158:
Érdekes volt ez a játékszám. Nalpuding jó szemét volt, hogy csak Gray-re utazott, de sebaj, ahogy látom a jégmágus nagyon durván visszafogja ezt adni neki
Tetszett Eve jelenete is, de a legvagányabb az egyértelműen Rofusé volt, mint zeneileg mint drámailag nagyon ütősre sikeredett.
Az elképzelések is jók voltak, hogy mit csinálnának a győztesek a vesztesekkel
Levy leütné Gazille-t, hogy annak Lucy-val vannak pajzán gondolatai
Luxus és Natsu elmélkedése volt amúgy a legjobb.
A Mermaides farmerlánynak nem gondoltam volna, hogy tényleg farmeres mágiája van. Répa rakéták, te atyaég... Vajon mi történne, ha elkapna ? Megjavulna az ember szeme vagy mi ?
Yeagernek viszont tetszett a mágiája, ahogy láttam olyan volt, mint Droy-é, ilyen Plant make féleség.
Amúgy meg Töki 101%, hogy gonosz az egész rendező bandával együtt. Ezek a másolatok biztos szerepelni fognak még, továbbá az Ft-ben eddig sose volt olyan rendezvény, ami nyugodtan és sikeresen lezajlott volna. Továbbá én ehhez kötöm a "minden évben negatív energiát érzek" Gerard mondatot is, mivel a rendezők az minden évben ott vannak.
Negatívként: Nem hiszem el, hogy az endingben 23:24nél még mindig nem javították ki a ferde harang kupolát. Továbbá 20:34nél is volt egy kis baki az eredmény táblánál. Meg most akkor, 5 vagy 7 napos ez a bajnokság ? Mert ebben a részben mindent mondtak...
Amúgy több mint 100%, hogy igazából a "klónok" mozogtak, csak ezt nem animálták meg a készítők. Hogy miért ? Egyszerű: mert nehéz. Ugyanis, ha ugyanilyen rajzos animációval rajzolták volna, minden képen volt vagy 5-10 klón, és mindegyik járkálását eléggé sok idő lett volna megcsinálni. És így belegondolva, nincs is olyan anime szerintem, ahol egyszerre 5-10 karakter különbözően mozog tartós ideig egy plánban.
Ha mozgást akartak volna animálni és könnyedén, akkor marad a CGI megoldás, mint most a Naruto háborújában, de mivel eddig nem volt számítógépes megoldás, ezért mellőzte az A-1.
Persze engem is idegesített kicsit, de meg kell érteni őket.
A Sao-nak meg azért sokkal jobb a grafója, mert 28 részes lesz, nem pedig 158+, mint az Ft. És rövid animéknél mindig nagyon jó minőség van, mert rövidtávra terveznek a legjobb animátorokkal, fillerek nélkül.
Off: A Sao amúgy egy nem rossz anime, de sokszor nagyon unalmas és lapos. A grafikája nagyon jó az tény, de élvezetességre közel sem hasonlítható a Ft színvonalához.