Saphira
|
|
« Válasz #8865 Dátum: 11 dec 28, 15:31:38 » |
|
Ha nemzetipark, természetvédelmi terület vagy környezetvédelmi területen laksz, akkor a területileg illetékes igazgatóság természetvédelmi hivatalát keressétek meg. Ha nem ilyen helyen éltek, akkor a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületet hívjátok fel ( http://www.mme.hu/magunkrol/kapcsolat.html)
|
|
« Utoljára szerkesztve: 11 dec 28, 15:33:13 írta Saphira »
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #8866 Dátum: 11 dec 28, 15:37:16 » |
|
Kösz, asszem ez lesz. Am mi ér fél millát egy ilyen kis dögön? Hülye madarak...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #8867 Dátum: 11 dec 28, 15:40:26 » |
|
Angry Birds. Amúgy az ilyen madarak igenis értékesek. Kevés maradt belőlük, az emberről ugyanezt nem lehetne elmondani, abból már annyi van mint a nyű. A ragadozó madarakat meg javarészt mi nyírtuk ki azzal, hogy kilaktuk az életterükből őket. Meg van amelyik simán nem bírja elviselni az embert, amit tökéletesen meg is értek. Ennyivel tartozunk a természetnek, ha már egyszer a részei vagyunk. És a galambnál meg jóval szebb madár.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Szabika
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
Szökött Shinobi
No akame ga kill no life
|
|
« Válasz #8868 Dátum: 11 dec 28, 15:43:31 » |
|
Dancsa: Milyen szemüveg az? . Szerintetek rossz ha a bal szemem - 2.50 és a jobb - 2.25? Mostani szemcsim - 1.75 volt balra és - 1.50 volt jobbra, de ez a szemüveg is eltört 6-7x és lassan betölti az 5. életévét. Angry birds-öt kipróbáltam és megtetszett nagyon......a brazilos változatot is ami anyám gépén van de a brazil nehezebb.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #8869 Dátum: 11 dec 28, 15:46:29 » |
|
Szebb? Talán. Finomabb? Kétlem.
Am nem természetvédelmi területen lakunk, de minden tele van vadállatokkal: róka, borz, nyest, menyét, őz, bagoly és persze a főellenség, a lódarázs.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
^^
Uchiha Madara
Nem elérhető
Szökött Shinobi
he/him. flexee. fórumszarvas.
|
|
« Válasz #8870 Dátum: 11 dec 28, 15:53:58 » |
|
gyájj de édesek is az állatok *-* szegény galambok
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #8871 Dátum: 11 dec 28, 15:56:28 » |
|
Vércsepörkölt? Erre felénk is vannak ám állatok. Elég közel van az erdő. Egyszer éppen éjszakába nyúló kulturális rendezvényen voltam (értsd: ittam és kártyáztam a kocsmában), amikor kaptam egy sms-t a tesómtól, hogy óvatosan menjek haza, mert a kertben egy vaddisznó van. Én persze azonnal el is indultam haza, de már lemaradtam róla sajna. De tényleg ott volt, lezabálta a körtefánkról a gyümölcsöt. Tesómék a hangját is hallották. Szegény szomszéd kertjét sokkal jobban szétzúzta, ott egy két fa rá is ment, kisebb gyümölcsfákat egyszerűen letaposta. Aztán szóltak is a vadásztársaságnak. Hogy mi lett utána azt nem tudom, remélem nem nyírták ki. Csak visszatalált az erdőbe. Más állatok is vannak erre, pl rókák, bár azokat nem szeretem mert megeszik a kismacskákat néha. Persze ettől még a róka is jópofa állat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zer0
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
|
|
« Válasz #8872 Dátum: 11 dec 28, 16:03:26 » |
|
Hogy veszik észre ha lelősz egy madarat? Mert at tom, hogy néhány védett madarat megjelölnek, de csak nem mindet. Am kartonpapírra rajzolj nőstény vércsét (olyan mint a kék vércse, csak rózsaszín), és tedd a szomszéd ház tetejére.
Egy kérdés: Hogy szelidítesz madarat? Addig adsz neki kaját, míg nem hagyja hogy odamenj? Vagy hogy?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
STM
Shinobi no Megami
Nem elérhető
Alkalmilag felbukkanó kísértet
|
|
« Válasz #8873 Dátum: 11 dec 28, 16:13:46 » |
|
Alapestben így, de kampóscsősüekkel ne is próbálkozz, ők kevély és vad teremtmények. Mi, a vadászsolymok, meg baglyok, meg iylesmik? Az teljesen más.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #8874 Dátum: 11 dec 28, 16:43:52 » |
|
Hogy veszik észre ha lelősz egy madarat? Állítólag ha ZSU-val csinálod az elég feltűnő. Viszont biztos a siker. Nah jó ne legyünk szadisták. A rózsaszín vércsés ötlet az epic.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
STM
Shinobi no Megami
Nem elérhető
Alkalmilag felbukkanó kísértet
|
|
« Válasz #8875 Dátum: 11 dec 28, 16:59:26 » |
|
Amúgy nekem régebben voplt egy vércsém. Lesérült, szigeteletlen magasfeszültségű vezetékek miatt, és elvesztette az egyik szárnyának és lábának a felét. Megvolt vagy két évig, de egyáltalán nem szelídült meg.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kiskakas2
ANBU Osztag Vezető
Nem elérhető
Szökött Shinobi
heisenberg
|
|
« Válasz #8876 Dátum: 11 dec 28, 17:45:50 » |
|
Állítólag ha ZSU-val csinálod az elég feltűnő. Viszont biztos a siker. nem vagyok benne biztos. szerintem egy ilyen talán elkergeti őket a környékről
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hanii
Uchiha Madara
Nem elérhető
Rejtett Hó Falu
~démoni GoblinGirl >:3
|
|
« Válasz #8877 Dátum: 11 dec 28, 18:05:47 » |
|
Itt is a határban rengeteg állatka van.^^ Pl: itt van nálunk a gyurgyalagos, mostmár természetesen nincsenek itt, majd tavasszal jönnek vissza.^^ Azonkívül vannak őzek, rókák, borzok, nyuszik, fürjek meg még sorolhatnám napestig. Régen gyakran jártunk a határba papámmal, mert neki sok földje van ott, erdők, szántóföldek stb... És sokszor mentünk nézelődni.
|
|
|
Naplózva
|
Férj: Szabi2 ~Gyerekek: Lina, Neirda Szülők: Ritli, Hiei ~Nővérke: Minagi ~Sógor: heo ~Unokagyerekek: Sabaku, Rikan, M.Bogi Sensei: Lille17 ~Körianyu: Temari ~Tanulók: Devon, Shion
|
|
|
Nikkie
|
|
« Válasz #8878 Dátum: 11 dec 28, 18:15:14 » |
|
Szemüvegre visszatérve: 120k? o.O Az enyém több mint 2 éve volt huszonvalahányezer, én azt is sokalltam, nem hogy az 50 ezret meg a 120-at. Most akarok majd venni újat, csak még fel kell mérni a keret kínálatot. Nagy vágyam amúgy a kontaktlencse. *-* Volt egy hónapra próbalencsém, és eléggé bevált a dolog. Ha nagyon sokba lenne a szemcsi, lehet, hogy felmérgelem magam és csak áldozok kontaktlencsére. A szemüveget úgyse nagyon hordom most se.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Dawe
Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
Kamui Senketsu!
|
|
« Válasz #8879 Dátum: 11 dec 28, 18:17:47 » |
|
Nekem már általánostól kellett volna szemüveg, igaz, csak olvasáshoz. De nem hordtam, mert nagyon gyík fejem volt benne, és mindenki strébernek is nézett(Nem mintha nem lenne gyíkfejem, mind1... ) Végül aztán normálisan tudtam olvasni, szemüveg nélkül is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|