24 dec 03, 20:32:49 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 76 77 [78] 79 80 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 311494 alkalommal)
0 Felhasználó és 4 vendég van a témában
Stance
S-Osztályú gyilkoló ninja
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #1155 Dátum: 10 jún 20, 18:52:45 »

Mint már említettem a világvégében én sem hiszek, de annyit biztosan hiszek, hogy 2012 végére több szellemi "embercsoport" fog kialakulni. Nagyon röviden, lényegtörően és tömören akik harmóniában élnek, és akik nem.
Naplózva

Marci1996
ANBU Kapitány
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1156 Dátum: 10 jún 20, 18:58:57 »

Shiro elméletét támogatom amennyiben nem csak Chewbakka fog töltött káposztát enni x'D Egyébként a szellemi dimenzió valami új világlátást meg megvilágosodásféleséget jelent(szerintem)De ha nagyon hülyeségek írok javítsatok ki xD

Nem úgy volt hogy több mint 80% kell a felemelkedéshez?Már régen nem néztem SG-t smirksweat
« Utoljára szerkesztve: 10 jún 20, 19:03:53 írta Marci1996 » Naplózva

Sensei:Miroku

Lányom:boci555

Csapattárs:Riel---chan és pintermate

Tanítvány:ATON14

Kletta szexrabszolgája(igen én is xD)

NHFK tag
Dancsa
Szerver-admin

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

_@_/˘˘ Dancsassassin^^

« Válasz #1157 Dátum: 10 jún 20, 19:02:47 »

Kijavítalak... agyunk 80%-át fogjuk tudni használni, elérünk egy olyan állapotba, amikor tiszta energiaként létezünk tovább, "felemelkedünk" és "ősökké" válunk^^
Naplózva

Animeplanet
Egykori Petrikes, jelenleg ELTE-IK-s=)
--
Tudom mi a különbség a ö és a hosszú társa között, csak nem müködik nálam mindig a gombXD
STM
Shinobi no Megami
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #1158 Dátum: 10 jún 20, 19:05:48 »

Ja, én már érzem is. Hirtelen emgértettem a végtelenség fogalmát, és tudom, mi van az univerzum peremén Ohh My God
Korán érő típus vagyok na, 2012-ben megbeszélhetjük, ti hogyan élitek meg a dolgot.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1159 Dátum: 10 jún 20, 20:30:30 »

Nemár! Milyen szellemi átalakulás lesz ez, Síró? Hogy ünnepeljek a Föld győzelmének, ha Csubakka eleszi előlem a töltött káposztát?  Lesütöttszemek

Egyébként már én sem emlékszem pontosan miről szóltak azok a könyvek... Ugye, folyton csak bele-belepillantottam mindbe, ugyanis második félévben körülbelül mindig első utam a könyvesbolt volt... De a sulinak már egy hete vége... Szerintetek emlékszem, hogy mit olvastam egy héttel ezelőtt? o.O

Ha jól emlékszem valami olyasmi volt, hogy az emberi lélek megszabadul minden olyan dologtól, mely visszahúzza a Földre. A test veszít sűrűségéből (Hú, erre kémia faktosként nem is mondok semmit.) és az ember az anyagi létből félanyagi létbe emelkedik mindössze egy generáció alatt. Ezen elmélet támogatói szerint, már régebben is történtek ilyenek, de akkor csak egy-egy személlyel, nem pedig hatalmas tömegekkel.
Azt állítják, hogy az emberiség és maga a Föld is a 2-3. szellemiségből a 4-re fog emelkedni. Vagy ahogy ők mondják: a 4 csakraszintre lépünk.
Úgy gondolják, hogy eddig az ember csak akkor léphetett erre a szintre, ha meghalt, tehát elveszítette testét - 2012-ben azonban úgy léphetünk új szintre, hogy ezzel egyidőben testünket is megőrizzük.
Azonban itt szerintem van egy ellentmondás, mert szerintük testünket megőrizzük, de ezentúl nem kell többé a rossz, gonosz, durva anyagi világban újjászületnünk, hiszen a 4. szinttől már ez nem kötelező.  Lesütöttszemek Persze továbbra is újjá kell születnünk (csak nem anyagi világban) amíg fel nem világosodunk. A felvilágosodás azonban még messze van.
Hm, a többire nem emlékszem.

Annyi gond legyen anyagi testvéreim! Merítsetek erőt eme szellemi tanításból, öleljétek kebletekre a világot és merüljetek el szellemi létünk hatalmasságában, hogy büszkén és felszegett fejjel, egyenes gerinccel fogadjátok a nagy Szintlépést! Mosolyog x'D
Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #1160 Dátum: 10 jún 20, 21:05:21 »

Az SG-ben szerintem 90% kellett a  felemelkedéshez, több féle úton megvalósítható.
Naplózva
Shiro
Moderátor

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #1161 Dátum: 10 jún 20, 21:23:16 »

Mit gondolsz Korund-csán? Miért megy téli álmot alszani, gondolod, hogy csak egy egyszerű tőtőtkápósztáról van szó? xD

Hadd idézzem neked azt amit a Buddhizmussal kapcsolatos előadáson hallottam.
Egy gond van a mai ezoterikus maszlaggal, mégpedig, hogy  mindenhonnan raknak hozzá dolgokat, aztán meg keverik a szezont a fazonnal.

Mert nekem nagyon úgy hangzik, mintha a lélekvándorlásos dolgot kevernék, ahol ha meghalsz, a létezés magasabb síkjára juthatsz.
Meg én elhatároztam ha újjászületek, akkor vagy Gepárd, vagy Fehér Tigris (alias Byakko és isten leszek, pedig lefelé haladtam a létezés szintjein.) Vagy elkárhozok szellemnek és beköltök egy ódon kastélyba és éjjelenként ijesztgetem az embereket.

Meg az hogy nem anyagi világa születünk újjá, ez már mekkora nagy szívás lehet egyeseknek (sokaknak)
Az emberben van a legtöbb lehetőség a fejlődésre, akár átugorva az Aura szintet, rögtön mehetünk istennek.
Viszont ha kilőjük az újjászületésből az anyagi létformákat akkor egy kisebb lecsúszás miatt nem az állatok, hanem az éhes szellemek birodalmában találjuk magunkat, onnan meg az állatok közé is nehéz feljutni, sőt nagyobb az esélye, hogy megyünk a poklok birodalmába, minthogy legalább két létsíkot átugorva asurákká váljunk.

ui Black Star elhatározása kivitelezhető xDD
Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1162 Dátum: 10 jún 21, 09:21:01 »

Még jó. hogy én egyáltalán nem hiszek ezekben a világvége dolgokban. Mosolyog Annyiszor megjósolták már. Am meg gondoljunk csak bele: mi értelme egy oylan világvégének, amit előre lehet tudni? Sokkal érdekesebb, ha csak úgy hirtelen jön.  Lesütöttszemek
Naplózva
Shiro
Moderátor

« Válasz #1163 Dátum: 10 jún 21, 11:50:31 »

Szerintem meg sokkal jobb, ha előre tudjuk, mert így kereshetünk egy  helyet, és páholyból nézhetjük, ahogy a mennyekből hulló tűzeső bíborra festi az eget, miközben alant az emberek egymás torkából tépik ki a véres húscafatokat. S mindezt egy romantikus hangultato árasztó holdtölte éjszakán. 
Naplózva

Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #1164 Dátum: 10 jún 23, 11:49:21 »

Habár a cím alapján meteoresőre gondoltam xP
Az armageddon szó világvégét jelent. pontosabban: http://www.idegen-szavak.hu/keres/armageddon

De azért kicsit szívatás, mert írja, hogy korábbi eseteknél sarki fényt lehetett megfigyelni, de viszont ha hazavágja az elektromos kütyüket, akkor, hogy a fenébe csinálok róla fotográfiát? Szomorú
Megfigyelni jaja. Nem fotózni. Csak az elmédben raktározhatod.

