Gabesz példájáéra sajár tapazstalatom van. Kiskoromban "szinte" mindenre alergiás voltam nem ehettem tejet tojást, nem mehettem kutya macs v macska közelében, meg egy csomót voltam emiatt korházban... stb és mondhatni úgy gógyultam ki belőle, hogy ettem a süteményeketm, a rántottákat...stb és késő estig kint játszottam akutyákkal.
először kiütésem lettek , meg prüszköltem, de sztaram rá és így idővel elmúlt.
A viedóról amit (tech okok miatt nem néztem meg) anyit hogy ezeket az új influenzamutáns járványokat kissé felfujják, nyilván hogy a gyogyszergyártó cégeknek meglegyen a haszna.
Mert ha azt nézitek a statisztikákat (muszáj volt leírnom pedig hogy utálom) "A WHO május 18-ai adatai szerint a laboratóriumi vizsgálatokkal megerősített esetek száma 40 országban 8829 volt és 74-en haltak meg, a zömük Mexikóban -Wiki"
Egy Mexikó népességű orzágban naponta halnak meg ennyien bármi más nyavajába.
Meg miért nem kapták el többen? Nagyvárosok tömeg mindenki az éterbe prüszkől. Azt ne mondjátok hogy be voltak oltva mert ezek szerint akkor Mexikó lakosságának a 99+ % oltvakellett volna lennie.
Mellesleg én se vagyok beoltva at ált iskola (talán alsó csoport) óta és mégis jól vagyok, sőt néha már az volt a bajom hogy én miért nem kapok már el valamit ami kiüt egy két hétre hogy pihenhessek. Na jó nem egy jó dolog a nyavaja, de értitek mire akarok célozni.
Végszónak anyit hogy oké figyelmbe kell venni, hogy ezek a mostani járványok részben halálos kimentetelüek is lehetnek, és ennek megfelelően meg kell hozni a megfelelő óvintézkedéseket, de nem szabad túlzásokba esni azért, hogy néhány gyógyszergyártó cég tulajdonosa bezsebeljen pár krajcárt.
----
Egy másik dolog csokoládék
anni mikor 10 éves lehettem 90-es évek második felében. kb ekkor kezdtek terjedni a Snikers csokik meg társaik akkor kb 40-50 Ft volt darabja
Egy ,ásmilyen átlagos csiki ezekre a kakaórs rumos szeletkere, meg a társaikra gondolok kb 15-25 Ft körüli áron voltak. A túrórudit meg kb 10 Ft-ért osztogatták
Ma Snikers 100Ft (a amiben két kicsi van az 130Ft) Kakaósrumos szelet 60-100 Ft A Túró rudi 70(sima)-130(nagy) Ft
Mi a francér nőtt annak a kis szoars túrórudinak az ára ilyen nagy arányban?
Lehet nem a legjobb kérdés, de engem az ilyen nagyon bosszant,
hogy az egyszerübb és a márkásabb dolgok ára között azzal csökkent dasztikusan az árkülönbség, hogy az egyszerübb lett drágább.
Pár hidrogénbomba és a dolog el van intézve.
Csak embereket, nem bolygókat xD