25 máj 17, 19:33:51 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 74 75 [76] 77 78 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 350559 alkalommal)
0 Felhasználó és 3 vendég van a témában
MiniFru
Gennin
*
Nem elérhető Nem elérhető

Akatsuki Akatsuki

london.

« Válasz #1125 Dátum: 10 ápr 11, 22:25:29 »

nem tudom, hogy ez volt már-e, ha igen akkor bocsi. Pirul

http://www.youtube.com/watch?v=P_9mjBUSDng
Naplózva
Slane
Osztag Vezető
*

So long suckers! :)

« Válasz #1126 Dátum: 10 ápr 12, 13:41:47 »

Még szerencse, hogy nincs olyan, hogy globális felmelegedés. ^^
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1127 Dátum: 10 ápr 12, 13:51:37 »

De van. Szomorú Csak nem okozzuk. Illetve a helyzeten azért sokat rontunk, de az alap ok az természeti és nem emberi. (legalábbis sok tudós szerint, valamiféle ismétlődő ciklusról van szó)
Annyira nem értek amúgy ehhez a témához, meg elég sok egymásnak ellentmondó magyarázat van.. Majd ha Zemori, vagy valaki más környezetvédő erre jár, kiokíthatná az embereket, a különböző elméletekről.. Mosolyog
Naplózva
Slane
Osztag Vezető
*

« Válasz #1128 Dátum: 10 ápr 12, 13:59:03 »

Klímaváltozás van, amit valamilyen mértékben felnagyított az emberi tevékenység. Olyan, hogy globális felmelegedés nem létezik.  Mosolyog

Például: http://index.hu/tudomany/2009/04/21/megsem_olvad_az_antarktiszi_jeg/
A hoax tipikus esete.  Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 10 ápr 12, 14:01:36 írta Slane » Naplózva
Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #1129 Dátum: 10 ápr 12, 22:19:17 »

Nekem nyolc, hogy ki mit mond arra, ami van. A lényeg, hogy élj tiszta környezetben és vigyázz a közvetlen környezetedre, tégy azért, hogy jobb, kellemesebb és élhetőbb legyen számodra, mert ezzel mások számára is azzá teszed. Kifogásokat a legkönnyebb keresni. A vidi érzelmes, de nem hiszem, hogy ez a legjobb, ami valaha készült... Mellesleg a homárblogos is felszedhette volna a szemetet, ha már a kocsijából kiszállt és tolt egy fotót róla...
De azzal, hogy felpakolta a blogra jót tett. A fotójával is. Az is, aki oda tűzte a papírt. Mert lehet, hogy sokan kiguglizzák és a kép eljut sokfelé. Lementik, újrafelhasználják. Azért igenis hatást kelt, csak nem egy nagyot, hanem majd szép lassan sokakban kicsit. Egynek jó. De akkor se pofázzon, ha ő se szedte fel... pf

Nincs kedvem belekötni jobban most semmibe. De picit láng gyúlt bennem megint Slane egyik hsz-e miatt. Aztán gave a shit és megyek fontosabb dolgaim intézni eme hsz után:P

utólag nézve a "láng gyúlt" kifejezést, mintha másra használnánk xD Szóval azt úgy értettem, hogy düh formálódott. De most már úgy hagyom, mert fun:D
« Utoljára szerkesztve: 10 ápr 12, 22:27:30 írta Zemori-san » Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Slane
Osztag Vezető
*

« Válasz #1130 Dátum: 10 ápr 13, 16:39:41 »

Hát szerintem durván nem tök nyolc ki minek hív valamit. Egyrészt mert a globális felmelegedés kifejezést a '90-es évekig senki nem is ismerte a tudós társaságok közül, másrészt mert nem igaz. Harmadrészt meg, tömeghisztéria kreálására és fenntartására használt szó.
Ezzel szemben a klímaváltozás létező jelenség, ami ciklikusan változik, és melyet némely mértékben mint írtam felnagyított az emberi tevékenység. Egyébként meg nem is igazán ez az amitől az embereknek tartani kéne, hanem környezetszennyezéstől, túltermeléstől satöbbitől.
A többivel meg egyetértek, és igaz a blogos is felszedhette volna, bár nem tudni, hogy szólt-e a hatóságoknak.

Ha van véleményed írd, vagy ne írd, de továbbra sem értem minek ez a fingfűrészelés, hogy jajj amúgy kinyílt a bicska a zsebemben a hsz miatt, de azért sem válaszolok.
« Utoljára szerkesztve: 10 ápr 13, 16:41:49 írta Slane » Naplózva
Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #1131 Dátum: 10 ápr 13, 22:15:42 »

Könnyedén dobálod a szavakat, ennyi. Meg van jobb dolgom is, mint itt beszélgetni. Ezért nem írok többet, mint amihez épp kedvem szottyan. Aztán meg légy ideges, hogy nekem nem fekete vagy fehér a világ:) Akkor sem írok 50 sort, hogy miért zavart épp az a sorod, ami zavart és kész. Élj nélküle, de jelzem, hogy bibi volt számomra.

húha

------

ma is benéztem:D

http://www.yv.hu/play_a_video.html?uploadedfileidhash=87d29f87afcbad6e91f5d07d29c50771 hoztam egy ilyet. Véletlen találtam rá, még nem volt időm megnézni. Csak elkezdtem. Biztosan sok oldalról bele lehet majd kötni.
Világ vége 2012 Nostradamus és maják stb.
Lassan indul a videó mert leterhelt a szerver. Várni kell, míg elindul, de utána jól jön, nem akadozik.

------

hogy én mindig mennyi mindenbe belefutok Pojén http://www.kothalo.hu/labnyom/
http://www.kothalo.hu/index.php/kiadvanyok (online megtekinthetők a kiadványok)
« Utoljára szerkesztve: 10 ápr 14, 10:57:05 írta Zemori-san » Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Slane
Osztag Vezető
*

« Válasz #1132 Dátum: 10 ápr 14, 13:27:18 »

Így már érthető a dolog. Jobb dolgod is van. Jah rendben. Még szerencse, hogy nem adok semmit az olyan véleményekre (főleg becses személyemről) amik mögött még a szokásos 'mert csak' hablaty érv sem áll. Nevet Ideges meg végkép nem voltam/vagyok, a többi meg felesleges és alaptalan vádaskodás.  kacsint
De azért remélem érzed mennyire a lol kategóriába esik ez a dolog, miszerint belekötsz emberekbe/véleményekbe, de azt meg már nem magyarázod meg miért. Mert jobb dolgod is van. És még én dobálom könnyen a szavakat. I lol'd.  Pojén

Ökológiai lábnyomot mi is számoltunk földrajzon még jó régen.  Nevet Bár az eredményekre már nem emlékszem azt tudom, hogy az osztálynak több mint a fele az átlagértéknél vagy afölött volt.
« Utoljára szerkesztve: 10 ápr 14, 13:31:58 írta Slane » Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1133 Dátum: 10 ápr 18, 12:50:22 »

Talén nem egészen ide való, de azért annyira nem is off:

Idézet
A World Trade Center 2001. szeptember 11-i ledőlése után nagyon sok szomorú és rendkívüli történetet lehetett hallani a túlélőkről. Talán kevesen tudják, hogy egy macska is volt a túlélők között. A tragédia után két héttel a romok alatt, az egykori étterem alagsorában, a tulajdonos talált rá egy dobozban, szalvétával lefedve a robbanást túlélő cicára és három kölyökmacskájára.

Azonnal mentőt hívtak, és Dr. John Charros mentőorvos megállapította, hogy az állapotos cica a robbanás következtében bent rekedt a romok alatt, és itt hozta világra kölykeit. Az anya nagyon lesoványodott, meg volt fázva, és bakteriális fertőzést is kapott, de a kicsik jó formában voltak. Valószínű, hogy sikerült némi táplálékhoz jutnia a cicamamának, és így tudta megetetni kicsinyeit. A cicacsaládot állatkórházba szállították, az anyát "Remény", a kicsiket pedig "Szabadság", "Borostyán" és "Zászló" nevekre keresztelték.

A híres cicusok novemberben elhagyhatták a kórházat, és felépült a hős mama is, egészségesen szállították mindannyiukat leendő otthonukba. Az étterem tulajdonosa fogadta örökbe mind a négy cicát. Ez a történet is igazolja, hogy a bársonytalpúaknak hét életük van.

Forrás: http://macskapcsolat.blog.hu

Hiába, a macskák mindent kibírnak. Mosolyog
Naplózva
Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #1134 Dátum: 10 ápr 27, 12:04:11 »

egy kis olvasnivaló: http://www.mta.hu/index.php?id=634&no_cache=1&backPid=390&tt_news=128095&cHash=d669d9e889
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam

Shiro
Moderátor

may the force be with you

« Válasz #1135 Dátum: 10 ápr 27, 17:45:53 »

Már annyira meg se lepődtem a cikken, főleg a tegnapi előadás miatt.

Napjainkban felhasznált energiahordozók kb háromnegyede fosszilis, és a legoptimistább előrejelzések szerint 2030-ra maxumum csak kb kétharmadára fog csökken. Rosszabbik esetben meg akár négy ötödére is emelkedhet. (mivel pont ebből lenne gazdasági haszna a nagyvállalatoknak). Viszont annyi biztos, hogy a fosszilis energiahordozókon belül a földgáz aránya emelkedni fog.

Az elektromos áram kétharmada elvész, mire a fogyasztóhoz kerül.

A városokban jóval több eső esik, mint egy azonos éghajlatú természetes környezetben, de ennek ellenére mégis jóval szárazabb térség.
Továbbá a városok saját éghajlattal rendelkeznek.
Azt hogy Mexikóvárosban évente 350 nap van szmogriadó azt részben az emberi tulajdonság okozza, ugyanis a város ipartelepe a város északi részén található, ugyanakkor a térségre az északi szél a jellemző.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20100425-omlik-az-olaj-az-elsullyedt-olajfurotoronybol-a-mexikoiobolben.html
Érdekes, hogy a cikk végén csupán egy 11 millió gallonos katasztrófát említ, holott 79-ben már volt egy katasztrófa a Mexikói öbölben, melynek során 140 millió gallon olaj került a tengerbe.

A prof szerint a mostani katasztrófa elérheti azt a mértéket is ami 91-ben volt a az Öbölháború idején ami 240 millió gallonnal máig az elő helyen áll.

ui: egy érdekesség egy kb 20 méteres fa évente egy tonna port képes megkötni.  Nevet

Naplózva

Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #1136 Dátum: 10 máj 01, 22:14:19 »

Hmmm... http://index.hu/tudomany/2010/04/30/hetven_eve_nem_eszik_es_iszik_egy_indiai_jogi/ hoax?
Azért zsír dolognak hallatszik.
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam

STM
Shinobi no Megami
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #1137 Dátum: 10 máj 02, 20:06:13 »

Valahogy én ebben nem tudok hinni, különösen emiatt a röhejes magyarázat miatt.
Ebből a cikkből ugyan kimaradt, és akár valamelyik "újságíró" is hozzácsaphatta, de valahol azt olvastam, azért nincs szüksége vízre, mert egy lyuk van a szájpadlásán.. he, hogy ez miért jelentene szerintük ilyesmit? Az kimaradt.

Ebben a cikkben a "hólyagjából felszívódik a vizelet" ütött szöget a fejembe. Ha nem fogyaszt vizet, a szervezete pedig csak úgy semmiből tartja fent magát, miért termelődne egyáltalán vizelet?

Ha kicsit komolyabban tálalnák a dolgot, és tudhatnám, hogy a cikkek a vizsgálat körülményeivel kapcsolatban igazat mond, és az eredményére is helyesen hivatkozik, akkor már elgondolkodnék rajta, hoyg lehet benne valami. Mosolyog

Amúgy szerintem ezt necces volt ide betenni.. Mosolyog
Bár nyilván "zöld" szempontból is érdekes lehet egy ilyen lehetőség.
« Utoljára szerkesztve: 10 máj 02, 20:08:00 írta STM » Naplózva
Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #1138 Dátum: 10 máj 02, 21:40:01 »

Szerintem a világ hírei beleférnek a topicba. Nem elsősorban környezetvédelmi topic. A környezet jelentése a téged körülvevő világot is jelenti.

igencsak fake szaga van, ja. de érdekes gondolatnak szerintem akkor is beleférne.
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam

Karasu
VIP

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

« Válasz #1139 Dátum: 10 máj 02, 22:53:26 »

A hólyagjából felszívódik a vizelet? A vizeletben azért szoktak lenni salak-, illetve méreganyagok is. Ha azok nem ürülnek ki a szervezetből, annak nincsenek túl szép következményei általában. Bár végülis ha nem eszik és nem működik az emésztése, talán nem is kerül a szervezetébe annyi méreganyag, illetve nem termelődik salakanyag sem. De a sejtjei gondolom neki is folyamatosan pusztulnak/cserélődnek, és az elhullott sejteknek is távozniuk kell valahogy... xP
Naplózva

愛してる acid

"Think different... just like everyone else."
Oldalak: 1 ... 74 75 [76] 77 78 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins