Nahát, ez egy igen jó fejezet volt.
Örültem, hogy Kana végre megmondta az igazságot. Az a fej, amit Gildartz vágott, mindent vitt.
Mondjuk az ilyen romantikus behatású történetekben sohasem értettem, hogy egy - addig semleges személy - hogy válik egy csapásra szeretett, fontos családtaggá. Ha két ember között nincs kötődés, legyenek bármilyen közeli rokonok, nem fogják jobban szeretni egymást. Persze egy ilyen történetben nem köthetek bele efféle dolgokba, és egyébként nagyon is örülök, hogy így alakult. Ezt Mashima nem is rajzolhatta volna jobbra. Nagyon tetszett az a rész például, amikor felsorolta a sok nő nevét.
Valaki megmagyarázná egyébként, hogy a lányok honnan szedik folyton a sok ruhát? Erzán kívül nem nagyon rohangálnak tonnányi cuccal, mégis minden fejezetben más ruhát öltenek. Úgy látszik gyakran ülnek be az Órába relaxálni, vagy Virgo már kifosztotta az összes közeli turkálót.
Az a foltoska nagyon tetszett a végén. Bár őszintén szólva nem nagyon jön be, ha egy sárkány orra lapított, de most elnézem. Ja, tényleg nem is foltos, hanem mintás. A tetoválómester túllőtt a célon a nonfigurativitással. Egyébként azért is tetszik nagyon, mert az egész sárkánynak magyar tarsolylemez beütése van.
Már csak pár tulipán kéne rá.
Én sem vagyok benne biztos, hogy az az Acnologia. Ugye Zeref már egyszer használta ezt a technikát az őrült fazon ellen. Akkor nem történt semmi. Most is használta, Hades ki is nyúlt miatta. Valószínűleg a technika hatásától, és nem a sárkány megjelenésétől halt meg. Ami azt jelenti, hogy az Acnologianak inkább a Zeref által használt képességnek kell lennie, mint a sárkánynak. Ráadásul eléggé feltűnő, hogy az előző fejezetben és most is, Zeref elég meglepett képet vág. Valószínűleg őt is meglepetésként érte a sárkány megjelenése, ami kizárja azt, hogy ő idézte meg.
Ettől függetlenül, még mindig nagy az esélye, hogy a sárkány Acnologia.
Az is lehet, hogy Zeref "sárkánya", de számba jöhet az is, hogy Zeref ellensége, és őt megölni ment a szigetre. Ki tudja.
Én is azt gyanítom, hogy valami "nagy" készülődik, ha már a dátum is kikerült.
Bastian, melyik fejezetben volt a síros jóslat?