25 feb 19, 00:15:14 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 128
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Bleach - Anime  (Megtekintve 408945 alkalommal)
0 Felhasználó és 6 vendég van a témában
Mistich
ANBU Kapitány
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #750 Dátum: 10 jún 10, 12:47:25 »

szerintem nagyon jó rész volt,egész jól kitesznek magukért a készítők.
bár amikor elmondja a 2-es espada a halál 10 módját(vagy valami ilyesmit xd) az a mangában valahogy jobban tetszett..
meg nekem Haribell hangja nem tetszik,valahogy máshogy képzeltem el^^"

Naplózva

ATON14
Osztag Vezető
*

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

« Válasz #751 Dátum: 10 jún 10, 15:31:12 »

Itt van még 1 jó kérdés:
A 3. espada neve Harribel, Haribell vagy Halibel?!  Technikai KO A Google mind3-ra ad találatokat és emlékszem feliratban is többféle volt (mámint régebben emlitették és akkor más volt, mint a mostani részben), igaz, hogy ez csak részlet kérdés és nem kéne ilyennel foglalkoznom, de engem ez is idegesít.....
Naplózva

....................................................................................................................
Dancsa
Szerver-admin

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

_@_/˘˘ Dancsassassin^^

« Válasz #752 Dátum: 10 jún 10, 15:47:03 »

Átírás kérdése... Mind3 helyes lehetXD pl a japánoknál nincs külön l, r
Naplózva

Animeplanet
Egykori Petrikes, jelenleg ELTE-IK-s=)
--
Tudom mi a különbség a ö és a hosszú társa között, csak nem müködik nálam mindig a gombXD
six
ANBU Kapitány
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #753 Dátum: 10 jún 10, 15:58:21 »

Csak l nincs Nevet Az l-t r-nek ejtik. Barragan is úgy ejti Hallibel nevét, hogy "Hariberü"... Ki tudja, hogy hívják igazából ikszdé Meg kéne nézni, hogyan írja kubo... Bár mivel elvileg l nincs a japán nyelvben, így Hallibel, nem l-lel írandó ikszdé

De akkor mi van Ulquiorrával? Az ő nevét Urukiorrának ejtik... Most ott van l, vagy nincs? És van kanji írása Ulquiorrának, szóval...
« Utoljára szerkesztve: 10 jún 10, 16:02:03 írta six » Naplózva
Stance
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #754 Dátum: 10 jún 10, 16:17:51 »

Igen, mivel Urukiorrának ejtik Mosolyog Csak az r betűt mi magyarok l nek halljuk, mivel az u betűt a japcsik olyan gyorsan mondják, hogy szinte ott sincs... itt egy példa:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=2jSWrsGPzUE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=2jSWrsGPzUE</a>

1:34-hez lapozz
« Utoljára szerkesztve: 10 jún 10, 16:18:32 írta Stance » Naplózva

Loah
ANBU Kapitány
*

« Válasz #755 Dátum: 10 jún 10, 18:56:18 »

hogy hallanánk már "l"-nek? Mosolyog

amúgy a japánok általánosan az "L" betűt "erö"-nek mondják, az "R"-et meg simán "er"-nek, így ki lehet valamilyen szinten hallani a különbséget, és lehet tudni, hogy hogyan is kell leírni pontosan.
Naplózva
Stance
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #756 Dátum: 10 jún 10, 19:01:58 »

hogy hallanánk már "l"-nek? Mosolyog

Én nagyon sok ideig úgy hittem, hogy az Ulquiorrát úgy ejtik, hoyg Ulquiorra. Mosolyog
Naplózva

six
ANBU Kapitány
*

« Válasz #757 Dátum: 10 jún 10, 19:34:00 »

De az egyik bleach rész végén, amikor Ulquiorra issza a teáját, Nel úgy mondja "Ulukiora-szama" szóval... Egyébként nem értem. Akkor most mi van? Nevet

Egyébként én hallom, ha R-et mondanak és hallom, ha japán kiejtéssel próbálnak valami nem japán szót kimondani Nevet Vagy hangot, amit nem tudnak úgy kimondnani, ahogy kéne... Példa erre megintcsak Hallibel. Az ő nevét Barragan "Hariberü"-nek ejti, szóval ott a végén biztos az l...
Naplózva
ChroN
ANBU Kapitány
*

Portgas D. Ace

« Válasz #758 Dátum: 10 jún 12, 21:30:45 »

Am. Ulquiorrát "Ulkviorra"-nak ejtik, csak az l-t olyan jelentéktelenül mondják, h nem lehet érteni.
Amúgy jó rész volt. 2 hét alatt 110-274ig fillerek kihagyásával. Jó mi? xD
Közben meg vizsgáztam is, szal xD
Úgyhogy volt olyan nap, amikor olyan fáradt voltam, hogy bealudtam hazaérésemkor.
« Utoljára szerkesztve: 10 jún 12, 21:33:14 írta Max » Naplózva

six
ANBU Kapitány
*

« Válasz #759 Dátum: 10 jún 12, 22:31:19 »

Egy részt mondanál, ahol így ejtik? Nevet "Ukviorra"?! ikszdé
Naplózva
Ishida
Rikodu Sennin
*

« Válasz #760 Dátum: 10 jún 12, 22:39:23 »

öhhm max Neil mondhatná xDDD
Am. kár ezen vesződni , nem vagyunk japók , én ulokiorrának hallom a másik ukviorrának a harmadik urokiorrának.
Nekem annyira mindegy ikszdé am. mivel európai hangzású neveket akart kubo , lehet , hogy mindegy , hogy ejtük...lehet mindeképpen hibás >.<
Naplózva
ChroN
ANBU Kapitány
*

Portgas D. Ace

« Válasz #761 Dátum: 10 jún 13, 00:02:04 »

Nemtom, amikor Yammy meg Grimmjow mondták, akkor úgy tűnt.
Meg Ichigo is úgy ordítja, de ez attól függ, hogy milyen hangfalon halllgatod pl. Attól is függ*
Naplózva

rondár
VIP

"There can be only One."

« Válasz #762 Dátum: 10 jún 13, 17:53:32 »

Ami Batman nevét illeti, a katakana olvasata szerint: ウルキオラ -U-ru-ki-o-ra. Na most, mivel a japán szótagjelölő írásmódot alkalmaz, és pár hangot nem tud jelölni amit mi igen, így ez a a kiejtés hogy Urukiora, nem lehet pontos. Akkor hát mi az? Mivel - feltehetően - külföldi névről van szó, ezért a hangokat át kell írni. Ennek a folyamatát én speciel nem ismerem, de mivel a Viz Media mangájában és a fanfordításokban is Ulquiorra, ezért így kell leírni. Mivel spanyolos környezetű a neve, ezért a lehető legspanyolosabban kell ejteni, legalábbis véleményem szerint. Mosolyog 
Naplózva

"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
RoB
Kezdő Jounin
*

« Válasz #763 Dátum: 10 jún 15, 17:14:20 »

Megnéztem az új részt... egyedül Barragan-on a lila szín nem tetszik nkem... de ezt leszámítva ebből a részből kihozták a maximumot.
Naplózva
Flash
Akadémiai tanár
*

Don't mess...with the Uchiha

« Válasz #764 Dátum: 10 jún 15, 18:13:19 »

Hát jónak jó rész volt, mangának ebből a részeiből többet nem lehet sajnos kihozni, ez az utcsó 3 espada olyan hülyén lett kitalálva, nekem egyik se jön be, meg a harcaik se, ebben a részben is csak próbálta rugdosni de kikerülte meg Soifont tapizta a vén kecske xD Elég semmitmondó harcok. Hitsugaya vs Hallibel se volt nagy cucc a végső "csapása" tiszta gáz most kb ugyan úgy befagyott Halibell mint a múlt részben.
Stark szabadon engedett formája se fog tetszeni mangába se tetszett nem illik a sztoriba az a két pisztoly, legalább is szerintem.

Ulinál nem tudott jobb arrancart kitalálni, Ulquiorra 4 president ikszdé Bár 4-től 10 ig sztem egész jól ki lettek találva. Grimmjow-t meg Ulit azért szeretik jobban átlagban a rajongók gondolom mert több ki lett belőlük hozva, többet vesézték őket mint pl a 7. espadat amivel csak byakuya találkozott azt cső xD
Naplózva

Oldalak: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 128
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins