24 nov 16, 03:49:30 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 94 95 [96] 97 98 ... 198
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Iskola, továbbtanulás és munka  (Megtekintve 431381 alkalommal)
0 Felhasználó és 13 vendég van a témában
Feo
ANBU Osztag Vezető
*
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Köd Falu Rejtett Köd Falu

"Not all who wander are lost"

« Válasz #1425 Dátum: 09 márc 11, 06:21:48 »

Hmm, hát tesit én csak azért szeretem mert tudom, hogy ha nem lenne beraknának helyette valami hülyeséget Nevet
Az meg hogy 1-ig lehetne bent a diák sztem 1általán nem nagy hülyeség...én spec utálom elsz@rni a napom felét.
Továbbá sztem a sulinak ilyen szinten nem sok köze van a gyerek értelmi szintjéhez...amit középszinten még tanítgatnak az ilyen: "jó ha tudod de a büdös életben semmi hasznát nem veszed" cuccos...remek lesz érettségihez meg honfoglalózni is jó..hurray...
Hmm..ilyen 18-ig bentmaradós problémám nincs Nevet ..csak az első két évem volt érdekes a sok 8-9 órámmal, vhogy szokatlan volt..de azóta minden éven csökkentettek valamennyit, szal a heti 30 óra ahhoz képest egész jó. De mivel a 2 év szakosítómig semmi értelme nincs az egésznek így el tudnám viselni ha minden nap hamarabb szabadulnák^^
Naplózva

boci555
Jounin
*

iLOVEmákostészta || balf@sz c:

« Válasz #1426 Dátum: 09 márc 11, 15:59:57 »

Télleg na most megvan a felvételi eredményem
amit első helyen jelöltem meg az emelt óraszámú infó szak és ott 31. vagyok (itt fél osztályt indítanak  15-20fő)
amit a másodikan jelöltem meg ott nyelvi előkészítő osztály 41. vagyok (itt pedig egy egész osztályt indítanak 30-33 fő)

éss még meg tudom változtatni a sorrendet... és nemtom, hogy most mi legyen, mert a nyelvi előkészítőben is emelt óraszámú informatika oktatás van, de ez 5 éves... és talán itt első évben letehetném a nyelvvizsgát is.. nemtom, hogy most mit csináljak..
Szal ha valaki nyelvvizsgázott innen, akor elmondaná, hogy az milyen volt.. mert nemtok választani.

ÉS még a nyelvi előkészítőbe megy a legjobb haveromm, és nem szeretnék elszakadni, és egyedül maradni :\  Felakaszt most megcseréljem a sorrendet szerintetek vagy nee ??? nemtom, mindenki mást mond, és ezzel sokkolnak Szomorú
Naplózva

> *-* PÓNIII *-*
- Utálom a pónikat!
> Akkó' ... hm ... *-* SÜNIII *-*
- SÜNIIII <3 "w"
Handy
ANBU Kapitány
*

« Válasz #1427 Dátum: 09 márc 11, 17:08:00 »

Hmm a tesiórához visszatérve énse rajongok érte, de csak azért mert lusta vok xP Meg most új tesitanárnuk lett ebben a félévben és nála nemlehet olyat csinni h ha nincs cuccod nem tesizel, mert akkor is kell tesizni :/ Meg ien fitnessz izéket tanulunk meg, bár osztársaim aszonták h terhestorna x"D Kituggya kinek tesz jót xD Amm meg hétfő 6. órában van, szal már senkinek nincs kedve hozzá  Hmm?
Pénteken francia szóbeliii és nemakarooom >.< 12 egy oldalas tétel megtanulása ien sz*r témákban h Utazás, Étkezés, Bevásárlás X.X Ajj, de túlakarok már lenni rajta >.<
Naplózva
ipirike
Osztag Vezető
*

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

« Válasz #1428 Dátum: 09 márc 11, 18:32:06 »

A tornát azt én is szeretem ,de azért én örülnék neki ha megváltoztatnák és csak 1-ig lehetne óránk mert pl van olyan amit mi hamarabb felveszünk ,mint ti és tök felesleges ,de mondjuk a szüleinkhez képest meg végképp több mert már láttam olyat is ,hogy anyukám csak 9.-be tanulta azt a valamit én meg 7.-ben.Én inkább azt tartom feleslegesnek ebben a rendszerben ,hogy általános iskola ,de még is 1 héten van 2 fizika ,bió és kémia...am mondta anyám ,hogy ő régebben nem tanultak ennyi nyelvtant se románból se magyarból.
Jaj ezek a felvételik ,most mi szivunk a legnagyobbat mer 7.-ben még megirjuk az egységeseket ,de már 8.-ban felvételi lesz :'DDD
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1429 Dátum: 09 márc 14, 14:51:29 »

Hát, nekünk is volt általánosban két fizika, két kémia, két földrajz, meg két biológia is... Sajnos...  smirksweat

Az itt, nekünk is jól jönne hacsak egyig lehetne óránk. *.* Például egy héten kétszer 4-5 óráig maradunk suliban. Egyszer 7-ig, mert 11 óránk van...  smirksweat Egyszer meg 3-kor van vége a sulinak... Szerencsére pénteken csak 7 óránk van, így nem késsük le a buszt sem.  Pojén
Naplózva

ipirike
Osztag Vezető
*

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

« Válasz #1430 Dátum: 09 márc 14, 16:40:55 »

Hmm...megkérdeztem a matek tanárnőmet ,hogy ezt most komoly ,de azt mondta ,hogy ő sem érti már ,hogy mit beszél az oktatási miniszter (vagy ki :'DD most valami új van) mert öhm aszonta most ,hogy ez a 9.-sekre fog vonatkozni  Hmm? pedig olyan hihető volt a tv-ben  Sír
Naplózva

kankurou0124
Gennin
*

Lőtéri döglött kutya xD

« Válasz #1431 Dátum: 09 márc 15, 19:22:26 »

Már alig várom, h elballagjak... Olyan r**dt 1 osztályom van... Elegem van majdnem mindenkiből Technikai KO...
Naplózva
Cartnecker
Adminisztrátor

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #1432 Dátum: 09 márc 24, 16:00:03 »

Hűű dejó, h bejöttem ide moderálni, röpke 2 hét kiesés után xD

Ehhez a témához én is hozzászólok egy kicsit ^^

Apámnak - már szerencsére nyugdíjas - 2 diplomája van és amikor állást keresett nem tudott elhelyezkedni, mert túlképzett. A főnökök féltek, hogy a fejükre nő + ugye a diplomával rendelkezőknek alapból magasabb munkabért kell adni, ezt sokszor a munkáltató nem tudja finanszírozni, főleg ha a mostani gazdasági helyzeteket nézzük. Vegyük az informatika területét. Mit csinál a munkáltató? Keres egy olyan embert, akinek nincs diplomája, de ért hozzá. Vagy akinek van diplomája az letagadja, csak hogy felvegyék és legyen munkája.
A másik oldal:
- A barátom barátnőjének a húgának a kislányának a nagypapájának az ismerőse vagyok... hupsz máris van munkám.

Külföldön lehet hogy van értéke a diplomának, de jelenleg itthon nincs. Persze mikor tanultam én is máshogy gondoltam, mert nekem is azt mondták, hogyha sokat tanulsz elhelyezkedsz, király leszel, stb... de ahogy elkezdtem dolgozni és láttam, hogy mi folyik jelenleg konkrétan szinte mindenhol, azt kell hogy mondjam, hogy a kapcsolatok és a rátermettség számít, meg persze a szerencse.

Szóval én azért nem megyek főiskolára és tanulom halálra magam mert nem látom értelmét. Kisebb szakképesítéseknek látom, mert egy az hogy könnyűek, gyorsan megvannak és az ember sokoldalú lesz tőlük, meg persze közben építem a kapcsolatokat, hogy khmm-khmm... "kéne egy jó hely" ^^

Persze ez egyéni szoc. véleményem ami a jelenlegi tapasztalataimon alapul. =D

Aztán lehet, hogy majd eltelik 10 év és megváltozik kicsiny országunk morálja, de jelenleg nem látok rá nagy esélyt Nevet
Naplózva
Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #1433 Dátum: 09 márc 24, 21:44:19 »

Én is "papírgyűjtő" vagyok, leszek, ilyesmi. Van pár tanfolyam, amit el akarok majd végezni és már sikerült egyet így fősuli mellett. Viszont én úgy gondolom, hogy a sokoldalúsághoz - vagyis a sok kisebb tanfolyam elvégzésén kívül még jól jön egy relatíve "nagy" papír is. Mi ez, ha nem növeli a sokoldalúságot? Minden munkatípussal kapcsolatban és nagyon sokféle munkahelyi közösségben, vagy csak belső rendszerben létezik gáncsoskodás, kapcsolatokon alapuló bejutás és egyéb kellemetlenségek.

Az élet mindenki számára sz@r és nem csak a diplomások számára xD Nevet Én így gondolom mostanság:P
Ja, és MA-ra a BME-re jelentkeztem;) Hátha^^

Ja, utolsó kijelentésemet olyan ismerőseimre alapozom, akik vállalkozók, vagy éppen szüleimére, akik egyike szerelő, másika meg könyvelő. Az élet pedig mindannyiuknak más miatt ideg. A vállalkozó szellemű ismerőseim pedig épp tervezik az ország elhagyását, csak hát az sem könnyű. De én még őket tartom szerencsésnek, mert van erejük újrakezdeni máshol.
« Utoljára szerkesztve: 09 márc 24, 21:48:20 írta Zemori-san » Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Cartnecker
Adminisztrátor

« Válasz #1434 Dátum: 09 márc 24, 21:48:13 »

Persze, ebben egyetértünk hogy az is papír, csak túl sok ideig tart megszerezni. Amíg valaki 4 év alatt lerak 4-5 szakmát, addig a Fősulival "csak" 1 van magas fokon.

És persze, most sajnos mindenkinek rossz... de majd... ha hatalomra kerülök x'DDD Bwuhahaha ~ gonosz Cart kacaj ~ xD

Szüleim is vállalkozók, de nálunk még nem tapasztalható a válság... még ^^"
« Utoljára szerkesztve: 09 márc 24, 21:49:54 írta Cart'necker » Naplózva
Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #1435 Dátum: 09 márc 24, 21:49:58 »

Persze-persze xD Hidd csak Nyelvesít A lényeg,h a gondolat boldogítson Nevet
Viszont fősuli mellett azért lehet aktívkodni más papírokkal, meg hát azért HA mégis bejön az,h egy felsőfokú képzés papírjával kapok állást és meg is kapom érte a zsetonkát, akkor meg megérte, nem?Mosolyog
Persze, tudom.. kell a szerencse^^

Kívánom,h ne is legyen tapasztalható:)
« Utoljára szerkesztve: 09 márc 24, 21:50:47 írta Zemori-san » Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Cartnecker
Adminisztrátor

« Válasz #1436 Dátum: 09 márc 24, 21:52:39 »

HA mégis bejön az,h egy felsőfokú képzés papírjával kapok állást és meg is kapom érte a zsetonkát, akkor meg megérte, nem?Mosolyog

Ha megvan a szerencse akkor persze hogy megérte, sőt! Az a baj h nagyon sok diplomás szaladgál az utcákon, szóval tééényleg kell szerencse. Mondjuk én szerencsére nem alapozok, vagyis... próbálok nem arra alapozni Nevet

Köszi =)
« Utoljára szerkesztve: 09 márc 24, 21:53:33 írta Cart'necker » Naplózva
Gabor-sama
Naruto-Kun Csoport
*

Akatsuki Akatsuki

We are Fighting Dreamers Dattebayo

« Válasz #1437 Dátum: 09 márc 25, 08:00:05 »

Ehhez most én is hozzászólnék.
Nem tagadom, hogy mázlim volt amikor felajánlották ezt az állást. Frissen szereztem meg a technikusit és azonnal jött a lehetőség, persze, hogy kaptam az alkalmon.

Gondoljatok bele egy pályakezdőt könnyebb volt felvenni alapfizuval, ráadásul az akkor még középszintű technikusira sem kellett sokat fizetniük. Aztán 2 hónappal ezelőtt kiderült, hogy a változtatások miatt már felsőfokúnak számít a technikusim + megvan hozzá alapból az ECDL, csak ki kell váltanom.  Ráadásul még ugye hozzájön a 2 év gyakorlat, amit ugye a munkával szereztem. Mosolyog De még így is rizikózom, meg kell azért a szerencse is, hogy majd új helyet találjak. Nevet
Naplózva

Aláírás
Old Család - New Család Kimi o ai shiteru Aemy feleségem Ámor Blogom
Aemy
Naruto-Kun Csoport
*

Chokolate Sisters fele

« Válasz #1438 Dátum: 09 márc 25, 12:29:30 »

Néha sajnálom a diplomásokat. merthát: egész életükben tanultak, és sosem dolgoztak....
(tisztelet a kivételnek, aki suli+meló egyidőben)

Nos a cégek nem szívesen veszik fel azokat, akik nem dolgoztak és diplomások.
Ergo: Kinek kell egy tapasztalatlan felnőtt, aki csak papíron tudja a dolgokat?  Ohh My God
Mikor felvételiztettem az embereket, én is kapásból felmértem, ki mit tud gyakorlatban, és ha volt diplomája, de szart se tudott, ment haza, és többet nem hívtuk. Sajna ez van.  smirksweat

Ajánlom mindenkinek, aki fősuli, egyetem stb helyen tanul, hogy mellette kóstoljon bele a melós életbe is.
Mindenhol jó néven veszik a gyakorlati tapasztalatot.
  Pontosan
Naplózva

Kimi o ai Shiteru G-sama Férjem! Ámor BLOG
Xapám: Cart' - Jányok: Temi, Nikkie, Esztii - Vej: Dani - Tanoncok: Aysee és  Csibe
Kimo
Akadémiai tanár
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1439 Dátum: 09 márc 25, 13:10:39 »

Hát én továbbra is védeném a diplomásokat, hiszen közéjük tartozom... bocsánat, a BME-seket. Nálunk rengeteg szakmai gyakorlatra van lehetőség. Alapból ott a szakkollégiumunk, ami rengeteg gyakorlati lehetőséget biztosít a hallgatóknak, a másik oldalról meg ott a pályázati munkacsoport, akik ilyen melókkal foglalkoznak.
+ nekem ne mondja senki, hogy a BME-nek a szakjait nem lesik árgus szemekkel a multik, hogy kiket tudnak felszippantani - még az egyetem elvégzése előtt.
Olyanról is hallottam már, több hallgatótól is, akiket megkeresett egy multicég, állást kaptak, de nem kellett dolgozniuk, finanszírozták a sulit, de utána ott kellett dolgozni X évig. Ez kicsit rizikós játék, de ha szerencséje van az illetőnek marhára bejön.

Amúgy aemy-hez, igazad van, rengeteg olyan álláshirdetést néztem már meg énis, ahol 10-15 év szakmai gyakorlat kell mögöttünk lenni!! Kicsit szomorú.
Nah mindegy, én már itt vagyok és elhatároztam ,hogyha beledöglök akkor is elvégzem. Majd 5-6 év múlva meglátjuk kinek volt igaza  Pojén Pojén Pojén
Naplózva

A pandák és az eszkimók szeretik a chipset

Oldalak: 1 ... 94 95 [96] 97 98 ... 198
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins