A Legerősebb Zanpakuto-s témában kialakult egy kisebb vita(?) azzal kapcsolatban, hogy melyik kapitányok tudnák legyőzni Barragant.
Yamamoto ugye egyértelmű.
Soifon kikapott tőle animében is, itt is kifog.
Véleményem szerint Gin-nek is lenne bőven esélye. A kardja olyan gyorsan támad, hogy mielőtt elporladna talán elintézhetné. Illetve ha sima szúrásokkal nem is, az Aizen elleni támadásával mindenképp.
Unohanát nem tudom, nem tűnik túl nagy harcosnak.
Aizen pedig szintén hozná, szerintem ezt sem érdemes nagyon fejtegetni.
Na Byakuya viszont már egy jobb kérdés. Ugye ő elég jól ért Kidoukhoz, de közel se annyira mint Hachi. Szerintem a Bankai-a pont jó lenne Barragan ellen, távolsági támadás és nem hiszem hogy egy Zanpakuto pillanatok alatt elporladna. Plusz amilyen lazán, erőlködés nélkül használta a 60+ -os kidoukat valószínűsíthető, hogy erősebbeket is tud. 55%-ot adok neki.
Komamurát meg se érdemes említeni, esélye nem lenne.
Kyoraku: Így, Bankai ismerete nélkül neki se adok sok esélyt, majd az után lehet változik a véleményem.
Tousen: Ő is simán kikapna, nem látok sok esélyt a győzelmére.
Hitsugaya: Ha tapasztaltabb lesz és kifinomultabban irányítja a Bankait lehet lesz esélye, de egyenlőre ez kevés.
Kenpachit már kifejtettem régebben.
Mayuri: Na még ő érdekes kérdés. Shikai-al ugye simán kikapna, de Bankai-al már érdekesebb a dolog. Nem tudom, hogy a mérget el tudja-e rohasztani, de szerintem nem. Plusz ugye ha Kurotsuchi fel tud készülni valakiből akkor azon sem lepődnék meg ha összehozná, hogy a testére ne hasson Barragan támadása. Bááár a Bankai-a meg túl lassú. Egy idő után az is elrohadna. 30-35%-ot azért kap.
Ukitake: Ez egyszerű. Ha visszatudja küldeni az "öregítést" a "tulajdonosnak" nyer, ha nem kikap
Régebbi kapitányok közül még Shinjinek van valamennyi esélye, illetve aki biztos leverné az Kisuke.