Tapion igazad van, még nem láttuk a végét, szóval nagyon nem szabad leírni, de így a közepe eléggé... szutyokra sikeredett. Máshol 8 fejezet alatt egy főellenséget kiirtanak, itt meg 8 fejezeten át csak a flashback ment, és jórészt inkább Otohiméről szólt, aki (valljuk be) nem egy Bud Spancer, hogy agyonverjen mindenkit, így harcot nem is várhattunk tőle, de az egész "története" alatt mi volt az, amit érdemes volt megtudni?
-Hogy megölték az "emberek" Otohimét, és ezért morcosak a halemberek.
-Hogy Shirahoshi képessége az, hogy tudja irányítani a Sea Kingeket.
-És hogy a golyóstoll a víz alatt is fog.
Még az érdekesnek tűnő Fisher Tiger-es részek miatt izgultam, gondoltam majd lesz valami nagy fight a Tengerészet és Fisher között, erre egy olyan helyzetbe kényszerítette őt Oda, hogy még véletlenül se tudjon harcolni. Na sebaj, ott van a két puszipajtása, Arlong és Jinbe, majd ők hogy szétverik a tengerészetet -gondoltam-, erre csak egy képet kapunk, ahol Arlong vérben úszva fetreng a tisztelt al-admirális előtt. Hát azért legalább egy nem olyan hosszú küzdelmet mutathattak volna...
Viszont az elejére egy rossz szavam sincs, egészen jól indult, ez az egész merülés, Sanji vicces orrvérzése, annak a mocsaras pötsfejnek (nem ugrik be a neve) a hajóra kerülése, kis erődemonstráció, Shirley jóslata (amit eléggé elrontottak a későbbiekben mondjuk), egy szóval minden tetszett az elejében. Remélem a vége is hasonlóan fog alakulni, és nem lesz valami unalmas, elcsépelt harc.
Viszont ez a mostani rész jól alakult