24 nov 26, 14:39:06 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 101 102 [103] 104 105 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 309211 alkalommal)
0 Felhasználó és 22 vendég van a témában
Stance
S-Osztályú gyilkoló ninja
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #1530 Dátum: 11 szep 01, 21:11:13 »

Mindenki áltathatja magát vagy keresheti a kifogásokat, magyarázatokat, hogy miért ne lenne ez meg az, de ha ott leszünk, akkor majd sírhat a szája, hogy miért nem mozdult meg az elmúlt évek alatt.
Túldramatizálom? Ugyan már! Ez hangosabb lesz a vártnál, nem túlzok, hanem szépítek! Aki az írásom negatívan szemléli, az negatívan fogja megélni. Aki pozitívan, az pedig örülni fog a változásnak. No most tessék eldönteni, hogy belenézel a tükörbe, vagy pedig mellé...
Csak a politika és a gazdaság részéről butaság lenne szemlélni. Más fele kell kacsingatni. Itt az emberekről lesz elsősorban szó.
A Zeitgeist hozzátartozik az agy mosáshoz. Egy kamu mozgalom. Őszintén én így gondolom.

Naplózva

Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #1531 Dátum: 11 szep 02, 14:01:47 »

Sway, köszi a cikkekért! Belepillantottam és nagyon jóknak tűnnek, hétvégén átnyálazom őket:) Ilyenkor sajnálom,h nincs kitartásom az ilyen tudományokhoz, annyira jó lenne fizikusnak lenni. Nevet
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1532 Dátum: 11 szep 02, 14:34:42 »

Egy kérdés. Hisztek a világvégében? Arra gondolok, hogy mi van, ha ennek az egésznek tényleg van alapja. No nem a szó szerinti "2012 december 21-én felrobban a föld és kihal az emberiség és isten haragja lesújt ránk" értelemben véve. Mi van, ha jövőre összeomlik a társadalom. Tudom őrültségnek hangzik így egyszerűen kimondva, mert a ez összetett. De gondoljunk csak a mostani válságokra. Pár év múlva nem is biztos, hogy lesz még EU. Már Amerika is a kínaiaktól vett fel kölcsönt. Ez az egész infláción alapuló gazdaság könnyen összeomolhat. Ez jelentheti a mostani társadalmi berendezkedésünk, és a jelen vezető országainak a végét. Nem a világvége, hanem egy világ vége. Mint ahogy anno a régi rendszerek, úgy a mostani kapitalista is bedőlhet. Lehet ennek értelme?

Érdekes, hogy ez a világvége dolog itt mindig eljön bizonyos időközönként.

Először is a "megjósolt" világvégék: erről csak keveset, mert most a téma nem erről szól, de azért egy valamit meg kell említenem, méghozzá azt, hogy egy világvégének pont az a lényege, hogy vége a világnak szóval nem lesznek túlélők egy darab se. Az csak az ostoba amerikai filmekben van, hogy a hős Johnny-k túlélik a világvégét, valójában ezek a hős Johnny-k arra se képesek, hogy egy olyan elmaradott országot legyőzzenek tisztességesen, mint amilyen Afganisztán. Lesütöttszemek

Éppen ezért a kapitalizmus (vagy bármilyen világrend) végét világvégének nevezni merő hülyeség. Az ilyen változásokat mindig túléli az emberiség, kiheveri őket. A kapitalizmus végét lehet nem élnék túl ennek a rendszernek a fenntartói, haszonélvezői, de őértük egyáltalán nem is lenne kár, sőt.

A kapitalizmus amúgy szerintem is el fog bukni, mert ez a rendszer, ha úgy folytatja ahogy eddig, akkor lakhatatlanná teszi a bolygót. Továbbá a jóléti társadalomnak (amivel a kapitalista urak kilóra veszik meg a magukat embernek hívő birkákat), ennek a társadalomnak hihetetlen mennyiségű energiára van szüksége ahhoz, hogy fenntartsa önmagát. Az meg ma már közhely, hogy az olaj és a többi hasonló el fog fogyni, nem is akarom ezt most emlegetni, a lényeg úgyis annyi, hogy amiből nem végtelen mennyiségű van az egyszer elfogy, ha használják. És akkor ez a rendszer összerogy szépen magától. Világvége? Nem, csak egy újnak a kezdete, és az ilyesmit általában egy kis takarítás előzi meg. De a gazdasági-társadalmi rendszerek összeomlása mindig is velejárója volt az emberiség történetének. Túldramatizálni, sőt egyáltalán bármennyire is dramatizálni nincs sok értelme.

Radikális lesz e a változás? Nyilvánvalóan. Hiszen ennek az előjelei már évtizedek óta ismertek, az emberiség mégse tesz semmi igazán jelentőset ellene. És ha valamit az utolsó pillanatra hagyunk, akkor az mindig kapkodáshoz vezet. A kapitalizmus ura az utolsó percig szeretnék fejni az embereket (vagyis nyírni a birkákat), ezért nem lehet békés az átmenet.

Idézet
Azt kell látni, ami az orrunk előtt van, nem azt, hogy mi lesz.

Itt ellentmondasz önmagadnak. Hiszen jövőbeli változásokról beszélsz az egész írásodban, arról, hogy mi lesz, de utána ezt elutasítod. Ha a jelenből a jövőre következtetést érted ez alatt, akkor semmi bajom, én is ezt teszem, csak eléggé félreérthetően fogalmaztál.

Idézet
Nem kell ezen fantáziálni, mert aki a jelenben él, az nem fog majd pácba kerülni.

Pont az fog a legnagyobb bajba kerülni, aki csak a jelennek él, mert az nem készül fel a jövőre.

Idézet
Kezdjen el mindenki magáért tenni.

Ez pontosan a mai világrend, a kapitalizmus tanítása, és pontosan ez a hozzáállás az, ami a tönk szélére juttatta. Ez a hozzáállás, hogy mindenki magáért tegyen. Ha az emberek véletlenül az önzősködés helyett egyszer elkezdenének egymásért, és a világért is tenni valamit, akkor talán elkerülhetőek lennének az ilyen balhék. De nem, azt nem, mindenki a saját "megváltását" keresi, ahogy te mondtad, a többiek meg menjenek a "pokolba", vagy mindegy, hogy mi lesz velük. Ez a mentalitás tényleg oda vezet, hogy "Legyél önző, rabolj bankot és élj mint marci a hevesen" ahogy azt Zemori igen találóan megfogalmazta.
Naplózva
Stance
*

« Válasz #1533 Dátum: 11 szep 02, 21:12:13 »

Innen is látszik, hogy milyen együgyű a társadalom a definíciók terén. Miért jelentené azt a világ vége, hogy mindenki megdöglik... szokták mondani, ,,ez a mai világ", ,,amilyen világban élünk...", ezzel nem az életre céloznak, hogy vége lenne az egész univerzumnak, hanem magára a társadalmunkra.
Hát ha te úgy teszel magadért, hogy áttaposol másokon, hát mit ne mondjak, vess magadra... én ezalatt a szellemi változást értem. Hogy ne mással versengjen senki, magára figyeljen, ne küzdjön végre valahára senki semmiért és végre megindulna valami pozitív változás, nem lenne folytonos háborúskodás.
A jelenben élésről annyit, hogy (ismét) elbeszélünk egymás mellett. A jelenben élés egy érzés, nem pedig élj a mának címszó alatt futó tevékenység... búslakodni a múlt miatt és a jövőben élni a legnagyobb butaságok közé tartozik...
Én alapból annak a híve vagyok, hogy mindenki a saját maga problémáit idézi elő, visszaüt minden rossz és jó cselekedete a saját életében és fel kéne nőni ahhoz, hogy amikor megmagyarázhatatlanul rossz dolgok történnek velünk akkor azt ne másra fogjuk, vagy ne a véletlenre aztán undorral majszoljuk amit kifőztünk...
Ha oda kerülünk, akkor mindenki kap majd egy saját, személyre szabott pofont a teremtéstől valamilyen formában, csak hát valakinek akkora pofon jut, hogy lehet eszméletét veszti örökre. Ezért kell azt látni, ami az orrunk előtt van és nem arról gondolkodni, hogy mi lesz...
Minden mindennel összefügg. Az ember csak saját magát tudja megváltani.
Remélem így már érthetőbb, hogy mit hogy is gondoltam... bocsánat néhány helyen a rossz fogalmazásért, nagyon hosszú napom volt.
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1534 Dátum: 11 szep 02, 21:43:02 »

Miért nevezik a szarkalábat szarkalábnak, amikor nem is szarka és nincs is lába, mert egy növény?

A világvége igenis azt jelenti, hogy mindenki megdöglik. Attól, hogy a világ szót más szövegkörnyezetben mire használjuk, nem fontos. Ez a szó ezt jelenti és kész. Ha nem így lenne, már elég sok világvégét megélt volna az emberiség. Amiről te beszélsz az egy korszak vége, olyanok meg mindig voltak és lesznek.

Úristen, ne küzdjünk semmiért? Hát, ha neked olyan változás kell... Ez biztos elindítaná a várva várt világvége folyamatot.
Naplózva

Stance
*

« Válasz #1535 Dátum: 11 szep 02, 21:55:24 »

Én nem harcolok, de soha nem adom fel.
Küzdesz, harcolsz -> megkülönböztetsz, rosszabb esetben csalsz. Nagy esetben mindig valami ellen vagy, nem valami mellett. Ha valami ellen vagy, akkor csak táplálod azt.
Itt csak akkor indulna el bármi is, ha nem küzdene senki semmiért. Addig az, van ami van... vagyis a semmi.
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1536 Dátum: 11 szep 02, 22:00:10 »

Hát, ez így elég nihilista.
Ha senki nem küzdene semmiért, eléggé megakadna a fejlődés, nem? Hogy rossz lenne-e? Véleményem szerint igen. Ám, ezt mindenki döntse el saját szája íze szerint.

Én is küzdök valamiért, de nem hinném, hogy emiatt bárkin is átgázolnék. Ha meg igen, az pusztán a rosszabb-jobb elven működik, ami meg mindenkinek érdeke.

Ez érdekesebbnek hangzik szerintem: http://index.hu/tudomany/holo0626/

Ez nagyon tetszik, tényleg érdekes. Jó lenne még hallani róla valahonnan, egy megbízhatóbb forrásból is.
Naplózva

Marci1996
ANBU Kapitány
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1537 Dátum: 11 szep 03, 18:31:26 »

Stance,te nem küzdesz nap mint nap hogy jobb legyen magadnak?Csak vannak céljaid amikért harcolni kell,és nem feltétlenül mész valakivel szembe ezért.
Naplózva

Sensei:Miroku

Lányom:boci555

Csapattárs:Riel---chan és pintermate

Tanítvány:ATON14

Kletta szexrabszolgája(igen én is xD)

NHFK tag
Sway
Gennin
*

Vas Országa Vas Országa

« Válasz #1538 Dátum: 11 szep 03, 21:19:26 »

Na, ebbe a vitába már nem szállok be. Nevet

@Saphira
Volt egy postom még az előző oldalon 2 linkkel. Nagyjából az a téma, amiről bővebben is szeretnél olvasni. Mosolyog

@Aes Sedai
Tényleg rosszul fogalmaztam, így utólag inkább azt mondanám, hogy egy korszak/rendszer/társadalmi berendezkedés vége.

@Zemori-san
Én örülök, hogy érdekel a téma. Nevet Úgy fél éve találtam őket, és... mondjuk úgy nem sok ismerősömet sikerült rávennem, hogy olvassák el. Nevet
Naplózva

# Always be yourself. Unless you can be Batman, always be Batman.

## Schrödinger\'s cat WANTED: Dead or Alive!
Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #1539 Dátum: 11 szep 05, 07:33:05 »

Ez nagyon tetszik, tényleg érdekes. Jó lenne még hallani róla valahonnan, egy megbízhatóbb forrásból is.

Néhány hsz-szel lejjebb Sway linkelt két cikket, ami közel áll a témához. Biztosan érdekelni fog. Még mindig nem tudtam leülni elolvasni, de el fogom. Barátom már olvasta és magyarázgatott róla, hát kellőképp izgalmas cikkek! Szóval nézd meg őket:)

Idézet
@Zemori-San
Ha kicsit mélyebbre szeretnél ásni ebben az indey.hu-s témában, akkor itt van 2 link:
http://www.idokep.hu/hirek/a-fenynel-is-gyorsabban
http://www.idokep.hu/hirek/quantum-radar-delayed-choice-eraser
« Utoljára szerkesztve: 11 szep 05, 07:33:42 írta Zemori-san » Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #1540 Dátum: 11 szep 11, 20:39:25 »

imádom ezt a videót Mosolyog

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=aH0l2GKcLyk" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=aH0l2GKcLyk</a>
Naplózva
Stance
*

« Válasz #1541 Dátum: 11 szep 11, 21:43:20 »

No, ez a videó most jó volt, "felébresztett", mostanság elég gyakran szoktam a rágómat kiköpdösni, magyarán szemetelek ezzel, vissza kell magam fognom és inkább egy zsebkendőbe fogom tenni, ha már nem kérem a rágógumim.

Valahogy erre a honlapra bukkantam: http://www.friweb.hu/aranylaci/. (Remélem nem baj a 'reklám', hisz elgondolkodtató, agytornász célból; szándékból tettem ki, senkinek nem származik belőle profit vagy egyéb probléma.) Félelmetes összeesküvés elméletek (vagy gyakorlatok) fogalmazódtak meg eme weblapon. Belegondolni is rossz, hogy szándékos napkitöréseket okozna az USA, ezzel mesterségesen szabályozná a nekik nem tetsző nemzetek éghajlatát, vagy elképzelhetetlenül nagy károkat okozó, magyarán teljes megsemmisítő rakétabázisokat hoznának létre az űrben... mindenkinek a saját dolga, hogy elhiszi vagy sem amit írnak a linkelt oldalon, a vita tárgyát nem szándékom erre helyezni.
Bennem leginkább az a gondolat fogalmazódott meg, hogy ugye az első Holdra szállás óta évtizedek teltek el és mégsem fejlődött szinte semmit. Ez nekem picit gyanús, vajon mit találhattak, mit hallgathatnak el előlünk? Fellőttünk egy úrhajót, aztán évtizedekre leállt 'csak úgy' a holdutazás projekt?
Naplózva

laci1005
ANBU Kapitány
*

« Válasz #1542 Dátum: 11 szep 12, 15:16:03 »

Bennem leginkább az a gondolat fogalmazódott meg, hogy ugye az első Holdra szállás óta évtizedek teltek el és mégsem fejlődött szinte semmit. Ez nekem picit gyanús, vajon mit találhattak, mit hallgathatnak el előlünk? Fellőttünk egy úrhajót, aztán évtizedekre leállt 'csak úgy' a holdutazás projekt?

Kb. fél éve egy újságban olvastam arról, hogy 1945 után egyre több UFO-t észleltek (itt megjegyezném, hogy nem a kicsi, zöld és nagy szemű lényekre gondolok, hanem az azonosítatlan repülő tárgyakra).
Majd rá 1-2 hétre szintén egy újságban (itt ez egy kicsit homályos, mert csak végig futottam rajta), hogy az amerikaiak (talán apollo?) nem "mernek" a holdra szállni, mert minden holdra szállásnál úgy érezték figyelik őket és ismeretlen tárgyakat láttak.
Aztán láttam egy cikket valami náci csészealjas dologról.
És egy két képet is láttam ami a holdat ábrázolta, rajta egy-két érdekes dologgal:
-az első érdekesség egy bázis szerűség, de ez nem volt jól kivehető, mert "álcázva" volt
-aztán megerősítve, hogy tényleg egy bázis egy bejáratot is lehetett látni (ha nem a bejárat akkor barlang van a holdon?)
-és ami nem maradhat el az a bázis védelme, ugyanis lehetett látni egy lőtornyot és ezt teljesen ki lehetett venni (azért egy lőtornyot felismer az ember)
Majd azt is olvastam, hogy a nácik az Antarktiszról a holdra menekültek.

Csak ennyit akartam... Nem tudom mi igaz és mi nem, mindenki azt hiszi el amit akar. Én hiszek ezekben és kitudja mi fog még velünk történni...
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1543 Dátum: 11 szep 12, 15:56:53 »

Most jót nevettem.

Nem tudtátok, hogy az Antarktiszon valójában az elbukott atlantiszi civilizáció maradványai vannak? Ejnye.
Naplózva

Loah
ANBU Kapitány
*

« Válasz #1544 Dátum: 11 szep 12, 16:13:29 »

Pont az a lényeg, hogy nem találtak semmi érdekeset. Iszonyatosan kicsi túlélési eséllyel indultak neki az útnak az Apollo-programnál, épphogy' sikerült a küldetés (hidegháború miatt be kellett ugye vállalni). Ez viszont olyan eszméletlen összegeket emésztett fel, amit nem volt értelme folytatni.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 101 102 [103] 104 105 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins