No, ha már így meg lettem szólítva, akkor:
Valóban, van bennük antioxidáns, ahogyan a citromban is, mert a C vitamin is antioxidáns.

Másfelől, ha ezért iszod, akkor ajánlom neked inkább rágcsálni az aszalt vörös áfonyát (Inkább tőzeg áfonyát, de azt ritkábban találsz.), ha lehet, akkor inkább frisset. Nem csak, hogy sokkal több antioxidáns van benne, mint a kávéban és a teában, de más jótékony hatása is van. Például bizonyítottan gátolja a fogszuvasodást, védi az ereket az elmeszesedéstől, koleszterin lerakódástól. Szóval az említett italokkal ellentétben nem terhelik túl a pici szívedet és az egész érrendszeredet, ha esetleg többet innál az "ajánlottnál".
Ami még pozitívuma, hogy nincs benne koffein, szóval még függőséget sem alakít ki. S még egy plusz, aminek a férjed fog örülni. Férfi társainknál igencsak nagy mértékben ápolják a húgyutakat. Ki ne szeretné, ha egyik lábával ne egy széken állva kellene pucsítania, egy vazelines mutatóujjú, furcsa mosolyú orvosnak és imádkoznia, hogy legalább hideg ne legyen.
Ez is csak egy tipp ám, de biztos van még egy pár pozitív hatása. Mindenesetre bízom benned, mert már tudom, hogy tudod, a google a barátod.

Amit beidéztél, abban nem is írtam a teáról, de írjunk róla, mivel kisebb koncentrátumban fogyasztjuk, mint a kávét, így valóban sokkalta jótékonyabb. Ettől függetlenül is azt mondom, hogy ne azt igyuk víz helyett is, nem véletlenül más a neve.
Nézzük a például általad linkelt cikket, amely rendkívül komoly színvonalról tesz tanúbizonyságot.
Egyre több a bizonyíték arra, hogy a tea és a kávé fokozott fogyasztása csökkenti a stroke és a szív- és érrendszeri betegségek kockázata.
Ez lenne az első mondat, rettentő értelmes.
Másrészről a cikkben is kiemelik egyszer - bár később kényelmesen elfelejtik -, hogy nem a tea és a kávé az egészséges, hanem néhány hatóanyag, amiket tartalmaznak. A kávénál konkrétan a polifenolt említik meg. Tehát nem a kávé egészséges és mi egyéb, hanem a polifenol, mint antioxidáns, ami a kávéban
is megtalálható. (Sok más gyümölcs mellett, aminek a fogyasztása még mindig jobb.)
Egyébként én is iszom "teát", sajnos még soha nem ittam igazi teát, a tea egyik otthonában, frissen, levelekből, forrázva. Talán majd egyszer ez is megadatik. De ne csapjuk be magunkat, a málna ízű filteres készítmények nem teák.