Kockatársaim kéne nekem egy kis segítség egy erősen hardcore problémához:
A következők történtek: a héten fejlesztettem a gépemet. Betettem egy Sapphire Radeon HD5550-at és 2 GB RAM-ot, a már meglévő 2 GB mellé. (Az új memória gyártója, típusa, órajele, stb. teljesen megegyezik a régebbiével. (Kingmax DDR2-800))
Innentől kezdődtek a szívások.
Először is, az alaplapomon van egy integrált videokari, egy Inteles szar. Ezt nem tudom letiltani, a BIOS-ban sehol se látok ilyen opciót.
Az új cuccok mellé újratettem a Windowst is, mivel írták, hogy a 4 GB vagy afeletti memória esetén a 64 bites verziót érdemes használni. Ezért feltettem a Windows 7 Ultimate 64es verzióját. Ezt követően, amikor használni kezdtem a Windowst, az alábbiakat észleltem:
1. A gépem két videokarit lát, ugyanazt az Ati kártyát kétszer. (Catalyst is, Windows is, és Everest Ultimate is)
2. A 64bites Windows megy szépen, kivéve a merevlemez műveleteket. A winyót borzasztó lassan kezeli. Sima file törlés is, ha nagyobb állományokról van szó (kb. 1 GB felett) rengeteg időbe kerül, 2x vagy 3x tovább tart, mint régen.
Ezek miatt hatalmas agyfaszt kaptam, főleg a winyó ügy miatt, mivel szinte használhatatlanná tette a gépet.
(
Minden nagyon lassú lett, telepítés, törlés, másolás stb.) Ezért újratettem a Windowst, ezúttal a 32 bites Ultimate verziót. Ez is felment, a RAM-ból csak 3,5-öt lát, ahogy az várható is volt.
És itt is vannak problémák:
1. Még mindig duplán látja a Radeont.
2. Az egész rendszer sz*r. Firefox akad rendszeresen. Windows lassan bootol. Néha restartnál kifagy. A Sacred Underworld, amivel most gamelek, nem akar rendesen menni. Jó ha hatodik próbálkozásra elindul. Általában csak elfeketedik a képernyő, és pár mp múlva visszadob a Windowsba. Néha elindul, akkor megy rendesen.
3. És ami a legrosszabb: egyszer teljesen magától újraindult a gépem. Mintha a reset gombot nyomta volna meg valaki. Pedig nem is ültem a gép előtt, egy kicsit odébb voltam. Nem futott semmi, csak a Firefox meg az MSN. Azóta amióta ez megtörtént, kb már semmit se merek csinálni, mert tartok tőle, hogy újra ugyanez lesz.
Nem tudna valaki valami tippet adni?
Pl. hogy 64biten hogyan lehetne a winyón segíteni? Vagy 32biten stabilizálni a rendszert?