24 nov 26, 14:19:00 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 98 99 [100] 101 102 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 309139 alkalommal)
0 Felhasználó és 10 vendég van a témában
Zemori
VIP
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #1485 Dátum: 11 márc 10, 20:12:41 »

hm, nem tom. tényleg. tetszik nagyon, de nem esett le,h ez másképp szokott kinézni. de van egy ötletem rá. lehet,h téli időben ilyen fekvő és nyáron meg álló. aztán azért furcsa ez a fekvő pozíció, mert ált télen a felhőktől nem is látjuk és ez most ilyen új dolognak tűnik.
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Szanisz
Naruto-Kun Csoport
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Főkapitâny

« Válasz #1486 Dátum: 11 márc 10, 20:22:01 »

Szerintem a föld tengelyi dőlésszöge, és a jelenlegi gyújtóponti helyzete az ovális pályán eredményezi, hogy a Föld árnyéka nem tökéletesen a Hold sík képének közepére esik.
Viszont ha mi, az Északi féltekén így látjuk, a tengelyi dőlés miatt más szélességi körön biztosan "normális" képet alkot a holdsarló.
Ez csak szerintem van így, ábrát is készítettem, de azt nem tudom sajnos megmutatni.
Holnap megkérdezem a földrajztanárom Mosolyog
Naplózva

Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1487 Dátum: 11 márc 11, 17:56:47 »

Hello. Van az japán fizikus aki sci-fi témákkal foglalkozik elvileg. Az univerzum felfedezéséhez mikoroszkópikus önmásoló robotokat alkalmazna....  Csak szerintem ez a legelvetemültebb dolog amit csak ki lehet találni?
Naplózva

Some men just want to watch the world burn.
CsiziDani
Osztag Vezető
*

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

Plüsscica karbantartó

« Válasz #1488 Dátum: 11 márc 11, 18:09:50 »

Michio Kakut nagyon bírom, eszméletlen miket ki nem talál! Nevet Mondjuk szerintem az durvább, amikor fénykardot készített elméleti alapon.
Naplózva

Stance
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #1489 Dátum: 11 ápr 06, 17:14:09 »

Igazából racionális szemmel tekintek mindenre, de találtam egy igen érdekes oldalt, melyben igen sok személyes tapasztalatomat tudom egyeztetni a leírtakkal. Természetesen nem az asztrál utazás és a telekinézis dolgok körében, hanem például konkrétan a megvilágosodás témával kapcsolatosan. Akit érdekel a mágia, mint tudomány, vagy az időfiziológia - természetesen nem csak ezekkel kapcsolatosan van tele az oldal cikkekkel -, az lesse meg, majd kíváncsian várom a véleményét!

http://esemenyhorizont.uw.hu/

Belinkelném az összes cikket, amihez szeretném, hogy hozzászóljatok, csak az a baj, hogy szinte minden cikk egybevág egy másikkal, s nem lehet annak ismerete nélkül teljes képet kapni a témáról. Ezért a linkelgetés helyett csak annyit kérnék, hogy - önző módon -  elsősorban az ezotériával kapcsolatos dolgokhoz szóljatok hozzá.  Gondolkozik
Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #1490 Dátum: 11 ápr 06, 20:58:17 »

Bocs, de ahogy megniylt az odlal, mrá nem tudtam komoylan venni.
Ahogy átfutottam az odlal pár cikkének címét, még úgy sem. Attól még, ha valós megfigyeléseken is alapszik, nem kell komoylan venned ezeken alapuló merő halandzsából álló agymenéseket. Az iylen elméletek, témakörök, ha van is bármiélyen értelmes gondolat, vagy iylesmi bennük, legtöbbször emlellett totál alaptalanul fecsegésből állnak.
Ha bármi iylesmivel akarsz foglalkozni, javaslom, leginkább a saját érzékleteddel, vagy csak egész kevés vélemény magjával foglalkozz. De lehet, hogy ez csak előítélet a sok baromság miatt, ami dől az emebrekből.
Naplózva
Stance
*

« Válasz #1491 Dátum: 11 ápr 07, 14:35:32 »

Félig igazad van, félig nem. Legalábbis az én szemszögemből.
Tényleg lehetséges, sőt biztos, hogy néhány írás fantasy és sci-fi keveréke, mivel életünktől kezdve a Föld társadalmának vagyunk a tagjai, ami hordozza a racionális szemléletet. De az is lehet, hogy 30 év múlva pont ezek az oldalak tartalma fog bebizonyosodni. Nemrégiben kezdtem el komolyabban foglalkozni a témával. Jelenlegi hitemet leginkább a buddhizmussal tudnám egybevetni, tehát amiben az oldal igazat ad az az, hogy a halál után is van élet. És a születésünk előtt is volt. Tudatosan, vagy tudat alattidban minden embernek az a célja, hogy megvilágosodjon. S ha valaki ezen túl van, megváltozik az értékrendje, mivel átlátja, hogy a földi életünk csupán egy pici időtartam abból; illúzió, amit a lelkünk itt tölt. Próbálom bővíteni az ismereteim, hogy a hitem ne csak hiten alapuljon. Mindig abból kell meríteni, hogy mi van, ha tévedsz, vagy abból, hogy mindent megkérdőjelezel, s így kialakítani a véleményed. Gondolkozik
Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #1492 Dátum: 11 ápr 07, 14:46:30 »

Na persze, Madách Luciferje az egyik legnagyobb motiváló erő mikor az ember ilyesmiről gondolkodik.. egy tagadás, kételkedés, rosszindulatúan materialista, jéghideg nihilizmus... de az iylen kérdések legyőzése, igazad bizonyítása, érveklkel és tapasztalatokkal való alátámasztása megerősíti a hited, segít tisztán látni, bizonyosnak lenni, összegezni, mit is gondolsz.
Nem tudom, éltem-e a születésem előtt, de biztos, hogy mindörökké leszek, és a legkevésbé sem illúzió ez a világ, de csak valaminek a felszíne. A buddhizmus nézeteit én sok szempontból elutasítom, az ő megvilágosodásuk nekem nem igazán tetszik... de van valami nagyobb béke, aminek a homályos érzete is messze túlmutat ezen a világon... és itt msot sok mindenről beszélhetnék, amiről bevallom, nem igazán szeretnék.

Ami a tudományt illeti, úgy látom, még midnig alig kamaszodik. A tduomány régi mataralizmusa már oda, és elkezdett más irányba nézelődni, de nem jutott még messze. Egyre inkább haladni fog ebbe az irányba.
Meggyőződésem, hoyg egyszer valaki Nobel-díjat fog kapni, ha még létezni fog majd, és mirét ne létezne a díj, a test és a lélek kapcsolatának tudományos meghatározásáért.
De ez nem jelenti, hogy midnenféle emberek megszaladt fantázián, értetlen önigazoláson alapuló, ahoyg mondtad sci-fibe illő írásait akár szóra érdemesnek tartsam.. annyira alaptalanul, mindenféle magasabb rendűtől függetlenül, igazolás nélkül és zavarosan fecsegnek, hogy ha némelyiknek néha akad is értékelhető magja, én nem fogom kimazsolázni...

« Utoljára szerkesztve: 11 ápr 07, 14:48:20 írta STM » Naplózva
Stance
*

« Válasz #1493 Dátum: 11 ápr 07, 17:44:57 »

Hát igen. Ha egy parajelenségnek beállított akármiről elkezdesz beszélni akárhol, legyen az a saját osztályodban, társaságban, valószínűleg kinevetnek. De ilyenkor feltenném a kérdést, ha valami számodra nem létezik, azt egyáltalán le lehet tagadni?
Amit én sem csípek a hit témában, legyen az bármilyen gyakorlat elsajátítása, vagy maga a kereszténység - ezt nem fejteném ki bővebben, mert tiltja a szabályzat -, mindenben csak az üzlet játszódik. A meditációhoz nem kell zene, se mester, csak önmagad. Ahogy a hitedhez se kell (kéne) templomba járnod, ahogy a Bibliában is megvan írva. Ezért nyúlok a buddhizmus felé, mert ha úgy nézzük, ez egy életfilozófia, s nem egy vallás. A megvilágosodásuk több szempontból is pedig visszaadja az emberi létünk. Értsd: nagyon sokan, ha ránézel az embertársaidra azt látod, hogy elfelejtettük mit jelent embernek lenni. Társadalmunk, a górék se sugallnak mást, csak azt, hogy te egy rabszolga vagy. A pénzügyeik mellett nem szólnak a szellemi fejlődésről, pedig én úgy hiszem, hogy azért vagyunk itt, ebben a fejesek által manipulált világban, hogy tanuljunk s tudatilag fejlődjünk.
Végszóra találtam egy oldalt, mely lefedi néhány gondolatom, természetesen én se minden leírttal értek egyet, de úgy vélem, hogy ez eddigi legértelmesebb oldal az ezotériában, amit találtam: http://asztralutazas.lapunk.hu/
Naplózva

gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1494 Dátum: 11 ápr 07, 18:12:48 »

Pedig olyan jól indult a hsz-d, Stance, de aztén átcsapott a szokásos összeesküvéselméleteidbe. smirksweat
Egyébként igazat adok neked.
1000 éve megkövezték azt, aki olyasmin gondolkodott, ami ma már természetesmek számít, lehetnénk kicsit nyitottabbak afelé, amit nem látunk, és egyenlőre mérni sem tudjuk.
Naplózva
Shiro
Moderátor

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #1495 Dátum: 11 ápr 07, 18:14:37 »

mert ha úgy nézzük, ez egy életfilozófia, s nem egy vallás.
Elég szépen ráéreztél az igazságra,  ^^

Vannak benne egész jó dolgok, pontosabban bölcsességek, amik megragadtak.
A problémák forrása a tudatlanság
Nem kell benne feltétlen hinni és csak azt a tanítást fogadod el ami neked tetszik.
Egoistáknak: Lehetsz isten, vagy akár túl is szárnyalhatod. (reinkarnáció)
A tudásod és az elszántságod legyen egyensúlyban, mert különben csak kárt okozol.

Egy kis összefoglaló a buddhizmusról:
http://ieas.unideb.hu/admin/file_860.doc
Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #1496 Dátum: 11 ápr 07, 18:32:17 »

http://asztralutazas.lapunk.hu/

Ha ez a legjobb, amit találtál, keresgélj tovább... már csak ez a nevetséges cikk is komoylan ellentmodn bármikor megtapasztalható, leellenőrizhető tényeknek, és ezer módon sért engem, és a történelem ezer és ezer nagy gondolkodóját, vagy bármiféle kissé is szabad, vagy szabados gondolkozású emebrt, amelelt,t hogy láthatólagf foglma sincs miről ebszél, nem is támasztja alá semmivel, és bár marha nag yválazusokat ígér, semmir enem megy...
Hogy ne csak a cikkről ebszéljek, amire véletlenül ráböktem, mrá a nyitó oldalon a halandzsa is elég... kellemetlennek tűnt.

Ami a buddhizmust ilelti, az egész nihilizmusa taszít... a klasszikus buddhizmus végső célja csak az, hogy az emebr, hogy megszabaduljon bizonyos evilági kelelmetlenségektől, és inkább elsüllyedjen a semmiben... a fene nagy békekeresése csak menekülés, és anank hangoztatása, hogy innen, itt, vagy itt és valahol mélyebben ebben az állapotában nem ér el semmit.
« Utoljára szerkesztve: 11 ápr 07, 18:43:01 írta STM » Naplózva
Stance
*

« Válasz #1497 Dátum: 11 ápr 07, 18:44:58 »

Mondanál kérlek konkrét példát, hogy sikerüljön megértenem téged? Mert az előszót linkelted, nem a konkrét cikket, amiről véleményt nyilvánítottál.

Hát sajnálom, hogy a buddhizmusról így gondolkodsz. Mert szerintem minden, csak nem nihilizmus.
« Utoljára szerkesztve: 11 ápr 07, 18:46:10 írta Stance » Naplózva

gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1498 Dátum: 11 ápr 07, 18:46:42 »

A bbuddhizmus tanításainak többsége szerintem is mese, de ettől még nem biztos, hogy az.
Itt egyeseknek igen súlyos csőlátásuk van.
Attól, hogy valami nem igaz, tehát nem tény, attól még a valóság relatív fogalmába még simán beleférhet.
Naplózva
STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #1499 Dátum: 11 ápr 07, 18:55:24 »

Bopcs, már észrevettem, itt a jó link:
http://asztralutazas.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1091636

Eszerint ugyebár, aki a modern táplálékokat foigyasztja, az mrá eleve elkövesedik, a csirkétől idióták leszünk, a marhától agresszív böszme barmok, és általában, szellemielg alacsonyrendű, állatias ostoba, az aurámat emebrtelenné torzító lény vagyoik, aki már rég elsülyledt a földrétegek közt, amiért nem csak gyümölcsöket eszem és tejet iszom, ahogy mondjuk az votl, így hasráütésszerűen mondjkuk Oscar Wilde, Thomas Mann, vagy a borivó, bujaságot keltő halakat osztogató Jézus is, például.
Az összes iylesmi annyira bárgyú, értetlen, indokolatlan, nem ebszélnek semmiről, ami alátámasztaná amit modnanak, csak tisztáskodásból, mint a keresztény papok, eldöntik, hogy ez-az-amaz így van és kész, nem ebszélnek arórl, miféle folyamat is evezt ide.. naná, persze, elnyúlhatunk ide-oda ideológiákat szedni hozzá..
és az is biztos véletlen, hogy nem sikerült oylan vegeteráinussal összefutnom mgé, aki nem volt értetlen, ügyetlen, bizonytalan és ostoba (ja, amúgy ez tényleg az lehet).
A mesterséges anygaok fogyasztásnak testi hatásai, az, hogy oylan élettelen, szerencsétlen anygaok épülnek a szervezetembe, mint a só, vagy a teljel is magunkhoz vett ásványi anyagok, az bizony tönkretezs, meert az iylesfajta biokémiai hatásoknak így kell működni, ilyen piti dolgok bizony komo.ly és direkt hatást gyakorlnak a lélek milyenségére, és helyesen napfényből kellene energiát előállítanunk.. mint a növéynek is etszik.. kivéve azokat a torzulásaikat, amik mondjuk ragadoznak.
Á, kicsit túlságosan belelovaltam magam, de nehezemre esik bármi iylesmit komoylan venni, vagy bárki oylan brámiylen gondolatát, aki ezt iylen formában közzé teszi az odlalán...  na mindegy, kicsit belelovaltam magam. Túl sok ekgyetlenül legyilkolt ártatlan bébibocit eszem.
« Utoljára szerkesztve: 11 ápr 07, 18:58:20 írta STM » Naplózva
Oldalak: 1 ... 98 99 [100] 101 102 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins