24 nov 26, 19:42:28 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 116 117 [118] 119 120 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 309515 alkalommal)
0 Felhasználó és 6 vendég van a témában
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #1755 Dátum: 13 júl 02, 15:17:03 »

http://www.theverge.com/2013/7/2/4485586/sergio-canavero-head-transplant-surgery-finally-possible

Ez már nagyon scifi. Nevet
Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #1756 Dátum: 13 júl 02, 17:08:55 »

Ezek szerint az, hogy Szürke Szél fejét rávarrták Robb testére, mégsem barbárság volt, hanem a "középkorinak" tűnő orvostudománynak, a korát meghaladó tudományos kísérlete.

Hirtelen a Futurama-s fejek ugrottak be erről, de látom másoknak is a kommentekben.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1757 Dátum: 13 júl 12, 20:42:30 »

Két oldalas a cikk. Mosolyog
Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

hipsztersznobművész

« Válasz #1758 Dátum: 13 júl 13, 11:34:15 »

Az érdekelne, hogy a modern/archaikus homo sapiens hogy szorította ki a többi homo-t, főleg ha mondjuk egymás mellett éltek párhuzamosan? A beszélt nyelv megjelenése? de lehet hogy az nem is volt olyan régen, a csoport szocializáció magas foka? A neandervölgyinek nagyobb volt az agytérfogata mégis kipusztult.
Naplózva
heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #1759 Dátum: 13 júl 17, 02:25:01 »

Tudtommal a modern emberben van mindegyik homo-ból, szóval lényegében nem egy nyertesről beszélünk.
Ugyanakkor a cro-magnoni ember úgy múlta felül a neandervölgyit, hogy továbbadta minden tapasztalatát és megszerzett tudását utódainak. Én így tudom. Szóval a tanításban rejlik a kulcs. A cro-magnoni készen kapott sok dolgot, mint mi a kereket. Ezzel szemben a neandervölgyieknél minden kis csoportban újra és újra ki kellett találni mindent.

Persze lehet, hogy nincs így. Nekem még ezt tanították. Nevet

De pont a Saphi által is linkelt cikkben található hasonló kutatások rajzolják újra és újra az ember családfáját. No meg persze az egyre-másra előkerülő leletek.

Egyébként engem az érdekelt sokáig, hogy mind párhuzamosan éltek egy korban és csak a népességnövekedés plusz éghajlati viszonyok miatt kerültek össze, vagy itt is volt többhullámos népességvándorlás?
Úgy képzelem el, mint a sztyeppeországutat és az évszázadokat amíg a római birodalomtól kezdve egészen a mongolokig jöttek a különböző népek Európába. Vajon ez az emberekkel is így volt? Mindig jött egy új faj? Akár több is? Egy idő után miért nem jött több?
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

hipsztersznobművész

« Válasz #1760 Dátum: 13 júl 17, 09:36:49 »

Mivel hogy nincs rá objektív magyarázat még, az hogy így tanították nem jelent semmit, hol marad a kritikai gondolkodás? ezt nagyon hiányoltam még a gimiben.

Már bocs, nem ellened beszélek, csak nekem mindig tüske volt gimiben hogy leadták az anyagot és kész, semmi kritikai hozzáállást nem tanúsítottak a tanárok.

Nekik volt rá néhány millió évük azért.  Nevet
Naplózva
Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #1761 Dátum: 13 aug 19, 19:15:23 »

Haverommal az emberiségről beszélgettünk. Hogy ha még megél a fajunk (bár ez ralatív) Vagy a belőlünk kifejlődő faj 1-2 millió évet akkor vajon azok hogy fognak kinézni. Milyen lesz a testük. Stb. Ti erről mit gondoltok ?
Naplózva

Some men just want to watch the world burn.
heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #1762 Dátum: 13 aug 19, 19:23:08 »

Azt, hogy ez nem tudomány, hanem csupán csak fikció.
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1763 Dátum: 13 aug 19, 19:42:05 »

Lényegében igen. De ez nem a vita topikba való, de tudományos téma. De a Dumába túl száraz.
Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

hipsztersznobművész

« Válasz #1764 Dátum: 13 aug 19, 19:51:42 »

Végül is ez attól függ, hogy a továbbiakban milyen környezeti változásokhoz kell adaptálódnunk, mert egy ideig még földi keretek között tudunk csak fejlődni, persze nem elképzelhetetlen egy tudatos génmódosítás, vagy mechanikus részek beépítése sem, szerintem a ember már külsőleg nem fog sokat változni, hiszen felépített mesterséges mikrokörnyezetünkben már kevésbé kell alkalmazkodnunk a természet változásaihoz.

Naplózva
Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1765 Dátum: 13 aug 19, 20:05:10 »

De a mesterséges környezethez alkalmazkodni fogunk valahogy Mosolyog A szemünk az agyunk a végtagjaink izomatunk, emésztésünk. Sanszos gyengébbek leszünk izomtömegünk csökken valamelyest, és a testünk is úgy fog változni hogy ne okozzon ekkora örömöt az étkezés. Mert annak az elhízás a következménye ha jólét van.
Naplózva

norby-kun
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Csak egy őrült Rocker

« Válasz #1766 Dátum: 13 aug 19, 20:06:43 »

Volt biosz tanárom azt mondta, hogy az emberi DNS már annyira stabil, hogy jelentősebb mutációk ha fel is lépnek, az az egyed pusztulásához vezetne. Más szóval az evolúció számunkra lassan véget ér. A további fejlődés már csak egyszerű alkalmazkodás lesz. Ez, mint tudjuk, földi környezetben megtörtént (négerek, kínaiak meg hasonlók), a további alkalmazkodás meg csak ilyen extrém környezetekben történhet mint a más gravitáció. Ha jobban belegondoltok, akkor ez a gravitációs dolog eléggé valós lehet, mert a 0 gravitáció pl. észlelhető változásokat okoz a szervek formájában, és ez főleg a szívre igaz.
Naplózva

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

hipsztersznobművész

« Válasz #1767 Dátum: 13 aug 19, 20:10:08 »

Sőt én még egy ilyet is el tudnék képzelni:

http://images.cryhavok.org/d/1751-1/Korean+Evolution.jpg

Ha más bolygókra is eljutnánk akkor biztos katalizátorként hatna, főleg ha univerzum radioaktív sugárzásai is nagymértékben érnének közben.
Naplózva
heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #1768 Dátum: 13 aug 19, 20:14:52 »

Lényegében igen. ...de tudományos téma
Mi is erre a népszerű szöveg? Á, fuck logic!

Mert annak az elhízás a következménye ha jólét van.
Pont fordítva. Az olcsó és rossz minőségű tápláléktól híznak el az emberek. Mosolyog
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1769 Dátum: 13 aug 19, 20:34:57 »

Idézet
Volt biosz tanárom azt mondta, hogy az emberi DNS már annyira stabil, hogy jelentősebb mutációk ha fel is lépnek, az az egyed pusztulásához vezetne. Más szóval az evolúció számunkra lassan véget ér. A további fejlődés már csak egyszerű alkalmazkodás lesz.

Naplózva

Oldalak: 1 ... 116 117 [118] 119 120 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins