Nem hinném,hogy a Chirodi elől nem lehet elugrani.Viszont a sennin módos Rasengan meg még nőtt is...A Chidori nem olyan nagy szám,hogy kivédhetetlen lenne... Hát nem kivédhetetlen,de jobb mint a rasengan!
Pl csak számoljuk össze,hogy a rasenganból hány féle jutsut lehet rétrehozni és a chidoriból mennyit...
Rasengan:rasen shuriken,fuuton:rasengan,rasen rengan,végső rasengan
Chidori:kirin,chidori nagashi(ezt védekezés és támadásra is lehet használni),chidori senbon,amit sasuke a kardjába vezet chidori, nyújtható chidori,raikiri,szerintem kakashi villám farkasa is egy chidoriból lett képezve
A rasengannál van 4 kombináció,a chidorinál 7!
Akkor ott van a jutsuk képzése:
Míg a rasengannál a 4 kombinációból 3hoz kell narutonak klón(a rasen rengant ha jól emlékszem nem lehet tudni,de tegyük fel ahoz nem kell),addig a chidori kombinációjaiból 6 hoz csak kézjel kell,és ezeknél szerintem egy kézjellel több jutsut is létre lehet hozni,szóval sokkal gyorsabban elő lehet idézni!
Akkor vegyük a két legerősebb támadásukat a kirint és a rasen shurikent!
Ugye tudjuk hogy ha összecsapnák a két jutsut,akkor a rasen shuriken nyerne,de...
A kirinben sokkal tobb erő van,azt sasuke mégsem a saját chakrájából idézi elő,hanem az égi villámokat használja,és az mégis erősebb,mint amit egy ember elő tud idézni,akár a saját,akár a naruto világát nézzük!
A rasen shuriken meg inkább technikásabb jutsu,mint izmos de ezzel együtt lassabb is viszont többször felhasználható(de azt hozzá kell tenni hogy narutonál is csak)sage módban!
Na szerintem ha ezeket összeadod,egyértelműen lejön,hogy a chidori a jobb!
De félreértés ne essék,ezzel nem azt akarom mondani,hogy akkor sasuke erősebb mint naruto,mert ezek csak jutsuk,és hogy kigyőz az dönti el,hogy mennyire tudják a felek fehasználni egymás ellen!