24 nov 27, 15:26:27 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 141 142 [143] 144 145 ... 460
  Nyomtatás  
Szerző Téma: One Piece manga  (Megtekintve 1117273 alkalommal)
0 Felhasználó és 21 vendég van a témában
Duuu
Osztag Vezető
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #2130 Dátum: 13 feb 26, 18:39:29 »

Nem. Valószínűleg az egy kis fordítási hiba lesz.
 Az a den-den muchi beszélgetés, az, amit Luffyék vészhívásként fogadnak punk hazard előtt. Na most a tengerészet lehallgató den-den mushiján játszák vissza Law-nak.  Itt nem szamurájokról van szó, hanem egy db szamurájról, aki Kinemon.  Maga a vészhívást Barnaszakáll vmelyik embere adja le, aki a társaival együtt találkozik Kinemonnal. Majd Kinemon levágja a társait egyesével. Ennek a szerencsétlennek még sikerül egy den-den mushi hívást leadnia, de közben Kinemon levágja.
Naplózva
Beeng
Akadémiai tanár
*

« Válasz #2131 Dátum: 13 feb 26, 18:56:50 »

RAW ban olvastam ott 仲間たち-nakamatachi, a nakama társ,barát a tachi pedig többesszámot jelöl.
Ha pontosabban akarom fordítani azt írja szó szerint:
「仲間たちが次々に斬られてく」
"nakamtachi ga tsugitsugi ni kirareteku"
"a tásaim egymás után vágja le" (itt a vágni szenvedőben van, de a magyarban nincs szenvedő alak, úgy fordítanám hogy "egymás után vágja le", de ahogy itt van fordítva: "egymás után hullnak el" jobban tetszik sokkal és megmarad a mondat eredeti közvetíteni valója is)
« Utoljára szerkesztve: 13 feb 26, 19:13:43 írta Beeng » Naplózva
Tapion-sama
Adminisztrátor

« Válasz #2132 Dátum: 13 feb 26, 19:04:46 »

A történet szempontjából így hangzik helyesen a mondat:

"Egymás után vágja le a társaimat... a szamuráj végez velünk!"

Naplózva

Duuu
Osztag Vezető
*

« Válasz #2133 Dátum: 13 feb 26, 19:11:32 »

Nem erre a szóra gondoltam hiba kapcsán. Hanem a 660. rész 11. oldal 6. kép, hogy : "A szamurájok egymás után gyilkolják le őket".  Ez szerepel a magyar fordításban, és erre írtam, hogy egy szamuráj volt nem pedig több.

Amit te írtál most le az előbb: " társaim egymás után vágják le" : na most ezt egy ember is végrehajthatja. Mert ha én lekaszabolok 5 embert, és a 6. szemszögéből nézed, akkor: a "társaimat(társaim) egymás után vágják le" akkor ez így teljesen rendben lévő szöveg. Ez jelen idejű dolog, és valószínűleg, miközben leadja a hívást, a cselekvés folyamatban van, tehát nem az van, hogy amikor leadja a vészhívást, akkor már mind meghalt, hanem mondjuk 5-ből a 3-nál jár amikor a hívás történik.

Lényeg a lényeg: Csak Kinemon van Punk hazardon. Egyedül jött a szigetre. Dressrosa-n más indokból lehet Kinemon társa.
Naplózva
Beeng
Akadémiai tanár
*

« Válasz #2134 Dátum: 13 feb 26, 19:24:18 »

Oké így világosabb, csak felmerült bennem, hogy Kinemon nem magában ment oda. 
De így tényleg nem lenne valami logikus. Holnap remélem már találkozunk a társaival. Nevet
Habár a 700. fejezet alkalmából úgy is Doffival fog elmenni az egész rész, esetleg feltűnik még egy nagyágyú mert így Doffi oldalát gyengébbnek érzem.
Naplózva
Hiei D. Legend
Moderátor

A sötét nagyúr vissza tértxD

« Válasz #2135 Dátum: 13 feb 27, 09:51:54 »

Kint a fejezet.

Jól látom az ott tényleg Bonny? Legyen még is csapattag:3 Örülnék neki.
Buggy megkapta a 700. részt:DDD
Hmm Ace gyümölcsét újra alkották vagy kinyerték a testéből nem tudom. Mindenesetre ez érdekes lesz. Nem hiszem, hogy mondjuk sokat változtat a helyzeten. Szerencsétlen Law még reménykedik:D Pedig semmi nem alakul a tervei szerint majdxDDD Luffy nem hagyjaXD
« Utoljára szerkesztve: 13 feb 27, 10:04:57 írta Hiei D. Legend » Naplózva

Asszony: Ritli-sama Kölykök: Minagi, Hanii
Padavanom: Sabaku Tiszteletbeli tanítványom: Chakra Szolgám: Csibe
gt12
ANBU újonc
*

« Válasz #2136 Dátum: 13 feb 27, 11:08:48 »

Úgy látszik Bonney rendben van, viszont Jinbie milyen fejet vágott az újság olvasása közben. Nevet
Buggy meg tényleg megkapta a shichibukai címet, és a szöveg, amit lenyomtak hozzá: "élő legenda" Nevet A shichibukai egyre kevésbé veszélyes Luffy-ék számára. Doflamingo már nem tartozik oda, Law-val szövetségben állnak, Boa sose támadna Luffy-ra, Mihawk pedig úgy is Zoroval fog majd megkűzdeni. Marad Kuma, aki ténylegesen veszélyforrás, mert a világkormány nagy bajban lenne, ha a shichibukai utolsó mentsvára Buggy lenne. Nevet
A tűzgyümölcs visszahozásának nem sok értelmét látom. Persze úgy is Luffy-nál fog kikötni, de megenni nem hiszem, hogy meg fogja valaki. A jelenlegi, hajón tartózkodó emberek közül csak Sanji, Zoro, Nami, Usopp és Franky azok, akik nem ördöggyümi használók. Franky kb. semmit nem érne egy gyümivel, neki a teste mesterséges, és Crocodile-nál is láttuk a kampójánál, hogy a hozzátoldott végtagok nem hajlamosak felvenni a gyümölcsképességeket. Usoppnál vagy Naminál elképzelni sem tudnám, az eléggé az előző tulajdonos megcsúfolása lenne. Sanji csak egyfajta ördöggyümit enne meg, de az még mindig elérhetetlen. Amúgy is, valakinek ki kell mentenie a tengerből a többieket ha beleesnek. Egyedül akinél méltó helyen lenne a tűz logia, az talán Zoro, de szerintem neki sem stílusa. Talán azt tudom elképzelni, hogy valami tárggyal etetik meg.
Naplózva
Duuu
Osztag Vezető
*

« Válasz #2137 Dátum: 13 feb 27, 11:26:20 »

Szerintem Sanji-hoz illene a gyümölcs egyébként. Ha jinbei csatlakozik, ő ki tudja menteni a vízből őket. Sanji a geppo miatt úgy sem fog tengerbe esni, szal nem hátrány, ha gyümölcse van. Minden technikája alapból tüzes. Illetve a konyhában is hasznát tudná venni.  Bonney-t jó volt újra látni. Kíváncsi vagyok, hogy Sakazuki kit küldött Dressrosa-ra. Mert ha admirális ez a Fujitora, akkor végre onnan is belekostolhatunk egy kicsit az erőviszonyokba. Az is érdekel, hogy ki a 7. shichibukai, "akiről korábban már beszéltek".
Naplózva
gt12
ANBU újonc
*

« Válasz #2138 Dátum: 13 feb 27, 11:47:50 »

De Sanji nem enné meg, még a Thriller Bark arcban mondta, hogy ő nem enne soha gyümölcsöt, de eggyel mégis kivételt tenne. Ez a láthatatlanság gyümölcs volt és hát ugye az nagyon hasznos képesség, mert a női für... Nevet De amúgy is Sanjinak pont azért nem kellene mert alapból képes tűz alapú támadásokra. Zoro viszont még nem mutatott elemi támadást. Rajta kívül ezt csak Chopper és Robin mondhatja el magáról a legénységen belül, de nekik már van gyümölcsképességük. (Luffy --> tűz (red hawk); Sanji --> tűz; Nami --> pl. villám, de nála több elemi támadás is játszik; Usopp --> tűz (Firebird star); Franky --> tűz; Brook --> fagyasztás). Persze most, hogy így bővül az együtt hajózók száma, az számomra kérdéssé vált, hogy a megnövekedett létszám miatt nem kerülnek-e háttérbe bizonyos karakterek. Szegény Robin igazából se a Gyojin szigeten, se Punk Hazardon nem villogott.
Naplózva
Duuu
Osztag Vezető
*

« Válasz #2139 Dátum: 13 feb 27, 12:22:57 »

Azóta változhatott Nevet Még sosem volt a csapat olyan helyzetben, hogy a kezükben lett volna egy ördöggyümi és dönteni kell,hogy mi is legyen. Olyan szituációban mérlegel sok mindent az ember. Még az is lehet, hogy korábbi elveit félreteszi és belevág. Egyébként nincs mindenkinek szüksége a csapatban elemi támadásra.  Zozo-nak sok fajta technikája van, és ha az Asura-t fejlesztette, akkor nekem annyi bőven elég.
Naplózva
Dani
VIP

Akatsuki Akatsuki

Vigyázat! Csak saját felelősségedre ismerd félre!

« Válasz #2140 Dátum: 13 feb 27, 12:35:59 »

Azt a rohadt...! Hát ez valami eszméletlen fejezet volt.
Képbe került Joker 3 társa. (Pikk, Treff, Káró, és ugye Trafi a 4., a kör) Sakazuki is látható volt, és beküldte egy emberét a majdani balhé színhelyére. Megkaptuk a megerősítést, hogy Buggy tényleg Shichibukai lett  ikszdé . Az is kiderült, hogy Momonosuke miért haluzta be korábban Doffy arcát. Nah meg Ace gyümölcse...
Áh. Hihetetlen, hogy még a 700. fejezetében is ennyi mindennel fel tudja spanolni az olvasót egy manga. Nevet
Naplózva

"Ha nincsenek ellenségeid és kritikusaid, akkor nem is vagy igazi egyéniség." - Paul Newman
Szabika
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

No akame ga kill no life

« Válasz #2141 Dátum: 13 feb 27, 12:53:19 »

Mint sokan mondták...jó fejezet volt. Mosolyog

Tehát fujitora meg brand... mit tudom én ki lennének a másik 2 admirális? Érdekes. Kíváncsi vagyok mire képesek.

Bonney-t is láthattuk. Yóóóó

Doflamingo hogy szerezte meg ace gyümölcsét? Hmm? Csak nekem jutott eszembe? Esetleg ha trollkodni akar lehet nem is tüz gyümi lesz hanem valami más.

De megnézném hogyl luffy megenne egy 2. ördöggyümölcsöt. Nevet

Én szerintem is egy tárgyba kéne az a gyümi.

Várom a következőket. Nevet
Naplózva
Dani
VIP

Akatsuki Akatsuki

Vigyázat! Csak saját felelősségedre ismerd félre!

« Válasz #2142 Dátum: 13 feb 27, 13:03:23 »

Brannew nem admirális. Csak parancsnok. Fujitora viszont szinte tuti, hogy az.
Nem vágja valami jó japános, hogy a "fuji" nem e jelent valami színt is?

Bonneyn meg nem kell meglepődni. Sokan mondogatták, hogy tuti Impel Downba került. Pedig erről a képről leszűrhető volt, hogy miért ilyen ruciban van.
http://fc06.deviantart.net/fs70/i/2011/360/1/5/one_piece_supernovas_2y_by_gonzaloguay-d4k9kds.jpg
« Utoljára szerkesztve: 13 feb 27, 13:05:43 írta Dani » Naplózva

"Ha nincsenek ellenségeid és kritikusaid, akkor nem is vagy igazi egyéniség." - Paul Newman
Hiei D. Legend
Moderátor

A sötét nagyúr vissza tértxD

« Válasz #2143 Dátum: 13 feb 27, 15:21:50 »

Lilát jelenti szerintem a Fuji. Szóval szerintem Lilatigris lesz a neve és igazad lesz Dani ő egyike az új admirálisoknak valszeg.
A rész amúgy valóban ritka információ dús volt nekem is tetszett nagyon. A végén tényleg bejön a több frontos elképzelésem?Nevet
Naplózva

Asszony: Ritli-sama Kölykök: Minagi, Hanii
Padavanom: Sabaku Tiszteletbeli tanítványom: Chakra Szolgám: Csibe
gt12
ANBU újonc
*

« Válasz #2144 Dátum: 13 feb 27, 15:47:04 »

Valószínű szerintem is, hogy lilatigris az új admirális (még mindig jobb, mintha lilatehén lenne Nevet), csak kár, hogy ezzel a kódnevén kívül semmit sem tudtunk meg. Még nem zárható ki, hogy ez a Fujitora valamelyik altengernagy, hiszen az admirálisok kódneveket kaptak, és úgy látszik kapnak még ma is. Akainu neve is Sakazuki, Aokiji meg Kuzan.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 141 142 [143] 144 145 ... 460
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins