24 nov 26, 14:11:22 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 97 98 [99] 100 101 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 309125 alkalommal)
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
gman
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #1470 Dátum: 11 jan 14, 09:18:14 »

A kamikaze, na az zsír.
A japók sokan vannak, egy élet nem számít. Kis barátainknak a röpcsi kevesebbe kerül mint az amcsiknak az anyahajó.
És persze remek pszichológiai fegyver is egyben.
Egy tucatot kérek! Ördögi
Naplózva
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #1471 Dátum: 11 jan 14, 17:44:44 »

Hm jah...  Persze sokat számított a bushido szelleme is.. Győzelem, vagy halál... De az biztos, hogy hatásosak voltak a robbanóanyaggal megrakott zérók...
Csak ezzel az a gond, hogy a háború vége fele, amikor ezeket elkezdték tömegesen bevetni, akkor már gond volt az utánpótlással, és ezek a kamikáze gépek csak egyszer használatosak voltak...  Mosolyog Egy 20 darabból álló repülőrajból, jó ha 2-3 eljutott az anyahajókig, és kérdés, mekkora kárt sikerült okozni...
Naplózva
Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #1472 Dátum: 11 jan 15, 11:46:31 »

Kellemes okosodást mindenkinek: http://mindentudas.hu/ Nevet
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Temari-san
ANBU újonc
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #1473 Dátum: 11 jan 23, 12:37:52 »

Hmm... nem tudom, jó helyen kérdezem-e meg, de nem tudná valaki véletlenül  megmondani, hogy hol lehetne utánanézni az angyali számok jelentéseinek? Engem konkrétan az 53-as érdekelne, de mindenhol - ahol találtam ilyeneket - csak 50-ig vannak, utána pedig egyéb 3jegyű számokról írnak.
Szóval, ha valaki az 53-asról tudna egy-két infót szolgáltatni, azt megköszönném. Mosolyog
Naplózva
Dancsa
Szerver-admin

_@_/˘˘ Dancsassassin^^

« Válasz #1474 Dátum: 11 jan 23, 21:49:53 »

A Wiki a barátod:) http://en.wikipedia.org/wiki/53_(number)
a 16. prím szám
16os számrendszerben a 35 a megfelelője (3*16^1+5*16^0=53)
A jódnak az atomszáma
Herbie rajtszáma
Kuba országkódja
53 byte van egy ATM packetben
a DNS-nek a UDP és TCP portja
...
Naplózva

Animeplanet
Egykori Petrikes, jelenleg ELTE-IK-s=)
--
Tudom mi a különbség a ö és a hosszú társa között, csak nem müködik nálam mindig a gombXD
Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #1475 Dátum: 11 jan 25, 17:03:08 »

Szerintem az angyali számokon belül kért felvilágosítást. Azon belül pedig egyelőre nem érkezett válasz. Sajnos a wiki is másképp értelmezi a dolgot. Egyik ismerősömnek volt egy könyve erről. Sztem menj el egy Libribe vagy Alexandrába és az Ezotéria részen nézz szét:D Tuti találsz ilyen könyvet, emlékszem,h benne volt végig 1től 100ig, majd onnan érdekes kombinációkban a 3 jegyűek. Szal az 53-asnak is meg kell lennie. Viszont, ha másképp nem megy, érdemes külön az 5öst és a 3ast átolvasni, vagy az 50-est és 3-ast.
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
sunyi96
Chuunin
*

Rejtőzködő fórumozó

« Válasz #1476 Dátum: 11 jan 26, 17:00:50 »

Az év végére 7 milliárdan leszünk majd a Földön. Ehhez kapcsolódóan hoztam egy videót:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=b8udRn83Pec" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=b8udRn83Pec</a>

Érdekes videó...
Naplózva
Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #1477 Dátum: 11 feb 08, 01:25:16 »

Érdekesség, egy kutatás eredménye szerint az animés kalózkodás hasznos az animét készítőknek is:

http://index.hu/tech/2011/02/07/a_kalozkodas_jot_tesz_az_anime_dvd-k_eladasainak/
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam

Szanisz
Naruto-Kun Csoport
*

Főkapitâny

« Válasz #1478 Dátum: 11 feb 12, 21:02:18 »

Nem tudom, kit mennyire érdekel, de hallott-e már valaki az Orffyreus által épített örökmozgóról?

A találmány megosztotta a korabeli közvéleményt. Sokan csalónak tartották Orffyreust, mások pedig a szerkezetek működőképessége mellett kardoskodtak. Azt, hogy a kerekek valóban örökké mozogtak volna, senki sem tudja. A leghosszabb működési idővel Orffyreus 1719. decemberében gyártott kereke büszkélkedhet, mely 1746. áprilisáig működött, bár erre tudományosan elfogadható bizonyíték nem létezik.

Bessler a kor számos elismert tudósának írt levelet, köztük Newtonnak, és Leibniznek is. Newton egy írásában úgy reagált, hogy a gép megépítése fizikailag képtelenség és az Orrfyreushoz hasonló kontároknak semmi keresnivalója a tudomány színpadán. Leibniz hajlandó volt ugyan saját szemével meggyőződni a gép működéséről, de számításai a gép maximális élettartamát négy hónapra becsülték.

Szerintem nagyon érdekes, bár a Newtoni törvényeket nézve csak nagyon magas hatásfokú géppel van dolgunk [98-99%], de hogy valóban örökmozgó lett volna?!
Naplózva

norby-kun
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Csak egy őrült Rocker

« Válasz #1479 Dátum: 11 feb 13, 00:35:03 »

Hát ez eléggé fura, mármint hogy örökmozgó legyen, mert ez ütközik a fizika törvényeivel. Az első ami eszembe jut, hogy ott a súrlódási erő ami jócskán betesz, a második ami hirtelen eszembe jut, hogy eléggé messzi álomnak tűnik egy 0.98-0.99 hatásfokú gépezet, és ha a hatásfoka ekkora is lenne, akkor is rendelkezne energiaveszteséggel. A jelenlegi technológiával is alig vagyunk képesek előállítani 0.6-0.7 hatásfokú gépezeteket, nemhogy egy ezelőtt párszáz évvel élt ember fából, vasból meg kötelekből ilyen szerkezetet elő tudott volna állítani. Én nagyjából 1 véleményen vagyok Newtonnal, de azért nem tartom lehetetlen dolognak Pontosan
Naplózva

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
Szanisz
Naruto-Kun Csoport
*

Főkapitâny

« Válasz #1480 Dátum: 11 feb 13, 20:16:19 »

Persze én is a reális dolgokban gondolkozom. A kötél és a fa között legalább 0.2 a tapadási, 0.16 a csúszási súrlódási együttható.
Tehát ez jócskán levesz a teljesítményből.
Naplózva

Soul
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #1481 Dátum: 11 feb 13, 20:31:32 »

Ráadásul ha nem is nagy mértékben, de a légellenállás miatt is folyamatosan veszítenie kell az energiájából.
Naplózva

"What is a man but the sum of his memories? We are the stories we live! The tales we tell ourselves!"
Dancsa
Szerver-admin

_@_/˘˘ Dancsassassin^^

« Válasz #1482 Dátum: 11 feb 14, 07:36:09 »

Annyival kiegészíteném, hogy nem newton törvényei miatt nem lehetséges, hanem a Termodinamika első és második főtétele miatt:D
Ezek mondják ki, hogy nem létezik első-, ill. másodfajú perpeetum mobile
Naplózva

Animeplanet
Egykori Petrikes, jelenleg ELTE-IK-s=)
--
Tudom mi a különbség a ö és a hosszú társa között, csak nem müködik nálam mindig a gombXD
STM
Shinobi no Megami
*

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #1483 Dátum: 11 feb 14, 07:49:20 »

Termodinamika, lárifári.  >.<#
A trükk az, hogy ez valójában nem egy zárt rendszer. Ha valamiylen módon a környezete bárhogy felerősítő akárcsak egy rész mozdulatát, az mrá sokat változtat a működésén, és hé, ez nagyon is lehetséges.
Korábban lassító tényezőket vettetek figylembe, nem lehetséges, hogy pont ellenkezőleg, a másik odlalra kell figyelni?
 Amúgy nem lehetne ezt simán tesztelni, vagy iylesmi?

Na, most megyek nyolcra suliba. Érdekes matematikai és fizikai dilemma (ha már a tudomány topicban vagyuk, megjegyzem), hogy fogok beérni, ha, amikor sietek, 15-20 perc az út, de tekintsük kihívásnak.
« Utoljára szerkesztve: 11 feb 14, 07:50:33 írta STM » Naplózva
Shiro
Moderátor

may the force be with you

« Válasz #1484 Dátum: 11 márc 10, 02:56:49 »

Azt megtudja nekem valaki mondani, hogy a Hold kiflije mért látható mostanság hanyattfekve? Mert ha jól emlékszem eddig kb függőlegesen lehetett látni.

Tudom, nem a Hold dobta magát hanyatt, hanem a Föld rá vetülő árnyékának a pozíciója változott meg, vagy mi a szösz. De mi ennek az oka?
« Utoljára szerkesztve: 11 márc 10, 02:59:43 írta Shiro » Naplózva

Oldalak: 1 ... 97 98 [99] 100 101 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins