24 nov 15, 13:41:03 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 108 109 [110] 111 112 ... 460
  Nyomtatás  
Szerző Téma: One Piece manga  (Megtekintve 1111527 alkalommal)
0 Felhasználó és 36 vendég van a témában
samdav
Moderátor - DB részleg
Nem elérhető Nem elérhető

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Shokugeki no Sam D. Av

« Válasz #1635 Dátum: 12 nov 07, 21:47:47 »

Hát Dani kajak én is így tettem. A fejezet 1/3-nál elkezdtem csak a képeket nézni és mire a végére jutottam nyugtáztam, hogy nem vesztettem el az életemből 3 percnél többet hála istennek:D
Egy kicsit ezzel kell, hogy egyet értsek, mert mometán az óriás kölykök rohadtul nem érdekelnek engem ikszdé De mocha feláldozása szép volt Mosolyog És végén Luffy a sárkány sállal Nevet

Na igen, Fehérbajusz Mosolyog Mint az ördöggyümölcs, na az ami még felhúz igazán engem Nevet
Naplózva

Tiszteletbeli szüleim: Aemy & Gabor-sama Mosolyog  Az úrnőm: Zoé-hime Nevet  Kami-samám: Orph D.eus bow Húgom: Zizi100
 Testvéreim: Cart, Hiei, Tapion, Th Mesterem:  Chakra \"The anime Gintama\'s goal is become the King of the Samurai!\" Nevet
\"Money makes the world go round.\" Mosolyog
Hiei D. Legend
Moderátor

A sötét nagyúr vissza tértxD

« Válasz #1636 Dátum: 12 nov 07, 21:50:47 »

Az ördöggyümölcsel még nincs is baj. Akuma no me a  neve ami valóban azt jelenti ördög. Nem pedig démont. Viszont nem hangzik olyan jól. A fehérbajusz viszont látható, hogy egy nagy bajusz nem szakáll hiába jelent hige szakálat és bajuszt.
Naplózva

Asszony: Ritli-sama Kölykök: Minagi, Hanii
Padavanom: Sabaku Tiszteletbeli tanítványom: Chakra Szolgám: Csibe
Ishida
Rikodu Sennin
*

« Válasz #1637 Dátum: 12 nov 07, 21:53:19 »

Megint ez a fehérszakáll.
Japánból fordító csapat és azon keresztül/felbuzdulva a konkurens vegyesboltban híresztelték el ezt a kifejezést. Ami egy baromság szerintem, attól, hogy az amcsiknak nem tetszik a bajusz kifejezés, nem kell még szakállaznunk. Meg van egy bemagyarázás, hogy ezzel fejezi ki Oda Newgate és Teach közötti jellemi különbséget. Magyarul Yin-Yang. Csak az a baj, hogy ezt a tartalmat már a színek is magukban hordozzák, teljeszen ezt az arcszőrzet megnevezésére is átvinni. Amúgy meg a bajusz tipikusan like a sir dolog... Ahhj hagyjuk is ezt, késő van már ehhez. Meg maradjunk a Shirohige kifejezésnél, az a legjobb...
« Utoljára szerkesztve: 12 nov 07, 21:54:01 írta Ishida » Naplózva
Hiei D. Legend
Moderátor

« Válasz #1638 Dátum: 12 nov 07, 22:03:21 »

Jah, hogy ezt valami konkurens csapat így fordította le?ikszdé Mondjuk őszintén szólva jó hülye vagyok. Vagy 3-4 embertől is láttam szal sejthettem volna a dolgot.
Fekete-fehér ez volt a ellentmondás köztük. Felesleges több. Ez akkor egyszerű fordítói hiba.
Naplózva

Tapion-sama
Adminisztrátor

« Válasz #1639 Dátum: 12 nov 07, 22:05:05 »

Nem, ez nem fordítói hiba, ez inkább beutalót kíván a szemészetre XDDD
Naplózva

Ishida
Rikodu Sennin
*

« Válasz #1640 Dátum: 12 nov 07, 22:08:37 »

Nem fordítási , ez elvi hiba. Mert a japánban nincs kimondottan szó arra, hogy szakáll, vagy bajusz. Mindkettőre a Hige szót használják, az angol fordítást tekintve pedig helyes a szakáll megnevezés.(Megjegyzem Oda engedélyeztette a Beard-et, szerintem ebben az is szerepet játszhatott, hogy a japók nem túl jó angolosok, így nekik mindegy volt. Másik meg a Moustache nem hangzatos, Oda meg szerintem kiejteni se tudta. Így szerintem nyugodt szívvel bólintott a Wrájtóbredüre) Csak na... Mikor nevezném szakállnak, amikor a zászlójában is egy bazi nagy bajusz kacérkodik? :'D
Naplózva
Hiei D. Legend
Moderátor

« Válasz #1641 Dátum: 12 nov 07, 22:12:23 »

Én nem mentem bele ilyen mély elemzésbe. Sőt soha senki más munkáját se láttam szal nem tudtam, hogy így fordították, de úgy voltam vele egy nagy bajszot az emberek csak megismernek...xD Ezek szerint nemxDD
Naplózva

Duuu
Osztag Vezető
*

« Válasz #1642 Dátum: 12 nov 07, 22:21:50 »

Ez a fordítási dolog érdekes:D Bár én ördöggyümölcsnek szeretem mondani, nem pedig démongyümölcsnek Nevet Nézzetek le nyugodtan ezért Blöeee  A fehérszakáll meg csak a tükörfordítás angolról, de ha valaki így szokta meg, hogy fehérszakáll, annak mondhatsz bármit, akkor is így fogja használni. Ennek ellenére fehérszakállat mondok néha társalgásban még ha tudom is, hogy egy bazi nagy bajsza van. Ilyenkor jön a gyors korrigálás, hogy Shirohige, és ez megold mindent.
Naplózva
samdav
Moderátor - DB részleg

Shokugeki no Sam D. Av

« Válasz #1643 Dátum: 12 nov 07, 22:24:10 »

Jól van gyerekek, akkor legyen Edward Newgate és zárjuk le ezt a témát Nevet

Kövi fejezetben már remélem összecsap Luffy és CC, aztán meg jól elkeni Luffy CC száját Mosolyog
Naplózva

Tiszteletbeli szüleim: Aemy & Gabor-sama Mosolyog  Az úrnőm: Zoé-hime Nevet  Kami-samám: Orph D.eus bow Húgom: Zizi100
 Testvéreim: Cart, Hiei, Tapion, Th Mesterem:  Chakra \"The anime Gintama\'s goal is become the King of the Samurai!\" Nevet
dtatar
Akadémiai tanár
*

« Válasz #1644 Dátum: 12 nov 07, 23:31:54 »

Akkor már legyen Eddy. ikszdé (Mellesleg én Whitebeard-nek mondanám, mivel angolul olvastam végig a mangát.)

Hát az összecsapás meg jöhetne már. Bár sztem a következő fejezetben még nem lesz és itt amúgy is Vergo a legerősebb ellenfél (egyelőre). De azért az cool volt ahogy Luffy kimászott a lukból. Lesz itt vérengzés Ördögi / lecsapódás (vagy nem tudom mi ez egy gázembernél Nyelvesít).

Ui.: Ilyenkor tanulja meg az ember, hogy a majd' 700 részes mangákat nem jó dolog 1-2 héten belül elfogyasztani, mert mikor a végére ér, szívbajt kap az első "jövő héten nincs manga" kiírástól. Nevet
Naplózva
Hiei D. Legend
Moderátor

« Válasz #1645 Dátum: 12 nov 08, 17:08:16 »

Sajnos a One Piecere ez amúgy is jellemző volt. Mondjuk én ezen nem csodálkozom. Annyi hülyeséget össze pofázik egy részben, hogy abból 3 másik fejezet is kiférneXD
Naplózva

Tapion-sama
Adminisztrátor

« Válasz #1646 Dátum: 12 nov 08, 18:38:31 »

Szerintem Odát megszállta Jacko szelleme... xDDD Nagyon rá van kattanva a gyerekekre xDDD
Naplózva

Hiei D. Legend
Moderátor

« Válasz #1647 Dátum: 12 nov 12, 17:31:13 »

M?ost járok az animmel a Davy Back fightnál és kövezzetek meg, de szerintem látni fogunk mi még valódi Davy Back fightot. Amiket mondanak róla, ha kicsit átgondolom és kombinálom akkor faját kilehetne hozni belőle:D
Az mondják róla, hogy ez egy oylan harc ahol a kalózok egymás ellen küzdenek, hogy legénységet és Jolly Rogert szerezzenek. Ezt egy távoli kalóz szigeten rendezik meg ahol a kalózok néha összegyűlnek. Aki megszegi a Davy Jonesnak tett esküt azt a többi kalóz kiközösíti vagy megöli. Na most nekem furcsa, hogy Foxy orrba szájba csalt retardáltabbnál retardáltabb rendezvényen. Ha meg is szöknek Luffyék vagy akárki akkor mi van? Foxy nem tudná megölni és ki a rákot érdekel, ha kiközösíti?Nevet A kutya se hinne nekixD
Szal szerintem ez egy oylan dolog lesz amit a kalózok találkozóján lehet indítani a többi kalóz jelenlétében és ők lesznek a verseny szem és fül tanúi is. One Pieceben amúgy se nagyon volt még ilyen aréna harc szerűség és Oda biztos fog majd ilyet kitalálni:D
Eltudom képzelni, hogy mondujuk Vergo lelép Law szívével. Zsarolja és kihasználja. Luffy meg szövetséges lévén ezt nem nézi jó szemmel. Berongyol a kalózok találkozójára ahol gondolom a Yonkou és  a Shichibukai is jelen van és kihívja mindenki előtt Doflamingot egy Davy Back fightra:D
Az amúgy is ilyen őrültnek tnik szal tuti élvezné:D Mondaná, hogy Omoshirai Mugiwara-kun:D
Milyen epic lenne, ha minden kalóz előtt szétverné a fejét és a végén elüvöltené, hogy Trafalgar Law te az én szövetségesem vagy:D

Ha nem így lesz akkor egye fene, de olyan jól meg álmodtamxD
Naplózva

samdav
Moderátor - DB részleg

Shokugeki no Sam D. Av

« Válasz #1648 Dátum: 12 nov 12, 19:13:52 »

Tapion: És sajnos abból is a nagyokat szereti inkább ikszdé

Hiei: A vége átalakítva egy picit, hogy lehet nem szövetséges, hanem társ lesz belőle. De ezt nehezen hinném el. Akárhogy is, nekem tetszik ez a Davy Back Fight-os megoldás Mosolyog
Naplózva

Hiei D. Legend
Moderátor

« Válasz #1649 Dátum: 12 nov 12, 19:33:08 »

Orvosuk van szóval egyáltalán nem illik bele a csapatba. Az új világban szerintem már szövetségeseket is szerezni fog Luffy. Társa szerintem max 1-2 lesz még. Azok viszont valami ritkasággal fognak bírni:D
Naplózva

Oldalak: 1 ... 108 109 [110] 111 112 ... 460
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins