Na, ide is jó régen írtak, pedig szerintem nagyon érdekes téma.
Hétvégén feljött ez a téma, majd összedobtam (igazából gondolkodtam, vitatkoztam, érveltem magammal és másokkal...) egy listát. Mindenkit az ereje teljében értelmeztem, a manga jelenlegi állása alapján. Szóval:
1. Rikudou Sennin- szerintem ezt nem kell túlságosan magyarázni...
2. Uchiha Madara - Szerintem nyilvánvaló, hogy a Senni után ő a legerősebb. A jelenlegi erejét a bijuuk nélkül érte el, ha azokat is megszerezné (szerintem nem fogja), akkor talán felérne a Senninhez is.
3. Uchiha Obito- természetesen mint jinchuuriki. Maga Hashirama mondta róla, hogy erősebb lett nála, de Madarához szerintem nem ér fel.
4. Senju Hashirama- A legerősebb hokage, a shinobik istene, de a fentebb említett okok miatt mostanra leszorult nálam a negyedik helyre.
5. Uzumaki Naruto- nem igazán hiszem, hogy a fenti négyen kívül bárki is el tudná verni. Ha megkapja Kurama másik felét (szerintem meg fogja kapni), akkor már 4., és ha kap még valami power uppot- pl. pár bijuut- akkor egyértelmű dobogós. Jelenleg szerintem 5.
6. Namikaze Minato- sokszor említik, hogy a legerősebb hokage. Ez még nagyon a manga elején volt, biztos, hogy az első erősebb volt. Sőt, szerintem Naruto is túl tett rajta (főleg a sennin mód miatt).
7. Uchiha Sasuke- na itt nagyon sokat gondolkoztam, a Minato és Sasuke sorrenden. Végül ezt láttam jónak, de csak egy nagyon kicsi különbség van köztük. Neki ott van Susanoo, az amaterasu, meg maga az EMS, plusz a villám és tűz jutsuk. Minatonak viszont bijuu mód, hiraishin, rasengan. Végül az döntött, hogy Minato bijuuját MÉG erősebbnek tartom Sasuke jelenlegi Susanoojánál. De ha eléri a tökéletes Susanoot máris ugrik fel. Sőt ennél kisebb power up- tól is.
8. Uchiha Itachi- brutális genjutsuk, susanoo, amaterasu (de nem olyan erős mint Sasukéé). Közte és Sasuke között szerintem az döntene, hogy Sasuke meg tudná-e törni a genjutsuit, mert erőben már túl szárnyalta. Szerintem így örök mangekyou sharingannal már menne neki.
9. Yakushi Kabuto- írták, hogy Itachi csak az edo testének köszönhetően tudta megverni, különben már meghalt volna a csata elején. Szerintem meg ha nincs Sasuke, akkor meg nem kell őt védenie, és magát tudja védeni. A hang genjutsuból meg csak kiszabadulna egyedül is, hisz Shikamaru is megoldotta még kb. az ókorban

. De kétségkívül, így sennin módban, "sárkányként", borzasztó erős.
10. Uzumaki Nagato- Hozzátenném még Pein-t. Rinnegannal borzasztó erős, az akatsuki vezére. Szerintem ez a reális helye.
Innentől nagyon kis különbségek vannak, van amiben még most is kételkedek...
11. Orochimaru- na ő rajta is sokat gondolkodtam. Ő az, aki szerintem még a chuunin vizsgán volt a legerősebb. Nagyon erős, szerintem sokan alábecsülik. Ha megszerezte volna a sharingant, ki tudja hol áll meg. Gyakorlatilag a legnagyobb jutsu arzenálja neki van. Ja és gyakorlatilag halhatatlan
12. Senju Tobirama- rengeteg jutsu feltalálója, de szinte mindet tudja valaki jobban használni:) És nagyon jó a találékonysága, harci tapasztalata.
13. Killer Bee- na őt lehet hogy túlbecsülöm. Azért tökéletes jinchuuriki, ami még azért most is számít.
14. Jiraya- Legnagyobb ereje a sennin mód, amit viszont nyílt csatában csak nehezen, eltereléssel tudna aktiválni, és nem is olyan tökéletes, mint Narutoé. De ha tudná aktiválni, akkor a chakraérzékelése miatt pl. a II. Raikaget simán legyőzhetné. De egy bijuuval nem tudna el bánni. Viszont ott van a rengeteg - és erős- idézése. Ja és az örök kedvencem
15. II.Raikage- megmondom őszintén nem teljesen tiszta szívvel raktam Bee alá. De mivel "döntetlent játszott" a nyolcfarkúval, és a nyolcfarkú Bee-vel szerintem erősebb, így ide került. És van egy elég nagy gyenge pontja (mondjuk nem tudom ki képes azt kihasználni pár emberen kívül).
16. III.Tsuchikage- szerintem a jelenlegi legerősebb kage. Nagy hátránya az öreg kora. Madara ellen szinte csak ő tartotta a lelket a többiekben.
17. Gaara- erős védelem, jó támadások-kb. ennyit tudnék mondani róla

De nagyon erősnek tartom. Főleg ha újra jichuuriki lesz.
18. Hatake Kakashi- rengeteg jutsu, zseniális elemző képesség. De igazából csak a Kamui miatt tettem ide. Anélkül nem férne fel. Azzal viszont nagyon sok mindenkit el tudna intézni.
19. II. Mizukage, II. Tsuchikage- egymást ölték meg, szerintem teljesen egyenlőek.
20. III. Raikage, Sarutobi - egyiknek ugyanazok a képességek mint az apjának, csak gyengébben, a 3. hokagének meg a rengeteg jutsu.
+ kifelejtettem Tsunadét. Szerintem a leggyengébb a Sanninból, de a III. Raikagenál, és a mesterénél szerintem erősebb, főleg a byakugu (ezt biztos rosszul írtam) pecsétje miatt. Nagy hátránya, hogy amiben a legjobb, azt csak a társakkal tudná hasznosítani ( a gyógyítása). De ott van az idézése. Valahova
a 19. és a 20. hely közé tenném.Szóval szerintem ez a reális lista. Persze ez az én véleményem. Jó hosszú lett... de azért remélem lesz aki végig olvassa, kíváncsi vagyok, hogy mi a véleményetek.