24 nov 26, 14:28:01 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 113 114 [115] 116 117 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 309179 alkalommal)
0 Felhasználó és 32 vendég van a témában
Aes Sedai
Moderátor
Nem elérhető Nem elérhető

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1710 Dátum: 13 feb 11, 21:02:20 »

Szerintem is rémítő kissé. Tudom, hogy ezt hülyeségnek fogod tartani, de számomra ez olyan volt, mintha maga az ember is valamiféle géppé válna.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1711 Dátum: 13 feb 11, 21:11:20 »

Nos igen, van benne valami. Pedig az csak egy lencse. Nem ugyanezt csináljuk most is? Csak lencsék helyett számítógépekkel, telefonokkal stb. A középkori ember is így gondolkodna. Az ő szemében gépek lennénk. Nevet

A szingularitásos videóra senki sem válaszol, pedig az volt a lényeg. Szomorú

Most genetikán felhozták a mesterséges élőlények előállítását. Kíváncsi vagyok a véleményedre, noha úgyis tudom, nagyjából mi lesz az. Nevet
Naplózva

marioV
Kezdő Jounin
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #1712 Dátum: 13 feb 11, 21:38:47 »

Az a videó engem nem rémített meg , a végét kivéve . A többit érdekesnek találtam , és valamennyire várom is az ilyen szintű technológiát . A mai fejlődést nézve nem lepne meg , ha az életemben látnék ilyet . Szerintem egy 20-30 év múlva , ha nem hamarabb lesz ilyen lencse , főleg , hogy a LED kijelzős lencsét idén , vagy tavaly (Nemrég) feltalálták .

http://www.hir24.hu/tudomany/2011/01/11/intelligens-kontaktlencsek/
Naplózva

\"Amióta a világra jöttél mondtál igazat akár egyetlen egyszer is ?\"- L

\"Te már... Igen... Te már.. a kezdetektől fogva... sakkban tartottál.\"- Meruem

http://myanimelist.net/animelist/marioV40
STM
Shinobi no Megami
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #1713 Dátum: 13 feb 11, 21:39:18 »

Már miért lennénk azok a szemében? Nem tartozna még látszolag sem a testünkhöz.
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1714 Dátum: 13 feb 11, 21:48:30 »

Neked tényleg BSG-t kéne nézned. Abban van bőven szó mesterséges élőlényekről, mesterséges emberekről, és elég nagy kalamajka lesz belőle. Nevet De a végére eléggé összetetté válik a dolog, meg igazából az egyik fő kérdés az, hogy a mesterségesen létrehozott emberek gépnek, vagy embernek számítanak e. Nézd meg, na. Bár tudom, hogy nálad az időd mostanában aranyárban mérik, szal nem biztos, hogy egy négy évados sorozat most annyira beférne. Szomorú

Ami az első videódat illeti, felirattal talán többre mennék vele, de a lényeg így is át jött. Nem igazán tudom mit nyilatkozzak erre, nem tudom, hogy egyáltalán lehetséges-e, hogy az ember létrehozzon valamit ami értelmesebb nála, bár elvben nem zárható ki. Azonban ezt isteninek nevezni egy kissé túlzás szerintem. Legalábbis remélem, hogy az. Nem értek hozzá, ezért csak remélni tudom, hogy ennek a micsodának 2045ben azért lesz valahol egy szép nagy főkapcsolója, amivel egy gyors, határozott mozdulattal áramtalanítani lehet. (Ezt a mondatomat azért inkább képletesen kell érteni. Én is olyan vagyok, mint egyes BSG szereplők, nehezen tudok másként gondolni ezekre a dolgokra, mint a kenyérpirító meg a porszívó agyontuningolt változataira. xD)

Még hozzátenném azért, hogy általában nagyon elutasító vagyok ezekkel a nagyon gép-központú dolgokkal, de ennek a fő oka az lehet egyfelől, hogy a sci-fik általában a negatív oldalt hangsúlyozzák ki (ennek érthető irodalmi okai vannak.), másfelől meg a bizalmatlanságom sokszor inkább az embereknek szól. Hiszen ha lenne is egy mindent jobban tudó, mindenkinél okosabb számítógépünk, mi van, ha az valami elmebeteg kezébe kerül? Elég csúnya dolgokra tudná használni. Summa summarum, lehet ilyen dolgokkal kísérletezni, de azért fő az óvatosság. Az a nagy piros gomb mindig legyen kéznél.

A középkori ember is így gondolkodna.

Tudod, hogy én félig-meddig magam is középkori vagyok. Nevet
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1715 Dátum: 13 feb 11, 21:58:49 »

STM, ezt mire írtad?

Aes, én a mesterséges élőlények alatt nem gépeket értettem, hanem tényleges mesterséges élőlényeket. Mesterségesen szekvenált és felépített DNS-sel rendelkező, szénalapú hús-vér élőlényeket.

Miért ne lenne lehetséges létrehozni egy embernél értelmesebb lényt? Elvben már most is lehetséges, bár a szingularitás más irányból közelíti meg. A fejlődés exponenciális, ha megalkotunk egy eléggé intelligens számítógépet, az képes magánál okosabbat alkotni és így tovább. Egy idő múlva ember számára rémisztően gyors és követhetetlen lenne ez a fejlődés, bár nem biztos, hogy nem élvezném. Nevet

Pont a mitikus tízes előtt! Nevet
« Utoljára szerkesztve: 13 feb 11, 21:59:27 írta Saphira » Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1716 Dátum: 13 feb 11, 22:07:47 »

A Cylonok a BSG-ben pont olyanok, mint amiket te leírtál. Legalábbis a legfejlettebb modellek. Nevet De ennek ellenére gépek. Vagy nem azok. A történetnek ez az egyik legfontosabb kérdése.

A fejlődés meg nem biztos, hogy exponenciális. Egyszer nagyon régen volt már itt vita erről. Most is ugyanazt tudom mondani: a jövőre nézve semmi se biztos. Az exponenciális fejlődés eredményét mindig a múltból vezetik le, ez tulajdonképpen jóslás, semmi más. Lehet, hogy igaz, de az is lehet, hogy ellenkezőleg, megtorpan a fejlődés, mert pl. olyan új akadályokat fedezünk fel, amik sokáig áthághatatlanok maradnak. (Mint pl. a fénynél gyorsabb utazás kérdése, ami pillanatnyilag még nagyon valószerűtlennek tűnik.) Vagy az emberi tényező szól közbe: háborúk, járványok, vagy bigott konzervatívok uralomra jutása, akik ezt elutasítják, és hátráltatják a dolgot, satöbbi.

Én nem akarok olyan fejlődést, ami az ember számára követhetetlen lenne. Nevet Csak szépen, megfontoltan, de mindig az ember az első. Ettől még eljuthatunk bárhová, tulajdonképpen nekem csak egy nagyon szigorú kitételem van, amiből sose szabad(na) engedni. Döntést mindig csak az ember hozhat, és semmilyen gép vagy mesterséges élőlény. Főleg, ha a döntés embereket is érint. Ez az egyetlen olyan szabály, ami biztosítja, hogy a Skynet örökre a mozivásznon marad. Mosolyog

Pont a mitikus tízes előtt! Nevet

Jaja Nevet
« Utoljára szerkesztve: 13 feb 11, 22:11:34 írta Aes Sedai » Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1717 Dátum: 13 feb 11, 22:11:22 »

Azt hiszem engem felidegesítene a BSG. Ha valódi élőlényeket legépez - függetlenül teremtésük helyzetétől - akkor tuti bosszantana. Nevet

Hmm, érdekes.
Ha valaha is folytatom a történetet, ezek után tényleg olvasd el. Nevet
Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1718 Dátum: 13 feb 11, 22:14:41 »

Nem a sorozat gépezi le őket, hanem maguk az emberek. Pont ez teszi érdekessé: a Cylonokat az ember hozta létre, sima (drótos, vezetékes) robotként, csak aztán továbbfejlesztették magukat. És ez az amit az emberek nem tudnak megérteni, nekik ettől még gépek maradnak. (Bár tény, hogy az interkulturális párbeszédet egy kisebb nukleáris háború is erősen megnehezíti. A végén meg ráadásul kiderül, hogy... innentől spoiler lenne. xD)

El fogom olvasni, sőt nagyon várom. Nevet
Naplózva
Nikuccia
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

« Válasz #1719 Dátum: 13 feb 12, 19:58:38 »

Sem az eleje, sem a vége, az egész együtt ijesztő és taszító. Azok a szemek, a felbukkanó információk, amiket nem szabadna tudniuk egymásról, az a rohadt szerelemmérő, a szemek azok borzasztóan, meg ez az egész mesterséges, kibszott steril környezet, amiben ha nekem kellene élnem, fulladoznék és nem érezném magam igazinak. Jól mondod, a mostani állapot is hasonló, de ez még mindig nem annyira durva és súlyos és... kiteljesedett, mint a videóban. Meg azért is, mert az elkerülhetetlen jövőt látom benne. Meg azt, hogy majd dacos, nyűgös nagymamiként dohogok, hogy ej, ezek a mai fiatalok, milyen ostobasággal játszanak már megint? Mit mondtál, Petikém? Mindjárt szívrohamom lesz? Bíp... bíp...bíp...bííííípp. Szóval kiborít egy kissé. Nevet
Naplózva
heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #1720 Dátum: 13 feb 12, 20:29:04 »

STM, ezt mire írtad?
Nem ugyanezt csináljuk most is? Csak lencsék helyett számítógépekkel, telefonokkal stb. A középkori ember is így gondolkodna. Az ő szemében gépek lennénk. Nevet
Már miért lennénk azok a szemében? Nem tartozna még látszolag sem a testünkhöz.

Az első videóban viccesnek tartom az ötletet, hogy az emberek meg tudnának tervezni egy időbeosztást, ami segítségével kezelni tudják a kialakuló helyzetet. Egyrészt nem ismerik a helyzetet, ami ki fog alakulni, másrészt egy elképzeléshez adott mennyiségű tudás birtokában nem tudunk felkészülni a valóságra, s a váratlanokra még annál inkább sem.
A másik kérdés, hogy milyen alakot ölt majd egy A.I., ha valóban önmagát sokszorozni és fejlesztőképessé tervezik, akkor ezt nem az ember fogja eldönteni. Nevet

A második videó meg több szempontból sem rémített meg. Ha már profil, akkor vegyük alapnak mondjuk a facebook-ot. Mindenki ismeretségi körében van olyan, aki kapásból nem használja. Ugyanígy lesz és lenne ez egy ilyen technológia esetén is. Hogy miként terjedne el, nos, az kétséges, ugyebár ez több módon is használható, mint szórakozás. Például hadászatban eléggé könnyedén hasznosítható lenne.
A másik ok, ami sokkal kézenfekvőbb. Nem tudja helyettesíteni a valóságot. Jó példa erre a zuhanás az elején. Visszatértél belőle és utána mehetsz fogat mosni és a munkába. Nincs adrenalin, nem érzed a szelet, a levegő illatát, etc. Másik példa erre az uborkaszeletelés. Jól látható, hogy csak azért még nem leszel mesterszakács, még nem fogsz tudni aprítani, mert van egy alkalmazásod. Ez minden más képességre is igaz. Az elméd hozzáférhető lehet, a tudatod és direkt módon a memóriád is, de nem fogod tudni ezt kihasználva tudatosan másként mozgatni a tested.
Mindig szükség lesz gyakorlásra, önfejlesztésre és veled született tehetségre. Persze, ha a tudatodat helyezzük át egy géptestbe...

Niki, most is van ilyen környezet. Csak neked és nekem sincs rá igényünk, mellesleg pénzünk sem. Nevet
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
Nikuccia
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

« Válasz #1721 Dátum: 13 feb 12, 20:45:08 »

Akkor el is érkeztünk ahhoz, hogyan tehetné magát az ember romlatlan közegbe hosszú, hosszú időre, örökre azért nem, de jó hosszú időre megőrizhetnénk a tudatunk, a test pedig, amely őrzi, romlatlan, nem támadják meg betegségek, időt állóbb, mint egy rendes emberi test. Ez viszont nagyon is tetszik. Nevet

Aha, csórók vagyunk, ezt aláírom. Nevet Most tényleg elég szegény vagyok. De ez a lelkisegély-doboz topikba való, nem ide. Nevet
Naplózva
heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #1722 Dátum: 13 feb 12, 20:58:05 »

Az előzőt kiegészíteném azzal, hogy ez a technológia nem elég széleskörű. Gondoljunk csak a látássérültekre, szembetegséggel küszködőkre, amiknek nem is kell éppen krónikusnak lenniük. Vagy csupán "csak" a vakokra. Elég sok ember nem tudná használni.

Ettől még ugyanúgy csak egy test lesz, a tudatod burka. A világon semmivel nem érnél többet vele. Nem mellesleg, te lemondanál a tapintás érzéséről? Vagy mondjuk a szexről, hogy a tudatod még pár száz évig poshadjon egy konzervdobozban? Sőt, bármiféle érzelemről. Szerintem ez nem túl jó ötlet. Nevet
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1723 Dátum: 13 feb 12, 21:11:01 »

Mondjuk azt nem értem, ezzel miért kellett kiegészíteni. A vakok elég sok mindent nem tudnak használni, nem ez lenne az első. Az átlagos okostelefonokkal vajon hogyan boldogulnak? (Mellesleg bizonyos technológiával - amely most is kísérleti fázisban van, és pont a látás visszaadása a célja - sok vakságot okozó elváltozás esetében is ugyanúgy használható lenne, mint egy átlagos embernek.)

Egyébként fogalmam sincs, hová kanyarodtatok már át, nem olvastam el olyan részletesen, szóval másba nem tudok belekötni. Nevet

Meg időm sincs rá.
Naplózva

heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #1724 Dátum: 13 feb 12, 21:16:59 »

Azokhoz van kiegészítő szoftver, aminek segítségével tudja, hogy éppen mire nyomott rá. Konkrétan ahol hozzáér az érintőképernyőn, azt a telefonból egy géphang elmondja neki. Vannak, akik így tájékozódnak. Odatartják a telefont a fülükhöz és az meg mondja, hogy hol forduljon be és egyebek. Illetve a hangutasítás funkció is nagyon jól jön nekik.
(Ezek tényleg nagyon érdekes kutatások, de egyszerűbbnek tartom a komplett szem cseréjét. Egyszerűen előállítasz a páciens biológiai lenyomatából egy újat és beülteted.)

Egyébként én sem. Nem volt konkrét kérdésed a videókkal kapcsolatban, szóval csak kifejtem a véleményem a tapasztaltakról. Nevet

Jó tanulást!
Naplózva

Oldalak: 1 ... 113 114 [115] 116 117 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins