Aes Sedai: Oh ne is mond, már én is nagyon várom.
Én most egy másik sorozatra is nagyon rá vagyok kattanva. Biztos említettem már korábban a címét (
Warehouse 13). Azok csinálták akik az Eurekát, és egyszerűen zseniális. Most néztem végig nem rég az első évadot, és már a 2. közepén tartok.
Hogy miről szól?
Van két ügynökünk akik az elnököt szolgálták és egy bizonyos Mrs. Irene Frederic leküldi a két főszereplőnket (Myka-t és Pete-et) Dél dakotába ahol a raktár van. A Raktárat egy igen nagy, tényleg hatalmas épületnek kell elképzelni, ahova elég sok minden elfér, olyan dolgokat gyűjtenek be oda ami misztikus tárgy, amit meg kell szerezni, és el kell rejteni (plusz valami lila löttyel amiről nem tud senki semmit, hatástalanítani kell). Olvastam valahol és végül is igaza volt az írónak hogy ez a sorozat körülbelül az Elveszett ereklyék fosztogatói, és az Eureka kicsit össze öntve, én mind a kettőért oda vagyok, így nálam tuti ez a sorozat.
A karakterek:
Pete Lattimer (Eddie McClintock), egy vicces, képregény rajongó, akinek nem is különleges ereje, de megérzi ha valami baj van elég hamar, és ez nem egyszer megmenti az életüket. A társa Myka Bering (Joanne Kelly) eleinte kicsit.. pesszimista, és persze nem érti ez az egész raktár dolgot, de nem lesz idegesítő egy lány, sőt én szeretem, nagyon jó kis páros lesz Pete-tel. A raktárat vezeti, és az "otthoni segítőjük" Artie Nielsen (Saul Rubinek <-- ha valaki látta az Eurekat, szerepel is egy részben). Ő is régebben raktár ügynök volt. És persze az első évad közepén jön az én egyik kedvencem Claudia Donovan (Allison Scagliotti <-- aki esetleg látta az Eureka 4. évadának a közepét, szerepel is benne, mint a Warehouse 13 egyik tagja...).
Nagyon sok Sci-fi.s sorozatokból lévő színész szerepel vendég szereplőként, egy két példa: A
Battlestar galactikából: Michael Hogan (Colonel Saul Tigh), Tricia Helfer (Caprica six). A
Firefly-ból: Jewel Staite (Kaylee) és Sean Maher (Simon). Na meg az
Eureka-ból Douglas Fargo (mint Douglas Fargo mert ő tényleg az Eurekaból látogatja meg őket) plusz egy részben láthatjuk Erica Cerra (Vagyis Jo Lupo -t) és Niall Matter (Zane Donovan ).
Nagyon jó, és vicces így csak ajánlani tudom.
Itt az introja, szerintem nagyon szép lett. :