noemimi-chan
|
|
« Válasz #9360 Dátum: 12 jan 10, 19:21:26 » |
|
Rövid ideig tanultam oroszt, majd valamikor tervezem folytatni, addig meg elég egy szláv nyelv, hogy nagyjából megértsem a többit.
|
|
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
hanii
Uchiha Madara
Nem elérhető
Rejtett Hó Falu
~démoni GoblinGirl >:3
|
|
« Válasz #9361 Dátum: 12 jan 10, 19:22:12 » |
|
És tetszik az orosz? Szép nyelvnek találod?
|
|
|
Naplózva
|
Férj: Szabi2 ~Gyerekek: Lina, Neirda Szülők: Ritli, Hiei ~Nővérke: Minagi ~Sógor: heo ~Unokagyerekek: Sabaku, Rikan, M.Bogi Sensei: Lille17 ~Körianyu: Temari ~Tanulók: Devon, Shion
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #9362 Dátum: 12 jan 10, 20:59:55 » |
|
Én nagyon szép lágy már a szlávhoz képest
|
|
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
^^
Uchiha Madara
Nem elérhető
Szökött Shinobi
he/him. flexee. fórumszarvas.
|
|
« Válasz #9363 Dátum: 12 jan 10, 21:01:48 » |
|
Én amúgy valahogy a szlovák nyelvtől "félek". Olyan furcsa..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lilus
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #9364 Dátum: 12 jan 10, 21:32:49 » |
|
Én sajnos csak angolt és németet tanultam. Angolból már középfokúm van németből meg... hagyjuk. Soha többet nem akarok németül semmit! Orosz hát már mikor a hajam téptem a német miatt akkor sokszor elgondolkoztam rajta, hogy talán az oroszt kellett volna választanom.. késő bánat... hálistennek viszont mostmár nem tanulok németet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Szabika
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
Szökött Shinobi
No akame ga kill no life
|
|
« Válasz #9365 Dátum: 12 jan 10, 21:59:05 » |
|
Én hollandul már azért ( 2-3 éve ) jól beszélek ami közepes szint körül. Angol az még nem közelíti meg a közepest hanem inkább ilyen majdnem közepes.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lilus
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #9366 Dátum: 12 jan 10, 22:13:37 » |
|
Wow tök jó nyelveken beszéltek csak én vagyok í gy lemaradva hogy angol és csókolom
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #9367 Dátum: 12 jan 10, 22:22:30 » |
|
már a szlávhoz képest Ez tetszett Amúgy a tesóm is tanult oroszul.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Szabika
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
Szökött Shinobi
No akame ga kill no life
|
|
« Válasz #9368 Dátum: 12 jan 10, 22:32:13 » |
|
Magyarba lehet spanyol / olasz nyelvet választani hogy azt tanuljad? Mert evvel a 2 nyelvvel többet kéne foglalkoznom mivel kicsit tudok ami 20-30 szó és akarnám fejleszteni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Loah
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #9369 Dátum: 12 jan 10, 22:55:44 » |
|
Igen, "magyarba" lehet spanyol/olasz nyelvet választani, amennyiben olyan iskolát fogsz ki. Nekem például olasz a második nyelvem, de nagyon alap szinten vagyok vele. Angolból februárban megyek felsőfokúzni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
A-chan
Elit Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
(†ㅍ_ㅍ)૭°
|
|
« Válasz #9370 Dátum: 12 jan 10, 23:10:53 » |
|
Talán ha megy akkor még dattebayo' zni is tudok x) De azt ugye tudjuk, hogy a dattebayo nem jelent semmit. Szláv nyelvből nekem untig elég az az egy, amit tudnom kell, ha nem akarok éhen pusztulni. Kiskoromban olaszul szerettem volna megtanulni, mert el akartam olvasni a lovas könyvemet, amit kaptam. Később kiderült, hogy franciául van, úgyhogy az életben nem lesz elolvasva, mert attól a nyelvtől is égnek áll a hajam.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lilus
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #9371 Dátum: 12 jan 10, 23:43:46 » |
|
Hm... ezekszerint csak a mi sulinkban volt ilyen gyér a nyelvoktatás. Nálunk volt 4 nyelv, angol, orosz, német, francia és csókolom. Többhelyen hallottam mindenféle finom nyelvekről mint pl spanyol. De én most elvonulok aludni jóéjszakát!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Shiro
|
|
« Válasz #9372 Dátum: 12 jan 11, 00:11:26 » |
|
Akkor nálatok négyszer több mint nálunk. ui: Aludjatok helyettem is, nekem már nem szabad...
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 jan 11, 00:12:04 írta Shiro »
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #9373 Dátum: 12 jan 11, 00:26:42 » |
|
Én amúgy valahogy a szlovák nyelvtől "félek". Olyan furcsa..
Pedig kedves kis nyelv én prózamondó-szavaló versenyen mindig jobban produkáltam szlovákul. Meg kellemesebbnek is érzem a hangom mikor azon a nyelven beszélek xD. Mondjuk tény a szlovák nem épp a szlávnyelvek franciája , sőt inkább a németük xD
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lilus
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #9374 Dátum: 12 jan 11, 01:03:32 » |
|
Hm nem tudtam aludni ezért még felnéztem Szlovák az is érdekes lehet. Egyszer voltam a határon túl, amikor Esztergomból átmentünk
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|