24 nov 16, 01:13:09 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 92 93 [94] 95 96 ... 198
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Iskola, továbbtanulás és munka  (Megtekintve 431283 alkalommal)
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
Kimo
Akadémiai tanár
*
Nem elérhető Nem elérhető

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1395 Dátum: 09 márc 08, 12:36:37 »

Nos nem igazán vagyok benne biztos (de sejtem ,hogy ezzel a "reklámmal" lekéstem), hogy mikor is van a felsőoktatási felvételi jelentkezési határideje, de hátha. (Maximum a következő évben érettségiző és felvételiző fórumozók kicsit előre kapnak a "jóból").
Szóval a magam lassan 20 évével a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem(továbbiakban BME) padjait koptatom, és merem állítani, hogy az ország egyik, ha nem a legjobb egyeteméről beszélek most!
Elsősorban nem is az egész BME-t akarom figyelmetekbe ajánlani, hanem azon belül is a Villamosmérnöki és Informatikai Kar-t (továbbiakban VIK). A VIK-en belül két szak van, villamosmérnöki és mérnökinformatikusi. Mivel ez egy online fórum, gondolom vannak olyanok akiket vonz ez a téma Nevet

Szóval, tudtátok,hogy
-a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) megrendezett állásbörzén a legkeresettebb szakmák sorrendben (1) a villamosmérnök, (2) a gépészmérnök és (3) az informatikus voltak?

-a BME kérdőíves felmérései szerint a Karunkon végzettek kezdő fizetése (átlagban) jelentősen meghaladja az egyéb műszaki területek hasonló mutatóit!

-a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán (VIK) megszerzett diploma kifejezetten értékes, a mérnöki tudás elismert tanúsítványa a világ szinte minden országában!

-mindehhez nehéz, embert próbáló tanulmányok tartoznak, de higgye el, megéri! Fontos tapasztalat, hogy nem is a bekerülés jelenti az igazi erőpróbát, hanem a bennmaradás!

-akkor jár el helyesen, ha emelt szintű érettségit tesz mind matematikából, mind fizikából vagy az azt kiváltani tudó tárgyból! Ha nem tudna fizikából érettségizni, akkor vagy informatikát, vagy elektronikai/informatikai alapismereteket válasszon!

-az emelt szintű érettségi választását azért ajánljuk, mert az addig befektetendő többlet-tanulás és többlet-gyakorlás révén rutint szereznek, és így sokkal sikeresebbek lesznek egyetemi tanulmányaik során!

-még azt sem tartjuk helyes stratégiának, hogy emelt szintűre felkészítő foglalkozásokra járnak, de mégsem tesznek emelt szintű vizsgát! A kockázat felelőssé tesz: ha vállalják az emelt szintet, akkor többet fognak készülni, felkészültebben lépik át az Egyetem kapuját!

-a villamosmérnöki és a mérnökinformatikusi tanulmányok már a kezdetekkor is komoly szakmai elhivatottságot és elkötelezettséget feltételeznek! Ha nem kellően motiváltak, és nincsen megfelelő állóképességük, akkor -- sajnos ez a tapasztalatunk - sokkal könnyebben akadnak el a tanulmányaik során.

-Karunkon tanulni sokat kell! Ha esetleg nem lenne kellő tanulási rutinja, akkor fokozott figyelemmel készüljön az érettségi minden tantárgyára: ha megtanult tanulni, akkor a Műegyetem elvégzése nem lehet akadály! 

-nagyon szurkolunk, hogy jól döntsön! Ha jól dönt, és a döntése az, hogy hozzánk csatlakozik, akkor higgye el, nem fogja megbánni! Mind a villamosmérnök, mind a mérnökinformatikus nagyon szép szakma!

Nah ez ilyen hivatalos cucc volt, amit én inkább elrettentőnek tartok, mint sem csalogatónak Nevet Az én álláspontom, az az, hogy bekerülni IS nehéz és bennmaradni meg főleg! Szóval aki nem tanult meg tanulni az igyekezzen, tudom, hogy fárasztó, de napi 2 óra tanulásra szokjon rá, ez itt több lesz, de nem fog szenvedni, mint én. Ez az én tanácsom (jah és bejárni minden előadásra!!) Mosolyog.
Viszont, amit inkább csalogatónak tartok, az a villanykari közélet. Merem állítani, hogy olyan közösségek nem alakulnak ki az egyetemen máshol, mint itt a VIK-en. Akik vidékiek (mint jómagam), mindenféleképpen jelentkezzenek majd a Kollégiumunkba (Schönherz Zoltán). Aki budapesti (vagy környéki), nekik is feltétlenül ajánlom, hogy járjon be a Kollégiumba, mert hihetetlen az élet. A Kollégium rendezvényeiről (hetente legalább 4 Nevet) majd hallani fogtok bővebben is, hogyha minket választotok, viszont egy dologról szeretnék bővebben beszélni, az pedig a Schönherz Qpa. Aki budapesti, lehet hallott már. Nos ez az az idő, amikor a züllött egyetemisták felforgatják Budapest utcáit.
Ez egy két hetes rendezvény amit mindig októberben rendezünk meg. Hülyébbnél hülyébb feladatokról van szó ezeket most nem lövöm el, inkább kedvcsinálónak 1-2 videó: http://www.youtube.com/watch?v=hFqnDjyDI9o
Ez a kollégium amiből egy óriás kivetítőt csináltunk. Itt egy másik: http://www.youtube.com/watch?v=kvFYVz8-xmI
Vagy, ugyanúgy mint QPA feladat, filmet kellett forgatni : http://www.youtube.com/watch?v=fq9g0S4QVvM&feature=channel.
Nah szóval ilyen hülyeségekkel IS találkozhatsz, ha idejössz, viszont a kollégium nagyfokú szakmai tapasztalatot is ad.
Pl a második video jobb felső sarkában virít a BSS felirat, ami a kollégium saját TV-je. Például ide is lehet csatlakozni, ami később hatalmas gyakorlatot ad, plusz olyan ismerettséget, ami későbbiekben nagy hasznot ad.
Nah hát kb ennyi, ha kérdés van szívesen válaszolok, bár szerintem ez így elsőre is sok(k) volt.

Naplózva

A pandák és az eszkimók szeretik a chipset

Ritka
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #1396 Dátum: 09 márc 08, 12:50:15 »

Ez mind szép és jó, de
a villamosmérnöki és informatikai kar is ugyanolyan "sláger kar" lesz, mint anno a jog, avagy a közgazdaságtan. Én jövőre fogok felvételizni, és már most látom -és ebben igazad van- , hogy tényleg sokakat érdekel ez az irány. A bökkenő nem is a felvételinél lesz, hanem diploma után...amikor rájössz, hogy kb. minden 3. ember ugyanazt csinálja, mint Te. És ott vagy, hogy el kéne helyezkedned, de nincs hova. Mert igaz, hogy a kezdő átlagfizetés -és majd a későbbi is- jóval magasabb, mint a megszokott, de pl. közel sem annyira sok a munkahely...ahogy azt már megszokhattuk kis hazánkban.
Szép hivatás az informatikus, avagy az ezzel a témával foglalkozó szakmák, félre ne érts, nem ellened beszélek most, de azért nézzük már meg, hogy mivel jár. Munkaidőd nagy részét egy irodában töltöd másik 40 emberrel összezárva és a nap 8 órájában egy monitort bámulsz. Arról nem is beszélve, hogy megnézheted majd a szemed állapotát 50 évesen az X dioptriás okuláréddal...
Az meg, hogy BME diploma...a mai világban kurvára nem számít, hogy honnan jöttél (már bocsánat az erős fogalmazásért). Ez már ott bukik meg, hogy napjainkban nem kunszt elvégezni egy egyetemet/főiskolát. A diplomával kitörölheted a segged (most kizárólag a papírra vonatkoztatok), az már, hogy milyen képzést kapsz ott és mekkora tudásanyagot halmozol fel, tényleg az adott egyetem érdeme.

Mégegyszer mondom, ezzel senkit nem elrettenteni akartam a fent megnevezett szakoktól, csupán elég egyoldalú ez a brossúra Mosolyog

Magam részéről úgy látom a dolgot, hogy az ember azt tanuljon, amit szeret. Semmi nem garantálja, hogy azt fogod csinálni, amiből diplomád van, ez attól függ, hogy mire lesz igény a munkaerőpiacon. Akkor meg már olyasmit csinálj, vagy legalább a felé tendálj, amit szeretsz
Más részről nem árt, ha az a valami kuriózum...ez csak növeli annak az esélyét, hogy el tudod adni magad a későbbiekben
Harmadszor...baromira ne elégedj meg azzal, hogy elvégzel egy egyetemet...ha nem járatsz valamit a csúcsra, esélyed nincs, hogy jó életszínvonalon meg tudj élni...
Naplózva

Gondolkodj, Micimackó, GONDOLKODJ!
Kimo
Akadémiai tanár
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1397 Dátum: 09 márc 08, 13:13:40 »

Nem értek egyet. Főleg ezzel az egyetemet főiskolát könnyű elvégezni. Tévhit!!! Főleg a BME-ről, de beszélhetek az ELTE-ről is.
A slágerszak sem igaz, lehet, hogy sok informatikus van kis hazánkban, de a mérnökinformatikus különbözik.
Az informatikus legtöbbször programozik. A BME-s szakképzés kis része csak a programozás. Hálózatkezelés, Robotika, média informatika, ezt mind mind el lehet sajátítani, ez teszi többé a BME-s informatikust a többitől.
Sláger kar? Mérnökinformatikusból évente diplomázik... maximum 1000 ember, mint jogászból meg közgazdászból 4-5000 is. Kicsit távol állnak egymástól szerintem. + Ha jó vagy abban, amit csinálsz, akkor ígyis-úgyis lesz munkád.
Alapból feltételeztem ,hogy ide olyanok jönnek, akik szeretik az mérnöki dolgokat. Nem akartam, hogy Jogászpalántákat, vagy bölcsészeket térítsek el pályájuktól, én az informatikai és villamosmérnöki szakképzést választóaknak ajánlom elsősorban a BME-t.
Az, meg hogy nincs értéke a BME-s diplomának nonsense. Ha van egy BMF-es vetélytársad egyértelmű, hogy a BME-st választják.
A munkaidőd nagy részét dolog... Attól függ, mit választasz. Ha programozó vagy, akkor tényleg, de a többi nem a monitorbámulásról szól, korántsem Mosolyog

És a végére egy mondtad: A BME-re felvettek hallgatók közül, több, mint 50%ból soha nem lesz mérnök!
Nem fogja minden 3. ember azt csinálni amit te, mert ha elvégzed a BME-t akkor te profi leszel, ők meg nem.

Arról ,hogy milyen nehéz az egyetem meg kérdezd meg Arvael-chant, ha jól tudom ő ELTE-BTK-ra jár. Majd ő mesél neked, ha nekem nem hiszel Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 09 márc 08, 13:17:02 írta Kimo » Naplózva

Ritka
*

« Válasz #1398 Dátum: 09 márc 08, 13:24:14 »

Belátom, néhol rosszul fogalmaztam, pár dolgot viszont te értettél félre
Én azt írtam, hogy idézem:
Idézet
a villamosmérnöki és informatikai kar is ugyanolyan "sláger kar" lesz, mint anno a jog, avagy a közgazdaságtan.
Egyáltalán nem azt mondtam, hogy jelenleg ebben a helyzetben van. Csupán figyelembe véve azt, hogy a mostani felvételizők jelentős része a BME-t célozza meg, valamint azt, amit te is mondtál, hogy a kisebbek is már egyre inkább érdeklődnek az informatika iránt (ajánlom figyelmedbe a tantárgyak szavazást, ott az informatika igen előkelő helyen szerepel), ez a helyzet beállhat. Beállhat, és igen nagy a valószínűsége, hogy be is fog...

Az egyetem elvégzésével kapcsolatban pedig tényleg rosszul fogalmaztam...nem a diák szempontjából akartam rávilágítani, pont ellenkezőleg, a munkáltató szemszögét akartam megmutatni. Baromira nem számít már semmit az, hogy diplomád van
Naplózva

Kimo
Akadémiai tanár
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1399 Dátum: 09 márc 08, 13:28:19 »

Netán munkáltató vagy?
Nézd Ritka. Lehet, hogy slágerszak lesz, de a mai világban már semmi nincs ingyen. Ha el akarsz helyezkedni, akárhol, profinak kell lenned. A BME ezt a lehetőséget NYÚJTJA. Azzal, hogy idejársz nem garantált, hogy profi leszel, csak megadják a lehetőséget. Mert itt profik tanítanak. Ez most nem seggnyalás az egyetemem felé, hanem tény.
A diploma értéke még KÜLFÖLDÖN is megvan. Az átlagnak már lehet nincs meg, de a BME-s diplomának még mindig van értéke, és a szakmabeli emberek ezt tudják és fogják is értékelni!
Naplózva

boci555
Jounin
*

iLOVEmákostészta || balf@sz c:

« Válasz #1400 Dátum: 09 márc 09, 01:23:05 »

Nekem még bőven messze van  >.<# de kérdezem, hogy ehhez kell, ha kell akkor milyen idegen nyelv?

Mert egyenlőre az informatika felé húz a picilelkem, de azért mindennel megkell ismerkednem, hogy tudjam mi a legjobb/ végső választás.
Naplózva

> *-* PÓNIII *-*
- Utálom a pónikat!
> Akkó' ... hm ... *-* SÜNIII *-*
- SÜNIIII <3 "w"
Kimo
Akadémiai tanár
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1401 Dátum: 09 márc 09, 13:07:16 »

ha info akkor angol, abból is középfokú legalább. Diplomához is kell most még. Hogy Akkor mi lesz, nemtom.
Naplózva

boci555
Jounin
*

« Válasz #1402 Dátum: 09 márc 09, 16:34:51 »

sztem ha az 5 évesbe vesznek fel, akkor leteszem még 1. be de ha a 4 évesbe (mámint szakközép) akkor meg nemmto, hogy mikor >.<#
Naplózva

> *-* PÓNIII *-*
- Utálom a pónikat!
- SÜNIIII <3 "w"
Ritka
*

« Válasz #1403 Dátum: 09 márc 09, 16:36:34 »

Ajánlatos gimiben letenni, egyetem alatt meg fogsz gebedni, ha még angoloznod is kell...
Naplózva

boci555
Jounin
*

« Válasz #1404 Dátum: 09 márc 09, 17:06:01 »

iggen látom tesóm példájáát >.<# sajnaa engem megint hozzá fognak hasonlítganti Szomorú  MEGINT!!
Naplózva

> *-* PÓNIII *-*
- Utálom a pónikat!
- SÜNIIII <3 "w"
Miroku
VIP

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

It's like you. Here I am. It's been since 1988.

« Válasz #1405 Dátum: 09 márc 09, 17:08:37 »

Ezzel nem vagy egyedül. kacsint
Amúgy valószínűleg én (is) gimnáziumba megyek, majd onnan egy egyetemre. Ezt a továbbtanulási pszhiológus mondta, és mesterszakács leszek. ^^
Naplózva

Let's do our rock, scissors, and paper
make your hands, don't blink your eyes...
アイコ なら 振り出しで 負けたら それ まで の ゲーム

今日 も 君 信じる こと
忘れず に 見覚められて いますか。
boci555
Jounin
*

« Válasz #1406 Dátum: 09 márc 09, 17:13:31 »

énn meg kocka fejű informatikus... tesóm szerint már az vok >.<# de ahoz még nem vok eléggé szögletes
Naplózva

> *-* PÓNIII *-*
- Utálom a pónikat!
- SÜNIIII <3 "w"
kyuubi-kun
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #1407 Dátum: 09 márc 09, 19:47:04 »

Én nem nagyon tudom hogy mi van a suliban mivel már 3 hete nem voltam , mert egyhét szünet aztán sítúra aztán meg kórház aztán meg otthon levés mivel még mindig beteg vagyok .
Naplózva

ipirike
Osztag Vezető
*

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

« Válasz #1408 Dátum: 09 márc 09, 19:50:21 »

Júúúj végree nálunk is történik valami jó.
mégmúlthét szerdán benne volt a tv-ben meg az újságban is ,hogy nagy változások lesznek szeptembertől a suliban ,kiveszik a tornaórákat meg még nem tom mit és max csak 1-ig lehetünk majd a suliban  Ohh My God remélem nem csak kósza hir :'DDD
Naplózva

Dorci
ANBU Osztag Vezető
*

Rejtett VérKöd Falu Rejtett VérKöd Falu

« Válasz #1409 Dátum: 09 márc 09, 19:58:02 »

király jövö héten 10-11 gyakorlati órám lesz mert az iparművészeti egyetemröl jönnek tanárok megfigyelni hogy hogy dolgozunk
Naplózva

Oldalak: 1 ... 92 93 [94] 95 96 ... 198
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins