24 nov 22, 06:43:49 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 47
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Katekyou Hitman REBORN!  (Megtekintve 133190 alkalommal)
0 Felhasználó és 5 vendég van a témában
Harag
Elit Jounin
*
Nem elérhető Nem elérhető

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #525 Dátum: 12 feb 05, 19:18:01 »

komolyan mondom ennek az animének/mangának a legnagyobb gyengéje a harcjelenetek.
Vagy 1v1 van, vagy valami aréna battle, de minimum valami szabályrendszer szerint nyomják.
Talán az egyetlen kivétel ez alól a Milfiore bázis megtámadása volt, meg talán az elején Mukuro ellen, és ennyi.
Már látni szeretnék egy rendes harcot, ahol nincsenek szabályok, és nem feltétlenül van 1v1.
Ez persze nem fog bekövetkezni, mivel a mangaka nem a shounen fight író, így lövése sincs egyenlőre mit kéne változtatnia.

A másik amit hiányolok az a karakterek jellemfejlődése. Erősödnek ugyan, de jellemükben és viselkedésükben SEMMIT nem változtak a történet kezdete óta. Én 1-2 karaktert már rég kinyírtam volna pl, Tsuna csapatából, ami remek táptalajt adhatna Tsuna jellemfejlődésének.
Naplózva

Nem számít milyen rögös út visz föl a hegyre, biztos, hogy van még rögösebb!
Az interdimenzionális térkapuk, és ketyeréik biturbinális reppentyűi!
renato
Vendég
« Válasz #526 Dátum: 12 feb 05, 19:23:00 »

Ez nem teljesen igaz. Yamamoto például elég nagy jellemfejlődésen ment át az eleje óta, régen csak "vicces játékként" fogta fel az egész eseménysorozatot, viszont most már eléggé komolyan veszi a harcokat. Mondjuk neki adott is egy löketet az apja jövőbeli halála, szóval tudni lehetett, hogy nem marad azon a barátságos szinten, amin volt.
Viszont akinek valóban nagy jellemfejlődésre van szüksége, az Chrome. Még mindig Rokudo-tól függ, nem képes elszakadni tőle, pedig már nagyon illene neki.
Naplózva
BlackPoet
Chuunin
*

Rejtett Köd Falu Rejtett Köd Falu

« Válasz #527 Dátum: 12 feb 07, 13:05:11 »

Harag, akkor ajánlom, hogy újra olvasd el a mangát. Pontosan Mivel a történet alapjában véve egy maffia sztori, így gondolom azért szükség van némi szabályozásra, viszont, hogy csak abban a két esetben, amiket felsoroltál volt csak olyan harc, azt azért megcáfolnám.
Hibari vs Mukuro a Mukuro arcban. Nem volt abban semmi szabályozás csak szimplán, hogy Hibari azért ment Mukoro és bandája után, mert Mukuro kis haverjai megtámadták az "iskoláját".
Gokudera+Yamamoto vs. Squalo a Varia arc elején. Tudod mikor Squalo megtámadta a bandát. ikszdé
A Millifiore bázis megtámadás, a Varia harca a Millifiorékkal (valamint az ehhez tartozó Xanxus vs Rasiel) és persze a Vongola bázis megtámadása Zakuro által, mintha ott se lettek volna semmilyen szabályok. Vagy én emlékszem rosszul?
És akkor még nem beszéltem a Gamma, Gokudera, Lal vs. Zakuro + Ryohey, Tazaru, Nusaru, Lambo vs Kykyou rövid harcról, valamint a komplett banda vs. Ghost műsorról. És persze lezárásként a Byakuran vs Tsuna harcról. Ezzel azt hiszem röviden lezárhatom a Future arcot.
Végül pedig mikor a Shimon család megtámadja a Vongola Örökösödés ceremoniát, vagy mi a szöszt.

S hogy nem lenne benne semmi jellemfejlődés. Ha már csak Tsunát nézem ő is mutat meglehetősen sok jellemfejlődést.
Naplózva

gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #528 Dátum: 12 feb 07, 13:35:28 »

Ez nem teljesen igaz. Yamamoto például elég nagy jellemfejlődésen ment át az eleje óta, régen csak "vicces játékként" fogta fel az egész eseménysorozatot, viszont most már eléggé komolyan veszi a harcokat.
Ez nem jellemfejlődés. Ha valaki belecsöppen valami komolyba, akkor jól felgfogott érdeke komolyan venni azt, ez természetes dolog.
Am ez lényegtelen, az OP-ben sincs jellemfejlődés, mégis a legjobb shounen.
Naplózva
renato
Vendég
« Válasz #529 Dátum: 12 feb 07, 14:52:48 »

Ez nem teljesen így van. Régen a harcok alatt is játékosabb maradt Takeshi, most viszont már elég agresszív lett a stílusa ilyen tekintetben (a mostani arc során is lecseszte a vihar őrzőt, mert nem tetszett Takeshi-nek a Gokudera által ráruházott legújabb neve. Valamint a Shimon arc során is ahogy lerohanja a főgonoszt... agresszívabb lett szerintem.)

BlackPoet: Tsuna mindig is olyan volt, mint egy skizofrén. Hyper Mode-ba nekirontana még a Giotto-felnőtt Reborn-Iemitsu hármasnak is, viszont anélkül a szomszéd kutyájától is fél.
Naplózva
hiroto
Osztag Vezető
*

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

« Válasz #530 Dátum: 12 feb 08, 21:15:36 »

Végre tombolás. Remélem Mammon megeteti velük még ....... is. Nagyon várom ikszdé Fon úgy teljesített, ahogy vártam, ütős volt. A variának is már csak egy tagja van, na bumm, de az a legerősebb talán. ikszdé
Naplózva
Harag
Elit Jounin
*

« Válasz #531 Dátum: 12 feb 08, 21:58:45 »

Na elmegyek egy napra és az alatt mit kapok! :O
Na akkor sorjában!

Idézet
Ez nem teljesen igaz. Yamamoto például elég nagy jellemfejlődésen ment át az eleje óta, régen csak "vicces játékként" fogta fel az egész eseménysorozatot, viszont most már eléggé komolyan veszi a harcokat. Mondjuk neki adott is egy löketet az apja jövőbeli halála, szóval tudni lehetett, hogy nem marad azon a barátságos szinten, amin volt.
Viszont akinek valóban nagy jellemfejlődésre van szüksége, az Chrome. Még mindig Rokudo-tól függ, nem képes elszakadni tőle, pedig már nagyon illene neki.

Chrome-os résszel egyetértek. Ami Yamamotot illeti talán igazad is lenne, de mint látom nem nagyon fogtad fel mit is írtam. Ha alapjaiban nézzük a szereplőket, akkor nem nagyon különböznek a történet elején megismert önmaguktól Yamamoto pl. még mindig a vicces, békés, de erős karakter. Remélem már érted mire gondoltam. De a többi karakternél előfordul, hogy még ennyi változást sem látunk.

Idézet
Harag, akkor ajánlom, hogy újra olvasd el a mangát.
Kösz, de van jobb dolgom is.

Idézet
Mivel a történet alapjában véve egy maffia sztori, így gondolom azért szükség van némi szabályozásra,

Aham, maffia, törvényen kívüliek satöbbi. Tényleg, jó, hogy mondod ezek mindig szabályok szerint harcolnak, hogy én mekkora ökör vagyok! Ohh My God

Idézet
Hibari vs Mukuro a Mukuro arcban. Nem volt abban semmi szabályozás csak szimplán, hogy Hibari azért ment Mukoro és bandája után, mert Mukuro kis haverjai megtámadták az "iskoláját".

Ha végigolvastad volna az előző postomat akkor látnád, hogy azt írtam aréna battle szabályokkal VAGY 1v1. azaz egy az egy ellen.

Idézet
Gokudera+Yamamoto vs. Squalo a Varia arc elején. Tudod mikor Squalo megtámadta a bandát.
Kb. 2 perc az egész, aminek az a jelentősége, hogy Tsunáék mennyire gyengék. De azért ügyes vagy, így már három, azokkal együtt, amit én is írtam.

Idézet
A Millifiore bázis megtámadás,
Igen ez volt az egyik kivételem az előző postomban. Továbbra is három.

Idézet
Varia harca a Millifiorékkal (valamint az ehhez tartozó Xanxus vs Rasiel)
négy. + egy újabb 1v1

Idézet
Vongola bázis megtámadása
5 bár a vége ennek is az lett, hogy be lettek zárva.

Idézet
És akkor még nem beszéltem a Gamma, Gokudera, Lal vs. Zakuro + Ryohey, Tazaru, Nusaru, Lambo vs Kykyou rövid harcról, valamint a komplett banda vs. Ghost műsorról. És persze lezárásként a Byakuran vs Tsuna harcról. Ezzel azt hiszem röviden lezárhatom a Future arcot.

az első felét elfogadom, 6. De Ghost ellen semmit nem csináltak az is biztos. Megjegyezték, hogy ez elszívja az erőmet és jó napot.
Byakuran vs Tsuna
1v1 ráadásul aréna is, mivel egy elszigetelt részben harcoltak.

Idézet
Végül pedig mikor a Shimon család megtámadja a Vongola Örökösödés ceremoniát, vagy mi a szöszt.
Megint egy Arc eleji csata, ami a power up szükségességét hozta. Legyen 7.
Tehát eddig 372 fejezet alatt előfordult 7 ilyen alkalom. Csak úgy dőzsölünk!

Idézet
S hogy nem lenne benne semmi jellemfejlődés. Ha már csak Tsunát nézem ő is mutat meglehetősen sok jellemfejlődést.

Hümm-hümm

Ugyanazt a mangát olvassuk? Még mindig ugyanaz az idióta szánalomhalom, mint az elején.

Nyissuk már ki a szemünket emberek!
Ajánlom, hogy mindenki mennyen vissza ahhoz a részhez, amikor Tsuna először használja az X-Burnert.
Ad 1:
Az ellenség türelmesen megvárja, míg Reborn el tudja magyarázni, hogy mi történik(ez úgy egyébként mindig igaz)
Ad :
Az ellenség megtudja, hogy ez valami überbrutál hiperszuper pusztító technika lesz, csak fel kell tölteni. Tehát a logikus lépés nem az lenne, hogy megakadályozom egy támadással a feltöltést, hanem az, hogy beállok elé és röhögök. EPIC FAIL!

A harcok minősége egyszerűen röhejes, és teljesen random, hogy melyik szereplő éppen milyen erős. De én már azzal meg lennék elégedve, ha a szabály harcokat hanyagolná a mangaka ezek után. A falat kapartam, mikor a Shimeon siget is szabályharc lett!

Idézet
Am ez lényegtelen, az OP-ben sincs jellemfejlődés, mégis a legjobb shounen.
Az lehet, de hol van ez a OP-től.
Naplózva

Mistich
ANBU Kapitány
*

« Válasz #532 Dátum: 12 feb 08, 22:18:46 »

Ugyanazt a mangát olvassuk? Még mindig ugyanaz az idióta szánalomhalom, mint az elején.

Ez azért így nagyon nem igaz... Régen legalább dying will mode-ban badass volt, most már úgy is gyökér. Úgyhogy nem ugyanaz a szánalomhalom, hanem jóval rosszabb mint volt.
Ha már Tsuna gyökérsége, azzal a Vongolás megérzéses cuccossal, aminek már elfelejtettem a nevét nem kellett volna rájönnie, hogy az "öltönyös fickó" (megj.: hogy lehet egy főszereplő ennyire gyökér???) igazából Reborn?

Amúgy az 1 vs 1-ekkel szerintem semmi gáz nincs, majdnem az összes shounen mangában az ilyen harcok vannak túlnyomó többségben.
Naplózva

Exkirion
Naruto-Kun Csoport
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

Jaaku na mahoutsukai | Fate/Encyclopedie

« Válasz #533 Dátum: 12 feb 08, 23:08:54 »

Félretéve a vitát, most akkor Mammon férfi vagy nő? Mert így a valódi kinézetét látva már kicsit nehezen tudom eldönteni. Elvileg férfi nem? Bár aztán ki tudja, igaz ez nem a Naruto de hogy is mondja, Haku óta semmin sem tudok különösebben meglepődni Nevet
Naplózva

renato
Vendég
« Válasz #534 Dátum: 12 feb 09, 15:42:59 »

Harag: értettem az elején is, hogy mire gondolsz, csak egyszerűen nem értem, hogy miért kell neked egy totálisan nagy jellemfejlődés? Kevés olyan anime szereplő jut eszembe, aki valami hatására (idő, esemény, stb....) megváltozott volna, akik meg megváltoztak, azok tényleg az ellentétükké váltak (lásd: Azuma Reiji a Phantomból).
Szerintem Yamamoto éppen eleget változott. Már visszaszól Gokuderának, ha nem tetszik neki az új neve, ez is a belső "agressziójának" növekedését mutatja, ez pedig az eleje óta hatalmas változás tőle (hisz ott még csak nevetett egy jót a beszólásokon).
Viszont nem történt totális változás, mivel ugyanaz a nevetgélős karakter maradt, akit megismertünk, és ez jó is így, hisz nem azért lett ő a kedvencem, mert olyan "leszarom" módon viselkedik a barátaival, mint Hibari vagy Rokudo.
Naplózva
Harag
Elit Jounin
*

« Válasz #535 Dátum: 12 feb 09, 21:29:42 »

renato

Azért mert ez nem egy shounen, hanem egy gag mangának indult. A szereplők is ennek megfelelően lettek megtervezve.
Ha nem változnak, akkor a  manga beragad a shounen és a gag közé, és folyamatosan veszít a varázsából.

Yamamoto egyébként pont egy olyan valaki, akinek nem kéne sok változás. De ott van például Tsuna. Sehogyse akarja azt a vezetői pozíciót, pedig előbb-utóbb úgy is az lesz. Remekül lehetne őt fejleszteni.
Mondok egy példát:
Mondjuk Mukuro végre ki akarja végezni Tsunát ezért megtámadja, de Chrome közbelép, mert ő nem szeretné, ha Tsunáék meghalnának, de nem s harcolna Mukuro ellen, de mondjuk Mukuro ennek ellenére megöli Tsuna előtt.

Kapásból három szereplő változna egy olyan irányba, amiből lehetne valamit kezdeni.
Szerintem pl. Mukuro egy igazi badass főgonosz lehetne, ha nem pacsizna le Tsunáékkal időről időre. Chrome is megoldódna, mert végre eltűnne, Tsuna pedig bosszút forralhatna. Na valami ilyesmire gondolok fejlődés alatt.
Apropó, mondj légyszíves egy db. karaktert aki meghalt ezidáig a mangában, és úgy is maradt. Nekem csak Daemon Spade rémlik, aki félig-meddig amúgy is halott volt.
Naplózva

renato
Vendég
« Válasz #536 Dátum: 12 feb 09, 21:46:52 »

Értem, hogy mi a problémád, viszont a shounenekre meg nem jellemző a túl hirtelen változás. A Rokudo arctól kezdve fokozatosan kellett volna megszilárdítani Tsuna jellemét úgy, ahogy Rokudo-ét és Takeshi-ét is megváltoztatta.

Future arc alatt ideiglenesen rengeteg karakter meghalt, köztük Tsuyoshi, Gamma, Uni, Byakuran, Gamma, és még páran. Igaz, ez csak ideiglenes dolog, de lelkileg megviselték a főszereplőket.
De ha mondjuk nagyon kötekedni akarnék, akkor Gokudera anyját mondanám. Vagy azt a Cervello-t, akit Xanxus irtott ki a Varia arc alatt.

Mukuro-ból már nem lesz vagány főgonosz. Ha lesz, akkor meg valami szánalmas húzással éri ezt el Akira. Igazából a gond az, hogy ő is különbözik Spade-tól. Daemon ugye a szerelme halála után kezdett el faszarágiskodni a családdal, Mukuro viszont a sorozat eleje óta ezen van (állítólag).
Chrome részéről egy igazán nagy változásnak jobban örülnék, mint egy halálnak. Mondjuk ha az általad megadott helyzetben képes lenne az akaratának köszönhetően becsapni még Rokudo érzékeit is egy illúzió használatával. Most úgyis háttérben van, remélem őt is edzi valahol a mangaka, mert a jelenlegi repertoárja még mindig eléggé karcsú :/
Naplózva
BlackPoet
Chuunin
*

Rejtett Köd Falu Rejtett Köd Falu

« Válasz #537 Dátum: 12 feb 10, 17:03:33 »

Mammon az én legutóbbi olvasatomban még férfi volt. Nevet

Renato: Szerintem még Rasiel és az inasa is eléggé meghalt (Xanxusnak hála), meg mintha Genkishi se rohangál jobbra balra és persze a 9.nek az egyik emberkéje (akit mintha Enmuci nyírt volna ki). Meg az 7 cuki "statiszta", akiket meg Adelheid tett el láb alól.
Bár lehet, hogy Rasielék meg Genkishi most meg élnek.

Mukuróból főgonosz? Hát szerintem Ananászfejből akkor lesz főgonosz, amikor belőlem Shaba királynője. Chrome meg élete végéig kötődni fog Mukurrohoz a kis problémája miatt, mert mintha azt nem oldották volna meg.

Szerk: Harag: Egyébként, ha annyira nem tetszik ez a manga (már nem kötözködésből írom), akkor ne olvasd. Ilyen egyszerű az egész.
« Utoljára szerkesztve: 12 feb 10, 18:45:59 írta BlackPoet » Naplózva

Harag
Elit Jounin
*

« Válasz #538 Dátum: 12 feb 10, 18:45:42 »

Köszönöm a jó tanácsot, de egyenlőre folytatom, mert minden általam hiányosságnak vélt hiányossága ellenére is szeretem.
De ez nem jelenti azt, hogy nem kritizálhatom, akár komolyabban is.

Magadra meg vigyázz, mert a végén még Shába királynője leszel. Kúl

Chrome pedig vagy meg fog halni, vagy valami nagyon nagy változáson fog keresztülmenni, mert így nem életképes a karaktere. Már az a szerepe is elveszett, hogy Mukuro avatárja, ergo valami újat kell, hogy betöltsön.
Elszakadhatna Mukurotól például és cselekedhetne magától, melynek első jeleit már láthattuk a Simeon szigeten.(Most nem arra gondolok, hogy irányítás alatt volt:P)
Mellesleg a problémáját hogy oldották meg? Ha arra gondolsz, hogy a jövőben saját maga tartotta fent a szerveit, akkor nézd vissza, hogy néz ki tőle akkoriban.

Genkhisi meg él, mivel a jövőben halt meg, ami már meg se fog történni. Eddig egy főbb(nem mellékkarakter aki csak azért van, hogy a gonosz gonoszkodjon rajta egy kicsit) sem halt meg. Még Byakuran sem. Rosszabb, csatlakoztak Tsunához(többé-kevésbé). Eddig szinte minden ellenség barát lett(ennek az arc-nak a kivételével, de ez most más).
Naplózva

renato
Vendég
« Válasz #539 Dátum: 12 feb 10, 19:12:39 »

Mint láthattad ott volt a "köztük" szó, ami arra utalt, hogy nem fogom mind a 492 millió halottat felsorolni, csak párat.

Pedig ha annyira arra utazik a mangaka, hogy Tsuna családját és Giotto családját egy síkra hozza, akkor Mukuro el fogja árulni "felettesét".

Chrome pedig már nem kéne, hogy Mukuro-tól függjön. Képes valós illúziókat létrehozni, ergo a szerveit is pótolhatná, csak fél a kudarctól.

Harag: egy szóval sem mondtad, hogy főszereplőkre gondoltál Nevet Amúgy meg Ace 400 hanyadik fejezetben is halt meg? Azuma halálára mennyit kellett várni? Bleachbe melyik főszereplő is halt meg? Ráér még a mangaka, csak ne kapkodja el (szokása sajnos).

De azért feldobok egy kérdést is: szerintetek mikor fog megjelenni az átlátszó cumis Arcobaleno és Bermuda von Vichtenstein? Gondolom majd Iemitsut fogja kiejteni a Vindicare vezetője, csak kérdéses, hogy mikor.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 47
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins