Nehéz eldönteni, hogy ki is valójában Tobi, de szerintem jó pár hetet várhatunk rá, amíg kiderül. Biztos vagyok benne hogy lassan áttér a Kage vs Madara harcra a sorozat, utána meg majd ismét láthatjuk, hogy Sasuka mit szenved orochimaruval.
Szerintem mindenképpen Uchiha lesz, hisz rengeteget tud az Uchiha-król, tényleg Madara se szervezkedne bárkivel, és elég hülyén venné ki magát a dolog, ha egy ismeretlen és nem Uchiha lenne...
Shisui szerintem simán lehetne egyébként, Zetsu akkor is létezett már lemásolhatták...Hirtelen nem jut eszembe, hogy hogyan segített Tobi Itachinak a klán kiirtásában, de szerintem mikor erről szó volt, akkor nem írtak semmi olyat, ami kizárná a fent említettnek a lehetőségét. Másrészt Shisui a legjobb genjutsu használó volt, simán lehetne az ő ötlete, a "hold szeme terv"...Megrendezte a halálát Itachi segítségével, kihasználásával, és onnantól ő a háttérben tudott tevékenykedni. A közeli Uchiha irtásnál tudott új szemeket is szerezni, így gond nem volt. Persze ez csak találgatás.Meg a Shisui-Madara kapcsolatot nehéz volna megmagyarázni.
De Madara öccsét se írnám le még teljesen. Hisz Tobinak elvileg mindegyik szeme "lopott". Vele kapcsolatban még az jutott eszembe, hogy Tobi esetleg tényleg költözik időnként mindig egy új testbe, ahogy azt Orochimaru is tette, és lehet ezért is fontos számára Sasuka. Így lehet, hogy Madara öccséről van szó aki mindig új testben él.
Vagy egy totál ismeretlen Uchiha lesz pl.: Madara fia, akiről nem tudtak (egy ilyenen jót nevetnék...
).
De Zetsu valamilyen módon szerepet fog játszani Tobi történetében, mert róla sem tudni semmit. Na meg az akatsuki tagokról nem mondanám, hogy túl hűségesek voltak egymáshoz, Zetsu viszont annak tűnik Tobi felé. Más kapcsolat áll köztük mint a többi akatsukissal.
Ettől eltérően pedig azt gondolom, hogy túlságosan elhúzzák az egész történetet, mindig csak újabb és újabb szálakat nyitnak meg és sosem zárják le őket, én speciel rohadtul nem örülök, hogy orochimarut visszahozták, ismét csak időhúzás, hogy bármiről is valami lényeges dolgot megtudjunk.