Hello mindenkinek!
Az én sorrendem nem pontozási rendszeren alapul majd, hanem inkább megpróbálok minden kapitányhoz írni valamit, hogy miszerint helyeztem el őket a rangsorban
.
1. Yamamoto Genyruusai Shigekuni : Teljesen egyértelmű. Ő az aki megalapította a shinigami akadémiát, ő nevezte ki az első kapitányokat. Neki van a legerősebb tűzelemű zanpakutoja. 1000 éve nem talált legyőzőre vagy ha úgy tetszik 1000 éve nem született nála erősebb shinigami
. Közelharcban és kidou-ban is ott van a szeren nem véletlenül nincs meg a bal karja.
2. Zaraki Kenpachi : Ő birtokolja a Kenpachi (a legerősebb) nevet, nem hiába hiszen imádja a harcokat
. Igazi küzdőszellem, aki akkor sem adja fel, ha literszámra folyik a vére. Közelharcban szinte verhetetlen. Habár nem tud kidou-t használni, reiatsuja olyannyira iszonyatos, hogy szinte már fullasztó. Ezáltal a szellemi erejével kompenzálni tudja ennek a hiányát. Például: Byakuya bankai-ja meg se tudta karcolni, mert elnyomta a reiatsu-jával (Zanpakuto-s filler), Maki Ichinose fénybörtönéből is pillanatok alatt kirobbantotta magát és nem utoljára úgy tolta el Nnoitra Jiruga ceró-ját mintha egy vattapamacs lett volna.
3. Urahara Kisuke : Őt tartom a legokosabb karakternek a Bleach sorozatban emellett nem is gyenge. A kardja mivoltáról nem sokat tudunk csak annyit hogy Hercegnőnek hívják és piros energiahullámot tud lőni vele. Bankai-járól nincs információnk, ezért is elég titokzatos figura. Szerintem sok rejlik benne, ha a kidou-val ilyen jól és cselesen bánik, mint ahogyan Aizen ellen tette
.
4. Aizen Souske : Veletek ellentétben én nem tartom annyira erősnek. Inkább a kardja a Kyouka Suigetsu ami igazán félelmetes erőt kölcsönöz neki
. Ha nem lett volna a Hogyoku akkor sokkal hamarabb elbukott volna pl. Yama-bá, Urahara vagy éppen Gin ellen. Szóval a Hogyoku sokszor megmentette az életét. A kidou-val brutálisan bánik, de a közelharcban szerintem (de ez csak az én véleményem) teljes mértékben a kardja képességére a "teljes hipnózisra" támaszkodik.
5. Kyouraku Shunsui : A legidősebb kapitányok egyike, aki dupla zanpakuto-val rendelkezik. Kardja: a Katen Kyoukotsu képessége igen érdekes, hogy egy gyermekjátéknak fogja fel a kaszabolást. A bankai-ja igen erős lehet
, de mivel ezen a téren a mélyben tapogatózunk ez csak ennyire volt elég.
6. Kurotsuchi Mayuri : Meglephet bárkit, hogy ide rakom, de nagy vonalakban vázolva szinte bárkit képes megmérgezni vagy valamilyen szert a testébe juttatni annak aki túl közel merészkedik. A bankai-ja egy nagy mérgesgáz okádó hernyó ami nem túl kellemes, ha a csata sokáig húzódik el
.
7. Ichimaru Gin : Elég titokzatos figura, de nagyon ravasz is. Csukott szemmel harcol ami igen szép teljesítmény
. A pengéje: Shinsou ami gyors és hosszúra tud nyúlni, miközben köddé válik és egy sejtbontó méreg is termelődik benne.
Mondjuk nem tudom mi lett volna, ha valaki megnyúlt állapotába eltörte volna a kardot?
8. Kuchiki Byakuya : Megfontolt, számító és eszes kapitány, kár érte hogy a Senbonzakura-nak is megvannak a határai
. Az meg főleg, hogy egy Sternritter csúnyán helybenhagyta, miközben Zaraki és Yamabá is levágott fejenként 3-3-at
.
9. Ukitake Juushirou : A másik ikerzanpakutoval bíró kapitány. A kardja Sougyo no Kotowari egy reiatsu-n alapúló kard ami előbb elyneli majd a két kard közötti láncon végigfutva kilövi az elnyelt energiát. A bankai-járól szintén nem tudunk semmit bár okozhat meglepetéseket ha egyszer kiderül. A kardhoz visszatérve mi lenne ha csata közben valaki elvágná középen azt a fonalat vagy láncot miközben már elnyelte a támadást? Berobbanna a kezében
?
10. Hitsugaya Toushirou : A legfiatalabb kapitány szinte gyerek még, ebből adódóan nagyon önfejű néha. Hyourinmaru a zanpakutoja, és azon kívül hogy jégsárkányt tud eregetni vele, meg hogy meg bírja fagyasztani a levegő páratartalmát nem sokat tud
.
Elnézést kérek, hogy ilyen hosszasan írtam le mindezt. Gondoltam ha belevágok akkor nem végzek fél munkát
.