Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
A legrégebbi Fórum Isten.
|
|
« Válasz #1740 Dátum: 13 ápr 10, 09:07:52 » |
|
Erre nem lehet sztem igennel vagy nemmel válaszolni. Létezik szabad akarat egy rendszeren belül. És minél nagyobb valakinek a tudatossági szintje annál inkább dönthet szabadon. Például ha valaki drogfüggő az nem dönthet szabadon arról, hogy milyen nagyszerű életet akar, mert leköti a drog utáni vágya. Ha valaki nem jutott túl a személyiségfejlődésében azon a szinten, hogy másoknak akarjon megfelelni, annak nincs szabad akarata, mert nem tudja önmagát megvalósítani. Ha valaki fogyatékosnak született és nem fog fel egy matekfeladatot pl. annak nincs döntése afelől, hogy megoldja-e. Az a válasz erre a kérdésre sztem, hogy minél nagyobb teret látunk be és minél kevesebb dologtól függünk, annál inkább van szabad akarat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Morause
Vendég
|
|
« Válasz #1741 Dátum: 13 ápr 13, 14:04:37 » |
|
Találtam egy tök király programot, 3d meg minden és a naprendszerünket lehet vele szemlélni... én egy kis ideje már szórakázok vele, bár angol nyelvű a kezelőfelülete meglehetősen egyszerű. Én ajánlom figyelmetekbe hátha nektek is tetszik, mert azért még mindig ámulatba tud ejteni a világ amiben élünk! ui.: hát persze, de linket meg elfelejtem! ---> http://www.solarsystemscope.com/
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 ápr 13, 14:05:36 írta Morause »
|
Naplózva
|
|
|
|
viktor6665
Osztag Vezető
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #1742 Dátum: 13 ápr 13, 16:28:13 » |
|
Ha érdekel a kozmológia vannak ennél sokkal komplexebb és jobb játékok. Pl a Solar 2, de nekem az abszolút kedvenc a Universe Sandbox.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
viktor6665
Osztag Vezető
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #1744 Dátum: 13 máj 09, 01:26:55 » |
|
Meh, nekem ez így túl száraz, ilyenek vannak a tankönyvekben is. Sokkal jobbak a kreatív videók, kísérletezések vagy valami interaktív játék közben tanulni és jobban meg is ragad.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Morita
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1745 Dátum: 13 máj 09, 08:34:29 » |
|
Csak ezek lektorált anyagok, vagyis tudományos tények. Nyilvánvalóan a tudomány akkori állásának megfelelően, tények. Szerintem hasznos oldal Shiro.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
viktor6665
Osztag Vezető
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #1746 Dátum: 13 máj 09, 15:42:37 » |
|
Én a youtube-on vsauce-t, minutephysics-et, minuteearth-t, smartereveryday-t szoktam nézni, ezek ugyanolyan tudományos tényeket tanítanak mint egy könyv, nem a wikipédiáról szedik össze az anyagukat...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #1747 Dátum: 13 máj 11, 16:34:58 » |
|
Néha tényleg megéri a 9gag-en böngészni. http://9gag.com/gag/aNr66gKLegalább megtudtam, hogy ennek a jelenségnek van hivatalos neve is, és tényleg hányszor volt már olyan, hogy megismertem egy új szót, illetve kifejezést, azt 24 órán belül tuti újra hallottam filmben, újságban, könyveben.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Arysha
Akadémiai tanár
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
Otaku o~baa-chan/Gea jobbkeze :D
|
|
« Válasz #1748 Dátum: 13 jún 12, 21:51:39 » |
|
Nekem ez a kísérlet annyira tetszik! (Nem tudom miért nem engedi beágyazni a videót - érvénytelen youtube link -, de akkor belinkelem simán.) https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wvJAgrUBF4w
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 jún 12, 21:52:41 írta Arysha »
|
Naplózva
|
Élj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó. Egyszer majd úgyis az lesz...
|
|
|
K ichigo
Uchiha Madara
Nem elérhető
Akatsuki
Shinigami Daiko Partner's: Tensa Zangetsu & Rukia
|
|
« Válasz #1749 Dátum: 13 jún 12, 22:13:50 » |
|
Ez nagyon jól néz ki! Kíváncsi vagyok mi történne ha sokkal magasabb Hertz frekvenciával próbálnák tovább. Fizika érettségin biztos megpróbálnám.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lew
|
|
« Válasz #1750 Dátum: 13 jún 16, 11:36:49 » |
|
Tud valaki, valami szórakoztató irodalmat ajánlani a Fekete lyukakról, meg úgy általában véve az Univerzumról? Szórakoztató alatt azt értem, hogy nem csak töményen információ és adatok vannak benne, hanem érdekességek, meg úgy élvezet olvasni. Előre is köszi.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #1751 Dátum: 13 jún 16, 11:47:31 » |
|
Ez attól függ, hogy mennyire vagy hajlandó angolul olvasni ilyen jellegű tudományos szöveget.
Carl Sagan-nak vannak jó könyvei, direkt laikusoknak írta meg, ismeretterjesztő jelleggel, bár ami speciel az univerzumról szól, az szerintem nincs magyarul kiadva, de ha érdekel tudom linkelni. Hirtelen ő jutott eszembe, akit tudnék ajánlani.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lew
|
|
« Válasz #1752 Dátum: 13 jún 16, 11:50:29 » |
|
Sajna nincs akkora angol tudásom, hogy bele merjek vágni egy könyvbe angolul, főleg hogy ebben valószínűleg még szakszavak is vannak. Szóval magyar lenne az igazi.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #1753 Dátum: 13 jún 16, 11:58:20 » |
|
Stephen Hawking-nak vannak magyarul kiadott könyvei, ugye ő ezzel is foglalkozik, esetleg érdemes lenne utánanézni, csak azért nem tudok konkrétumokat mondani, mert őt speciel nem olvastam. például: http://moly.hu/konyvek/stephen-w-hawking-az-ido-rovid-tortenete
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 jún 16, 12:01:20 írta Syzygy »
|
Naplózva
|
|
|
|
Soul
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #1754 Dátum: 13 jún 16, 16:59:11 » |
|
Még nem végeztem vele, így nem tudok hiteles véleményt alkotni arról hogy összességében mennyire szórakoztató, de a "Stuart Clark: Nagy kérdések: Világegyetem" beleilleni látszik ebbe a kategóriába.
|
|
|
Naplózva
|
"What is a man but the sum of his memories? We are the stories we live! The tales we tell ourselves!"
|
|
|
|