Ez nem világvége, csak szeretik ezt a szót ráaggatni minden változásra. Akkorát biztos nem fog szólni, mint tervezik, ha meg igen, akkor csak nagyobbat:D
Az elektromos kütyüs dolog él, anyu is mondta, hogy emlékszik a hírekben ezekre régről, és érdekes mód utána évben egész nagy babyboomról számoltak be:D Aznap este sok kisbaba megfogant:D

Saphi írása tetszik. Egybevág a Vízöntő korszak kezdetével a gondolat. Sok szempontból társadalmi szükségletté válik az anyagi léten kívül valami szellemit is megfogni. Én ebben gondolom a változás kezdetét, ez pedig egész jónak tűnik.
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Genesis_16
Akadémiai tanár
*

Rejtett Felhő Falu Rejtett Felhő Falu

« Válasz #1165 Dátum: 10 júl 04, 21:50:45 »

na szóval filozófia... Gondolkozik
semmiről mi a véleményetek?
olyan h semmi nem létezik. mert a semmi mellett kell lenni valaminek. az ember számára felfoghatatlan a semmi.
ha azt mondjuk semmi akkor álltalában fekete ürességre gondolunk de az is valami. szoval a semmi az nincs. pl: kinyitod a fiokot/ládát vagy mindegy mit azt nincs benne semmi de ott van a tárolo tárgy ami valami. szóval a semmi az egy semmi Nevet (ki érti?) Nyelvesít
Naplózva

“Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik.” (Goethe)

“Egy tanítvány egyszer így panaszkodott:
- Mester, miért nem feded fel soha történeteid értelmét?
- Mit szólnál ahhoz – felelte a mester -, ha valaki gyümölccsel kínálna, de megrágná, mielőtt odaadja neked?”
(ismeretlen szerző)
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #1166 Dátum: 10 júl 04, 21:58:32 »

Nee hozd fel.. Korábban már volt téma ha jól emlékszem... Agyilag leépül a fórum ha újra felhozzuk..
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #1167 Dátum: 10 júl 04, 22:19:06 »

Nem hiszem, hogy lenne semmi. Mondanám, hogy a légüres tér a semmi, de ez nem igaz, mert van kiterjedése a semminek  pedig nem kéne legyen, mert tulajdonsága csak valaminek van. Semmi inkább csak elméletben létezik szerintem.

De beszéljünk akkor jobb dologról. Nevet
Szerintetek mitől lesz boldog az ember? Ugye az az általános felfogás, hogy meg kell szerezni valamit és akkor majd jó lesz. De nem lesz az, csak egy ideig, mert egy idő után megunja/természetesnek veszi az ember és megint mást kell megszereznie. Erre lenne ugye a megoldás a keleti filozófiában a megvilágosodás. Miszerint az ember nem vágyik semmire, hanem a lét öröméből táplálkozik. A jelen pillanatban van, nem figyel a múltra és a jövőre, csak elfogadja ami van.

Én is sokszor átéltem már ezt. A zenben satorinak hívják. Amikor ezt éled át, de ez nem tart örökre, csak ilyen pillanatnyi megvilágosodás, de később visszasüllyed az ember a vágyai börtönéba. Ez kéne állandó legyen, hogy a mostban vagyunk. Nem egyszerű. Nevet

http://www.youtube.com/watch?v=7-J6RjXb6Zg
Itt van még egy tyler szöveg. Hasonló dolgokról beszélnek. Érdekes.
« Utoljára szerkesztve: 10 júl 04, 22:19:59 írta Gdat88 » Naplózva
Genesis_16
Akadémiai tanár
*

Rejtett Felhő Falu Rejtett Felhő Falu

« Válasz #1168 Dátum: 10 júl 04, 22:27:07 »

huha... elgondolkodtató Gondolkozik
a boldogság a körülményekkel való megelégedettséget fejezi ki meg nem tudunk végtelenig boldogok lenni ahogy Gdat88 is irta h megszokjuk,
ha jól tudom van olyan h boldogsághormon ami a nevéből kifolyolag kiváltja a boldogságot a csokiban isi lyen van vagyis sokan mondják de utána nézzek

Naplózva

“Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik.” (Goethe)

“Egy tanítvány egyszer így panaszkodott:
- Mester, miért nem feded fel soha történeteid értelmét?
- Mit szólnál ahhoz – felelte a mester -, ha valaki gyümölccsel kínálna, de megrágná, mielőtt odaadja neked?”
(ismeretlen szerző)
Shiro
Moderátor

« Válasz #1169 Dátum: 10 júl 04, 22:58:29 »

Besenyő Pista bá se tudott túljutni rajta xDD

De cserébe kaptok tőlem egy jó kis agymenést. xD tudom hülye vagyok, de te sem tagadhatod xDD

Rájöttem, hogy konkrétan két ellentétes jelentésű kifejezés jelentése voltaképp megegyezik.

Ez a két kifejezés pedig az "abszolút teli" és az "abszolút üres"

Egy (egynemű anyagból készült) tároló akkor van teljesen tele, ha a benne helyet foglaló egységes egynemű anyag a tároló teljes űrtartalmát kitölti, szal még egy deka zoxigén vakondkaka sem fér már bele. Viszont mivel a tároló anyaga és a benne tárolt dolog anyaga különbözik, így a kettő érintkezésénél valami ziziség van elektronéknál,(gandolom valaki kémiás jobban tudja, ha nem így van, akkor bocs) szal a benne lévő anyagon kívül van ott más is. Na jó mondhatnánk, hogy így is tele van, de nem mert van benne valami, ami nem anyag, ergo nincs tele.
Vagyis ha teljesen tele akarjuk tömni a tárolónkat, akkor annak tartalmának az anyagának, és a tároló anyagának meg kell egyezni, és ha így teletömjük, akkor már nem lesz benne olyan ami nem anyag, mivel a két anyag ugyan az, és hogy abszolút de ne legyen ott semmi más, az azonos anyagból álló tárolót, és annak tartalmát molekuláris kötések szintjén eggyé kel tenni, így most már elmondhatjuk, hogy a tárolónk abszolút tele van.
Viszont így már nem tároló ami tele van, hanem egy tömör valami, amibe nem tudunk rakni semmit sem, ezért abszolút de üres, és az is marad. xDD

Lehet megtaláld benne a világ értelmét, vagy jót nevetsz a fenti íráson. de ezzel csak azt a filozofiai dolgot akartam felvetni, miszerint bizonyos esetekben (vagy lehet minden esetben) az ellentétes végletek megegyeznek egymással.

mint pl a kör legmagasabb foka a 360° megegyezik a legkisebbel a 0° fokkal.
Vagy a végtelen esetében beszélhetünk pozitív és negatív végtelenről. Ha a kettőt összeadjuk, akkor ugye megkapjuk mind a pozitív mind pedig a negatív végtelen értékét, szal abszolút de végtelent kapunk, de mivel matematikailag két ellentétes kitevőjű, de megegyező érték összege nulla, így elmondhatjuk, hogy a végtelen egyenlő a nullával, vagy máshogy fogalmazva a minden az egyenlő a semmivel. Na meg ugye ismeritek a mondást "Mindene megvan még sincs semmije sem"

Ne véletlenéül válaszoltam arra amire nem kellett volna gomennasai  Pirul Szal ezen ne filozofáljatok, csak fogadjátok el mint tényt  Nevet xDDD

« Utoljára szerkesztve: 10 júl 04, 23:00:23 írta Shiro » Naplózva

Oldalak: 1 ... 76 77 [78] 79 80 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins