Shiro
|
|
« Válasz #1200 Dátum: 10 júl 06, 23:19:57 » |
|
Véletlenül nem nézted mostanában túl sokszor meg a MIIB-et? xD
Mielőtt bárminek is utánanéznék.. Annyi ismeretem van, hogy az ősrobbanás, vagy más néven a nagy bumm, az ősnapnap/őscsillagak a felrobbanása. A robbanás után szétáramló részecskékből alakultak ki később a galaxisok, vagyis az univerzum. Na már ha visszavezetjük hogy az univerzum minden anyaga az ősrobbanás után egy akkora térben volt mint egy üveggolyó, akkor magának az ősnapnak ennél jóval kisebbnek kellett lennie. (mondjuk olyan hangyapöcsninek) Ha az univerzum minden anyaga ilyen kis pontban volt összesűrítve, akkor az ha jol tudom nem egy szupernova ként robbant volna, hanem inkább fekete lyukká alakul. De még üveggolyó méret esetében is ez lenne a helyzet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #1201 Dátum: 10 júl 06, 23:28:16 » |
|
Az univerzumról annyit tudunk h volt egy robbanás magyarul nagy BOOM ezelőtt semmi informácionk nincs
Akkor én is bővítem ismereteidet. Nincs olyan magyar szó, hogy nagy boom. Azt meg nem mondanám, hogy a világmindenségről annyit tudunk, hogy volt egy nagy ősrobbanás. Igazából azt sem tudjuk. Csak valószínűsítjük.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Renningan
Elit Jounin
Nem elérhető
Rejtett VérKöd Falu
Nothing is True, Everything is Permitted
|
|
« Válasz #1202 Dátum: 10 júl 06, 23:28:28 » |
|
Nem, bár tetszett a film. De a discovery, a spektrum és a saját bizarr fantáziám szüleménye:D
Nekem a MIB ből mindössze az fogott meg, amikor kinyitotta a szekrényt. Ez jó példa a párhuzamos dimenziókra, bár elég érdekes elképzelés. De viszont ha vkit bele dobnánk a fekete lyukba, az még ha ki is jut onnan, vissza már nem tudna jönni és nem beszélhetne a tapasztalatairól.
De nem szeretem ezt a témát, kevés a tény és sok a kitaláció, amit minden tudós a saját elképzelései szerint hoz létre.
Mondjuk én erről még csak nem is halottam. Ősnap? :O Ugy fest nem ugyanaz a tv adónk xD
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Genesis_16
Akadémiai tanár
Nem elérhető
Rejtett Felhő Falu
|
|
« Válasz #1203 Dátum: 10 júl 06, 23:50:10 » |
|
én ezt a national geographic egyik adásában hallottam sajna kevés maradt meg bennem csak gondoltam megosztom de ezek tények am
|
|
|
Naplózva
|
“Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik.” (Goethe)
“Egy tanítvány egyszer így panaszkodott: - Mester, miért nem feded fel soha történeteid értelmét? - Mit szólnál ahhoz – felelte a mester -, ha valaki gyümölccsel kínálna, de megrágná, mielőtt odaadja neked?” (ismeretlen szerző)
|
|
|
STM
Shinobi no Megami
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
Alkalmilag felbukkanó kísértet
|
|
« Válasz #1204 Dátum: 10 júl 07, 00:10:06 » |
|
Több térdimenzió, na ez érdekes téma. Én midnig könnyen elképzelhetőnek tartottam, hogy az unverzum mint oylan, és talánaa nagyobb foku megértéséhez ez segíthet elljutni, egy több euklideszi dimenzióból álló valami. Foglalkoztam is, ami azt illeti, oylan szórakoztató kis oldalakkal, amik segítenek térben elképzelni például egy hiperbolát, vagy úgy általában, egy egyszerű négydimeziós testet, valamelyest sikerrel. Ezzel máris mennyivel egyszerűbb lenen egy önmagába forduló univerzumot elképzelni? Persze.. gyakorlatilag csak anynit érnénk el, hogy a határain túl többdimenziós nulladimenziós semmit kéne elképzelnünk.. ami ugye lehetetlen. Midnenestre, az, hoyg létezhet-e a gyakorlatban n-edik térdimenzió, egy jó kérdés. Arra pedig, hogy ez filozófia-é még... ugyanmár, az univerzum megértése, a modern fizika, a kozmológia... ez már mind-mind filozófia.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
adaz
Chuunin
Nem elérhető
Chípős leves^^
|
|
« Válasz #1205 Dátum: 10 júl 07, 10:49:01 » |
|
Egyébként az is egy feltevés, hogy amit beszív egy fekete lyuk, az átkerül egy másik dimenzióba Az, hogy ez lehetséges-e, hát, emberek számára felfoghatatlan... Egy másik ötletem pedig, hogy nem lehetséges az, hogy minket is beszívott egy fekete lyuk? Azért fekete az űr? Lehet, hogy máshol más színű? Na meg mi volt az ősrobbanás előtt? Volt egyáltalán valami? Kellett, hogy legyen... Ezekre ötletek?
|
|
|
Naplózva
|
Az aláírások minden egyes hozzászólás vagy privát üzenet alján megjelennek.
|
|
|
asthi
Jounin
Nem elérhető
Rejtett Eső Falu
十三
|
|
« Válasz #1206 Dátum: 10 júl 07, 11:04:25 » |
|
Engem ebben az egészben az zavar h. akárhogyan vesszük a fejlődést mindenképpen kellett az elején vmi de hogyan lehetett a semmiből valami?
Amúgy h. bővítsem az ismereteket a kémia elemek keletkezése s vhogy ezekből lett szépen lassana a minden de hogy letta a semmiből minden... Exoterm reakciók: – Hidrogénégés proton-proton láncreakció CNO ciklus – He-égés – C(O,Ne)-égés – a-folyamat – e-folyamat Neutronbefogásos reakciók: – s-folyamat (slow, lassú neutronbefogás) – r-folyamat (rapid, gyors neutronbefogás) Egyéb reakciók: – p-folyamat (protonbefogás) – x-folyamat (kozmikus sugárzás-befogás)
|
|
|
Naplózva
|
Vallom hogy: "Az ember nem juthat semmihez anélkül, hogy adnia ne kelljen valamit cserébe, amit megszerzünk, azzal valami egyenértékűt elveszítünk, ez az egyenértékűség elve."
|
|
|
Cartnecker
|
|
« Válasz #1207 Dátum: 10 júl 07, 11:39:52 » |
|
Ó, nagyon jó ötlet ez a téma. ^^ Jelenlegi tudományos ismereteink távolság tekintetében idáig terjednek ki... szerintem ez az animáció zseniálisan bemutatja. ^^ És, ha úgy nézzük, ez csak egy apró(?) szelete az univerzumunknak. Az ősrobbanást sem tudják, hanem feltételezik, hogy volt. Mindenesetre az univerzumunk működése annyira egy összetett dolog, - amely az anyag-tér-idő hármasából tevődik össze -, hogy soha sem fogjuk megérteni... legalábbis a mi életünkben biztosan nem. Főleg ha feltételezzük azt, hogy léteznek más dimenziók, ahol az univerzum teljesen másból, máshogyan tevődik össze.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zemori
|
|
« Válasz #1208 Dátum: 10 júl 07, 12:01:57 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Ezt hallgatom Ezeket olvastam Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz. "Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #1209 Dátum: 10 júl 07, 12:31:02 » |
|
Azért látod feketének az űrt, mert nincs fény, amely más színűre festené. Eredetileg mindent feketének látnál, amely a fény hiányát jelenti. Valójában nem is színeket látsz, hanem annak a fénynek a "színét" amelyet a bizonyos tárgy nem tud elnyeln, csak visszaverni. Az ég sem kék, csak annak látod.
Az ősrobbanás előtt elvileg lehetett egy másik univerzum, amely folyamatosan kis pontba esett össze, összesűrűsödött, és tűhegyni gömbbe szorította a világmindenség össze anyagát. Végül valami hatására ez robbant fel, amelynek hatására folyamatosan tágulni kezdett. Hogy ez a végtelenség óta így van-e, nem tudom. Nem hiszem, hogy az ember felfoghatná.
Azta. o.O Hogy lett ilyen híres a topic? Emlékszem, mikor még egy "jól összeszokott csapaton" kívül senki nem írt ide.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Marci1996
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #1210 Dátum: 10 júl 07, 13:16:13 » |
|
Figyelitek hogy pörög az alkoholfogyasztás-számláló? x'DDDD
|
|
|
Naplózva
|
Sensei:Miroku
Lányom:boci555
Csapattárs:Riel---chan és pintermate
Tanítvány:ATON14
Kletta szexrabszolgája(igen én is xD)
NHFK tag
|
|
|
adaz
Chuunin
Nem elérhető
Chípős leves^^
|
|
« Válasz #1211 Dátum: 10 júl 07, 13:50:21 » |
|
Jól mondod, de a világűr az most is folyamatosan tágul? Vagy, hogy is van ez, én valahogy így tudom, hogy folyamatosan nő... Még valami: Akkor a világ alap színe a fekete? Mert ha nem ér semmit fény, akkor talán a világ legelső színe az a fekete Azt hiszem ezt kitárgyaltuk, majd ha fejlődik a tudomány többet tudunk ÁÁÁ, nem tudok új témát keríteni Valaki más?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
STM
Shinobi no Megami
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
Alkalmilag felbukkanó kísértet
|
|
« Válasz #1212 Dátum: 10 júl 07, 13:54:41 » |
|
... Fúúú.... Fekete.. valami.. amiről.. nem jön fény. Így jeleníti meg az agyad azt a terüeltet, ahonnan nem jön jel a szemedtől. Vágod? Ha van "alapszín", a z a fehér.. ami msá színek.. na jó, enhoygmrá iylen alapdolgokat magyarázzunk itt filozófia címen... Szerintem Saphira is értelemsen leírta.
Új téma: n-edik euklideszi térdimenziók a gyakorlatban és az elméletben
Én elképzelhetőnek tartom a gyakorlatban is. De inkább csak nagyobb szinten.. egy valmiféleképpen önmagába forduló univerzum-kép részeként. Bár midnegyik plusz dimenzióval csak bonylítunk a dolgon... mindazonáltal már az elméleti lgondolás is érdekes.. milyne lenne egy négy, vagy öt dimenziós test? El tudunk képzelni iylesmit? Milyen előnyökkel járna egy iylen kiterjedés, lehetséges egy több dimenziós élőlény? A baktériumok, és más egészen apró létformák sokszor csakorlatialg két dimenzióban élnek. Ez is érdekes elgondolásokhoz vezethet. Csak azért nem értendénkmondjuka negyedik dimenziót egészen, mert nagy nekünk? Ahogy egyre "kiljebb megyünk" egy osk dimenziós "multiverzum" bontakozna ki?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 10 júl 07, 13:59:06 írta STM »
|
Naplózva
|
|
|
|
adaz
Chuunin
Nem elérhető
Chípős leves^^
|
|
« Válasz #1213 Dátum: 10 júl 07, 17:07:05 » |
|
Hát ezt annyira nem vágom, csak úgy tudom, hogy valami 11 dimenziót találtak ki az okosok. De király lehet mondjuk 6 dimenziósan látni Azzal már lehet egyszerre látnánk 3 felé De ehhez nem értek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Micsudi
|
|
« Válasz #1214 Dátum: 10 júl 07, 18:03:04 » |
|
A 4. dimenzió az idő. a többire ötletem sincs micsoda lehet. Én úgy tudom az ősrobbanás akkor történt amikor kér párhuzamos alternatív valóság valahogy ütközött és így jött létre egy harmadik valóság. De egy ideig úgy gondolták hogyha a világegyetem tágulása leáll akkor a világegyetem elkezd összetömörödni. De azóta rájöttek hogy a tágulás nem akar leállni hanem gyorsul hála egyfajta beazonosíthatatlan sötét energiának.
|
|
|
Naplózva
|
Some men just want to watch the world burn.
|
|
|
|