samdav
Moderátor - DB részleg
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Shokugeki no Sam D. Av
|
|
« Válasz #150 Dátum: 13 máj 18, 17:31:39 » |
|
Ja, hupsz, tévedtem... Fuji, kevertem a kettőt ^^' Erős lesz mindenképp Takamiya, Furuichitől nem is várom, hogy elverje, még ha Ogának régen Super Milk Time 600 CC-vel kellett levernie, amikor a Behemoth vezetőjét idézte meg Mondjuk azzal a formával még megizzazthatja Takamiyát Azért akkor is értelme volt a festménynek, legalább megtudtuk hogy is néz ki Beelze anyja Ami a Beelzebub-ban Oga és Aoi, az a Narutóban Hinata és Naruto Frankón hasonlít a két kapcsolat, ha jobban megnézzük Apropó Naruto, a mangaka nagyon szeretheti, ha ennyi Narutós paródiát tol be, ebben a fejezetben is, meg még akkor is, amikor Nasu és Oga először találkozott, feelinges
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 máj 18, 17:36:49 írta samdav »
|
Naplózva
|
Tiszteletbeli szüleim: Aemy & Gabor-sama Az úrnőm: Zoé-hime Kami-samám: Orph D.eus Húgom: Zizi100 Testvéreim: Cart, Hiei, Tapion, Th Mesterem: Chakra \"The anime Gintama\'s goal is become the King of the Samurai!\" \"Money makes the world go round.\"
|
|
|
Bastian
|
|
« Válasz #151 Dátum: 13 máj 18, 17:42:48 » |
|
Nagyon bírom ezeket a paródiákat, utalásokat a mangán belül. Ott volt a karácsonyi fesztiválon a Toriko-s utalás, Kanzaki "megkeresztelésénél" a Lancelot is valamilyen mangára utalt, most meg már két Naruto-s utalás volt. Jöhetnek ilyenek még dögivel Ezerszer jobban elnézném az Oga-Aoit, mint a Oga-Hildát, egyébként. Ez ugyanígy van a Naruto-s változatban is, ha Hildát a rózsaszín hajú hölgyeménynek tekintjük.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 máj 18, 17:46:34 írta Bastian »
|
Naplózva
|
„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.” Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
|
|
|
Thanatosz
Gennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #152 Dátum: 13 máj 20, 18:09:57 » |
|
Elég érdekes helyzet állt fel. Furuichi nyerési esélyeiről: Az addig oké, hogy Behemóttal akár nyerhetne is, de a démoni erő használata nagy nyomást helyez a testre. Lehet, hogy egy közel épp állapotában egy az egy ellen ki tudott állni Oga ellen, de kérdéses hogy így összeverve mekkora erőt tudna kisajtolni magából. Illetve ha elveszíti az orrából a dugaszt, akkor hagyni fogják e neki, hogy berakjon egy másikat? Én azt mondom, hogy teljesen egészségesen, ha rögtön Behemóttal nyit akkor lett volna esélye de így elég halványak az esélyek. Egyébként szerintetek a király keresztje és az orrdugasz használható lenne együtt? Ugyebár a probléma hogy Furuichi teste nem bírja a terhelést, de ha a kereszt kitolná a határt, amit képes használni akkor elég ütőképes lenne. Melléken megjegyzem, hogy szerintem annyit kéne csinálnia, hogy elkezdi faggatni Takamiya embereit a Solomon vállalattal kapcsolatban. Ha elszólják magukat azzal kapcsolatban, hogy a királyi családra hajtanak akkor nyert ügyük van. Hecatos halja az eszmecserét, továbbadja az információt Jabberwocknak/Behemotnak/a Királynak. Valószínűleg nem fogják hagyni, hogy a potenciális trónörökös az ellenség kezére, kerüljön. Ahhoz túl értékes egy királyi démon, hogy csak úgy hagyják elrabolni. Mind katonai mind eszmei szempontból túl nagy veszteség lenne. Igaz hogy egyszer már elverték Behemót osztagát, de akkor egyikük sem volt leszerződve és láthattuk a különbséget, aközött amikor egy szerződött és egy szerződetlen démon harcol.(lásd pl Beel általános ereje és aközbeni ereje között mikor Oga harcol.) Én megnézném, hogy mire képes Jabberwovk vagy Behemot miközben le vannak szerződve valami alkalmas emberkével. Pl egy Tora/ Izuma és Jabberwock kombót szívesen megnéznék. Vagy ha maradunk az álomnál és végül tényleg elrabolják Beelt akkor a mentőakció során akár egy Oga és Behemot kombó is szóba kerülhet.
Amúgy ezek a Takamiya keresztesek nem nagy számok eddig. Ugyan Hecatos nem egy gyenge démon és az öreg is magas számú volt, de attól még égő, hogy egy ütéstől kifeküdt a csávó. A volt hármas (jelenlegi négyes?) Is elég ijedt (vagy csak meglepett?) Arcot vág.
A másik érdekes kérdés hogy a kereszt eltüntethető e valahogy. Szerintem csak akkor tűnik el, ha a démonnal kötött szerződés is megszűnik. Elvégre, ha egy életre szól, akkor csak nem lehet olyan egyszerűen levakarni. Tehát Himekawa valószínűleg még egy darabig az ellenség oldalán marad.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
samdav
Moderátor - DB részleg
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Shokugeki no Sam D. Av
|
|
« Válasz #153 Dátum: 13 máj 20, 23:34:10 » |
|
Nagyon bírom ezeket a paródiákat, utalásokat a mangán belül. Ott volt a karácsonyi fesztiválon a Toriko-s utalás, Kanzaki "megkeresztelésénél" a Lancelot is valamilyen mangára utalt, most meg már két Naruto-s utalás volt. Jöhetnek ilyenek még dögivel Ezerszer jobban elnézném az Oga-Aoit, mint a Oga-Hildát, egyébként. Ez ugyanígy van a Naruto-s változatban is, ha Hildát a rózsaszín hajú hölgyeménynek tekintjük. Az az, Torikós utalás tééééényleg az is volt a kajáknál Lancelot... Hm... én először magára a lovagra gondoltam, aki Arthur király lovagja volt. Lehet ez is összefüggés, hiszen itt is van király a Démonkirály és annak lovagjai De egyébként a Code Geass nevezetű animében is van egy Lancelot, lehet, hogy arra utal. Mondjuk szerintem az Arthur királyosra gondolt a mangaka Thanatosz: Az is kérdéses, hogy nem-e hal meg Furuichi, mert amikor először használta, eléggé kábult volt már a végén, mert ugye halálos az a zsepi. Viszont lehet itt is ugyanaz lesz, mint a One Piece-ben Luffy-nál a Gear Second-nál, neki is azt mondták az elején, hogy ha sokat használja az nem jó, mert a gőz szétszedheti a testét, meg ilyenek és most meg rutinszerűen használja. Szóval szerintem itt is az lesz, hogy Furuichi most már sokat fogja használni, aminek én különösen örülök, mert most már a macsó, poénos, kicsi idióta és beszari karakteren változtatott a mangaka és már harcol, na meg nem fog elfutni ugye a harc elől Nem hinném, hogy Furuichi kapni fog keresztet, neki marad a zsepi, vagy lesz még valami más, mint Tojónak, szerintem. Nem fog más szerintem úgy szerződést kötni a démonokkal, mint Furuichi, főleg nem Oga Ogának már ott van Beelze. Habár Tojo Jabberwock kombó tényleg ütős lenne Szerintem, ki fogja fektetni szerintem Furuichi Takamiya összes ott lévő keresztesét, aztán Takamiya leveri, ezt meglátja Oga és akkor összecsapnak, vagy közben bukkan rá Oga és kábé ugyanaz a szitu játszódik le Furuichinél, mint Kanzakinál, amikor Nasu előtt rogyott össze, csak lehet mást kap Ogától. Himekawa még játszani fogja a szerepét, illetve lehet kettős ügynököt játszik és mégis marad Ishiyamásként, ha nem akkor ez durva fordulat lesz a manga történetében. Illetve igen, a kereszt csak akkor szűnik meg, ha a démonnal felbontod a szerződést, legalábbis én ezt látom a legésszerűbbnek.
