Többször volt utalás a magában arra, hogy a kocka el van vetve. Szerintem nem véletlen az, hogy Obito másik dimenizójában kockák vannak. Ez a kockavilág nem más, mint maga a pokol, amely a Hellraiser filmekben is megvan. Ő alkotta meg azt a kockát, amiben az illúziója jelen van a pokolról.
Ta jó ég, ezt mikor álmodtad?
Szerintem túlkomplikáljátok ezt az egészet. Egyszerűen csak egy üres tér amiben van ez-az, hogy bizonyos embereket lehessen hova vinni.
Meg ha megnézitek pl amikor Naruto leüti a maszkját akkor kockák sehol és lebegnek, ergó nincs gravitáció sem, amikor Sasukéék ottvannak, akkor kockák is vannak meg gravitáció is.
Szerintem semmi köze ennek az illúzióhoz. Plusz ugye senki sem mondta, hogy mindenki rendelkezik a Tsukoyomival meg az amaterasuval, csak Sasuke meg Itachi eddig (mivel tesók, de a szemek ellentétesek náluk is).
Shisui képessége is más volt, szóval valszeg minden sharingan mást tud, esetleg családon belül öröklődik a sharingan ereje is.
Ha Obitonak lenne Amaterasuja vagy Tsukoyomija, szerintem már rég orba szájba azzal dobálózna. Régesrég nyerhette volna a csatát---