jonin:
Én inkább Narutoclone véleményével értenék egyet, részben.
Madara talán pont azért nem mondott el semmit Hashiramának, mert tudta, hogy nem hagyná neki a "gonoszt játszani". Mert az Uchiha talán azt szűrte le a kőtáblából, hogy a végső egyensúlyhoz kell egy hős (Hashirama) és egy gonosztevő (Madara).
Én is hasonlót írtam pár oldallal ezelőtt, örülök, hogy többünknek eszünkbe jutott ez, így kevésbé tűnik hülyeségnek.

Mint ott is írtam, egyik legjobb animében volt ez a történet, de ott mesterien megoldották. Kíváncsi vagyok, ha itt is ezt a sztorit kapnánk, hasonlítana-e a kettő, vagy Kishi képes lenne-e olyan szépen befejezni.
Én vagy a fenti megoldást, vagy az eredeti hold szeme tervet tartom elképzelhetőnek, mint Madara már itt is felbukkanó tervét. Az előző mellett szól, hogy Madara elég nagy boldogsággal és élvezettel tekint az egyesült shinobi hadseregre, illetve azt is megemlíteném, hogy a hét útról meg hasonlókról - amik elviekben fontosak lennének a Hold szeme tervhez - nem igazán kaptunk elégséges információt. Érdekes, hogy azt mekkora vehemenciával vezette be Kishi, mintha a hét út a történet majdani meghatározó kulcsa lenne, erre időközben elsikkadt valahol a semmiben, és már említést sem tesznek róla.
Ugyanakkor bevallom őszintén, hogy részben én bele is beszélem Madara fejébe ezt a tervet, mivel nekem szimpatikus szereplő, és tetszene ez a befejezés és önfeláldozás. Bár ha valóban így lesz vége a történetnek, akkor szegény Obitoval eléggé kitoltak.
A hold szeme tervre ugyanakkor valamivel több bizonyítékunk van. Ugye Chakra említette, hogy a fenti tervet Hashirama nem értette volna meg, ezért titkolta előle. De ha továbbgondoljuk, ez a hold szeme tervre is ráhúzható: az a Hashirama, akit megismertünk, biztos nem ment volna bele a világ álomba süllyesztésébe.
Emellett túlságosan meg van tervezve Obito és Madara minden lépése a Juubival kapcsolatban, és a rinne tensei sürgetése is azt valószínűsíti, hogy valóban véghez akarják vinni ezt a tervet. A templomban elmondott szöveg pedig szintén ráhúzható, ha a yin és yang maga a két klán, amelynek egyesítését Madara Hashirama genomjának megszerzésében látta.
Ugyanakkor én úgyis az első megoldást preferálom.

Az második túl kiszámítható, minden lépését és célját tudjuk, a bukás meg biztos, hogy garantálva van. Az előző pedig egy szép és meglepő fordulatot hozna a történetbe.
Mert nálam már alapból tekintélyét veszíti az, aki a tesója szemével nyomul, majd a "barátja" DNS-t beülteti hogy nyomhasson Mokuton-t, majd "feltámasztása" után kb 95%-ban az Edo Tensei-re támaszkodik...
Bezzeg a szívátültetéses vagy műszíves beteg meg hős, amikor gyerekeivel kerékpározik a parkban, mi?
Viszont egy valamit marhára nem értek.... ha ennyire védeni akarta a klánt... miért akarta falustól elpusztítani? Lehet, hogy csak cselből támadta a falut, hogy legyen kifogása Hashirama-val harcolni (elvégre valahogyan rá kell venni a majmot, hogy ugorjon), de akkor ezt a "gyűlöltem a klánt" dolgot csak Obito találta ki? Mert az már 100%, hogy a "klán kényszerített a békekötésre" csak kamu volt, de akkor ezzel mi a helyzet?
Én is gondolkodtam már, hogy Madara valóban meggyűlölte-e a klánt, vagy ez már csak Tobi meséje volt. Igazából Tobi elég sok mindent hozzáadott a történethez. Olyanokat is, amiket ő gondolt tovább és látott bele Madara sztorijába. Maga Madara soha nem mondta ki (ha jól emlékszem), hogy gyűlölte a klánt, és annak elpusztításában sem ő segédkezett Itachinak. Persze nem tudhatjuk, valójában mit gondolt, amíg el nem mondja.
A falu megtámadását meg még most sem értem. A végzet völgye elég messze van Konohától, hogyhogy ott futottak össze Hashiramával, aki - mint Hokage - nem igazán hagyta el a falut? Ha annyira el akarja pusztítani, simán megtámadja éjszaka, amikor senki sem számít rá. Az ott élő emberek 99,99% nem tudott volna vele mit kezdeni, a 0,01% meg Hashirama volt, aki meg - ha már máskor is hagyta el a falut - simán elkerülhető lett volna. Szerintem egyértelmű, hogy itt valóban az játszott közre, amit már Madara említett is: nem a falu elpusztítására pályázott, hanem Hashirama DNS-ére, a falupusztítás csak háttértörténet volt, amivel csatára lehetett buzdítani a a hokagénket.
Aizen: a kőtábla tartalmát szerintem nemsokára megismerjük, mert Sasuke hátra fog fordulni, és elolvassa.

És remélem nem csak annyit tudunk meg belőle, hogy sejtelmesen nézi, hanem közli is miről szól pontosan, mert már engem is érdekel.
Mert az Uchiha talán azt szűrte le a kőtáblából, hogy a végső egyensúlyhoz kell egy hős (Hashirama) és egy gonosztevő (Madara).
Ja, és ehhez még annyit hozzátennék, hogy ennek cáfolására vagy alátámasztására pontos fordítás kellene. Mert az egyik angol fordítás ezt alátámasztja, mivel ott Madara azt mondja, hogy "végre rászántad magad, Hashirama", mintha várta volna, hogy levágják, a másik szerint viszont azt, hogy "megváltoztál", majd arról beszél, hogy mindezzel Hashirama hibát követett el, és az ebből származó sötétség egyszer el fogja nyelni a falut. Igaz, rövid mondatok, de fontosak, és a fordítások különbözősége miatt egyik állítás sem cáfolható biztosan.