Na, elértem az 59.fejezetig. Azt kell, hogy mondjam kellemes csalódás volt ez a manga. Őszintén szólva kábé a 9.fejezetig nem is nagyon tetszett, de ahogy haladt a történet, meg jöttek az újabbnál újabb szereplők, úgy egyre jobban megfogott ez a manga
Az ember nem is hinné, hogy egy ilyen rövid mangába ennyi csavar van, meg ilyen összekötések. Például az elején nem is hittem volna, hogy Yuuhi és Samidare hercegnő már kiskorukban is ismerték egymást.
Szokásos mangarecept, lassan indul be, de ha beindul, megállíthatatlan lesz és letehetetlen manga. A vége felé már vannak igazán látványos elemek, mint például amikor megjelent Animus utolsó gólemje, vagy a macskalovag utolsó gólemje (
), vagy amikor összefogtak és együttesen harcoltak Animus-szal, stb... (egyébként így halkan megjegyzem, hogy az Animus elleni harc nagyon jól mutatna animében, legalábbis szerintem jobban nézne ki, mint mangában)
Nagyon tetszik továbbá az is ebbe a mangába, hogy nincs egy ember, nincs olyan, hogy egy ember az überkirály és mindenkit megment, meg csak rá lehet számítani (utalás---> Ichigo). Nem itt egységként harcol mindegyik bestialovag, ami figyelemre méltó.
Azok az egyes elemek, amik poénokra vannak alapozva, el vannak találva. Legjobban a mimikákon fekszem hanyatt a röhögéstől, főleg Noi mimikáin xD Nagyon bolond az a gyík
A trollgyík xD
Kedvenc karakteremnek többet is mondanék: Noi, Mikazuki (leginkább ők fogtak meg).
Kedvenc bestialovag képesség: Ha választanom kéne, akkor kigyólovagét, vagy Mikazukiét, esetleg még a macskalovagét. A macskalovag azért került bele, mert nagyon szeretem az ilyen kreatív dolgokat, meg jók az ilyen alkotóképességek (nem hiába, hogy annyira imádom a FMA-t
)
A főszereplő...
Nos, hol is kezdjem... jobb, ha elejéről. Magával a karakterével nincs bajom, hiszen elég durva gyerekkora lehet egy kis srácnak, akit a nagyapja ilyen terrorban tart. Így Yuuhi karakterét meg tudom érteni valamilyen szinten, főleg ezt a befelé fordulását, meg ezt a kis antiszockodását. De valahogy a személyisége nem fogott meg, számomra kicsit unszimpatikus néha a bússága, meg az emberekhez való viszonyulása (ami megint betudható a nagyapja "nevelésének"), persze kivételek is vannak (például: Samidare hercegnőhöz való viszonyulása).
Szerencsére, hogy Noi kiválasztotta és vele van, mert fele annyira érdekes lenne, meg poénos, ha már poénos. Bár Noi és Yuuhi viszonya felettébb szórakoztató néha
A képessége jó, tetszetős és a neve is el van találva. A neve különösen tetszik.
Az edzés módja meg tetszett, hogy ilyen hétköznapi, egy kis ásás mindenkit megerősít, mi?
Maguk a bestiák...
Mindegyiket lehet kedvelni, szeretni, mégis van pár, ami számomra nem annyira szimpatikus, de mégis tisztelem és kedvelem.
Először is, számomra a legjobb első benyomást Noi, Shea, Lee, Ludo. (többieket is ki fogom fejteni)
Noi, szellemes, vicces, mimikái olykor-olykor székről ledőlve röhögősek. Nagyszerű barát és hű bajtárs
Shea, vannak olyan pillanatai, amikor Noinál is viccesebb, ilyen, amikor mindig biztatja a Hakudót arra, hogy nyisson Yuuhi felé, aztán ha valami diszkrétebb dolgot mond azonnal elintézi a kis csaj a kigyót xD
Lee, idegesítő néha az ordítozásai, de valahol vicces is. Főleg, mikor Mikazukiról és Subaru-chanról van szó xD
Ludo, meghatározó személyiség volt, és egyben fontos is. Én kicsit bántam, amikor meghalt az elején a kutyalovag, mert jó lett volna még őket látni
Bár a későbbiek folyamán újra fel-fel bukkant (még ha nem is Ludo, hanem Shinonome), aminek örültem.
Lance, Kil, Zan Amaru, Ron számomra közömbös karakterek, nem tudunk meg sokat róluk, persze megvan nekik is a múltjuk, meg ahogy találkoztak a lovagokkal, de úgy nagyon nem, vagy csak alig szerepelnek a történet során, meg nem nagyon van rájuk fektetve a hangsúly. Még ha Zan Amaru is volt a mester bestiája, meg a két lurkó volt az utolsó tanítványuk, akkor se.
Dance, hm... egy szóval jellemezném: büszke. Büszke egy állat, de ezzel ellentétben hű társához, és a célhoz, amit el kell érni.
Loki, számomra egy eszes és furfangos állat, meg eléggé ravasz. Nem hiába ő volt mindig a csaták folyamán a "kettős ügynök"
Coo, nem szeretem a macskákat, de vele kivételt teszek
Vannak néha neki is vicces jelenetei, meg poénos fejeket is tud vágni, például, amikor meglátta Shimaki utolsó gólemjét, mintha csak tükörbe nézett volna... Ja, egy jó nagy 3D-s tükörbe xDDDDD
Muu, nem véletlenül hagytam őt utoljára. Muu nekem egy megoldatlan rejtély, meg furcsa picit a jelleme. Leginkább az furcsa számomra, hogy ritkán, sőt nem is beszél szinte a mangába semmit. Ettől függetlenül jó párost alkot Mikazukival, meg biztos szerethető karakter lenne, ha többet beszélni, na mindegy.
Negatívum(OK):
- néhol kidolgozatlan háttér
- a harcok rajzolása helyenként kivehetetlen és többször kell megnézni, hogy végül ki vegye az ember, hogy mi akar ez a támadás lenni
- kevés háttérinfó (itt magukra a lovagok múltjára értem és a köztük lévő kapcsolatra, nem a lovagok és a bestiákkal való kapcsolatukra)
- a szerelmi szálak néhol irritálnak, hogy húzzák egymást csak (pölö: Yuuhi és Hakudo)
- ez szubjektív véleményem, de van 1-2 bestia, akit igazából lecserélnék és sokkal jobb lenne az eredetinél (pölö: egér helyett sündisznó vagy ilyesmi)
Többet nem írok, mert azok jelentéktelenek.
Nem olvastam végig a művet, csak addig, ameddig itt publikálva lett, habár lehet elolvasom, mert nagyon érdekel a vége
Összességében én 4/5-re értékelem ezt a mangát
u.i.: Ha valaki elolvassa a hsz-met, azt megköszönöm, legalább Ex, Chakra ti olvassátok el xD
u.i.2.: Többi karaktert (Hercegnőt, Animát, Animust, stb...) nem fejtettem még ki, de egyelőre legyen ennyi elég, aztán majd írok róluk is bővebben