|
|
|
Naplózva
|
Tiszteletbeli szüleim: Aemy & Gabor-sama Az úrnőm: Zoé-hime Kami-samám: Orph D.eus Húgom: Zizi100 Testvéreim: Cart, Hiei, Tapion, Th Mesterem: Chakra \"The anime Gintama\'s goal is become the King of the Samurai!\" \"Money makes the world go round.\"
|
|
|
Bastian
|
|
« Válasz #154 Dátum: 13 máj 21, 00:53:05 » |
|
Az angol fordítói megjegyzés szerint a Lancelot, az Prince Mackaroo eredetileg, csak megváltoztatták, hogy ötletesebb legyen a fordítás. Prince Mackarooról bővebben itt olvashatsz. A mangakáját sajnálom
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 máj 21, 00:53:54 írta Bastian »
|
Naplózva
|
„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.” Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
|
|
|
samdav
Moderátor - DB részleg
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Shokugeki no Sam D. Av
|
|
« Válasz #155 Dátum: 13 máj 23, 13:15:59 » |
|
Hm... akkor más paródia, értem. Én meg már azt hittem, hogy az amire gondoltam ^^ Mangakáját én is sajnálom :-/ Na, hogy legyen valami kis új, kint az új fejezet: http://www.mangareader.net/beelzebub/205Hohóóó, úgy alakulnak a dolgok, ahogy megjósoltuk páran. Furuichi eddig győzött, de a zselézett hajú (nem értem miért zselézte be a haját és nyalta hátra, valszeg keményebben néz ki és meg van valami sebhely a homlokánál, valami forradás, stb...) Takamiya most bedurvít. Következő fejezetben nagyon kíváncsi leszek hogy fogja bírni Furuichi Takamiya ellen. Ha legyőzi, akkor én állva fogok neki tapsolni, hogy bravó! De erre kevés esélyt látok, ha már Takamiya egy varázsmester. Illetve, ez a fejezet bővebb betekintést adott a Solomon Társaságról, hogy miből is kapta a nevét és ki is volt maga Solomon, érdemes megnézni, mert igen szép infót lehet kapni róla, nem írom le, azért ezt a poént nem lövöm le És Saotome is feltűnt, akiről szintén kiderült, hogy nem akármilyen kapcsolatban áll Takamiyával és Fujival is! Oga meg keményen neki lódult az ellenséges Himekawáknak
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bastian
|
|
« Válasz #156 Dátum: 13 máj 25, 21:45:25 » |
|
Ha Takamiya olyan kemény, mint amilyennek Saotome szavaiból tűnik, akkor nem bánnám ha Oga a változatosság kedvéért Furuichivel közösen győzné le. Esetleg egy Fusion Dance?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kisguru55
Újonc
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Bokuto mester
|
|
« Válasz #157 Dátum: 13 jún 06, 11:34:46 » |
|
Régen írtam már, de a sorozatot azóta is olvasom, de ez a 207-es rész El sem hiszem. Az egy dolog, hogy el nem tudtam képzelni, hogy ilyet láttok a Beelzebub-ban, de... Inkább mindenki olvassa el ezt, de tényleg MINDENKI.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 jún 06, 11:35:17 írta kisguru55 »
|
Naplózva
|
|
|
|
samdav
Moderátor - DB részleg
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Shokugeki no Sam D. Av
|
|
« Válasz #158 Dátum: 13 jún 06, 13:44:34 » |
|
OMG :O Ezt nem hiszem el, nem mondok semmit ebben a fejezetben, de nagyon durva!!! :O kisguru jól mondtad, mindenkinek el kell olvasni, mert nagyon durva lett a vége. Ettől függetlenül kíváncsi leszek, hogy most Lucifer ilyet tett, akkor utána mit reagál Oga... Egyébként a 206-os fejezetben említve lett a Lucifer Takamiya oldalán, és hogy ez démoni trónért folytatott harcnak is tekinthető, amit Oga és Takamiya folytat, viszont én nem hittem volna, hogy egy ilyen kis csaj a Lucifer, érdekes... Mondjuk így még durvább
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bastian
|
|
« Válasz #159 Dátum: 13 jún 06, 14:20:46 » |
|
Lucifer a loli Trafalgar Law!? Sok mindenre számítottam, de erre nagyon nem. Aggódni nem aggódok, mert úgy is meg fog oldódni ez a látszólag kritikus helyzet is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kisguru55
Újonc
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Bokuto mester
|
|
« Válasz #160 Dátum: 13 jún 06, 19:10:13 » |
|
Vártam egy kissé sablon részt, hogy "Oga most még veszít, elmegy edzeni és utána győz", de ez a fordulat... Nagyon kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle. Egyébként az arc nagyon tetszik, végre a Beelzebub is megmutatja, hogy képes összetett sztorira. Lucifernek, ahogy nézem Terminátoros képessége van.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
EnxTheOne
ANBU újonc
Nem elérhető
Akatsuki
A világ leendő teljhatalmú ura.
|
|
« Válasz #161 Dátum: 13 jún 10, 16:07:13 » |
|
Még egy fejezet? hmmmm jól végződik a mai délután
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bastian
|
|
« Válasz #162 Dátum: 13 jún 13, 17:23:30 » |
|
Nem volt rossz fejezet a heti. Örülök, hogy Tojo is betoppant, hogy kivegye a részét a buliból. Vajon lesz Fúzió Tánc közte és Oga között? --> Toga Takamiya emberei, azért kaptak power uppot, mert Lucifer feltöltötte a lélek darabjait vagy megint kaptunk egy utalást, hogy Furuichi nem hétköznapi, mint ahogyan Behemoth is elhintett korábban valamit?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kisguru55
Újonc
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Bokuto mester
|
|
« Válasz #163 Dátum: 13 jún 13, 22:13:44 » |
|
Bastian Jó kérdés, erre nem is gondoltam. Örülnék ha lenne egy kis ereje Furuichinek, persze túlzásba ne essünk. Tetszett, hogy Takamiya nem ölte meg Furuichi-t, mivel ezzel a lélek dologgal tényleg elérte, hogy Oga teljes erejét beleadja. Szerintem Oga "emberei" (Aoi meg Kanzaki) is betoppannak egy kis "lélekvadászatra". Nem hittem volna a múlt heti befejezés után, hogy még ebbe a részbe is tudnak egy kevés poént tenni.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 jún 13, 22:14:49 írta kisguru55 »
|
Naplózva
|
|
|
|
samdav
Moderátor - DB részleg
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Shokugeki no Sam D. Av
|
|
« Válasz #164 Dátum: 13 jún 13, 23:03:59 » |
|
Bastian: Felejtsd már el ezt a fúziós táncos DB-s cuccot XDDD Egyébként az nem power up volt szerintem, hogy Furuichi lélek darabkáit az embereibe tette. Illetve, igen eléggé megnőtt az erejük, vagyis ezt mondták, viszont szerintem le kell győzni mindegyik emberét és őt magát is, hogy visszakaphassa Oga Furuichit Illetve tessék, amit mondtam. Itt van Tojo epic belépője Jól sikerült, kíváncsi leszek mit lép Takamiya Tojóra. Biztos még van elég ereje, hogy azért megizzassza Tojót Következő fejezetben meg lesz(nek) színes oldal(ak)
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 jún 14, 00:12:07 írta samdav »
|
Naplózva
|
|
|
|
|