Egyenlőre a Standard-ra megyek. Eddig így nézne ki. Jó lesz?
AP:
26 ability power
9 armor
7,8 magic penetration
AD:
12 magic resist
8,5 physical damage
9 armor
7,7 armor penetration
Illetve ha Jungelezni akarok, akkor ez is jó?
Én személy szerint jobban preferálom ha az ap ban resist van (vagy is van) ,nem másért ,mert apt az esetek jelentős részében (jó ez így hülyeség ,de gyakran) midre viszi az ember ahol jó eséllyel kap ellenfélnek egy szintén aps-t ,ami ellen nagyon hasznos az a kis extra mr.
Jungleres pagekben az a legfontosabb ,hogy lv1-2 ön tudjon normálisan boldogulni , ha az megvan onnan már lehet kezdeni valamit. Szóval ami a jungler pagekbe kell ,az damage (vagy ap ,ha a jungler inkább spellshottova szed pl fiddle , ap evelynn vagy elise stb) , armor. Penetration nem feltétlen a legjobb a pagen (csak akkor nem jó igazán ha nagyon dominál és mondjuk kiszoritja a sebző felét a pageknek) ,de ha ez nem zavarja a junglerezésed ,akkor bőven maradhat ,mert gankeknél annál hasznosabb. Akkor érdemes a pend helyett damaget rakni ha direkt early ganker junglerrel mész (magyarán ,aki lvl2-3 on agresszíven végig akarja verni a laneket), de ezt a taktikát annyira nem javaslom még ,mert ha nem jön be ,akkor elég nagy hátrányba is kerülhettek. (elrettentő példa rankeden 4. perc 0:4 lee),
Ha a jungleres nem rendelkezik semmi sustain képességgel , akkor megfontolandó lehet nagy runákba life steal ,bár a nerfjük óta azért sokat vesztettek az értékükből, de még így is hozzájárulhatnak elsősorban az első jungler kör hatékonyabb teljesítéséhez ,ami egyes champoknál el is kellhet.
Szóval összefoglalva szerintem jók.
A junglerekhez hozzászólva.
Nem értem hogy egyes champok ,akik alapvetően nem rosszak junglerbe "miért szorulnak" ki ebből a szerepből.
Pl olaf , malp vagy akár jarvan.
Elég sok meccset játszottam ,de ha két kezemen kéne ezt a 3 junglert összeszámolnom hányszor láttam ,hát lehet 1 kéz is elég lenne. Persze az is lehet ,hogy én vagyok gyér elon és ezért nem látom őket ,de mégis.
Még azt sem lehet rám mondani ,hogy nagy jungler lennék ,de amikor egy szál jungler itemmel 1vs2 be duplázik olaf az kicsit odavágott az enemynek.
Másik elég hülyének tűnő kérdés ,hogy szerintetek érdemes az adott laneknál ,idézőjelbe ritka pickeket kitanulni magasabb szinten?
"Gyakran" látom azt ,hogy egy-egy szokatlan picknél az ellenfél nem tud sok mindent tenni egy hős ellen ,mert nincs ellene annyi tapasztalata.
Csak példa,de 1x láttam életembe topon full adc shiont és wukink egyszerűen nem tudott vele mit kezdeni , nem feedelte fel ,mert volt annyi esze hogy passzív legyen inkább , de amikor 1vs5 be mi futottunk előle azért akkor erősen wtf kategóriába éreztem magam.
De mondhatnék példának shaco midet ,top ww , top voli , kennen vagy jayce adc.
Tehát olyanra gondolok ami a ritkaságával előnyt jelenthet.
Challangerek steamjén láttam ,egyik hülyeségből ap shion topot ment ,még maga is csodálkozott hogy szanaszét szívatta a népet.Valami 20+ killje lett 1-2 halállal ,ami szerintem challanger szinten már nem minden meccsen 2-3 ilyen van kategória.