Mistich
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #135 Dátum: 13 márc 15, 14:26:48 » |
|
Szokás szerint sablonos Oga győzelem... Epic vagy nem epic, de szerintem ez kezd már kegyetlen unalmas lenni. Ha valami izgalmas arcot nem tud összedobni a mangaka, megmaradhatna a poénoknál, azokban egyértelműen látszik hogy sokkal jobb.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
samdav
Moderátor - DB részleg
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Shokugeki no Sam D. Av
|
|
« Válasz #136 Dátum: 13 márc 27, 20:04:23 » |
|
Egyáltalán nem nevezném sablonos Oga győzelemnek. Egyszer úgy a plafonba küldte Nasu Ogát, hogy csak nézett, ugye ez az első találkozásuk volt. Aztán Nasu megmutatta, hogy ő egy spellmaster (varázsmester), és nem lacafacázott, szétküldte Oga démoni erejét úgy, hogy mozdulni se bírt. Aztán Oga bevetette a végső ütőkártyáját, ami a Super Milk Time és bevetett 600 CC-t, eddig annyit tudtunk, hogy max 400 CC-ig tudja vinni, de ez még a Behemoth arc-nál volt, azóta jóval erősödött Úgyhogy epic volt az biztos (főleg, ahogy Kanzaki a Zebub pecséttel szétcsapott Nasu emberei közt), meg nem szokásos Oga győzelem, még ha Oga győzött is, hiszen Oga és Beelze helyett cseréltek, amire már régen láttunk példát. Úgy látszik a mangaka újra előtérbe hozza a régi poénok, illetve olyan régen történt momentumokat, amiket már elfeledni láttunk és ez nagyon is jó A mostani (197.fejezet) fejezethez csak annyit fűzök, hiszen a lényeget fent már leírtam, hogy nagyon kíváncsi leszek arra, mit fog tenni a Red Tail második vezére Ogával (akiben Beelze lelke van, mert helyett cserélt a lelkeik ) Hohóóó, az előző fejezet (198.) jó kis előkészítő és átvezető fejezet volt a még jobb 199.fejezetbe Ámbár a 199.fejezet is még épphogy belelendült a régi és új Red Tail. Úgy látszik Tamura-sensei nagyon gyúr a 200.fejezetre, mert még csak most jelölte meg Oga Aoit a király címerével, és kiválasztotta második "egységének" Nagyon fog ütni a 200.fejezet, előre érzem már
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 máj 02, 18:13:52 írta samdav »
|
Naplózva
|
Tiszteletbeli szüleim: Aemy & Gabor-sama Az úrnőm: Zoé-hime Kami-samám: Orph D.eus Húgom: Zizi100 Testvéreim: Cart, Hiei, Tapion, Th Mesterem: Chakra \"The anime Gintama\'s goal is become the King of the Samurai!\" \"Money makes the world go round.\"
|
|
|
EnxTheOne
ANBU újonc
Nem elérhető
Akatsuki
A világ leendő teljhatalmú ura.
|
|
« Válasz #137 Dátum: 13 ápr 09, 19:38:55 » |
|
Hmm, egész jo volt elolvasni vagy 20 fejezetet
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
samdav
Moderátor - DB részleg
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Shokugeki no Sam D. Av
|
|
« Válasz #138 Dátum: 13 ápr 12, 08:35:59 » |
|
Lesz majd még bőven mit olvasni Áprilisban még kaptok heti 2 fejezetet, utána májustól lesz egy kis lassítás heti 1-re, de ez azt a célt szolgálja, hogy később darálva adhassuk ki, több fejezetet Gondoltam szólok róla
|
|
|
Naplózva
|
Tiszteletbeli szüleim: Aemy & Gabor-sama Az úrnőm: Zoé-hime Kami-samám: Orph D.eus Húgom: Zizi100 Testvéreim: Cart, Hiei, Tapion, Th Mesterem: Chakra \"The anime Gintama\'s goal is become the King of the Samurai!\" \"Money makes the world go round.\"
|
|
|
Morause
Vendég
|
|
« Válasz #139 Dátum: 13 ápr 12, 23:11:54 » |
|
Azt nevezem van történés ezerrel, az óriás beelze azért mondjuk most kiütötte nálam a biztosítékot! Mondjuk már nevetségesen erős lett ettől a zebub varázslattol oga is, nem is értem miért kellett pont beelze-nek megnőni és elgyepálni azt az óriás pokémont. Furuichi meg... hát ő meg kész van teljesen, na ő az a tipikus b@zmeg típus, minden elől elfut, gyáva stb. stb. de ha megcsapja a jó öreg p..nci szag hirtelen szupermennek képzeli magát! Az tuti hogy hihetetlen egy tag, Oga meg Furuichi ők nagyon kedvencek lettek!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
EnxTheOne
ANBU újonc
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #140 Dátum: 13 ápr 15, 15:35:59 » |
|
Az anime eyébként kb hanyadik manga fejezetig dolgozza fel a cselekményt?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
samdav
Moderátor - DB részleg
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Shokugeki no Sam D. Av
|
|
« Válasz #141 Dátum: 13 ápr 15, 17:23:34 » |
|
Morause: Amikor először olvastam azokat a fejezeteket, akkor azt néztem, hogy az a szörny, akivel az óriás Beelze küzd, azt tisztára olyan, mint a Gedo Mazo szobor a Narutóból xD Egyébként meg ez a Démonvilágos arc az egyik kedvenceim között van. Itt lett igazán Furuichi az a kicsit beszari, csajok előtt megjátszó nagy hős kedvenc, szóval az aminek leírtad EnxTheOne: A 121-122-123.fejezeteket és 125.fejezetet az utolsó részek. A 124.fejezetet nem tartalmazza az anime, mivel az már egy másik cselekmény szálnak a kezdete 125.fejezet meg azért lett feldolgozva, mert azt előbb máshol használták fel az animében.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Morause
Vendég
|
|
« Válasz #142 Dátum: 13 ápr 16, 00:55:03 » |
|
"... a szörny, akivel az óriás Beelze küzd, azt tisztára olyan, mint a Gedo Mazo szobor a Narutóból ..." Ja akkor lehet ezért volt nekem is dejavum mikor megláttam azt az óriást? De amúgy most már 2 dolog van amitől röhögő görcsöt kapok... ugye mint írtam haláli hogy Furuichi hogy megjátssza magát, de amikor beadja hozzá azt az arckifejezést mint amikor széttapossa Beelze a rablót az vmi fenomenális, illetve Ogának a kényszer mosoly, főleg akkor mikor Beelze utánozza. http://naruto-kun.hu/manga/Beelzebub/001/17na ez meg viszi a pálmát... micsoda mosoly http://naruto-kun.hu/manga/Beelzebub/010/24
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
EnxTheOne
ANBU újonc
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #143 Dátum: 13 ápr 22, 21:09:50 » |
|
Ez az uj suli elég elitnek tünik, kiváncsi vagyok hogy milyenek lesznek a helyi rossz fiuk. (gondolom nem olyan tipusuak mint az mk5, vagy a toshoshinki)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Morause
Vendég
|
|
« Válasz #144 Dátum: 13 ápr 25, 08:01:04 » |
|
Ez haláli, ez mos tetszett. Ogának, meg Furuichinek benyaltak és az az arc kifejezés amit vágtak hozzá... állati. Alig várom hogy össze akassza a bajszát az ottani keményekkel majd őket is bezúzza. Viszont az előző fejetekből a csóka aki leállította beelzet fél kézzel meg a "legyek uráról" beszélt felcsigázott, kezd érdekelni miről van szó!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
samdav
Moderátor - DB részleg
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Shokugeki no Sam D. Av
|
|
« Válasz #145 Dátum: 13 ápr 25, 08:14:56 » |
|
Én az arckifejezéseken mindig szakadok, amit levág Oga vagy Furuichi úgy általában xD Ez az uj suli elég elitnek tünik, kiváncsi vagyok hogy milyenek lesznek a helyi rossz fiuk. (gondolom nem olyan tipusuak mint az mk5, vagy a toshoshinki) Ezt jól gondolod Touhoushinkivel mi a gond? Abba benne van Tojo és Aoi, akik közel sem gyenge karakterek, Kanzakival vagy Furuichival ellentétben.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
samdav
Moderátor - DB részleg
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Shokugeki no Sam D. Av
|
|
« Válasz #146 Dátum: 13 máj 02, 18:13:38 » |
|
Na, Himekawa megkaphatja az Legjobb Féregnek járó Oscar-díjat, simán. Ekkor egy mocskot, elárulni az Ishiyamásokat. Kétszínű. Jó nagyot csalódtam benne, őszintén kiszámítható lépés volt, mikor lelépett és nem harcolt az Ishiyamások oldalán, innentől már vártam valamire, hogy lesz valami. De, hogy leveri Tojót, mert van Királyi Kereszt rajta?! Nagyon durva, ezen meglepődtem, így már kiszámíthatatlan lett a Beelzebub, amitől nagyon nagyot nőtt a szememben, király manga!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bastian
|
|
« Válasz #147 Dátum: 13 máj 02, 21:16:52 » |
|
Ismét sikerült pótolnom egy jelentősebb mennyiséget. Nos, az új arcok 2 főbb csoportba sorolhatók: - A Három Király. A tagok közé sorolható az Oga hasonmás, Kankuro Akahoshi, a vak kardforgató Ebian Ichikawa és a Red Tail második vezére, Ringo Hojo. - A Három Bestia. A tagok közé sorolható Yohei Nasu a "Repülő Padlizsán", Takamiya a "Császár" és Fuji, akit a legerősebb valaha élt újoncnak neveznek. Az idegesítő Nasut és Kopogó Szellem bandáját hála a jó égnek kiiktatták már, valamint Ringo is el lett dádázva. Úgy néz ki most Takamiya fog akcióba lépni. Ki hitte volna, hogy Himekawa fog neki segédkezni? Ne vonjunk le még elhamarkodott következtetéseket. Himekawa nem az a fajta, aki alárendelt szerepet töltene be. Szerintem belülről akarja majd bomlasztani Takamiya bandáját. Tojót meg azért verte le, mert kíváncsi volt, hogy mekkora erőnövekedést biztosít a Királyi Kereszt. Nagyon meglennék lepődve ha pont most lenne belőle áruló. Mindig is a legmegbízhatatlanabb, legsunyibb volt a Tohoshinki tagjai közül, épp ezért nem lenne az árulása meglepő számomra. Trollkodást sejtek, megspékelve egy kis színjátékkal. A Királyi Keresztről meg eddig az jött le, hogy akinek a száma kisebb az erősebb. Ez nem biztos, hogy így van, de Nasu bandáját is az 1-s irányította és most Himekawát is egy 1-s irányítja. Ha ez igaz, akkor Kanzaki most a legerősebb Oga "keresztesei" közül. Tojó a kereszt helyett remélem elmegy Saotoméval edzeni. Picit illúzióromboló lenne számomra, ha ő is Oga "alárendeltjévé" válna. UI: Aoi és Koma zseniálisak voltak a Ringós szálban. Valaki vagány volt, valaki meg áruló. UI2: Szerintem csak a Bestiák lesznek Varázsmesterek vagy Démon használók. Ringo esete kivételes volt, szóval Kankuro és Ebian valószínű saját erőből fog harcolni. UI3: Örömmel látom, hogy a magyar fordítás elért a Rokkisei archoz. Az az egyik kedvencem, szóval szívesen elolvasom még egyszer, immár magyarul. Köszi a fordítást!
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 máj 02, 22:07:18 írta Bastian »
|
Naplózva
|
„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.” Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
|
|
|
samdav
Moderátor - DB részleg
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Shokugeki no Sam D. Av
|
|
« Válasz #148 Dátum: 13 máj 18, 17:08:44 » |
|
Tojónak szerintem is valami más lesz, ha Oga alá is tartozott volna, akkor az egyes számot kapta volna meg, de az már Kanzakié, úgyhogy ennyit erről. Tuti, hogy valami más lesz neki. Nagyon felspannolta magát azon, hogy Himekawa elverte, meg is értem, most valami váratlan nagy húzással fog előállni, legalábbis én erre számítok tőle Saotomés edzés...? Hm... Nem is lenne rossz, egy-két új démoni technika vagy ilyesmik jó jönnének Tojónak, hogy erősebb legyen Közben már egy ideje kijött az új fejezet: http://www.mangareader.net/beelzebub/204Értelmet nyert jó pár korábbi arc, amit hülyeségnek vélhettünk, vagy illetve semmisnek. Furuichi újra elővette a démoni zsepiket, aminek örülök, így már nem csak a megfigyelő, illetve stratéga szerep jut neki, hanem elpáholja az ellenfeleket. Hecados-szal indult, ami egész jó a Pillér Parancsnokok közül +Solomon company-ról, ami abban az arc-ban szerepelt először, amikor Beelze anyjának a portréját vitték el Ogáék, kaptunk egy jelentős információt. Most Takamiyára leszek kíváncsi, hogy milyen erős is lehet, ha már a legerősebb újoncnak titulálják. Szokás szerint, ahogy Nasut, őt is csak Oga érdekli. Lesznek még itt rendesen fight-ok Ogáék és a Fallen Angel (Bukott Angyal) közt Egy kis érdekesség pluszba: Vsszatérve még Oga álmára, amikor a sólyom, a padlizsán és a Fuji hegyről álmodott és elvitték Beelzét, ugyebár... Na szóval Gintamában is volt egy ilyen bevezető, amikor Újévi adást sugározták, ahol tartottam (190.rész) és be volt öltözve jelmezbe a három főszereplő, háttérben pedig egy sólyom, egy padlizsán és a Fuji hegy volt. Szóval tényleg valós alapú Japán mitológiára épül, ami hihetetlen jó húzása volt a mangakának, Tamura-samának
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 máj 18, 17:13:30 írta samdav »
|
Naplózva
|
|
|
|
Bastian
|
|
« Válasz #149 Dátum: 13 máj 18, 17:26:24 » |
|
Van egy olyan érzésem, hogy Furuichi rendesen elpáholja majd az alárendelteket, de Takamiyával nem fog bírni. Sőt, szét is lesz alázva, afféle erődemonstrációként Takamiya erejéről. Amúgy, Fuji a legerősebb újonc, aki még nem is lépett akcióba. Nagyon örülök, hogy értelmet nyernek a múltbeli dolgok. A festményes szálat nagyon nem tudtam mire vélni anno. Tamura ezt jól kitalálta. A japán mitológiás háttér is ötletes. A Királyi Keresztről a Bukott Angyalok azt mondták, hogy a bizalom alapján változhat a szám. Minél jobban bízik a király az alárendeltjében, annál kisebb a szám. Ezek alapján Kanzakiban jobban bízik Oga, mint Aoiban. Lehet ennek köze van ahhoz, hogy Aoi sokszor dekoncentrált, ha Oga a közelben van
|
|
|
Naplózva
|
„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.” Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
|
|
|
|