Tegnap(?) végignéztem,és mindenkinek csak ajánlani tudom
Pont olyan hosszú,mint amilyennek lennie kellett,se több,se kevesebb. A karakterek különösen jók voltak, szépen voltak kidolgozva és árnyalva volt a jellemük, nekem ugyanis is ez a háklim. továbbiakban spoiler.
Pozitívumok:- alapsztori, alkímiás mangát még nem láttam
- a rajzolás szép volt
- op-k mind jók voltak nagyon pedig én soha-soha nem szoktam meghallgatni őket, de ezeket nem léptettem át
- zenék helyzethez illőek
-Greed:
vele kapcsoltban jobban belegondolva nem volt dolog ami nem tetszett, mindkét (három) verzióját imádtam, 10 mondatából 9,5 az garantáltan aranyköpés volt. Ő egy tipikusan se nem jó,se nem rossz karakter volt, az ilyeneket imádom. Nagyon jóvolt, amikor összeakadt azzal a Bido nevű volt nakamájával, valamint a 2.harca Wrathszal a 45 rész elején, Bido után. Az, hogy mire is vágyik valójában, a végére már sejthető volt,de mégsem lett sablonos. A halála tudtam, hogy hiába lett jó a végére, be fog következni, de a mangaka ezt is nagyon greedesre csinálta, így egy szavam se lehet.
- Roy Mustang ámokfutása(i):
konkrétan,mikor vadállatként támad Envyre az egyébként mindig nyugodt ezredes, és halálra akarja kínozni. Ő ugye szinte mindig a hideg oldalát mutatja, kivéve, mikor Hughes gyilkosa után nyomoz. Jó volt látni milyen amikor igazán vérszomjas, de azt mondjuk kicsit sajnáltam, hogy leállították közben, mert teljesen jogosan volt dühös, és egyszer még neki is belefér.
-Scar: ugye elég sokági gonosznak volt beállítva, én valahogy sosem tudtam...utálni? megvetni? kedvencem sose volt, vagy lesz, de érdekes karakter, ez rá a legjobb szó.
- Miles,Olivier, a Mustan-team is el volt találva
- a többi homonculus, és hogy a nevük a 7 főbűn. Mindig is szerettem az ilyen jelképes dolgokat. Még a tetoválások helyének is volt jelentése, pl: lust-buja-dekoltázs, gluttony-falánkság-nyelv vagy greed-kapzsi-kéz.
Negatívumok:-Envy halála:
ezen gondolkodtam, hogy hová írjam, de végül ide került. Az,hogy az emberekre féltékeny, jó volt, a kivitelezés már kevésbé. Egy (fő)gonosznak legyen tartása, ne könyörögjön az életéért, és ne tegyen szánalmas kísérleteket arra, hogy kivégzőosztagát egymásnak ugrassza, meg ne sírjon.
- Kimblee halála:
Már akkor megszerettem,mikor a börtönben mondott pár mondatot arról,hogy mi zene a füleinek. Az a bombás poén, amit a börtönőrökkel elsütött, nagyon kész volt
.A karaktert imádtam, mint szinte mindig a nem álszentkedő fazonokat. Értem ezalatt,amit Ishbalban mondott Mustangnak meg Hawkeyenak: ha nem tetszik, amit csinálnak, akkor menjenek el, és ne sóhajtozzák, hogy nem akarják, ha maradnak. Az, hogy ő nyíltan élvezte, eléggé őszinte emberre utal. Félelemérzete nem volt, szeme sem rebbent,mikor kiderült, hogy sebesülten egy Ishbalinak regélt a tetteiről, csak vigyorgott,meg amkor a bányában hirtelen megjelent mögötte Pride, én kaptama szívnajt, nem ő. Ja, és szeretem az okos embereket. De a halála... Ugye be volt harangozva, hogy ilyen-olyan erős, láttunk tőle pár bravúrt, erre egy noname kiméra harapja át a torkát. Komolyan nem tudtam a nevét. Egy ilyen összecsapott,méltatlan és sz*r halált animében/mangában nem láttam. Az, hogy aztán félig-meddig ő nyírta ki Pride-ot azzal, hogy megszólalt a fejében, kicsit ellensúlyozza a halálát, de sajnos nem eléggé.