24 nov 27, 04:48:10 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 452 453 [454] 455 456 ... 902
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma topic 8  (Megtekintve 1374296 alkalommal)
0 Felhasználó és 14 vendég van a témában
Aes Sedai
Moderátor
Nem elérhető Nem elérhető

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #6795 Dátum: 11 aug 17, 20:54:24 »

A kuvasz nem idegbeteg. Goromba kutya, de csak nevelés kérdése, hogy milyen lesz. Mondjuk nem törnék be egy kuvaszos házba. Nevet

Amúgy ha már állatos téma, számomra nagyon szomorú az hogy egyre több olyan embert ismerek, akik félnek az állatoktól. Úgy minden állattól általában. -.-

Pl. pár évvel ezelőtt a pécsi vásárban valaki szerb farkasölő (sarplaninac) kölyköket árult. Ott volt az anyjuk is, hogy a vevő láthassa, hogy miről van szó. ikszdé (A méretekre gondolok. Nevet) Az emberek úgy rettegtek. Senki se mert odamenni, csak tisztes távolból leskelődtek leesett állal. Nah és amikor én odamentem megsimogatni, mindenki: ne nyúlj hozzá, vigyázz, óvatosan stb.... Pedig semmi bajom nem lett, a szuka békésen aludt. Nevet Nem is érdekelte, hogy odamentem.

Róla van szó amúgy:

Nem pontosan róla, csak egy ilyen méretűről. Nevet

De van ennél durvább is: haverom egy nagyobb macskától is fél. Egyszerűen megijedt a szomszéd nagy kandúrjától, amikor nálunk volt. Pedig annál békésebb macsek a világon nem volt még soha. Mondjuk hatalmas volt, ami ennél nagyobb az már nem macska hanem kisebb tigris. De teljesen szelíd.
Naplózva
Éjfél
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #6796 Dátum: 11 aug 17, 20:58:08 »

Mondjuk azt megértem aki a macskáktól fél.. annál számítóbb döggel nem igen találkozik az ember. Nem bírom a macskákat, persze közöttük is vannak jó fejek, találkoztam kivétellel.

Nekünk volt kuvaszunk bár nem egészen fajtiszta volt szerintem mert foltos volt egy kicsit. Mondjuk kicsi voltam, nem nagyon emlékszem. Viszont nagyon barátságos, szeretetreméltó és életvidám volt.

Aes: Nagyon szép kutya!! Már nem Aes.. hanem a képen látható eb. =)
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #6797 Dátum: 11 aug 17, 21:03:46 »

A kuvasz idegbeteg? Aki mondja.

Kroli, te nyúlevő, gondolkozz az aláírásodon.

Az állat nem támad ok nélkül. A nő meg is érdemelte, hogy megharapta, bár biztos szegény eb szívott utána. Aki nem ért hozzá, ne vegyen ilyen nehezen nevelhető, valóban falkavezért igénylő fajtákat.  
« Utoljára szerkesztve: 11 aug 17, 21:05:26 írta Saphira » Naplózva

hiroto
Osztag Vezető
*

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

« Válasz #6798 Dátum: 11 aug 17, 21:04:13 »

Az állatok érzik a félelmet, és akin megérzik, azt könnyen elnyomják. Vigyázni kell velük. Egy jól nevelt kutya senkinek sem árt. Vannak sokkal bajosabb és veszélyesebb házi állatok. Nekünk például vannak birkáink, és mint ilyen helyen vannak jól termett kosok is. A kosok pedig öklelnek ha arról van szó.
A kisebb testű kutyák vérmesebbek. Minket is meg támadott már pár, volt amelyiket csak egy odarúgással lehetett megállítani.

Nekünk skót juhászunk volt még. A világ legokosabb kutyája. Nem is tanítottuk, de a parancsszavakat gyorsan felfogta. Soha nem harapott komolyan, csak ,,megfogta" az ember kezét.
Naplózva
Ritli
Naruto-Kun Csoport
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Sarlatán

« Válasz #6799 Dátum: 11 aug 17, 21:07:40 »

Szeretem a kuvaszt, volt kuvasz keverék kutyánk. Elég vad egy állat az biztos, jó nevelés, sok odafigyelés kell neki és megértetni vele, hogy ki a főnök. Ha valaki kesztyűs kézzel bánik vele az megjárhatja mert hajlamos rá, hogy át akarja venni az alfahím szerepét Nevet Elég harapós kutya. Lesütöttszemek De az biztos, hogy jó házörző Nevet Nem való mindenkinek, csak a rátermett kutyanevelőknek Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 11 aug 17, 21:08:28 írta Ritli » Naplózva

~ Ikertesó: Nikkie, Sevanna ~~ Szerető: Saei-chan ~
-Férj: Hiei-   -Gyermek: Minagi, hanii-   -Tanítvány: Flexee, Lille, A-chan-   -Vő: heo, drszabi-
-Pet: STM, drszabi (drCsigusz)-   -Unoka: Sabaku, Bogi, Rikan, Lina Lisana, Nn-chan-   -Szobalány: Éjfél-
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #6800 Dátum: 11 aug 17, 21:09:24 »

Világ legokosabb kutyája sem létezik. Olyan, mintha azt mondanád, a zsidók a világ legokosabb emberei. Amit persze ők szeretnek is harsogni bizonyos okokra hivatkozva.

Számomra a vizsla a legokosabb, sok embernek a border collie, neked a skót juhász. Kinek van igaza?

Egyébként hiroto, Föld témában jó a Kilimandzsáró, nem?

A kuvasz meg gyönyörű, tiszteletet parancsoló fajta. Az életét is feláldozná a gazdájáért, nem hiába pusztult ki majdnem az első és második világháborúban.
Naplózva

Lille17
ANBU Osztag Vezető
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #6801 Dátum: 11 aug 17, 21:13:58 »

Az én kis majmom nem túlságosan viszi túlzásba a "jómodort", nincs is hatalmas IQ-ja, de mégis.. sokszor félszavakból megért, ahova megyek oda ő is jön. (Ebből néha adódnak bajok.^^) Igazán hangos, minden kutyának nekimegy, még annak is, akinek 3 másodperc kellene kettéroppantani.. de egy tízmásodperces roham után mindig gyorsan visszarohan hozzám, ellenőrzi, hogy még jól vagyok-e, majd készülődik a következő ostromra.  Nevet

« Utoljára szerkesztve: 11 aug 17, 21:32:30 írta Lille17 » Naplózva

A szőkék mind gyanúsak, a barnáktól meg bármi kitelik. (Olivia Wilde)

~Tündérkeresztanyám: Nikkie~
 ~Szüleim: Sevanna, CsiziDani~
 ~Testvéreim: A-chan, Loah
 ~Mesterem: Ritli-sama~
 ~Tanítványom: hanii ~
hanii
Uchiha Madara
*

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

~démoni GoblinGirl >:3

« Válasz #6802 Dátum: 11 aug 17, 21:17:02 »

A barátnőmnek volt egy yorkshire-je. Egyszer az öccsével el kezdtek verekedni (persze játékból) és az öccse rávágott egyet a combjára, a barátnőm meg felordított (persze nem komolyan) és az a kis kutyus pedig abban a szent pillanatban odaugrott és morogva el kezdte cibálni a srác nadrágszárát. Nevet Szóval tényleg kiállnak a gazdájukért. =))

Én amúgy szinte sosem az állatokat hibáztatom azért, hogyha bántanak egy embert. Mondjuk lehet, hogy ez nem feltétlenül így van, de én így vagyok vele.

Volt ez az eset is, hogy egy póni átharapta a gondozója torkát.. >.<#
Naplózva

Férj: Szabi2 ~Gyerekek: Lina, Neirda
Szülők: Ritli, Hiei ~Nővérke: Minagi ~Sógor: heo ~Unokagyerekek: Sabaku, Rikan, M.Bogi
Sensei: Lille17 ~Körianyu: Temari ~Tanulók: Devon, Shion
Szeretet
hiroto
Osztag Vezető
*

« Válasz #6803 Dátum: 11 aug 17, 21:22:38 »

Saphira: Mindenkinek a saját igaza számít ikszdé. Persze, okos kutyák, de nekem akkor is a skót juhász fog az maradni.

Igen, jó a megfejtés, csak valahogy elfelejtettem benézni.
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #6804 Dátum: 11 aug 17, 21:32:17 »

Tegyük hozzá még kutya témához, hogy ma messze egy nagytestű, jól tartott és jól idomított kutya a legálisan elérhető leghatékonyabb önvédelmi eszköz, sokkal jobb mint más legális cuccok. (Elnézést az "eszköz" és "cucc" szavakért, nem szószerint csak képletesen kell érteni.) Szerintem egy okos, és jól idomított, gazdáját szerető kutya gyakorlatilag bármilyen támadástól meg tud védeni, talán csak a tűzfegyverekkel felszerelt bűnözőket kivéve. Persze ilyen jó házőrző kutyája nem lehet mindenkinek, ehhez azért rengeteg idő, energia, és nagyfokú hozzáértés kell. Bár még egy kevésbé idomított kutya is megvédi a gazdáját, inkább a kutya érdeke (ebben az esetben) az idomítás, hogy a támadót gyorsan legyűrje, anélkül, hogy ő maga sebesülne. Mindenesetre egy kutyára rá lehet bízni az életünket, főleg ha cserébe sok törődést adunk. Mosolyog (Aki nem ad neki, az nem is érdemli meg.)

Szerintem a skót juhász elég buta kutya. Legalábbis nekem az ismeretségi körömben inkább rossz tapasztalatok voltak.
 A vizsla az okos kutya, egyetemen az egyik évfolyamtársam fogalmazta meg a legjobban: "a magyar vizsla mindent tud, amit én, csak beszélni nem, de arra majd én megtanítom" Nevet Meg persze sok nagyon okos fajta van még. Főleg vadászkutyák között. Érdekes jószág a kutya az tény. Nevet Néha a tekintetük is olyan okos. És soha nem vágnak olyan köcsög fejet mint amit a  macskák gyakran. Nevet Azok nagyon gonoszan tudnak nézni az emberre. Nevet Mondjuk én ezt is imádom bennük. Pedig sunyi g*ci az összes. ikszdé
Naplózva
hiroto
Osztag Vezető
*

« Válasz #6805 Dátum: 11 aug 17, 21:53:34 »

Aes Sedai: Hogy buták? Biztos néhány kivétellel találkoztál.
Voltam egy fesztiválon, ahol volt kutyabemutató is. Ott volt ilyen önvédelmi felhasználásuk. Hihetetlen volt. A kutya a ladából kiszedte az ürgét, a gazdáját elkapó egyént 5 sec alatt a földre vitte. Az ilyen kutya mellet, nem nagyon kell félni, főleg ha az embernek is van küzdősportos tapasztalata.

Nekem van egy kiscicám, ami inkább oroszlános mint sunyi. A másik az rohadék, oda se tolja a pofáját hozzánk, ha csak nem korog a bendő nála.
Naplózva
Handy
ANBU Kapitány
*

« Válasz #6806 Dátum: 11 aug 17, 21:58:26 »

Kiskoromban volt egy harmadik, németjuhász keverék kutyánk, de engem folyton megharapott (az egyik seb még ma is látszik), és azóta kicsit tartok a nagyobb kutyáktól. De apumat nagyon szerette, meg amikor kicsit kibékültünk mindig odaült a kerítés mellé, hogy simogasam meg. De olyankor nagyon aranyos, kérlelő szemekkel nézett rám, hogy na ugyan, csak egy simit.  Mosolyog
A macskákat is nagyon szeretem, hihetetlenül tudnak hízelegni. De sajnos a legtöbb cicánk eltűnik 1-2 év múlva, és sose tudjuk meg, mi lett velük... :/
szerk: Ezt a képet most találtam, ez a kutyus nem semmi.  ikszdé
http://www.deviantart.com/#/d46v6tg
« Utoljára szerkesztve: 11 aug 17, 23:07:37 írta Handy » Naplózva
hanii
Uchiha Madara
*

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

~démoni GoblinGirl >:3

« Válasz #6807 Dátum: 11 aug 18, 13:46:10 »

Ehh, pont témába illő. Lesütöttszemek
http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/379121

Én erre nem tudok mit mondani. >.<#
Naplózva

Férj: Szabi2 ~Gyerekek: Lina, Neirda
Szülők: Ritli, Hiei ~Nővérke: Minagi ~Sógor: heo ~Unokagyerekek: Sabaku, Rikan, M.Bogi
Sensei: Lille17 ~Körianyu: Temari ~Tanulók: Devon, Shion
Szeretet
Stance
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #6808 Dátum: 11 aug 18, 14:03:48 »

Tegyük hozzá még kutya témához, hogy ma messze egy nagytestű, jól tartott és jól idomított kutya a legálisan elérhető leghatékonyabb önvédelmi eszköz, sokkal jobb mint más legális cuccok.

Hogyne! Ha nem viszed e tanfolyamra a kutyád és nem kapsz róla papírt, hogy ki van képezve és így támad rá egy emberre akkor elaltatják. Múltkor történt a falunkban, hogy egy nem napon barnult tizenéves átmászott a kerítésen - a kapun fel volt tüntetve képpel és szöveggel táblára, hogy kutya őrzi a házat -, mert berúgta a labdáját. (Persze később labdát nem találtak a kertbe.) A kutya lefojtotta, ahogy tanították neki, egy karcolást nem szerzett. A szülők feljelentést tettek, mert a gyerekük "súlyosan szellemileg károsulttá tette" ez az eset. Ha hiszed, ha nem, a kutyát el akarta altatni a rendőrség. Ha nem lép közbe a mentsvár és nem keresik elő a kutya papírját, így is lett volna. Így menjél el a faluba este sétálni... meg akarod védeni magad, a kutyád meg akar védeni téged, így is úgyis szarul jársz, minimum lecsuknak, maximum meghalsz. Nem is folytatom... felment a vérnyomásom.
« Utoljára szerkesztve: 11 aug 18, 14:05:11 írta Stance » Naplózva

Loah
ANBU Kapitány
*

« Válasz #6809 Dátum: 11 aug 18, 14:06:03 »

Hiteles forrást kérnék az ügyről.  Hümm-hümm
Naplózva
Oldalak: 1 ... 452 453 [454] 455 456 ... 902
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins