Saphira
|
|
« Válasz #1725 Dátum: 13 feb 12, 21:26:22 » |
|
Komplett szem cseréje? Páciens biológiai lenyomatából való előállítás? Komolyan gondolod, hogy ez egyszerűbb lenne? Hogyan képzeled el pontosan? Hát, ezaz, nyilván itt is kitalálnának valami "kiegészítést", nehogy már egy kis plusz bevételtől is elessenek. Ez is csak olyan esetben lenne szükséges, ahol maga a látókéreg sérült helyrehozhatatlanul, más esetben megoldhatóak a képek is. Köszi.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
heo
Shinobi no Kami
Nem elérhető
Fényhozó
|
|
« Válasz #1726 Dátum: 13 feb 12, 21:57:42 » |
|
Klónozással gondoltam. Tudtommal az agyon kívül más belsőszervünket lehet ember klónozása nélkül is reprodukálni. (Jó-jó, kicsit filmes, kicsit Hatodik napon, de mégis, amint ez az egy dolog rendelkezésünkre áll, a többi feleslegessé válik. Kissé mondjuk fogyasztói szemléletű a dolog, elvégre mégsem egy TV-ről van szó, hogy csak úgy lecseréljem, de mégis ez tűnik a legegyszerűbbnek.) Ugyanúgy képzelem el, magát a műtétet, mint a szemátültetéseket. Tudod, mint a szervdonorok esetében.
Ehhez nem értek, de a videóból nekem úgy tűnt, hogy ezek a dolgok a szeme elé voltak vetítve, a lencse segítségével és nem közvetlen az agyába küldték az infókat. Vagy tényleg nagy baromságot beszélek? Mivel ez a szemeden van és a látásra épül a dolog, nos, képi megjelenítés nélkül nem igazán van értéke.
|
|
|
Naplózva
|
<Feleségem: Mini-chan > <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama> <Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #1727 Dátum: 13 feb 12, 22:03:11 » |
|
Szemátültetés nem létezik. Nem hiszem, hogy a szem elé lenne vetítve, egyrészt nincs hová vetíteni (bár ez még megoldható), másrészt a szem közelpontja távolabb van, így nem is látnád. Azok a színes-kékes képek a szemen szerintem csak a látványt szolgálták. Az okostelefon is legnagyobbrészt látványra épül. Nem kevésbé, mint ez. Bár ez nézőpont kérdése.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
STM
Shinobi no Megami
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
Alkalmilag felbukkanó kísértet
|
|
« Válasz #1728 Dátum: 13 feb 12, 22:38:33 » |
|
Ez a határ. Az ehhez hasonlo eszközök az emberbe integrálják a technologiát. Megbontják az emberségét, amiamit ugy féltünk, és amivel kapcsolatban annyi a gátlás, jo vagy rossz. Ez ezeknek a gátlásoknak a levetkőzését jelenti. Eldpbni az eszmét az ember eszményéröl. Az elsö lépés a homonculusokhoz és kiborgokhoz. A gátlástalansága az egésznek az ami félelmetes. Ez mégcsak nem is a szükséget szolgálja. Megtesszük, merz megtehetjük.Mind a testet mind a szellemet eltorzithatonak mondja ez az egész igényeink szerint. Nem feltétlenül rossz. De biztosan borzadzto, undorito, és félelmetes. Rádásul, szerontem felesleges is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Nikuccia
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
|
|
« Válasz #1729 Dátum: 13 feb 12, 22:47:17 » |
|
Naná, mert embernek lenni és emberként élni a legjobb dolog, amit el tudok képzelni. Mindent annak köszönhetünk. Deöö, itt pont és nem akarok filozófiába átcsapni. És Szabi, én azt a romlatlan, szupertestet úgy képzeltem el, mint a jelenlegit, csak annyi különbséggel, hogy az mesterséges volna nyilván, de érintés, szex, ízek, illatok, érzések, minden, minden, amit ebben a testben tapasztalni tudunk, abban is tudnánk. Egyszerűen csak úgy képzelem el, mintha elköltöznénk egy sokkal jobb, biztonságosabb, modernebb, időtállóbb lakásba, de minden marad a régiben, csak jobb környezetben. Vagy ez túl utópisztikus? Ki tudja, miket tud már most a tudomány. Amiről azt gondolom, hogy csak fél évszázad múlva lehetséges, a leggazdagabbak számára már most is elérhető, szóval inkább nem is feltételezek semmit.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
heo
Shinobi no Kami
Nem elérhető
Fényhozó
|
|
« Válasz #1730 Dátum: 13 feb 12, 23:03:24 » |
|
Sapi, s no lám, igazad van. Köszönöm, hogy mégsem hülyéztél le! Akkor viszont fogalmam sincs, hogy mivel kevertem. No nem baj. Ha már "Google Glass-inspired", akkor úgy gondoltam ez egy lencse, amin ezek a képek vannak. A közelpontot meg lehet oldani tükrökkel nem? Nem valós képek létrehozása nem idegen a tudománytól. Lehetséges, viszont nagyon furcsa. Amennyiben tényleg nem vetít, akkor a vakságot is tudja küszöbölni, szóval mindegy lenne a látvány kérdés. Niki, ezt úgy képzeled, mint mondjuk a Lopott Időben, hogy az emberek nem öregednek tovább, amíg van "idejük"?
|
|
|
Naplózva
|
<Feleségem: Mini-chan > <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama> <Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
|
|
|
Nikuccia
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
|
|
« Válasz #1731 Dátum: 13 feb 12, 23:09:30 » |
|
Nem volt alkalmam még megnézni azt a filmet, majd a közeljövőben sort kerítek rá, de akkor igen, arra gondoltam. De a többi feltételt is szeretném, a betegségmentességet, strapabírósságot. Amolyan szupertest.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
STM
Shinobi no Megami
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
Alkalmilag felbukkanó kísértet
|
|
« Válasz #1732 Dátum: 13 feb 12, 23:35:40 » |
|
Simán tökéletedithetöek lennének már ma is bizonyos szintig genetikai adottságaink. Csak ugye a morális kérdések. Ami fontos lenne ilyen szempontból az talán az idegi regeneráció. És annak minősége. Egyes metamorfozissal fejlödö rovaroknak báb állapotban olyn szinten átalakul az idegrendszere, hogy alig marad épidegsejt az eredetiek közül, azok is meröben eltérö szerkezet részévé válnal, de a tanult információk lárva korból a kifejlett egyedeknél is megmaradnak
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 feb 13, 00:11:12 írta STM »
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #1733 Dátum: 13 márc 01, 10:53:48 » |
|
Szerdán volt a névnapom, és erre egy igen jó ajándékot kaptam a tudományos világból, egy jó hírt, hogy talán nem is olyan sokára (2018ban) lesz egy emberes Mars-utazás, igaz leszállás nélkül, csak közelrepülést végeznének el. Itt a hír: http://index.hu/tudomany/2013/02/28/tito_hazaspart_kuldene_a_marshoz/A lényeg, hogy egy nagyon gazdag faszi, aki az űrkutatás szerelmese (ő volt az első űrturista is) a saját pénzén szervezi meg a kalandot, két embernek (egy házaspárnak) biztosítaná az útiköltséget, vagy minek nevezzem ezt itt, és a már meglévő technológiákat használnák fel. Nekem ugyan kissé nagyravágyónak tűnik az ötlet, de a szakértők többsége egyet ért abban, hogy a dolog kockázatos, de nem lehetetlen. Hát reméljük, lesz is belőle valami. Btw, nem akar valaki gyorsan a feleségem lenni? Nincsenek nagy igényeim, főzni, mosni nem kell, gyerek nem lesz, sőt a nászéjszakától is eltekintek, csak jöjjön el velem a Marsra meg vissza.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Micsudi
|
|
« Válasz #1734 Dátum: 13 márc 01, 12:00:44 » |
|
Aes a dolog lényege pont az hogy az asztronautapár pont azért ne kattanjon be mert .... had ne kelljen ecsetelnem Szóval a no nászéjszaka nem bejövős ebben az esetbenXD
|
|
|
Naplózva
|
Some men just want to watch the world burn.
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #1735 Dátum: 13 márc 01, 22:29:30 » |
|
"Tudósok egy most publikált kísérlet során egér embriókból kivett agysejteket ültettek patkány magzatokba. A megöregedő, majd elhulló patkányok agyát megvizsgálva azt tapasztalták, hogy bár az egér sejtek kisebbek maradtak, mégis életképes neuronokat hoztak létre, melyek a patkány teljes élete során fenntartották működőképességüket. Az érdekesség, hogy egy egér várható élettartama mintegy fele a patkányénak, vagyis az idegsejtek kétszer hosszabb ideig is meg tudták őrizni funkcionalitásukat. Ez ellentmond annak az általános nézetnek, miszerint az öregedés folyamata genetikailag kódolt, ezáltal univerzális minden sejtünkre nézve." http://www.popsci.com/science/article/2013-02/mouse-brain-cells-can-outlive-actual-mice?src=SOC&dom=fb
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #1737 Dátum: 13 márc 31, 00:20:57 » |
|
Valóban a nagyképű ember pofájába kell dörgölni, hogy milyen kicsik és aprók vagyunk a hatalmas világmindenséghez képest. De emellett arról is csinálhatnának egy ilyen videót, hogy milyen óriási, végtelen és rejtelmes az atomok, molekulák, sejtek, szövetek világa. Hogy az életünk mennyire függ egy-egy számunkra láthatatlan pár mikrométeres kis "pöttytől", egy valójában el sem képzelhető iontól, egy kis potenciálkülönbségtől, protongradienstől, kötésektől, egyszerű elemektől. Hogy mindez olyan harmóniában, tökéletesen kidolgozottan és bonyolult rendszerbe foglalva alkotja meg az élőlényeket, hogy annak szervezettsége és csodája semmihez, talán még a jelenleg ismert univerzumhoz sem hasonlítható. És aztán mindezek fényében belegondolni abba, hogy mi építjük fel azt a halványkék pöttyöt, és a halványkék pötty is része valami szerves és fontos egésznek, annak a végtelen mindenségnek, amit a videód bemutat. Amúgy én is szeretem ezt a videót, tényleg nagyon szép. De gondoltam megemlítem, hogy nem csak a külső, hanem a belső végtelen is lélegzetelállító és csodálatraméltó. Csak az túl bonyolult ahhoz, hogy ilyen egyszerűen és érthetően bemutatható legyen. Egyébként kösz, most nekem is jelentéktelenebb lett a jövőheti zh-im.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #1738 Dátum: 13 márc 31, 15:32:28 » |
|
Pont a hozzászólásodhoz vág ez az alkalmazás. Magnifying the universe http://www.numbersleuth.org/universe/Mind a két végletet bemutatja, a legkisebb egységtől egészen az ismert világegyetemig. Jól el lehet vele szórakozni.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 márc 31, 15:33:23 írta Syzygy »
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #1739 Dátum: 13 ápr 10, 07:49:38 » |
|
Létezik-e szabad akarat? http://index.hu/tudomany/2013/04/06/letezik-e_szabad_akarat/Nem ezt a címet adtam volna, inkább arról szól, hogy milyen biokémiai folyamatok, fizikai törvények, törvényszerűségek determinálják az ember életét. Ez a törzsi ösztön, mint felhozott érvről ki-mit gondol?.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|