24 dec 03, 00:37:06 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 78 79 [80] 81 82 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 311293 alkalommal)
0 Felhasználó és 6 vendég van a témában
adaz
Chuunin
*
Nem elérhető Nem elérhető

Chípős leves^^

« Válasz #1185 Dátum: 10 júl 05, 14:46:47 »

Bocsi, hogy visszatérek a semmi kérdéséhez, de a válasz egyszerű: Semmi nem létezik, csakis egy kitaláció, egy értelmetlen szó, mivel a világon MINDENHOL részecskék vannak... Részecskéből áll a levegő, egyszerűen minden. Sehol sincs semmi, mindenhol kell lennie valaminek. Nevet

A szerelemről pedig annyit, hogy ha szerelmes vagy valakibe, utána az sem biztos, hogy szeretni fogod, de az sem, hogy elfelejted, vagy utálod, hiszen a szerelem egyfajta "kíváncsiság", az ember meg akarja ismerni a másikat Mosolyog
Ami a szerelem ( nevezhetjük kíváncsiságnak ) után jön, az pedig abból jön, amit megtapasztaltál aziránt amibe szerelmes voltál, ha ő is szeretett, akkor utána szeretni fogod, ha rossz volt veled, akkor nem fogod szeretni, ezért a szerelem két irányú, ellentétesen hat, egyik fél a másikra, másik az előzőre Nevet
Imádom ezt a témát * .*
Naplózva

Az aláírások minden egyes hozzászólás vagy privát üzenet alján megjelennek.
hiroto
Osztag Vezető
*

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

« Válasz #1186 Dátum: 10 júl 05, 23:13:03 »

Bocsánat hogy idepofátlankodok.

Adaz: a semmi létezik. És ezt mivel támasztanám alá? nagyon egyszerű. Ha a világegyetemben minedüt van valami, akkor a részecskék közti icipici térben mi van? meg mondom, egy nagy semmi. És ha tulépnéd a világegyetemet? akkor ott is semmi lenne. És ha egy feketelyukba zuhanál? ott mi lenne? nagy valószínűségel semmi, mert a feketetjuk minden fizikai dolgot a fejére álít. És ha nem tudod elképzelni a semmit, akkor csukd be a szemed, ne gondolj semmire, ne koncentrálj, csak legyen becsukva a szemed, na ez a semmi.
Naplózva
adaz
Chuunin
*

Chípős leves^^

« Válasz #1187 Dátum: 10 júl 06, 00:02:05 »

A fekete lyukra rátérve, hallottam, hogy ha közel megyünk hozzá, a közelében lelassul az idő Hmm?
Szóval ennek tudatában, hogy a "közelében" lelassul, mi van akkor, ha még közelebb megyünk, esetleg beszív...
Még lassabb minden? Ha pedig már a belsejében vagyunk megáll az idő? Hmm?
Ez talán magyarázat arra, hogy pl. lehet, hogy a fekete lyuk azért sötét, mert a fénysugarak nagyoooooon lassan közelednek felé? Ohh My God Szerintem nem rossz elmélet... Arra gondolok, hogy minden amit valaha beszív egy fekete lyuk, annak nincs tudomása, hogy esetleg már több millió éve ott van; neki úgy tűnik, mintha most ért volna bele Hmm?
Szerintetek?
Naplózva

Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #1188 Dátum: 10 júl 06, 00:09:06 »

A fekete lyuk közelében mi ezt a lelassult időt normál időnek érzékelnénk. Teljesen megzavarná az időérzékünket. messziről úgy tűnne hogy ottt lasított felvételben mozog valaki miközben ő teljese sebeséggel fut. És ezt ő úgy érzékeli. Viszont nem lehet túl közel menni egy fekete lyukhoz mert a gravitációs erők széttépnek mindent azt hiszem még a legerősebb atomok közötti kötéseket is.
Naplózva

Some men just want to watch the world burn.
Soul
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #1189 Dátum: 10 júl 06, 09:42:56 »

Nem vagyok otthon a témában de szerintem a fekete lyuk azért fekete mert a fénysugarakat is csapdába ejti. Ha belegondolsz úgy látjuk a tárgyakat hogy a róluk visszaverődő fényt érzékeli a szemünk. Ha egy tárgyról egyáltalán nem verődik vissza fény akkor nem látjuk.
Naplózva

"What is a man but the sum of his memories? We are the stories we live! The tales we tell ourselves!"
Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1190 Dátum: 10 júl 06, 10:25:37 »

Akkor hívjuk a leaánykori nevén, Quantum Szingularitásnak. De igen ezért nem látjuk.
Naplózva

adaz
Chuunin
*

Chípős leves^^

« Válasz #1191 Dátum: 10 júl 06, 14:57:50 »

A lassulós dolgot úgy tudom, hogy aki a közelébe megy az normálisnak érzi az idő múlását, pedig le van lassulva, és ezért úgy tűnhet, hogy pl. a földön élő emberek nagyon gyorsak... Gondolom érthető, a lényeg, hogy a közelében lassan telik az idő, de ezt nem veszi észre aki közel megy, szóval ha ezt majd megpróbálná valaki kipróbálni, akkor vigyázzon, nehogy mire hazajöjjön a földre 4059-et írunk... Nevet
Igen, én is hallottam, hogy azért sötét, mert nem engedi ki a fényt...bár, ez lehet fordítva is, hogy a fény nem ér oda soha, és ezért a szemünk nem tud érzékelni semmit, mert nem éri a fény... Hmm?
Bonyolult, de így is lehet kacsint
Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #1192 Dátum: 10 júl 06, 15:34:03 »

Nem, nem lehget így.. ez hülyeség. ELőször is.. akkro nagyon is sok mindent látnánk belőle.. másodszor..a  fekete-lyuk működése léynegének mond ez ellent.
« Utoljára szerkesztve: 10 júl 06, 15:35:00 írta STM » Naplózva
Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1193 Dátum: 10 júl 06, 16:06:31 »

És ha soha semmi se érné el az eseményhorizontot akkor az a sok millárd köbméternyi anyag ott lebegne a szájánál? azt azért észrevennénk.
Naplózva

jujguy
Kezdő Jounin
*

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

Captain Teemo on Duty!

« Válasz #1194 Dátum: 10 júl 06, 16:20:27 »

és egy bizonyos húzó ereje csak van szal ha valaki ki akarná próbálni akk nem annyi hogy odameg azt lelassúl az idő hanem sztem egyre jobban húzná alyuk felé az örvényazt egy SZUPP és annyi
Naplózva

Lehet néha szemtelen vagyok de annyi baj legyen kacsint
adaz
Chuunin
*

Chípős leves^^

« Válasz #1195 Dátum: 10 júl 06, 20:52:38 »

De ha csak annyira minimális közelségbe mennek, ahonnan az űrhajó ki tud menekülni a vonzásból, akkor lehetséges...
Bár ha ennyire minimálisan mennek közel, akkor nem sokkal lassulna le az idő :\
Időutazásról mi a véleményetek? Hmm?
Azt ki tudtam találni, hogy az időben visszamenni szinte lehetetlen, előre már nem olyan nehéz Nevet
Pl. a fekete lyuk közelében ha lelassul az idő, akkor az hasonlít az időutazásra, hiszen aki a földrön él, annak úgy tűnik, hogy elindul az űrhajó, visszatér 30 év múlva, és a legénység 10 évet öregedett... ( Köszönhetően annak, hogy mivel a fekete lyuk közelében lelassul az idő, ezért az ember is lassabban öregszik... vagy nem? Hmm? )
Szerintetek? Mármint nem a fekete lyuk téma, hanem az idő utazás... Gondolkozik
Naplózva

Ayumichan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Silent shadow

« Válasz #1196 Dátum: 10 júl 06, 22:05:04 »

Én hallottam olyat h vissza is lehet menni, ha +görbítik a téridőt, + olyat is h v vmi kozmikus húrokat +kerülnek.  smirksweat
Naplózva

Normális vagyok, a hangok is ezt mondják.
Genesis_16
Akadémiai tanár
*

Rejtett Felhő Falu Rejtett Felhő Falu

« Válasz #1197 Dátum: 10 júl 06, 22:26:07 »

Hát mint a téma címe is mutatja tudományos dolgokat irjunk ide és bővítsük az ismereteinket
hát kezdem is:
Az univerzumról annyit tudunk h volt egy robbanás magyarul nagy BOOM ezelőtt semmi informácionk nincs
viszont a nagy boom után az egész univerzum akkora volt mint egy üveggolyó (elfér egy ember kezébe hihetetlen)
elején folyton ütköztek az atomok igy sok volt a láncreakcio ami robbanások hadát idézte elő..
ami tény h az univerzum folyton tágul/növekszi ami érdekes h mit szorithat ki?
(.. hiányos informácio, nem valami tudományos a nyelvezete inkáb egyszerű) bye bye
Naplózva

“Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik.” (Goethe)

“Egy tanítvány egyszer így panaszkodott:
- Mester, miért nem feded fel soha történeteid értelmét?
- Mit szólnál ahhoz – felelte a mester -, ha valaki gyümölccsel kínálna, de megrágná, mielőtt odaadja neked?”
(ismeretlen szerző)
Renningan
Elit Jounin
*

Rejtett VérKöd Falu Rejtett VérKöd Falu

Nothing is True, Everything is Permitted

« Válasz #1198 Dátum: 10 júl 06, 22:53:18 »

Ez a lassulós dolog mind csak feltételezés. Abban lehetünk biztosak, h az idő az folyik, de ez a mi képzeletünkkel felfoghatatlan jelenség.

Minden vagy semmi. Szerintem létezik olyan, h abszolut semmi, számomra ez a logikus magyarázat, amikor az erők határa nem egy irányu, és kioltják egymást, ezzel létre hozva egyfajta stabilitást. Tudjuk h az anyag át alakulhat energiává és forditva, tehát ha létezett abszolutt semmi, akkor az történhetett h egy nano vagy kisebb mp idejéig az erőegyensuly felbomlott, az a brutális energia halmaz meg kiszabadult, majd átalakult anyaggá.

Ez olyan mint h mi volt előbb, a tyuk vagy a tojás. A körnek nincs kezdete, nem tudhatunk semmit biztosra. Talán ez a sok bolygó és csillag mind egy óriás fekete lyukon keresztül érkezik egy másik, velünk párhozamos dimenzióból. Vagy egy sokkal több dimenziós térről kell beszélni, aminek mi csak egy kis töredékét érzékeljük. egy 2dimenziós lénynek, a 3 dimenzió az már elképzelhetetlen, mint ahogy nekünk a több dimenzió. Sose fogjuk ezt megérteni, vagy felfogni és ezért ezen kár vitatkozni, mert az is elképzelhetetlen h valahol ne legyen semmi. A semmi az a fekete lyuk:D

Még annyit tudok a fekete lyukról, h meggörbiti a teret, ugyanis a fény csak egyenes vonalban terjedhet, ami feltételezések szerint változik a fekete lyukakban xD érdekes téma, de sok dolog szimpla kitaláció Mosolyog

Abszolut 0 fok, fény sebesség, olyan mértékek amiket nem lehet el érni, és csak tippünk lehet h mi követekezik.

A szerelemről annyit ha  legirracionálisabb, legabszurdabb és logikátlanabb jelenség. Hideg cinizmusom lehet az oka, talán a tulzott egoizmus, de még sose sikerült senkibe se beleszeretni, sőt olyan se volt még, ami több mint egy pár napos, max hetes fellángolás, bár roppant szórakoztató külső szemlélőként figyelni.Nekem mind a 3 Alkonyat tetszett, pedig aztán végkép nem a my style xD
Naplózva

Renningan
Elit Jounin
*

Rejtett VérKöd Falu Rejtett VérKöd Falu

Nothing is True, Everything is Permitted

« Válasz #1199 Dátum: 10 júl 06, 23:00:23 »

Ez a lassulós dolog mind csak feltételezés. Abban lehetünk biztosak, h az idő az folyik, de ez a mi képzeletünkkel felfoghatatlan jelenség.

Minden vagy semmi. Szerintem létezik olyan, h abszolut semmi, számomra ez a logikus magyarázat, amikor az erők határa nem egy irányu, és kioltják egymást, ezzel létre hozva egyfajta stabilitást. Tudjuk h az anyag át alakulhat energiává és forditva, tehát ha létezett abszolutt semmi, akkor az történhetett h egy nano vagy kisebb mp idejéig az erőegyensuly felbomlott, az a brutális energia halmaz meg kiszabadult, majd átalakult anyaggá.

Ez olyan mint h mi volt előbb, a tyuk vagy a tojás. A körnek nincs kezdete, nem tudhatunk semmit biztosra. Talán ez a sok bolygó és csillag mind egy óriás fekete lyukon keresztül érkezik egy másik, velünk párhozamos dimenzióból. Vagy egy sokkal több dimenziós térről kell beszélni, aminek mi csak egy kis töredékét érzékeljük. egy 2dimenziós lénynek, a 3 dimenzió az már elképzelhetetlen, mint ahogy nekünk a több dimenzió. Sose fogjuk ezt megérteni, vagy felfogni és ezért ezen kár vitatkozni, mert az is elképzelhetetlen h valahol ne legyen semmi. A semmi az a fekete lyuk:D

Még annyit tudok a fekete lyukról, h meggörbiti a teret, ugyanis a fény csak egyenes vonalban terjedhet, ami feltételezések szerint változik a fekete lyukakban xD érdekes téma, de sok dolog szimpla kitaláció Mosolyog

Abszolut 0 fok, fény sebesség, olyan mértékek amiket nem lehet el érni, és csak tippünk lehet h mi követekezik.

késő van nem akarok jobban bele menni, de majd holnap esetleg a vitába jobban beszálhatok kacsint de szerintem a másik topik is jó erre a célra
Naplózva

Oldalak: 1 ... 78 79 [80] 81 82 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins