Könyörgöm, miért nézitek le ennyire Tobit a Rin'nengan terén? Kijelentette, hogy azért nem használja a Rin'nengan technikáit, mert a négy shinobi akik ellen küzd, tudják a 6 út gyenge pontjait. Valamint miért támaszkodjon a Rin'nenganra (ami mellékesen őt is leszívná rendesen), ha van neki 6 hihetetlenül erős, Bijuu formára is képes teste?
A 2. mondatoddal meg is indokoltad hogy miért nem hiszek neki. Persze, ismerik a technikák gyengepontjait és akkor mi van? Attól még esélytelenek lennének egyszerre a 6 test ellen, főleg úgy hogy eleinte csak Naruto és Bee volt az ellenfél. Úgy gondolom, hogy amit Tobi most művel Naruto-ék ellen az egy vicc. Nagato csak a Rinnegan technikáival, a 6 testet használva már végzett volna velük, testek nélkül pedig alázás lenne.
Igen, leszívná Tobi chakráját a Rinnegan, de egy olyan Shinobiról beszélünk aki rendelkezik Rikodou erejével. Hashirama DNS elég komoly mennyiségű chakrát biztosít számára. Ismét csak Nagatot tudom ellenpéldának hozni, mert ő ritka sz*r állapotban, mikor már a chakrája töredéke volt csak meg, lerombolta Konohát.
Amúgy én is Tobinak adnám a Sasuke elleni harcot, egyszerűen mögé jut a Shunshin no jutsu-val (Sasuke valószínűleg nem lenne képes tartani a sebességét, elvégre a Yondaime Hokage is egy szinten mozgott vele teleportálás nélkül), majd beszippantja az ellenfelét. Ha baj van, akkor átmegy a szokásos sebezhetetlen módjába/lemegy a föld alá, majd előjön pár méterrel arrébb.
Kezdjük el ismét a Minato vs Tobi harcot
. Nekem az jött le a 4. Hokage 1 pillanatig sem volt veszélyben (talán csak a meglepetés elszívásnál), köze nem volt Tobinak sem Minato teleportálásaihoz, sem a Shunshin-hoz. Minato felülmúlta sebességben, az más kérdés, hogy Tobi a Sharingan miatt észlelte a támadásokat, ugyanúgy ahogy Sasuke a Raikage ellen. Tobi védekezni tudott a szeme miatt, de visszatámadni nem.
Ezt hogy gondolod Mach? Milyen nem teljes sebességre gondolsz? Minato a Shunshin no jutsuját totálisan kihasználta Tobi ellen, mégsem tudott fölé kerekedni, ezért használta a teleportációt. A negyedik Raikage pedig le van maradva Minatotól, ergo Tobitól is.
Valamint ha elkap az a beszívós cucc, akkor teleportálás nélkül nem úszod meg épp bőrrel.
Nem tudott fölé kerekedni, de ez nem azt jelenti hogy Tobival egy szinten harcoltak volna. Tobi ott csak menekült vagy mással védte magát.
Arra a könyökösre fel volt készülve sasuke,és mellesleg csak egy olyan 10 centit vitte lejjebb a fejét. ÉS az amaterasuval is semmire menne sasuke. Már egyszer elkapta tobit,és lazán előjött az árnyékból utána. Tobi adta a rinnegant nagatonak,ergo minimum kell tudja olyan jól használni,emberek!
Tévedsz! Sasuke arra volt felkészülve, hogy a Raikage meg fogja támadni. Nem tudta hogy ninjutsut vagy taijutsut fog bevetni és ezeken belül milyen technikát használ majd. A Sharinganja miatt tudta kikerülni a Raikage könyökét. Tobi esetében az Amaterasu ellen szerintem a teleportálás vagy az elszívó technika használt. Az Amaterasu kard kicsit komolyabb.
És végül az utolsó mondatod, melyen mindig kiakadok mindegy ki írja. Tobi adta a Rinnegant Nagatonak, de ha tudta volna 100%-san használni, akkor nem adja tovább. Az eddig látottak alapján ez
CSAK DURVA TALÁLGATÁS, mint a fa elem. Ha a Minato vs Tobi harcban azt állítjátok, hogy ott mindent megmutatott Minato, akkor itt se legyenek ilyen szintű feltételezések! Példának ott van a Sharingan. Nagyon nem mindegy, hogy 1 vagy 2 Sharinganja van az adott személynek!
Az én véleményem:A 6 test vagy a 6 Bijuu tehetetlen az Amaterasu ellen, ezekkel szerintem aránylag könnyen végezne Sasuke. Ez azért valószínű mert Sasuke mindig a Susanooval kezd, míg Tobi biztos a Jinjuurikikkel. Emiatt szerintem nem kerülne sor a Bijuu bombára. Tobi sebességét, mozgását gond nélkül tudná követni az FMS. A kérdés az, hogy Tobi ha beleolvad a talajba (mint Danzou emberei ellen), akkor elő tud-e jönni a Susanoo-n belül. Ha nem akkor nincs esélye a győzelemre, ha igen akkor még csoda is történhet, azaz győz Tobi. Itachi szemei miatt Sasuke talán képes lehet a Tsukoyomira. Ez viszont megfogná Tobit, nem lenne ideje semmilyen teleportra vagy átengedek magamon mindent jutsura. Sokakkal ellentétben én 51:49-et adok Sasuke javára.