktól függően egyes mikrók melegítési képessége eltérő lehet.
Így pl esetleg gyorsabban melegszik a víz és túl sok gőz képződik. ez egy idő után nem egészséges a mikró számára.
Éppen ezért hagyjuk rajta a fedőt lazán, hogy a nagy része azon csapódjon le.
Ha esetleg pontosan ráillesztjük akkor az edényben túlnyomás lesz és lerobban a teteje és akkor takarhatod a mikrót.
Persze egy idő után a tetővel is lecsapódhat a pára. A teteje nem fog lerepülni, de a tál mellett csupa trutyi lesz minden.
Tovább ha már sűrű a matéria az anyag túlmelegedés esetén kifuthat.
Szóval először csak 4-5 percig utána meg már csak 2-3 perces időkig érdemes berakni.
------------------------------------
Rántotta mikróban wtf
végy x darab tojást mondjuk 2-t
tedd a mikrós edénybe kutyuld össze mint ahogy azt szokás.
fedő nélkül tedd be a mikróba alacsony fokozaton.
számolj el 20.-ig
vedd ki keverd meg.
tedd vissza
számolj el 15.-ig
vedd ki keverd meg.
tedd vissza
számolj el 10.-ig
vedd ki keverd meg
számolj el 5.-ig
vedd ki keverd meg
megjegyzés. a fizikai változás sebességéből adódóan az 5-ös és/vagy a 10-es melegítést ajánlott ismételgetni.
minél tovább tartunk a melegítésben annál inkább érdemes csak rövidebb időközönként visszarakni.
------------------------
Puding mikróban.
A pudingpórt keverd simára a tasakon írtak alapján tejjel és cukorral.
Majd pedig tedd be a mikróba ugyan úgy ahogy azt már korábban a rizsnél leírtam.
-----------------------
Héjában sült krumpli. mikróban
tegyél kb félökör akarom mondani félököl méretű krumplikat egy lapos tálon a mikróba.
melegítsd max fokozaton 2-3 percig
szedd ki forgasd meg őket, valamint amik középen voltak krumplik szedd ki a szélére, amik pedig a szélén voltak tedd be középre.
Majd tedd vissza 2-3 percre.
Ha ezután nem tűnek a szemek összeaszottnak, akkor forgasd őket vissza és tedd be őket újabb 1 percre.
Elvileg ha jóféle a krumpli és sikerül eltalálni a melegítési időt, akkor a héja könnyen leválik. Amíg még forró.
Szóval a hámozás kissé macera lehet.
Megjegyzés:
Akár hámozva is berakhatod a krumplit.
-----------------------
Level UP!
Rakott krumpli mikróban:
hozzávalók
főt tojás
krumpkli
tejfől
fűszerek (pl bazsalikom, fokhagymás fűszer, majoranna)
kalbász
sajt
kis mikrós edények
1 nagy mikrós edény.
főt tojás készítése.
1 ne héjastól akard megfőzni mert lesz nagy bumma.
Szóval tedd a tojást egy mikrózható edénye.
De a legjobb megoldás, ha külön edényekbe teszed a fehérjét és a sárgáját, mivel a sárgája veszettül gyorsabban tud megfőni a mikróban.
Szóval külön külön főzd keményre a fehérjét és a sárgáját ahogyan már írtam a rántotta esetén.
Megjegyzés: Alakilag nem, de ízileg és szerkezetileg hasonlítani fog arra a főt tojásra amit a forró vízben főznek.
Kalbász:
feldarabolva egy mikrós edényben rakd be 1 percre.
ez kész
Krumpli:
Hámozd meg és vágd fel karikára.
1-2 vagy 3 percre rakd be főni a mikróba.
megjegyzés:
ne főzd meg teljesen hanem csak úgy félig meddig.
A fászereket keverd bele a tejfőlbe.
Végyed elő a nagy mikrós edényt.
tégy egy kevéske tejfőlt a z aljára , kend szét.
az aljára egyenletesen hejezd el a krumpli karikákat.
szórjál rá a kolbászból és a főt tojásokból (a fehérökből és a sárgákból is)
tégy rá tejfőét, hogy vékonyan befedje.
ezután megint a krumpli karikák jönnek.
majd megint a kalbész és a tojás.
majd megint a tejföl
majd a tetejére krumplikarikák annak a tetejére tejföl és sajt.
Megjegyzés:
nem muszáj két rétegesre csinálni, csinálhatod egy rétegesre is.
Ha már ilyen szépen belerakattad, tedd be a mikróba.
Aszem max fokozaton 2-3 percig. de nem biztos.
Majd szurkálod és ellenőrzöd.
------------------
Lasagna mikróban:
Ha a rakottkrumplit megoldottad, akkor ez is sikerülni fog.
----
Sok szerencsét!
Ui: Az eljárási módszerek kipróbáltak, működnek. A bénaságból fakadó higiéniai és anyagi károkért felelősséget nem vállalunk.