Arvael
|
|
« Válasz #225 Dátum: 09 jan 20, 20:48:26 » |
|
Hát, sok okosságot akartam írni, de miután utánanéztem, rájöttem, hogy hiába vannak jó ötleteim, ha egyszer azokon az oldalakon sincsenek információk, amik Neked kellenének··" Szóval csak azt tudom mondani, vagy menj be személyesen hozzájuk és érdeklődj, vagy hívd fel őket telefonon. ... Csak egy tipp: ha személyesen mész be, nagyobb esélyed van rá, h. vlki olyat is találsz, aki Neked kell^^"
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Arvael
|
|
« Válasz #226 Dátum: 09 jan 21, 14:05:20 » |
|
Ezt találtam, hátha valakit érdekelne:Japán nyelvtanfolyam Wednesday, 21 January 2009 MJOT tanfolyamok több szinten, kezdés februárban A Magyarországi Japán Nyelvoktatók Társasága(MJOT) tanfolyamokat indít Eredményorientált felkészítő tanfolyam közép- és emelt szintű érettségi vizsgára Heti 2x90 perc, 8hét (február-április) 32 óra 25,000.-ft * Kezdő tanfolyam II Az októberi tanfolyam folytatása. Hiragana, katakana írásjegyek ismeretével rendelkezők becsatlakozhatnak. Heti 2x90 perc, 8hét (február-április) 32 óra 25,000.-ft * Tanulás központú felkészítő tanfolyam a Nemzetközi Japán nyelvvizsga 4, 3, 2, 1,-es szintjére. Heti 2x90 perc, 8hét (február-április) 32 óra 25,000.-ft * Silver kaiwa, japán társalgás (alapfokú ismeretekkel rendelkező senior korcsoport) Heti 1x90 perc, 15 hét (február-május) 30 óra 30,000.-ft Junior kaiwa, japán társalgás (alapfokú ismeretekkel rendelkező junior korcsoport) Heti 1x90 perc, 15 hét (február-május) 30 óra 30,000.-ft Japán kultúra magyarul és japánul Heti 1x90 perc, 8 hét (február-május) 16 óra 20,000.-ft * A Japán-Magyar Együttműködési Fórum anyagi támogatásával A tanfolyamokat csak megfelelő számú jelentkezés esetén indítjuk. A tanfolyamok február 16-tól indulnak, jelentkezés február 10-ig, utána folyamatosan. Információ és jelentkezés Telefonon: 06-20-428-9649 e-mailben: mjot49@gmail.comhonlapon: http://mjot.hetedhet.info __ remélem, nem számít duplahsz-nek, mert igaz, 24 óra még nem telt el, de nagyon nincs köze az előző hsz-emhez a jó szándék vezérelt
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Shiro
|
|
« Válasz #227 Dátum: 09 feb 06, 16:36:07 » |
|
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mely egyetemeken van japán nyelvoktatás, (vagyis ez már úgy nagyjából meg van) Valamint melyiken van kendo ? Azt tudom, hogy szinte mindegyik egyetemi városban van, de arra vagyok kíváncsi, hogy az egyetemeken is van e külön.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Balin
ANBU újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #228 Dátum: 09 feb 06, 20:35:49 » |
|
A Debreceni egyetemen van Japán nyelv okatatás. Kendót nem tudom de ez az ország talán legnagyobb egyeteme szóval itt van rá esély.
|
|
|
Naplózva
|
Még mindig a fórum elsőszámú nő gyógyásza aki ingyenes mellrák szűrést vállal. LORD OF MORIA Tanítványaim: Petikek, Kronosz7 Kenshin hites ura Hugica:Csillus
|
|
|
|
Arvael
|
|
« Válasz #230 Dátum: 09 feb 10, 23:10:44 » |
|
Japán szak van az ELTE-n, Károlyin és a Buddhista Fősulin. De általában a nagyobb egyetemeken lehetőség van japán nyelvet tanulni (nem mint szak, hanem úgy... ööö... "szabadon" ), bár érdemes utánaérdeklődni, hiszen ez persze nem mindegyiknél igaz. BGF-en is lehet japánul tanulni, aztán a PTE-n is (úgy hallom), de többiről nincs infóm (csak amit most Balin mondott a DE-ről).
Hogy saját kendou köre/oktatása van-e a sulinak... bizony jó kérdés Még nem jártam utána (és nem hallottam róla), de pl. tudom, nálunk is szoktak mindenféle hirdetések lenni a hirdetőtáblákon, különféle harcművészeti tanfolyamokról, stb.
Ui.: holnap megyek Go-szakkörre! Kíváncsi vagyok, milyen lesz És tök jó, mert ott lesz helyben nálunk^^ És gyorsan átfutottam a dolgokat hazafelé jövet és talán mégsem felejtettem el (teljesen) mindent, ami a gót illeti xD Legalább az alapfogalmak még mennek meg a nagyon alap szabályok egy része x'DD Igyekszem nem szégyent hozni Rád, Shiro << mégse megyek, csak jövő héttől
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 feb 11, 16:34:40 írta Arvael »
|
Naplózva
|
|
|
|
Zemori
|
|
« Válasz #231 Dátum: 09 feb 17, 12:16:20 » |
|
A J-CAT önkéntesei megérkeztek Magyarországra és rövidesen elkezdik a japán nyelv és kultúra oktatási tevékenységüket. A fogadó intézményeken kívül is fel lehet őket kérni ikebana, origami, japán film, japán konyha, stb. témákban bemutatók tartására. Veszprémben a Pannon Egyetemen február 18-ig lehet jelentkezni KÜLSŐSÖKnek is az induló japán nyelvtanfolyamra: Rövid tájékoztató lesz a feb. 17.-én a "B" épületben a 16:30-as kendó-bemutatót követően. Elektronikus jelentkezés itt: http://almos.vein.hu/www/intezetek/iok/nyelvi/nyelvi.html#Az első foglalkozás február 23-án lesz. A többi intézményről egyenlőre nincs információnk, személyesen kellene őket megkeresni. Az önkéntesek és fogadó intézményeik: Aoki Tomiko - Budapest - Babits Mihály Gimnázium Asatsuke Haruko - Budapest - Budapesti Gazdasági Főiskola Tsujino Kanae - Veszprém - Pannon Egyetem Yanagihara Eri - Debrecen - Debreceni Egyetem Naruge Sachiyo - Miskolc - Diósgyőri Gimnázium Nonaka Hiroko - Jászberény - Szent István Egyetem Akaishi Eriko - Kaposvár - Táncsics Mihály Gimnázium Egyébként a Japán téma miért az Anime no Genjutsu -> Minden ami Anime/Manga topicban van? Bár én magam más helyet nem tudnék neki ajánlani, de anime?? :p
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 feb 17, 12:17:36 írta Zemori-san »
|
Naplózva
|
Ezt hallgatom Ezeket olvastam Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz. "Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
|
|
|
Hiei
Vendég
|
|
« Válasz #232 Dátum: 09 feb 17, 12:54:11 » |
|
Azért mert japán csak egy illúzió valójában nem is létezikxDD. Amúgy meglepett, hogy veszprémben van lehetőség japánra . Székesfehérváron még egyetem is alig van nem, hogy ilyenxDD:
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gaara_fan
Jounin
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
|
|
« Válasz #233 Dátum: 09 feb 17, 19:07:24 » |
|
Az önkéntesek és fogadó intézményeik: Aoki Tomiko - Budapest - Babits Mihály Gimnázium Áh, bizony Tomiko sensei ott tanít nálunk a Babitsban és igazából kimono mester és már vagy 50 éve tanulja. És nagyon szimpatikus meg kedves ember és már egy csomó magyar szót tanult és mi is tanítottunk neki párat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
vash21
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #234 Dátum: 09 feb 20, 00:18:18 » |
|
A Debreceni egyetemen van Japán nyelv okatatás. Kendót nem tudom de ez az ország talán legnagyobb egyeteme szóval itt van rá esély.
Ez az infó honnan van? Mármint hogy kb legnagyobb egyetem... BME-n japán nincsen sajnos, de van helyette holland!xD Kendo az van, de annál jobb az Iaido. A capoeira viszont mindent űberel! Shiro azért remélem nem ez alapján választottál sulit... Ja van egy ismerősöm ELTE Japánon. Aztmondja nagyon jó, de hihetetlen nehéz. Bár fene tudja. Mindenkinek za a nehéz, amit ő tanul... Mindenesetre, ha valakit érdekel az elte-japán, akkor utánakérdezek szívesen....
|
|
|
Naplózva
|
Geeez...
|
|
|
|
vash21
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #236 Dátum: 09 feb 20, 12:32:53 » |
|
Elvileg másodéves. Őt ismerve úgyis biztos sikerült neki minden, szóval nemhiszem hogy csúszott volna, de már nagyonrég találkoztunk... Csak mondta még asszem tavasszal, hogy pár hónap után tömegesen hagyták ott az emberek.
|
|
|
Naplózva
|
Geeez...
|
|
|
Arvael
|
|
« Válasz #237 Dátum: 09 feb 20, 20:02:24 » |
|
Ja, nálunk is egyre-másra tűntek el az emberek xD Meg volt egy olyan csop. társam is, aki járt, járt, én meg egy hétre lebetegedtem, aztán következő héten már nem láttam, se később... legközelebb a Sakuraconon láttam, mint az egyik konferanszié x'DD Bár én egy évvel a barátod előtt kezdtem, de csúszok (más miatt), szóval lehet, h. össze fogok vele futni xD Na, mindegy xD
És igaz... ha mondjuk nem lett volna meg bennem ez a fanatikus rajongás Japán iránt, szerintem első évben kiszóródom :S
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
shikamaru184
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #238 Dátum: 09 feb 25, 15:13:24 » |
|
a kövi Mondóba japán magyar szótár lesz ha minden igaz. Ja és asszem március 12. én fog megjelenni. Má alig várom
|
|
|
Naplózva
|
I wanna be the king of the pirates!^^
|
|
|
Shiro
|
|