Egy kicsit visszakacsintva a történetben had mondjak valami érdekeset.
Elkezdtem kedvtelésből újranézegetni régi shippuden részeket és találtam egy nagyon dúrva előreutalást a sztoriban.
Amikor Kishi behozta Ashurát és Indrát a történetbe név szerint, akkoriban beszélt először Kaguyáról is (Manga: Az istenfa)
De vajon mikor találhatta ki Kishimoto Kaguya és családja (Fiai + unokái) történetét?
Érdemes visszanéznetek/olvasnotok azt a részt (Shippuden 203/Manga: Sasuke's ninja way/dogma) mert nagyon dúrva. Tobi (Obito, akkor még Uchiha Madara) kb elmondja Indra és Ashura történetét és nagyon dúrván utal az akaratuk továbböröklésére és, hogy kik a jelenlegi örököseik. Vagyis jópár évvel ezelőtt Kishi már elmondta egyszer ugyan azt a mesét, amit majd Rikudo újra elmesél Narutoéknak icipicit részletesebben a háború vége felé (Még a Ninshuu szót is használja Ninjutsu helyett).
Ugye a lényeg azért megmaradt mindenkinek, de nézzétek vissza és jól figyeljetek milyen szavakat használ Tobi, mert komolyan mondom hátborzongató.
Ezt már anno írtam én is sergei55-nek mert állandóan okosnak hitte magát asszem akkoriban épp azon vitáztunk hogy Kishi légből kapott karaktereket csinál és Kaguya is épp ilyen. Na csak ennyi kellett hogy más is igazolja az állításom.
Ezért mondom mindig hogy a Naruto egyáltalán nem random shitek összegzése. Azt máshol kell keresni. khmm... Ezért sem értem mit parázik mindenki Naruto vs Sasuke miatt. Kell és kész. két befejezés meg fölösleges, semminél sem jön jól ha egy szériának két vagy több befejezése van. Az író vállalja fel amit megcsinált. A fanok meg senkit nem érdekelnek. Megfelelni úgysem fog mindenkinek. Ahhoz hogy mindenkinek jó legyen a vége több millió ending kéne.
No de a lényeg hogy itt páran Sasuke karakterét is totál félre értelmezték ahogy látom. Lehet hogy a bosszú hajtotta sokáig, kit nem hajtana de most őszintén? Nem lehet mindenki Naruto hogy kinyírják mindenkiét és szarik bele. Azért pl ha az én szüleim (ugye Obito-t még meg is siratta) meg a mesterem ölnék meg tuti nem állnék le vele cseverészni. Sasuke igazából tök reálisan viselkedik. Pedig őt utálom kb a legjobban a mangában de ez akkor is így van. Most már rég nem a bosszú hajtja hanem a vágy hogy jobb világot teremtsen. Igen hülyeséget beszél de a cél jó lenne. De mivel naiv és kisgyerek fogalma sincs a dolgokról.
Igen, de szintén más kérdés, hogy ha nem fejezet számban gondolkodunk, hanem időben, akkor eme döntést kb 2-3 óra alatt hozta meg. S bármennyire próbálja Kishi megtéveszteni az olvasókat, lerí Sasuke-ról, hogy még mindig csak a bosszú fűti, csak most már Konoha helyett véglegesen a "gonosz világot" kezdi el okolni, s persze, hogy elsősorban a Kage-kon akar bosszút állni, hiszen úgy elverték szerencsétlen Sasuke gyereket a Kage találkozón, hogy minimum 50-el csökkent Sasuke egója. Mielőtt valaki azt mondja, hogy nem így van, akkor mutasson a családja kiirtásán kívül még egy olyan eseményt az életében, ami alapján ellehet hinni, hogy tényleg érdekli a világ sorsa és nem csak ürügyet keres új célpontokért.
Ha normálisan belegondolsz akkor láthatnád hogy nem kedvtelésből akar öldökölni vagy bosszúból. A Kage találkozón meg nem verték el azért annyira sőt. Többen sem bírtak vele. Ha nem rémlene Raikage egyik karja bánta a történteket, akivel Naruto sem bírt igazából meg köztudottan rohadt keménynek volt beállítva a csoki király is. Szóval max rajta kéne bosszút állnia ha ez zavarja.
Kagék kinyírása tök logikus lépés egyébként mivel ők a világ vezetői. Ha ők nincsenek akkor senki sem képes vezetni az országokat. Erre fél perc gondolkodás sem kell hogy rájöjjön egy épeszű ember. Lehet hogy nem a mostani Kagék tehetnek a dolgokról amik anno történtek de egyik sem akart változtatni a múlton talán egyedül csak Gaara.
Kishi meg senkit nem akar megtéveszteni arról nem tehet hogy nem tudod felfogni amik történtek.
Eleve élből utálod a mangát ez lerí minden kommentedről. És itt most nem az a lényeg egyébként sem hogy Sóskát mennyire érdekli a világ. Őt az sosem érdekelte. Egyszerűen új világot akar építeni ahol nincs ez a gané rendszer ami most. És ez jogos csak nem így kéne megalkotni ahogy ő akarja. Na nem mintha NAruto elképzelése nem lenne bullshit mert az is csak egy mangában működne.
De ha jón tudom akkor még két hétig nem lesz új rész de nem tudom hogy ebből mennyi igaz?!
Semennyi mert csak a héten nincs manga. És ahogy nézem a többi sem jön ki ma na nem mintha a többi annyira érdekelne már. Max a One Piece.